ישראל ה"נאורה"

מקימי המדינה היו חילונים מוצהרים.

המתנחלים מתיימרים להאמין בדת היהודית אך עם זאת הם נשבעים לצבא ולדגל (בכל טקס סיום טירונות).

נטורי קרטא הם לא ימין ולא שמאל.

הם פשוט אנטישמים. למכחישי שואה שנפגשים עם הצורר החדש, שמאיים למחוק לפחות את 6 מליון היהודים שחיים בישראל, אי אפשר לקרוא בשם אחר. תומכי כהנא הם ועוד איך ציוניים. הם תומכים בטרנספר לערבים ובמדינה ליהודים בלבד. ציונות זה מדינה יהודית בארץ ישראל.

דווקא הנוטרים הם חבר'ה מאד עקרוניים

ואפילו מסרבים להשתמש בשירותיה של המדינה, בניגוד להרבה מאד חרידים שיורקים על המדינה מצד אחד ומנצלים אותה מהצד השני בטענה שהמדינה ציונית-כופרת-וה' יודע מה ולכן זה נותן להם לגיטימציה לעשות כן. כהנא ומפלגתו הוצאו מחוץ לחוק אפילו במדינת אפרטהאייד כמו ישראל. האם זה לא אומר משהו על הלגיטימיות של התנועה הזאת?

לא קשור..

אני בסה"כ אמרתי שתומכי כהנא הם כן ציוניים (כי אתה כתבת שהימין הקאדיקלי הוא לא. מה גם שזה מאוד יחסי מה רדיקלי ומה לא). מפלכת "כך" הוצעה מחוץ לחוק בגלל שכהנא רצה לחוקק כאן חוקי גזע, שבהן אסור יהיה ליהודים וליהודים להתחתן. הוא לא נפסל בגלל רצונו בטרנספר/שלילת אזרחותם וזכויותיהם של ה"גרים".

תגיד לי ולנטין..

בכנות אבל.. אתה לא פוחד ממה שעלול לקרות כאן במידה ותהיה כאן "מדינת כל אזרחיה" כמו שאתה חותר? אתה לא חושש ממה שעלול לקרות לך ולכל היהודים שישארו פה אחרי שהערבים יהפכו לרוב? דוגרי אבל!

למה אני, או מישהו בכלל צריך

לפחד ממדינת כלל אזרחיה? דברים כאלה בדר"כ לא נעשים מהיום למחר, אלא דרוש תהליך ארוך למדי שעיקרו וראשיתו בחינוך.

ד"א, שאלתי אותך שאלה למטה

עם כותרת של
, אשמח אם תענה עליה

איפה? לא רואה כאן שום "אוף"

וגם אני כתבתי לך למטה בקשר להתיישבות.. מעניין מה יש לך לומר על זה..

תשמע.. אני לא מת עליו.. בלשון המעטה

הוא חתרן.. הוא מאוס.. הוא גרם וגורם לפילוג ולקרע בעם.. הוא מטייל לו באירופה (ובעולם בכלל) ורוקם כל מיני עסקאות אפלות שאחר כך מתנפצות לכולנו בפרצוף. הוא אף פעם לא מודה בטעויות ותמיד ממשיך בשלו למרות שהוא יודע שהוא גורם לנזקים.. אבל אין לו את הביצים לקום ולהגיד "רבותי, טעיתי.. קורה.. אני רק בנאדם". אבל כל זה מתגמד לעומת מה שהוא ורבין בישלו לנו בהסכם אוסלו.. הם הביאו לכאן את רב המרצחים ערפאת, שדמם של אלפי יהודים על ידיו. הקימו מדינה בתוך מדינה, חימשו את הכנופיות השונות.. ואת הפירות קיבלנו באוקטובר 2000 והלאה.. מעל 1000 קורבנות יהודים וישראלים היו באינתיפאדה.. אני בספק אם החבר'ה מהדולפינריום שחלקם עדיין נכים (אלה ששרדו), וגם אלה שאיבדו קרובים וחברים שם, יחשבו שהערבים הם כאלה מלאכים טהורים.. מאוד בספק. והוא (פרס) פשוט לא לומד מטעויות וממשיך לחזור עליהן שוב ושוב... מילא אם הטעויות שהוא היה מבצע היו קשורות רק אליו.. אם הוא היה אזרח רגיל, מצידי שירקוד על הראש ויסניף חומר כל היום.. אבל, כל עוד הוא איש ציבור, שיש לו השפעה על המדינה ותושביה, אז הוא צריך להיות הרבה יותר רציני, ולהבין שיש השלכות מאוד מאוד גדולות על מעשיו. בקשר ללחיצת היד, זה עד כדי כך חשוב? אני באמת שלא יודע.. זה תלוי במצב..

