ישראל ה"נאורה"

ועוד כמה דברים כתוספת להודעה...

מאז שנות ה-30 של המאה הקודמת, חלה הקצנה דתית מאוד מאוד גדולה אצל הערבים-המוסלמים. היום הם הרבה יותר פאנטים וקיצוניים. תחשבו לרגע.. אם פעם, עוד הרבה לפני שמישהו בכלל חלם שאכן תקום כאן מדינה יהודית, הערבים היו מסוגלים לבצע כאלו זוועות בכזאת ברבריות שפשוט קשה לתאר (מומלץ לראות בהרחבה על טבח חברון + לראות את התמונות מהאירועים הנוראים) אז תתארו לעצמכם מה הם יעשו עכשיו, אחרי שהם כל כך הקצינו מהזמנים ההם, ואחרי כל מה שהיהודים גרמו להם ("נכבה"/גירוש הערבים ב-48. 6 מלחמות שבהן ישראל כבשה שטחים מהערבים, השפילה אותם ופגעה בכבודם לנגד כל העולם. בנוסף גם הרגה לפחות כמה עשרות אלפים בכל מלחמה. וכמובן גם 2 אינתיפאדות, אלפי הרוגים פלסטינאים, סיכולים ממוקדים, הרס בתים, וכולה וכולה וכולה..) כולנו יודעים עד כמה חשוב ה"כבוד" לערבים. הם זוכרים הכל. וברגע שיהיה להם את הכוח, הם ינקמו בדרך הכי קשה והכי כואבת שיש. אם ערבי יכול לרצוח את אחותו, או את בתו, שזה הדבר אולי הכי קרוב לו בעולם, רק בגלל שהיא הייתה בקרבת בחור או/ ו הלכה עם בגדים שנראו לו חושפניים מידי, רק בגלל "כבוד המשפחה", אז רק תתארו לעצמכם מה הוא יעשה לאחד שנחשב לאוייב הכי מר שלו לפחות ב-60 השנים האחרונות ושגרם לו כל כך הרבה נזק. תחשבו על זה..

כמה שנים אתה בארץ?

אני לא רוצה להיות בוטה, ולהשמע גס-רוח, אבל נראה לי שאין לך שמץ של מושג (או שאולי אתה פשוט לא רוצה לחשוב על זה ולהבין את זה לעומק) מי אלו הערבים. אני מנסה להבין, ופשוט לא מצליח... מה צריך לקרות כדי שאתם תבינו שהם שהאוייב שלנו, ושהמשלחה פה היא דתית. לא מדובר פה על טריטוריה כזאת או אחרת. אנחנו בשבילם פולשים. לפי אמונם, פה צריכה להיות מדינה מוסלמית. הייתי גם ממליץ לקרוא את הקוראן.. שבו כל המוסלמים מאמינים באופן אדוק. כתובים שם דברים מאוד מאוד לא סימפתים על היהודים, וגם על המטרות של האיסלם. מומלץ לקרוא (יש תירגום לעברית)

אתה הוא זה שלא מכיר אותם.

ניסיון הדה-לגיטמיציה שלך הוא חסר סיכוי מכיוון שאין לך קשר ממשי עם ערבים, כמובן שלא עם פלשתינאים, ולכן אין לך מושג לגבי כוונותיהם ודעותיהם האמיתיות. המאבק הפלשתינאי , בניגוד לזה של החיזבאללה ,הוא לא קשור לדת. מדובר במאבק לאומי לכל דבר. ניסיונך להציג את מאבקם כדתי הוא בסך הכל עוד תעמולה של הימין הלא-שפוי.

