ישששששששש!!!!

taro

New member
זו לא שאלה של התעלמות

מן הסתם אי אפשר להתחיל בקיום כל המצוות בפעם אחת, בעיקר כשאין לך הדרכה בנושא. כל אחד עושה מה שהוא יכול. זה לא אומר שהוא לא חושב שצריך לקיים גם את השאר.

מחשבות

New member
יפה כתבת. מה שמוזר הוא למה הדתיים

מתעקשים לשמור על השבת כמצווה יחידה. אני, כחילוני, רוצה תמיד להזיז את שבת בין שלישי לרביעי ולא מצליח. כלומר, השבת שומרת על עצמה. יש לדתיים החוזרים בתשובה כל מיני מצוות שנחמד להם לקיים ומאחרות מתעלמים. כמה נוח. הם כמובן ערים לאמת המושלמת ובכלל טוב להם בזומביות שלהם. עכשיו TARO יתנפל עלי בדברי ההבל המצחינים שלו.

טעות שלי

חשבתי שהדעות המוצגות באתר (ופורום) הן דעות הקרובות לאלה של תנועת "שינוי", עוד חשבתי שתנועות שינוי היא תנועה דמוקרטית, כנראה שטעתי, לפחות בטענה האחרונה, שכן לצאת נגד אמונה של אדם הוא דבר אנטי דמוקרטי במובן הכי מובהק של המילה. אם אדם מאמין ברוצח המונים (או בשד כתום או סגול או ירוק עם נקודות ג´נג´יות) סביר להניח שכדאי שיבדק אצל רופא, אולם, כל הוא אינו מזיק לעצמו או לאחרים, זכותו המלא להאמין בכל אשר ירצה. אם לך יש רצון להגיד לאחרים במה להאמין, מדוע אתה מתפלא כאשר אחרים רוצים להגיד לך במה להאמין???. דא"ג קיומה של "מציאות עובדתית" כל שהיא הוא דבר המוטל בספק.

Weird Eyal 21

New member
אתה ממש מפגר

אני רק אומר שאם הוא מטיף לדת מסויימת אז שיכבד את החוקים של הדת הזאת אתה לא יכול להטיף ליהדות ולהחזיק ביד המבורגר חזיר עם גבינה צהובה לא?

יו מחמאות...

תגובתי לא התייחסה אליך, אבל תודה על הערכה המדיוק של מנת המשכל שלי... אני לא חושב שטארו לא מכבד את הדת או את מצוותויה אבל זכותו המלאה להחליט איזה מצוות הוא בוחר לקיים ואילו לא, לדעתו זו שאלה שבינו לבין בורא עולם, ולדעתי זה עיניין שבינו לבין עצמו, אבל בכל אופן, זו זכותו...

אנדרי ז

New member
דבר אחד טוב אצל טארו

הוא לפחות לא יורד לרמה שלך. ואם אילצת אותי לכתוב משפט כזה עליך למרות שאתה אמור להיות בצד שלי, זה כנראה אומר שבאמת הגזמת עם ניבולי הפה שלך.

אנדרי ז

New member
אני רואה שאתה חדש בפורום

תחקור קצת ותגלה שלפחות עד לאחרונה כמעט לא היה פה מישהו שירד יותר חזק ממני על טארו. עד כדי כך שהגאון של שבת הזה כינה אותי פאשיסט, נאצי, ואני כבר לא מתייחס לאנטישמי כי זה סתם משעמם ליד שאר הכינויים. אבל לפחות הוא לא השתמש בשפת שוק.

taro

New member
אתה רק שוכח לציין את העובדה

שלהבדיל ממך ומשאר אנשם כאן, אצלי המילה "פאשיסט" ו"נאצי" לא זכו לבנאליזציה של השוק, והן אינן קללות, אלא הגדרות. אני אישית מכיר אנשים שגאים לכנות את עצמם נאצים בפה מלא, שלא לאמר פאשיסטים. רק אצל בעלי חשיבה פשטנית ורדודה דבר כזה יכול להתפס כעלבון. אתה גם שוכח לציין שהבאתי את הנקודות המדוייקות להשוואות האלו, כמו גם ניתוחים פילוסופים ואסתטים של שתי התנועות. וכמובן שאתה שוכח לךציין שלא מצאת לנכון לסתור אפילו אחת מנקודות ההשוואה. אם אתה כבר רוצה דוגמאות לשימוש וולגארי במילים כדי להכפיש, נסה דווקא את אתר חופש, שלא מבין בדיוק את ההבדל בין יהדות ליטאית לבין פונדומנטליזם מוסלמי בהדביקו את הכינוי "איראן", "טאליבן" ו"אפגניסטן" לכל דבר שלובש שחורים.

israelberger

New member
איך יכלנו לחשוב שנאתי זה שלילי?

