יש אלוהים?

ועדיין אין סיבה לקפוץ למסקנות

אלא אם כן יש לך יכולות פנומנליות של קריאת מחשבות ואני מניחה שלא. פשוט זה נראה לי לא לעניין להעביר ביקורת או לשים מילים בפיו של מישהו רק בגלל דעות קדומות כאלו או אחרות. זה לא קשור לאמונות, רק לכבוד הדדי מינימלי.

קצת צחוק ההודעה נכתבה בציניות

ולא אמרתי שאני קוראת מחשבות שימי לב שהכותרת הייתה תני לי לנחש חוץ מזה לפי דעתי זה לא לעניין לפתוח שרשור בנושא רגיש ושנוי במחלוקת כזה בפורום שנועד לתמיכה, למה לגרום לאלה שלא מאמינים להרגיש רע עם עצמם? לגרום לויכוחים על נושא אמונה כן או לא, יש סיבה שלא נהוג לסטות מנושא הפורום בעיקר שמדובר בנושאים רגישים וחוץ מזה אין לנו לפחות זכות לדעת איזה מחקר היא רוצה לערוך עלינו?

בעיניי הנושא הוא לגיטימי

בדיוק כפי שגם השרשור על אסטרולוגיה היה לגיטימי. אין שום פסול בכך שאנשים כותבים על האמונות שלהם או אי האמונות שלהם. וגם עד עכשיו לא ראיתי שמישהו ניסה לשכנע מישהו אחר פה באמונות שלו. חלק כתבו שמאמינים, חלק כתבו שלא. מי אמר שחייבים להתעורר וויכוחים? זה בדיוק הכבוד ההדדי: לא לנסות לשכנע או לכפות אמונה על אדם אחר ומצד שני לא לזלזל או לפסול אמונות של מי שכן מאמין.

זאת כן כפייה

לא סתם היא בחרה לשאול את השאלה על המחקר שלה בפורום חרדה חברתית, יש סיבה שהיא לא שאלה במקום אחר, כנראה היא חשבה שהתשובה לשאלה קשורה באיזה קשר לנושא החרדה החברתית, זאת כפייה שכופים עליי להשתתף במחקר שאני לא יודעת מהו, התשובה היא רק בדיעבד וזאת כפייה לראות דמגוגיה של מאמינים באלוהים שמקשרים את האמונה שלהם לנושאים לא קשורים וזה גם לא כבוד הדדי אלא פגיעה ברגשות. ותסלחי לי אם אפעס היחסי אנוש שלי לא משהו

קודם כל

מי כפה עלייך להשתתף בשרשור? זה פורום פתוח, כל אחד יכול להעלות בו שאלות, אף אחד לא חייב לענות עליהן. כל שאר הדברים שכתבת הן רק דעות קדומות והסקת מסקנות חסרות בסיס, או שאם כבר הבסיס היחיד שלהן הוא שנאת החינם שלך. (וגם אני לגמרי לא דתיה, פשוט יש לי רגישות יתר לזלזול כלפי אנשים ושנאת חינם).

יש כזה דבר שנקרא הומור

וההודעה המקורית שלי הייתה בהומור/ציניות, את יודעת כמו שסטנדאפיסטים אומרים שפרסים קמצנים ושבלונדיניות טיפשות, בשבילי זה הומור כי יצא לי להיתקל מלא מלא מלא פעמים בדתיים שקושרים דברים לא הגיוניים רק בגלל שיש ביניהם קורלציה כמו למשל בגלל שיש יותר חילונים יש יותר רעידות אדמה או החור באוזון גדל, ולפי נסיוני זה שהיא העלתה פה את המחקר הזה בקשר לנושא הפורום מראה שהיא ניסתה לעשות קורלציה כזאת, עובדה שהיא לא אמרה על מה המחקר שלה. אז בהומור מכלילים, אפשר כי זה הומור, סורי שלא הוספתי שלט "סרקזם" את מוזמנת להראות לי איפה הבעתי כאן שנאת חינם. אף אחד לא כפה עליי אבל בוא נגיד שעניין הדת הוא עניין רגיש אצלי ולכן ההודעה הזאת הייתה טריגר עבורי, את יודעת טריגר שקשה לך לא להגיב ובדיוק בגלל זה אני אומרת שרצוי לא להכניס נושאים שלא קשורים לנושא הפורום, במיוחד נושאים שנויים במחלוקת כמו דת ופוליטיקה, זה ככה פשוט וככה הגיוני.

