ריח המנגל מהחצר של השכנים
משגע אותך. אני איש פרקטי, אז אתן לך תשובה פרקטית. את הבשר על המנגל שם כבר לא תוכל להחזיר לחיים. גם לא את הבשר שבמקפיאי רשתות השיווק. אז לגבי הבשרים הללו השאלה היא רק טעים או לא טעים לך. בהנחה שיקח לך קצת זמן לשכנע ציבור מספיק גדול ולהניאו מלאכול צלי ונא, הרי שהשאלה המוסרית שלך חלה על הפרות והחזירים שעוד לא נולדו. דא עקא שהם גם לא יוולדו (עקב הפסקת גידול בשר לצריכה). בינתיים, אם שמאלני אתה , הרי ממשיך אתה לחיות במדינה הנהנית מאדמות גזולות ומרמיסת זכויות בעליהן, ואם ימני אתה, הרי ממשיך אתה לחיות במדינה המפקירה את חיי אזרחיה לפורעים חסרי צלם אנוש, וכך או כך, ממשיך אתה לחיות בעולם אכזר בו מאות מליוני ילדים ובוגרים מופקרים לרעב, מחלות, עבדות וניצול. תשאל, מה לי ולעבדותו של ילד סינגפורי? אומר לך שבזכות עבדותו קונה אתה סחורות בזול, במעגל הקסמים של הכלכלה העולמית. אם נרצה לקצר נאמר, שאנו מוכנים ליהנות מהרבה מן העוולות שלא היינו מוכנים לעוול במו ידינו. רוב רובם של הנהנים מניצול עבודתם של עובדי כפיה, לא היו מוכנים להיות בעלי המפעל, ולא היו מוכנים לרדות במו ידיהם. כך גם רוב אוכלי הבשר היו מוותרים על הסטייק אילו היו צריכים להחזיק בידיהם את סכין השחיטה, או ללחוץ על מתג ההלם החשמלי. הידיעה שכיחידים אין בכח הנזרותנו מבשר להפסיק טביחתם של בעלי חיים, ואין בהמנעותנו מביקור הסבתא בקיבוץ כדי להשיב את אדמותיו ליורשי מגורשיו, ואין בהמנעותנו מקניית מפעלים מבוססי עבודת בני דודים כדי להפרידם מעלינו, ואין בהנזרותנו מרכישת מוצרי יבוא זולים כדי לשפר את תנאי חייהם של עבדים, מאפשרת לנו בדיעבד להמשיך וליהנות מעוולותיהם המתמשכות של אחרים. מה נותר לנו אם בכתר מוסריות נרצה להתכתר? לבחור לנו אידאל, להטיף לו ולהתאמץ בעבורו. ובכן, בחר לך עוולה מן העוולות אשר אומד אתה כי בכוחך לסלקה מן העולם, והקדש עצמך לכך. בד בבד הניח שאחרים מוצאים עוולות אחרות, קשות מאלה שבחרת אתה, ויגעים להעבירן מהעולם. או שאחרים אחרים, אומדים שאין בכוחם למעט את הרוע. אני כשלעצמי, לא הייתי מקפד ראש חזיר מהדיר, לא הייתי יורה בכפרי כדי לסלקו מהדיר (יאסין), לא הייתי רודה בילד בן 10 כדי להפעיל מכונה, ולא הייתי מעסיק במפעלי חרושתי בן עם החפץ בהכחדתי. אבל כשהשניצל בצלחת, והכביש סלול על אדמת הכפר המחוק, והמוזיקה מפלסת דרכה בין רכיבי האלקטרוניקה, מה נותר לי אם לא להוסיף אפונה ואורז, ללחוץ על מצערת הדלק, להגביר את הווליום, ולקלל את אחמד על העבודה הערבית שדפק לי?