ישששששששש!!!!

preacher

New member
פורום חופש הוא פורום של ארגון "חופש

ולא על חופש באופן כללי. ארגון חופש הוא ארגון שלוחם בכפיה דתית, ומכאן נושא הפורום.

preacher

New member
אתה יכול לחפש פורום דתיים

או לבקש מהנהלת הפורומים לפתוח פורום כזה. אם התכוונת לארגון שלוחם בזה - אתה מוזמן להקים כזה.

אנדרי ז

New member
ראינו כבר לאן האפאתיות שלנו מובילה

ואם אתה מחפש שנאה, לך תקרא את העיתונות החרדית. שם תמצא שנאה אמיתית, כלפינו החילונים, ולא כאן.

protest

New member
אתה יודע שכל צד יכול להפיל על

הצד השני כמה הוא יותא שונא ,החוכמה היא לחבר את העולמות ולחזור להיות מדינה אחת ומתוקנת,אחרת קרוב היום בוא תהיה מדינת ישראל ומדינת יהודה.וביום הזה נעלם כולנו. בכבוד P.

אנדרי ז

New member
ואיך אתה מציע לעשות את זה?

כל מי שעיניים בראשו רואה שהחרדים מנצלים כל ניסיון "הידברות" ו"קירוב לבבות" לפעילות מיסיונרית חסרת בושה. איך אתה מציע שנתגבר על המכשול הזה? שאנחנו נלך לקראתם והם ימשיכו בשלהם? בבקשה, תציע. כולי אוזן.

protest

New member
קודם כל על תדבר עליהם בלשון רבים

שנית כל תבין הם רואים בדרכם את הדרך הנכונה,פעילות מסיונרית חסרת בושה יכולה להיות גם ברוכה,אין אני מדבר על עסקנים כגון אמנון יצחק אני מדבר על האזרחים הפשוטים מצד אחד כמוני כמוך חילונים,ומהצד השני חרדים אנשי יום יום. אפשר להתחיל קודם כל בתקשורת אנס חרדי הוא לא כתם על כל החרדים כשם שאנס חילוני לא מצביע על כל ציבור החילונים,שהתקשורת לא תחפש כתבות ריטניג אלא את האמת והעניין בלבד. 2 הם צריכים להבין כי אין להם בעלות על הדת,ושינסו קצת לקרב את החילונים לדת ולא להרחיקה. אני נגד ציטוטים מדברי עובדיה הוא נואם לתלמידיו והם מבינים את שפתו ורק הם שלא ינסו לצבור ריטינג על דבריו להביא קטע ממכלול של הרצאה ולהאשים אותו בטיפשות. הסברה על הצד השני גם אצלנו וגם אצלהם לא רק קיצונים שמדברים בכדאי לתפוש זמן שידור . לרדת מהנושא שתלמידי ישיבות יגויסו זה תרגיל פוליטי,הצבא לא יכול לקלוט אותם וגם לא רוצה פיננסית להתעסק איתם, גם ערביי ארץ ישראל לא מתגיסים ולא עושים כזה רעש נגדם. על תחפשו את הכיעור בצד השני הוא קיים בכל צד ,תנסו להבין לדבר לקבל אנחנו עם אחד זהים בלידתנו ההשקפה שונה העתיד הוא אחד. הדת היא דבר נפלא ויכולה להיות עדיין הדבק שמחזיק אותנו במדינה עם מציאות ארורה וכואבת. בכבוד P

אנדרי ז

New member
יש רק בעיה אחת

אותה פתיחות שאתה מחפש בשני הצדדים קיימת רק בצד החילוני, והחרדים מנצלים אותה כנקודת תורפה. הרי הם כל הזמן מנסים "לקרב" אותנו אל הדת. מתי פעם אחרונה הם ניסו להתקרב אל החילוניות?

protest

New member
מתיי אתה פעם אחרונה לא ראית בחרדי

אויב?, מתיי פעם אחרונה הרגשת את הניצול כנקודת תורפה? מתי הרגשת שאונסים אותך להתקרב לדת?

אנדרי ז

New member
תשובות

1. אני לא רואה בהם אוייב. אני רואה במנהיגיהם אוייב, ובהם עצמם עדר טועה שנותן שיוליכו אותו שולל. 2. כל דוכן של מחב"תים ברחוב בשכונתי החילונית הוא ניצול של פתיחות החברה החילונית. זאת נקודת התורפה שעליה דיברתי, אם זיכרוני אינו מטעה אותי. 3. כשהביאו רבנים להרצות לנו בצבא (נוכחות חובה כמובן) כל שנה לפני החגים. כשלא מאפשרים לי (מתוקף חוק) לקנות חמץ בפסח. כשלא מאפשרים לי לקנות בשר לא כשר מייבוא. כשאילצו את ערוצי הטלוויזיה המיובאים המעטים שהמשיכו לשדר ביום כיפור לעשות זאת ללא תרגום, כדי שלשידור לא יהיה אופי ישראלי (או איזה קשקוש דומה).