alle21

New member
סליחה על ההתפרצות אבל

זה לא היה כל כך ברור לי כסרקזם, ומסתבר שלא רק לי. וכמו שלך הנושא הזה נוגע אישית, אז גם לי. אני לא יוצרת כאן שום מחקר על חשבונך ועל חשבון אף אחד כאן מבלי לידע, אני שומרת חוק וזה מעשה לא חוקי. אמרתי מחקר, וזה היה נראה לי ברור שאני לא איזה פורצת חוקים אקדמאית (פח כן בטח, בגיל 18) זה לצרכי האישיים. וכנראה שהשימוש במושג "מחקר" היה שגוי. ולפי דעתי במדינה שמגדירה את עצמה כמדינה יהודית, לא נראה לי שיש כאן משהו יותר מדי שנוי במחלוקת, אם כן אנא ממך האירי את עיני, עד כה לא שונו חוקים בכנסת ולא הפכנו למדינה דמוקרטית בין לאומית. אפרופו דמוקרטית, יש לי חופש ביטוי. אבל יש קטע כזה לאנשים חילונים, להיכנס לקטע של רוחניות, לטוס להודו לדפוק באנגים ללמוד בודהיזם יוגה אסטרולוגיה וכול דבר אחר, אבל כשזה מגיע ליהדות - זה כבר "הוא לא שפוי" . אז הרשתי לעצמי לשאול, כי כמו שהעלו אסטרולוגיה, גם העלתי את אלוהים. כי אני עם כל הכבוד, חיה במציאות. ומה הקשר לחרדה חברתית? יש אנשים שזו הדרך שלהם להתמודד איתה. ואם את קוראת לי אחת שלא מבינה בשיט בחרדה חברתית, ושתוכן המשפטים שלי מראים על אדם חסר רגישות אז את ממש כסילה. כי אדם עם חרדה חברתית בין היתר, מעולם לא יצר קשרים "נורמאלים" עם בני אדם. ולכן, אינני יודעת להתבטא כראוי. סלחי על כך שלא זכיתי ללמוד יחסי בין אנוש בשל לקותי הנפשית. נכון אני מצטיירת כאן כאחת שלא ביישנית וכן הצליחה לפתח חיי חברה כאלה ואחרים, אך מי אמר שהם נורמאלים? ומי את שתבואי ותגזרי עלי גזר דין שכזה ו"תאבחני" אותי כמו איזה פסיכאטר דגול, כי בנתיים חוקרת המחקרים בקביעה האחרונה- היא את.