באמת, הרי זה לא שפת שוק! טארו אני ממליץ לך לחשוב פעמיים לפני שאתה אומר משהו!

taro

New member
טוב ורע הינם דברים סובייקטיבים

עבורי, הערכים הנאצים - הן המוסריים והן האסתטים - נתפסים כשליליים, אולם אין לערך זה שום משמעות בשיח עם אדם אחר (אלא אם כן אותו אדם מכיר את תפיסתי, מדבר בשפתי, ומתכוון לאותם הרעיונות כאשר אני אומר "נאצי", "שלילי" וכו´). הרעיון הזה, כפי שהתבטא פוליטית במפלגות שונות, וזכה לכינוי "נאצי" תודות ל"תרומתו" המדממת לעולם באמצעות התנועה הנאציונל-סוציאליסטית, התפתח הרבה לפני שהיטלר הצטרף למפלגת הפועלים הגרמנית ושנה את שמה ל"מפלגה הלאומית-סוציאליסטית". היו לו תומכים רחבים מקיר לקיר באירופה, בפלסתינה ובאמריקה, באומנות, בפילוסופיה ובפוליטיקה, תמיכה לה הוא זוכה גם בימינו, אם כי בשם אחר, מפאת הבנאליזציה שעברה המילה "נאצי". ועם זאת, עדיין מדובר בהגדרה - פוליטית, אסתטית ופילוסופית. המילה נאצי לא נועדה להיות קללה, כי אם לתאר תופעה מסויימת. אם אדם מסויים עונה על הקריטריונים של אותה תופעה, אין סיבה שלא אקרא לו כך; רק משום שהוא בן לאם יהודיה, אני לא מתכוון לעשות הנחות. אם אין לו בעיה עם כל הערכים שהמילה "נאצי" מסמלת, לא צריכה להיות לו בעיה עם המילה עצמה.

preacher

New member
אני חושב שלא.

הנאצים היו מפלגה ספציפית מאוד. למשל אתה יכול להגיד שהיא תמכה בגזענות, אבל נאציזם היה יותר ספציפי - הוא תמך בעליונות הגזע הארי, ובזכותו המוסרית הנובעת מכך לשלוט על העמים הנחותים. אדם שיתמוך בעליונות השחורים לא יחשב לנאצי. גם יהודי שתומך בעליונות הגזע היהודי לא יחשב לנאצי. הוא אולי גזען אבל לא נאצי. אדם שחושב שהתרבות הגרמנית עליונה על תרבויות אחרות אבל לא מוסיף את מימד הגזע - גם הוא לא נאצי.

taro

New member
לא, אתה מדבר על פוליטיקה נאצית

וכבר הצהרתי שאינני מייחס לאנשים את הפולךיטיקה הנאצית, לפיה אין היום נאצים בכלל. אני מדבר על הרעיון הנאצי, לא על ישומו על העם הגרמני בדמות המפלגה הנאציונל-סוציאליסטית. למה אני מכנה אותו נאצי? משום שדרך המפלגה הזו הוא זכה לתהודה הרבה ביותר, והראה לעולם מה הוא מכיל בקרבו. דווקא אדם שחושב שתרבותו עליונה על אדם אחר, הינו מתאים להגדרה של "נאצי" הרבה יותר מאדם שמאמין שגזעו טוב יותר (דוגמת אנשי חמר רוז´ קמבודים מסויימים, שההגדרה "נאצי" הין מהם והלאה, או דוגמת מארקס ואנגלס שמימד הגזע לא נעדר מתודעתם). גזע היא תוצאה של השקפה מדעית, ומתבססת בהכרח על השקפות מדעיות, לא על ערכים אסתטים. לעומת זאת, תחושת עליונות היא תוצאה ישירה של התרבות האירופאית, בעיקר זו הגרמנית (ניטשה, הייגל).

preacher

New member
יש כאן בעיה

אני מתכוון למשהו אחד כשאני אומר "נאצי". אתה מתכוון למשהו אחר. אם תבדוק את זה אני חושב שתגלה שרוב האנשים יסכימו על ההגדרה שלי. אתה יכול להמשיך להשתמש במינוח שלך אבל אז אתה לא יוצר תקשורת - אתה מדבר עם עצמך. אם אתה רוצה לתקשר אם אנשים תשתמש במונחים מקובלים ולא בהמצאות שלך. אחרת אתה סתם מנבל את הפה.

taro

New member
שוב, זו הבעיה שלכם

אם אתם רגילים לבנאציזלציה המכוערת שעברה המילה הזו, מהימים בהם שמשה כהגדרה אסתטית-פילוסופית, עד לימים בהם היא משמשמת כנאצה וולגרית שאמורה לסמל את כל מה שרע, אזי זו בעיה שלכם. בשיח האקדמי (בתחומי ההסטוריה, הפילוסופיה, האומנות, הארכיטקטורה, האופנה וכו´) נהוג להשתמש במונח הזה במובן האקדמאי - קרי, הגדרה לפילוסופיה-אסתטיקה מסויימת. כיוון שאני מנסה לנהל פה דיונים ברמה האקדמאית, אני משתמש במובן האקדמאי. אם אתם מנהלים פה דיונים ברמה של שוק ,אשריכם.