תצעקי מליון, מליארד, טריליון פעם

לא שפוי, משיחי, וכל הפנינים למיניהם.. זה לא מזיז לי. אני יודע טוב מאוד מה הם רוצים. וגם הם יודעים טוב מאוד מה הם רוצים. זה לא סוד. פרט לאיזה מיעוט שחיי באיזו פלנטה רחוקה באמת חושב (או מנסה לשכנע את עצמו) שבאמת "יש עם מי", ושהם בסה"כ רוצים לחיות פה בשקט ובשלום.. (למרות שהם מצהירים יומם וליל, בריש גלי, שהוא מייחלים וחותרים להשמדתנ). זה שיש כמה צדיקים בסדום, זה ממש לא עוזר לאף אחד.. הרוב הוא זה שמכתיב את הקצב וקובע מה יהיה בפועל.. אני מאוד מקווה שלמרות המחלוקות הגדולות, אנשים מסוגך יתעוררו בהקדם, ויבינו שאם נמשיך לפנטז ולשקוע בחלומות ורודים על עולם כולו טוב, ועל שלום עולמי, ועל פתרון כל הבעיות, אז בסוף באמת כולנו נמצא את עצמינו ב"עולם שכולו טוב"...

Janem

New member
את חושבת שאת מכירה אותם...

הם סכינים... נחמדים איתך ביום יום אבל צעד אחד לא נכון וזה סכין בגב...

יותר מדי,

12 שנה למען הדיוק. אבל מי שכאן מסרב להבין ולרדת לעומקם של דברים זה דווקא אתה. מה שאני מציע זה קודם כל רפורמה בחינוך, רפורמה ארוכת שנים שמטרתה לנער את אזרחי ישראל באשר הם מדעות גזעניות, סטריאוטיפים ואמונות תפלות. ואפרופו המלצות-לך אני מציע לקרוא את ההלכה, שלא רק שלא נופלת אלא אף עולה על כמעט כל פרשנות מפוקפקת של הקוראן. נ.ב אם היית קצת פחות פרנואיד אולי היה יוצא לך להכיר קצת יותר את הצד שני. וממה שיצא לי לראות-יש נתך ממש לא מבוטל של ערביי ישראל שמצביעים למפלגות הציוניות. בעיקר מפלגת העבודה זוכה לפופולריות די גדולה בסקטור הזה. בנוסף לכך, בקרב הערבים הנוצרים יש אף מגמות של התנדבות לצה"ל. אבל אתה אוהב להכליל וקטלג את כולם כאויב ובלה בלה

SpyKid

New member
../images/Emo45.gif

ובכלל, הדברים שחלק מהמשתתפים בדיון הזה (ועוד דיונים בעמוד הזה) אומרים (לא התעמקתי בקריאת הדיון אבל אני מאמינה שהתרשמתי מספיק לגביי הדיעות של משתתפיו) מגעילים אותי. אחת סובלת מפוביה מעולים, שניים אחרים פרנואידים שחושבים שבכל רגע השכנים שלהם עומדים לתקוע להם סכין בגב... מתי תבינו שהשתייכות לאומית\אזרחית היא לא כל מה שמייחד בנאדם (אם בכלל)?

אני פוחדת ממדינת מהגרים..

אשר המקשר בין כל פרטיה הוא השנאה התהומית ללאום מסוים. אם היית מכיר ערבים, בין היתר פלשתינאים, כמו שאני מכירה אותם ולא מחזיק בדעות ימניות בלתי-שפיות גם אתה לא הייתה מפחד ממדינת כלל אזרחיה.

אין קשר

גם אם הם היו ילדים טובים ירושלים, אני עדיין הייתי בדעה שהם צריכים לחזור למולדותיהם בארצות ערב.. אין שום שנאה (רק בגלל שהם ערבים). אנחנו נחיה במדינת ישראל, והם יחיו במדינות ערב. כל אחד הולך לדרכו. נפרדים בשלום ובלי שום שנאה ומשקעי עבר. אבל למה בכל זאת יש שנאה? בגלל כל פעולות האיבה שלהם נגדינו במהלך 100 השנים האחרונות לפחות..

אי אפשר להתווכח איתך.