הפוסל במומו פוסל

תגידי לא אמרת שאת הולכת? את מדברת שאת נגד הכללות ושנאת חינם ושמדביקים סטיגמות לדתיים ומה שכתבת בהודעה שלך זה לא סטיגמות על חילונים??? אז לא אף פעם לא נסעתי להודו ואני לא מאמינה בנומרולוגיה/אסטרולוגיה/קריאה בקפה ובקלפים מחקי את המיותר,למרות זאת אני אדם מאוד רוחני שתמיד חיפש תשובות ומעבר ובין השאר יצא לי גם לחפש בדת ולא מצאתי את עצמי בכלל בכלל ולא התחברתי בכלל בכלל ואני כן מעורה בדתות אחרות וגם ביהדות אבל למדתי כי אני מאמינה שבן אדם צריך להכיר את הדבר אותו הוא מבקר. כן לקחתי סמים בחיים שלי אבל רק בגלל לחץ חברתי ובגלל שחשבתי שזה יעזור לי להסיר עכבות ולהשתחרר מהחרדה לא כי חשבתי שאני אראה את סבתא רבא שלי שנפטרה עליה השלום והיא תמסור לי את התשובה למשמעות החיים באמצע הסטלה. אז תרגיעי את עם הסטיגמות שלך גם על חילונים וגם על חולי נפש, גם לי אין יחסי אנוש טובים אבל להגיד לבן אדם עם חרדה חברתית תרגיע עם הרגשי נחיתות זה כמו להגיד לאישה שסובלת מצירי לידה תפסיקי לצעוק, זה כמו לכנס לפורום פמיניזם ולהגיד תפסיקו להתבכיין ולכו למטבח, זה כמו להיכנס לפורום אוכל כשר ולהגיד לאישה ששואלת איך לעשות את העוגה פרווה יאללה מה אכפת לך גם ככה אין אלוהים ומה שכתוב בתנ"ך זה סיפור אגדה שיצא מפרופורציה , תביני שהפרעה נפשית היא כמו הפרעה פיזית, ואת לא יכולה להגיד לבן אדם תפסיק עם הרגשי נחיתות או להגיד לבן אדם בדיכאון יאללה צא מזה תהיה שמח או להיכנס לפה ולהתחיל להמליץ לאנשים שלא מסכימים איתך על ואליומים וכל מיני כדורים פסיכיאטרים, את צריכה לעשות בדק בית ולהבין שיש הרבה דברים שהם טבועים לך עמוק במוח באופן פבלובי ולשנות גישה. זה בכלל לא קשור לזה שישראל היא מדינה יהודית או לא, יש נושאים שהם רגישים כמו למשל נושאים פוליטיים, נושאים שהם טריגריים ויכולים לעצבן אנשים ולכן בפורום שהוא תמיכתי ופונה לתמיכה באנשים בכל הגילאים ושכבות האוכלוסייה עדיף להימנע מנושאים כאלה כדי שלא יהיו מריבות, בפורום דתיים למשל מקובל לדבר על דת כי רוב הפורום דוגל באותה אג'נדה ולכן יש פחות סבירות לחיכוכים בנושאים הרי גורל, בפורום אתאיזם רוב הפורום דוגל באותה אג'נדה, פה לא, פה זה פורום של אנשים שונים לגמרי שהדבר היחיד שמאחד אותם זה החרדה החברתית, הפרעת הנפש ולכן הפורום צריך להיות אפוליטי ואדתי. ולפני שישראל היא מדינה יהודית היא גם מדינה דמוקרטית, ולכן דתיים לא יכולים לכפות עלינו את הדת בכל מחיר רק בגלל שישראל מדינה יהודית ותהיי בטוחה שזה שישראל נשארת מדינה יהודית ולא הופכת למדינת כלל אזרחיה כמו כל המדינות המפותחות בעולם הנאור זה בגלל סיבות בטחוניות-פוליטיות ולא מתוך סימפטיה לדת או לדתיים. חוץ מזה שיהדות היא גם לאום אבל לא ניכנס לויכוח הזה.

alle21

New member
.

:( ממש גרמת לי להרגיש תחושה נוראית לרגע, את בריונית ומרסקת. ואף על פי מה שכתבתי, אני לעולם לא אגיע לרמה כזו כמוך, את ממש אלימה במילותייך. ואין כאן שום מקום לדיון הזה ואני מבקשת למחוק אותו כי הוא נורא. ואני יכולה להבטיח לך, שזו ההודעה האחרונה שלי לצמיתות בפורום הזה. לילה טוב.

זכורה לי הודעה שלך

שאמרת שאת תיכנסי בי כמו שבחיים לא נכנסו בי, שוב הפוסל במומו וכו'. מה בדיוק גרם לך להרגיש רע? אני לא קיללתי ולא ניבלתי את הפה ולא הבטחתי להיכנס באימאימאימא שלך ולכן אין סיבה למחוק את השרשור, את זו שפתחת שרשור בנושא דת תישאי בתוצאות גם שהעסק מתהפך ולא נהיה כ"כ סימפטי, אם תביני מה גרם לך להרגיש רע אולי תביני איפה את טועה ומה את צריכה לתקן במחשבה שלך, אני בכל אופן רשמתי רק אמת, ההודעה שלי היתה תכליתית ומנומקת ואין לה מקום להימחק.

Lichy87

New member
הוויכוח הזה מסתיים פה!

