ישלי שאלה בשרית

Le Fay

New member
לא ידעתי. במקום זה סומכת על שתיים-

שלוש חפיסות ליום, מלאן כולסטרול וספירט 45% בכוסות. חוצמיזה מחזיקה כרטיס א.ד.י. ועדכנתי את מי שצריך לחתום, שאריות הצעתי לשרוף ולפזר באדניות (לתועלת הצמחיה), ממילא זה כבר לא ענייני (ובכל זאת ביקשתי מוזיקה חיה ברקע, אם אפשר); ומה שנשאר - כולו שלהן. מה יש? שיתכבדו גם. לאב´שך יש שיטה אחרת?

זעליג

New member
השאלה היא אמיתית ומציאותית

ויש לה כמובן כמה היבטים. 1. אתה צריך לשאול את עצמך, למה אתה רוצה/צריך לרמות אותם? אם יש לך סיבה אמיתית, למשל אם אין לך סיר כשר, או לא היה בחנות בשר כשר, אז יש מקום לרמות אותם, אבל אם זה רק בגלל שהנושא לא חשוב, אז אולי הוא לא חשוב לך, ואולי אפילו הוא לא חשוב באמת! אבל הוא חשוב להם. 2. הביאו כאן כמה דוגמאות להבהרת הענין, אני חושב שצמחונות או רגישות למזון כשלהוא אינה דוגמא טובה, שכן הרגישות היא אמיתית כמו גם הצמחונות. דוגמא טובה תהיה אם נשלחת למלא טוטו על ידי חבר, המאמין שמזלו יבוא רק אם תמלא את הטופס בעומדך ליד הדופן הצפוני של ה´בוטקה´... 3. הזכרת בדבריך את ה´טמטום´ הנגרם לאוכלי טרף, אם זה נכלל בשיקוליך, הרי שאתה מאמין גדול, ורק מומר לתיאבון, במקרה זה, אתה צריך לשקול את העונש הנוסף שיושת עליך בגיהינום לעומת ההנאה (החולנית) שתהיה לך מלהחטיא את חביריך. 4. אם אתה שואל אותי, אני מניח שצריכה להיות סיבה טובה כדי לא לעמוד בהבטחתי, אם כי ארגיש פחות נורא להאכיל אותם טריפות ונבילות מאשר לגנוב את ממונם. נ.ב. הדילמה היא אמיתית ומעשית כמעט כל הזמן, ובפרט בשבת. נ.ב.2 במקרים פחות חמורים יש פסיקה מפורשת בשולחן ערוך, ואולי תרצה לנהוג לפי רוח ההלכה... וכדלהלן: בימות הצום, רשאי לעלות לתורה או לעבור לפני התיבה, רק מי שצם, ואם אינו צם, אבל מתבייש להודות בכך, וקראו אותו לתורה, אינו חייב לגלות להם, אלא יקבל את העליה כאילו שהוא צם!.

למעלה