ישראל ה"נאורה"

אתה מוזמן לעזוב בכל עת.

גם אני אנטי-ציונית, לפחות לדעת הכלל, אך ניכורך מן היהדות וישראל לא מתיישבות עם קיומך פה.

אמרתי שאני לא אוהב את היהדות

לא אמרתי שאני לא אוהב את היהודים למען האמת אני לא יכול לאהב אף אחד יותר מהיהודים מאז שנולדתי אני איתם, והם חיי, ואותם אני עכשיו מבקר כאשר אני עצמי לא יוצא מן הכלל, שפינוזה הוא הדמות ההיסטורית האהובה עלי ביותר. תמר גוג'אנסקי למשל מעדיפה יותר את קרל מארקס

אם כבר אז של התימני שכתב את זה...

הוא בסה"כ העתיק את זה מפורום תרבות תימן..

TaL53

New member
אני שמח

שלפחות מישהו הבין את כוונתי, אני לא טוען שאין נוצרים בארץ שהגיעו מרוסיה, להפך, יש ועוד איך. אבל מפה ועד למה שאותו גולש כתב בפורום תימן יש עוד הרבה מה לעבור.

SpyKid

New member
לא חשוב של מי, הנקודה היא

שקשה לקרוא פיסקה שאין בה אף סימן פיסוק.

המדינה תומכת בעקיפין בהתיישבות...

היא זו שהכניסה אותם לשם מלכתחילה.. והיא זו שמזרימה לשם כספים.. אחרת איך אפשר להסביר שנסללו שם כבישים, חובר חשמל, מים, נבנו בתים, וכולה.. הם לא היו מצלחים לעשות את כל זה לבד.. המדינה כמעט התחננה לאזרחי ישראל שילכו ויישבו את אותם האזורים.. וכמובן גם תמכה כספית במשך כל השנים..

נשבעת?

בנתיים כמות האוכלוסיה שם מאוד גודלת.. ומה שנקרא "גושי ההתנחוליות הגדולות" (אריאל, מעלה אדומים, גוש עציון, וכו') מתרחבות וגודלות..

הם פחדנים..

הם חזקים כאשר המדינה והצבא מאחוריהם. כשתשקום ממשלה הנעדרת מתמיכה במתנחלים אלו יישארו לבד במערכה ויהיו הראשונים להתאסלם .

מאז 67 כל הממשלות תמכו בהם...

וגם אם לא יתמכו, הם ימשיכו להתיישב. הם ימשיכו לקבוע עובדות בשטח. בדיוק כמו בחומה ומגדל. המיישבים כבר הוכיחו שהם לא פוחדים מכלום. כבר היו מלא חדירות ומלא פיגועי ירי אצלהם בישובים. הם העדיפו את ארץ ישראל על פני כל הפיצויים שהציעו להם. לעומת זאת, אם ינחת טיל אחד בתל אביב, כל תושביה יברחו לחו"ל..

ואת כמו תקליט שבור ממשיכה לחזור

על המקרה של שבתאי צבי, ולקבוע על פיו שכל המתיישבים יתאסלמו. אני הסברתי לך כבר שבמקרה שלו הכריחו אותו להתאסם. אמרו לו שיש לו בחירה: הוא שהוא יתאסלם, או שיהרגו אותו. הוא החליט להתאסלם. ה'מתנחלים' לעומת זאת, יעדיפו למות. לא רוצה להשתחצן, אבל.. אם אותו בחור, רועי קליין, היה מסוגל לקפוץ על רימון, ולהקריב את חייו (הוא היה רק בן 18-19) רק (רק!) כדי להציל את חיי חבריו (שייתכן שהם בכלל לא היו חבריו, אלא בסה"כ חבר'ה ששירתו איתו), אז זה כבר אומר הכל.. ומוכיח עד כמה האידיאולוגיה ואהבת הארץ חשובה להם.

danochka

New member
נו...מה חדש?עוד טמבל עם רגשי נחיתות

זה מצחיק אותי,שבכיינים האלה תמיד אומרים שמדינת ישראל "הביאה" את הרוסים,כאילו אנחנו איזה חפץ,שאפשר להעביר אותו ממקום למקום. דרך-אגב,זה פעם ראשונה שאני שומעת דעות "נאורות" כאלה מהעדה התימנית.כמה מהחברות שלי יצאו עם הבנים מהעדה הזאת והם דווקא הסתדרו מצויין.

למעלה