עוד הודעה שתיכתב כהמשך למריבה הזו תימחק! כל אחת בוויכוח הזה הבהירה את דעתה וכל הודעה נוספת מיותרת לחלוטין ורק מחמירה את המצב. נסחפת עם הגלים, את צודקת שזה נושא שמיועד לשרשור OFF. עוד לא יצא לי להעלות את העניין הזה בפורום.

alle21

New member
grow up

נו אפנס.. אבל קצת נמאס לי מאנשים צינים שחושבים שהם יודעים "הכל" בייחוד האלה שחיים בסרט שהם מכירים את העולם הדתי, שבתכלס הם לא מכירים סנטים ממנו, אבל ברור קל לשנוא אותו, כי זה האלה שמתעללים בנשים ופאנטים (אבל כש90 אחוז מסיירת מטכ"ל בצהל זה כיפות סרוגות, את זה אף אחד לא זוכר), דווקא בפורום חרדה חברתית ,לא ציפיתי לתגובה כזאת. ואגב, אני לא דתיה. למדתי יהדות בשנה האחרונה, קבלה וכדו' . אני יוצאת עם בחור דתי ,אפילו חרדי לשעבר. אנחנו בפסק זמן תקופה בגלל סיבות כאלו ואחרות לכן לא ציינתי את זה כאן קודם. אנא ממך, דחפי את רגשי הנחיתות שלך למקום אחר.

למה את דוחפת לנו פה את הדת שלך??? זה פורום דת?? לכי לפורום דתיים, למה את מתחקרת פה אנשים בשביל ה"מחקר" שלך, ומשפט כמו דחפי את רגשי הנחיתות שלך למקום אחר רק מראה איזה בן אדם עלוב את ושאין לך מושג קלוש בחרדה חברתית זה דברים שלא אומרים, זה כמו שאני לא אכנס לפורום פמיניזם ואגיד שכל הנשים צריכות ללכת למטבח ולהפסיק לנהוג, ואגב, נכון צדקתי בקשר למחקר שלך? אם לא תספרי על מה הוא היה ותוכיחי שטעיתי, אם את לא אומרת את מוכיחה שצדקתי.

alle21

New member
בנימה זו,

ניצחת. אין לי כוח לשטויות כאלה. אני נוטשת את הפורום לעת עתה. אחלה ערב שיהיה לך, ורק שתדעי, שאם היה לי כוח הייתי נכנסת בך כמו שבחיים לא נכנסו בך. אבל זה לא שווה את זה.

alle21

New member
תגידי מה יש לךQ!?!?!?!?

תקחי וואליום! ה' ישמור מה נסגר?? את באמת נסחפת!

אני רק מגיבה לאיומים שלך

"הייתי נכנסת בך כמו שבחיים שלך לא נכנסו בך אז קודם את נשמעת תלושה אם את לא זוכרת מה המקלדת שלך רשמה לפני כמה דקות, דבר שני המלצות לתרופות אני לוקחת רק מהפסיכיאטרית שלי ודבר שלישי מי זה ה' אני לא מכירה אותו<ahttp://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo191.gif>a> border=0 src=http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo163.gif>a> border=0 src=[URL='http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo67.gif'] target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo67.gif> [/URL]

alle21

New member
אעאעאעאע

את מתסכלת. לא מאיימת עלייך ואם יש כאן חשש לחייך את מוזמנת להגיש תלונה. פיסאווט וואמן . רק שלום ואהבה

אני מאמין בכח עליון

לא יכול להיות שאין יותר מהעולם הגשמי והריקני שלנו (לאו דווקא אנשים המצויים בחרדה חברתית אלא בכלל) . אותו מעגל של לימודים עבודה משפחה וכו שסובב אותנו מהיום שאנו נולדים פשוט פתטי בעיניי . אם הכח עליון קשור הוא אותו אל של הדתות המונותאיסטיות (ושל היהדות בפרט) אין לי מושג אבל ממש קשה לי להאמין בכך . ועדיין אני מוצא את עצמי לא פעם או פעמיים מסתכל לעבר השמיים ומבקש הכוונה או ישועה
די לגלות קדימה התגלות ?

למעלה