אתה נעול לגבי דעתך האולטרה-ניצית בנוגע לערביי ישראל. לא משנה עד כמה תרצה בכך, הערבים יישארו מיעוט לאומי הראוי לקבל שוויון מלא בתחומי התרבות, החברה והפוליטיקה.

הלוואי שהם ישארו מיעוט.

כי לפי איך שזה נראה, מי שבדרך להפוך למיעוט, זה דווקא אנחנו היהודים.

TaL53

New member
הם אולי מסרבים להשתמש

בשירותי המדינה אבל המדינה כן מעבירה להם כספים בעקיפין דרך התקציבים שמועברים ליהדות התורה.

גם אבישג מעיין ממנת בעקיפין את צה"ל

שהיא כ"כ סולדת ממנו. הרבה דברים נעשים בעקיפין בלי שיש לנו יכולת אמיתית לשנות אותם. לכן ההתנזרות הזאת מכספי המדינה זו נקודה לזכותם של הנוטרים בניגוד לזרמים אחרים ביהדות החרדית.

TaL53

New member
יש בהחלט יכולת לשנות את זה

כמו שבארה"ב חרדים לא חיים על חשבון המדינה כי הם יודעים שאף אחד לא ידאג להם אם הם יפסיקו לעבוד כך גם בישראל צריך להפסיק את ה"תהלים נגד טילים".

הנטורים היו כאן לפני כולנו...

הם באו הרבה לפני העלייה הראשונה לישראל. הם בין היתר גם לקחו חלק במלחמת העצמאות . המדינה בגדה בהם וסירבה ללכת לקראתם בנוגע לזהות המדינה ולכן הם בחרו לנתק עמה כל קשר. הם שפויים מאוד, למעשה הם הדתיים השפויים ביותר מכיוון שאין להם את הסתירה שבין הדת לציונות, אותה הם פוסלים כמובן.

כמובן

התנגדות לציונות היא בעצמם התנגדות למדינת היהודים בארץ ישראל. כל הימין ללא יוצא מן הכלל הוא ציוני. הוא תומך במדינה יהודית בארץ ישראל. (אם לא, הוא פשוט לא היה נקרא "ימין") גם השמאל המתון הוא ציוני. גם אם בקווי 67, אבל עדיין ציוני. הוא רוצה מדינה יהודית בחלק מארץ ישראל. גם עבודה וגם מרץ הן מפלגות ציוניות. רק 'אנשים' כמו אבישג, שמצביעים לחד"ש, שרוצה (כביכול) מדינה אחת לשני עמים, הם אינם ציונים, כי הם שוללים את את המדינה כמדינה יהודית.

אתה מודע לעובדה...

שחד"ש תומכת במדינה פלשתינאית לצד מדינה ישראלית ? לא מדובר במניפיסט הזוי לגבי אחווה כלל מזרח-תיכונית אלא במצע מדיני חברתי המתמקד בשלום ישראלי-פלשתינאי וצדק ישראלי-ערבי.

זאת לא אותה ציונות.

הציונות הפאשיסטית והכובשת של ימינו היא הכלי הטוב ביותר להכחשת השואה. הרי שהצדקת הציונות היא כביכול זוועות השואה כך שהסלידה מן הציונות באה ישירות עם הכחשת השואה.

הציונות המודרנית היא לא תנאי .

יש לך חוצפה לטעון שאני היא חסרת הסיבה וההצדקה למחייה במדינת ישראל. אתה הוא זה שמפקפק בכל המורשת התרבותית-עברית וקורא לניכור תרבותי במדינתו. ערכיה של המדינה אינם גזענות ולאומנות . אלו ערכיו של הימין בלבד , בין היתר של צה"ל. הציונות השתנתה . אם בעבר אלכסנדר פן היה מסוגל להיות קומוניסט וציוני בו זמנית הרי שבדורנו זוהי משימה בלתי אפשרית. הציונות הפכה ללאומנות , גזענות ומשיחיות שבתאית.

למעלה