preacher

New member
בתור סטודנט ארכיטקטורה לשעבר

אני חייב להודות שלא דיברנו על נאציזם, אפילו לא שכלמדנו על שפירר. אם כל כך בא לך לשוחח ברמה של הפקולטה לפילוסופיה, לך לשם ואל תטריד אותנו ביהירות האינטלקטואלית הבלתי נסבלת שלך. הפורום הזה הוא לא ברמה אוניברסיטאית ולא אמור להיות כזה, אבל הוא גם לא (תמיד) שוק. יש לך בכלל השכלה אקדמית? לא משנה, אחרי הצבא תוכל להכנס לאוניברסיטה ולברבר פילוסופיה כאוות נפשך. עד אז, תשתמש במושגים המקובלים או תשתוק.

taro

New member
אני לא מתכוון לרדת לרמה שלכם

וסלח לי, אבל כל האתר הזה הוא ברמה של שוק. הייתי מצפה מארגון שיביא תמיכה אקדמאית, אבל משום מה זו נעדרת ממנו. יש בו גזרי עיתונים, תיאוריות של ילדים בני 17 וחוסר בקיאות מוחלט בחוקים עליהם מדברים פה. אז אתם תמשיכו לצעוק "איראן" בלי להכיר את ההבדלים בין יהדות לאיסלאם, ותמשיכו לחשוב שהמילה "נאצי" היא קללה. אני לא מתכוון לרדת לרמה הזו, מצטער. או שתשכילו, או שתשתקו. לא, אין לי עדיין השכלה אקדמאית, וגם כשתהיה, היא לא תהיה בתחום הזה. אבל עדיין עברו תחת ידי מספר לא קטן של ספרים של בעלי תארים אקדמאים, אתה יודע, מהדברים שחסרים באתר הזה. ובקשר ללימודיך - כל הכבוד, אז לא למדת על ארכיטקטורה נאצית. זה אומר שהיא לא הייתה קיימת? זה אומר שלא למדת עליה. ארכיטקטורה נאצית קיימת בהחלט, ולא, כשאומרים ארכיט´ נאצית אין הכוונה לבניין גזעני ורע שרוצה להשמיד בתי כנסת.

preacher

New member
או! בוקר טוב אפריים

כאן זה _פורום_. נכנסים לכאן ילדים בני 16, צעירים בגיל צבא וכמה מבוגרים. מה לכל הרוחות גרם לך לצפות לדיון אקדמי כאן? אם לא מתאימה לך רמת הדיון כאן - אתה מוזמן לשתוק בעצמך. אל תצפה שכל העולם יתאים את עצמו אליך. חוץ מזה, כאן זה לא אתר חופש - כאן זה פורום חופש. אני למשל לא נכנס בכלל לאתר חופש. אני כאן סתם בשביל השעשוע המנטלי והעובדה שויכוחים כאן גורמים לי לחשוב. אני מתאר לעצמי שאם אתה לא היית כאן הייתי מאבד עניין מהר מאוד - את ויכוחי הדתיים-חילוניים הרגילים מיציתי כבר בצבא. ואני חושב שאני יודע יותר טוב ממך על מה מדברים בלימודי ארכיטקטורה, שאותם הזכרת בהודעה הקודמת (ולא את הארכיטקטורה עצמה). ואם תקרא יותר לאט את ההודעה הקודמת שלי תמצא את אלברט שפירר (ככה מאייתים את זה בעברית? שפייר אולי?) שבנה, או לפחות תכנן, את קתדרלת האור, הדבר היחיד הראוי לאיזכור מתקופת הרייך - יתר הארכיטקטורה היתה הקלאסיציזם האקלקטי הרגיל שמשטרים כוחניים אוהבים. ההגדרה של ארכיטקטורה נאצית היתה "ארכיטקטורה שנבנתה בתקופת הרייך השלישי בגרמניה".

taro

New member
חשבתי שאמרת שלא למדת

אני דווקא מכיר הגדרה אחרת (אם כי פחות מדוייקת): שמירה על קווים ישרים, הקניית חשיבות רעיונית ותוכנית לצורה, נקיון אסטתי וסיטמרי, שימוש בחומרים פשוטים, ממדים ענקיים (בעיקר לדלתות וחלונות) וכו´. אין לי בעיה עם העובדה שיש כאן ילדים בני 16; כאמור, אני לא חושב שאני מעליהם. יש דברים שאני יודע והם לא, בדיוק כשם שיש דברים שהם יודעים ואני לא, ונאמר שמכל מלמדי השכלתי. אני הסברתי במדוייק למה אני מתכוון כשאני מייחס למישהו/משהו את המילה "נאצי", והבהרתי שאני לא אומר זאת כדי לנגח. אם לדעתכם אין כל רע בסיבות בעקבותיהן אני מייחס את המילה הזו למישהו/משהו, אני לא רואה סיבה להעלב.

למעלה