למה צריך לפחד? בגלל נסיון העבר...

כבר הייתה כאן "מדינת כל אזרחיה" עד שנת 48.. תקרא על הפוגרומים של הערבים ביהודים.. (מאורעות 29, טבח חברון הנורא, ביהודים שבכלל לא היו ציוניים, והאמינו ביחסי שכנות וחברות טובים עם הערבים, מאורעות 36-39, פגישת המופתי של ירושלים, אמין אל חוסייני עם היטלר, תוך כדי הבטחה שברגע שהיטלר יכבוש את ארץ-ישראל, אז חוסייני ימסור את כל היהודים אליו כדי שהיטלר יוכל לסיים את ה-"פתרון הסופי". ותקרא גם את כל פעולות האיבה שבוצעו נגד היהודים ממש עד מלחמת העצמאות.. וגם אחר כך היה שמייח.. אבל זה כבר נושא אחר).

AeroSlash

New member
אני חייבת להסכים איתך...

מי שמכיר אותי בפורום הזה יודע שאני נוטה שמאלה די חזק, אבל אני חושבת שמדינת כלל אזרחיה בישראל, זה לא דבר חיובי בכלל.

TaL53

New member
מנפלאות פורום תרבות תימן

שמעת על העולה מרוסיה שהגיע ארצה. עוד באולם הסוכנות בשדה התעופה הרים את אשתו על השולחן, הפשיט את מה שהתבקש והתחיל בשיגול. איך אומרים, אודרוב... תודרוב . באו אליו מייד פקידי הסוכנות להפסיק אותו ממעשיו ושאלו, אדוני, מה אתה חושב שאתה עושה. הוא ענה: אתם לא תעבדו לעלי, אני עוד ברוסיה שמעתי שבישראל, מי שלא דופק על השולחן לא מקבל כלום אני מתחיל לחשוב שהרבה תרבות אין שם.

Janem

New member
צודק!

עובדים איתי שלושה תימנים... ונשבר הזין כל היום לשמוע: העעע חחעע ועעע'''... עם כל המבטא שלהם סעמק...חחחח בסוף אני עוד אבין מה שהם אומרים... חחחח

למה?

האם מדינה לא יכולה נאמנה באותה מידה לכל (או לפחות לרובם המוחלט) של התושבים שלה? את לא חושבת שזה קצת מוזר שלמיעוט של "רק" 15% מתושבי מדינת ישראל שיישבו באיזור עוד בטרם הקמת המדינה, ולמדינת ישראל לא יהיה כמעט שום דבר במשותף?

AeroSlash

New member
לא חתכתי חד משמעית שחור או לבן

לא צריך להגיד לך שאני נגד השיטה שקיימת היום, אבל אני אישית חושבת שלא יהיה נכון למחוק את כל הסממנים היהודיים. אין כרגע אף גישה למדינה יהודית שיכולה להיות מושלמת עבור מדינת ישראל, לא גישת בית לאומי ליהודים, לא מדינת היהודים ובטח לא מדינת כלל אזרחיה [אם שוב תתחיל לעשות לי מבחן אזרחות ולשאול מה תמצית כל גישה, תקבל מכות
]. כי אני -אישית- חושבת שסממנים יהודיים מסויימים צריך להשאיר. אפשר לחוקק תקנות וחוקים על מנת ליצור איזשהו חיבור בין כמה גישות למדינה ורק ע"י כך ליצור את המצב ההכי קרוב למושלם פה. המדינה הזו שונה משאר המדינות בעולם וברור למה. אז לנסות לפתור את הבעיה בגישה חד משמעית כלשהי [כאמור, או שחור או לבן], חסר משמעות בעיני. סיבכתי, אני סומכת עליכם שתבינו אותי..

למעלה