protest

New member
אני מבין כל מילה שאתה כותב

אני יודע שלדת ולנציגיה יש דברים מכוערים,אבל פיתוח שנאת חינם לאן יוביל אותנו ,מה תהייה התוצאה,בעולם ללא ערכים ,זה מפחיד אותי שעם ישראל נקרע משנאה שלפי דעתי נובעת מפחד ומאטימות כלפי הצד השני וזה הדדי. בתור אדם חילוני ישנם דברים נפלאים בדת: הקידוש של יום שבת במיוחד שיש משפחה. החגים,ברית המילה חתונה יהודית(למרות שיש פה ושפ גואל בחלק קטן מנציגיה) הכרת מנהגי בית הכנסת,והדברים הקטנים שלמרבה הצער נשכחו כיבוד הדדי, כבוד,טוהר מידות, אמת. הדת לא בבעלות של אף אדם או ארגון או רב או ראש סיעה,הדת היא של כולם,והיא חשובה לעמנו כפי שהיתה חשובה בימים קשים בהיסטוריה היהודית. תנסה להבין כי השנאה ויש שנאה שמתפתחת כאן תוביל את עמנו לאסון,ולפעמים לא צריך להיות צודק אלא חכם. בכבוד P.

אנדרי ז

New member
אתה צריך להבין משהו

אני לא רוצה שום קשר לדת, ומותר לי, בדיוק כמו שלחרדים מותר שלא יהיה שום קשר לחילוניות. כל עוד הם מנסים לדחוף לי את זה בכוח, אל תצפה שאני אלך לקראתם ואתעניין בנושא שרחוק ממני כמו שסטייק חזיר בשמנת ביום כיפור רחוק מהם.

protest

New member
תבדוק ותחליט

http://www.news-israel.net/articles/index/index547.html http://www.news-israel.net/articles/index/index538.html יש כאלה ויש כאלה,לא צריך לשפוט צבור שלם בגלל משפט כזה או כזה

protest

New member
הקשר היחיד שיש בצד השני סוגים שונים

של אנשים עם דעות שונות חלק מקוממות וחלק ראויות לשבח. אז אין חרדים כאחד יש ציבור שבתוכו אנשים נפלאים וזה הרוב ויש בעיה עם המנהיגים שלהם.

artbear

New member
לא עומד במבחן הביקורת

"אתה גם ככה לא מאמין ביהדות, אז מה כל כך חשוב לך אם מי שכן מאמין שומר מצוות או לא?" הבעיה שלנו היא אנשים שחושבים שהמדינה צריכה להתנהל לפי חוקי הדת. זאת בעיה קשה, ואנחנו נלחמים בה. וגם נלחמים נגד אנשים שבאים אלינו באמצע הרחוב וכופים עלינו את הדת. אנחנו גם נלחמים בעובדה שאני צריך לממן את הבד"ץ בכל יוגורט או סוכר או דבש שאני קונה במכולת החילונית שלי. "בכלל לא עניינכם מה שאדם עושה בזמנו הפרטי!" אם אדם מתעלל בילד שלו בזמנו הפרטי, או רוצח כלבים בזמנו הפנוי, או סתם שודד בנקים בזמנו הפרטי - זה ועוד איך העניין שלנו. "אנשים פה גם ככה סתומים". אני מסכים איתך - אתה מוכיח את המשפט הזה בצורה יוצאת מן הכלל. כה לחי.

nissimhania

New member
ושאלה לטארו,

אני לא מבין איך אתה לא מאבד סובלנות, אני נמצא פה שתי דקות ובא לי להתפוצץ. למה אתה מבזבז את זמנך על אנשים כל כך סתומים? אדם בעל מחשבה ברמה כה גבוהה כשלך, עדיף שינצל זאת לעצמו. אני מקנא בך, ובמקומך הייתי קורא ספרות רוחנית, לומד תורה וכו´. בטח שלא יורד לרמה כל כך עלובה של התרסות כנגד דבר שאין הם יכולים עדיין לתפוש. אני אומר: דאג לעצמך, את הבעיות שלהם רק הזמן ירפא.

taro

New member
תודה על ההתעניינות

אני קורא בזמני הפנוי; כרגע אני חוקר דווקא תחומים מוסיקלים. באשר לאתר הזה - הוא אכן גורם לי לעיתים לשכוח את הרגש הדתי, שמתחלף בהתכתשויות ילדותיות עם חוסר טיעונים מגוחך; לאחרונה אני גם לא טורח לבוא לכאן יותר מדי, רק כשאני מעביר את הזמן בין דבר אחד למשנהו.

למעלה