ישלי שאלה בשרית

באמת?

לא ידעתי שב"מנוף" או "ערכים" מתעסקים במחקרים מסוג זה, אה בעצם אולי זה מוכיח על הנשמה שהרי ברור שגוף לא יכול לעשות הבחנה כזאת....

תרשה לי להתחכם.

היא שאלה ומלפפון מותר? מה ההבדל? כמושאוכלים מלפפון נאכל בשר. ולא להיפך כמו שהבנת, שכמו שלא אוכלים בשר לא אוכלים מלפפון.

אני מצטמחן.

(ואם לא אֹכל בשר השבת- כבר הצטמחנתי). אני אוהב בשר, דגים וכל מטעמים, לאכֹל ולהכין. אבל מאז שלב מסוים בהתפתחות שלי יש לי בעיה מסויימת עם זה. לכן כדי גם לפתור אותה וגם לא ללכת עם הראש בקיר החלטתי שכשאעבור לגור לבד- אצטמחן. השבת אני עדיין בבית, אבל לא נראה לי שאֹכל בשר. מצד שני, יש, לדעתי בעיה גם בצמחונות. כאשר האדם הופך צמחוני נִטלת ממנו התמימות במובן מסוים. אבל ממני היא כבר נִטלה, אז מה בצע שאמשיך לאכֹל בשר? סופ"ש נחמד לכלנו. יונה

avidadon

New member
../images/Emo24.gifWELCOME TO THE CLUB../images/Emo140.gif

תצטרך לקחת טבליות B12 כדי שלא יהיו לך חוסרים....... לא הבנתי את הקטע עם התמימות......מה ז"א ?

לעזאזל הטבליות,

נסתדר עם חומוס וטחינה. תמימות... תראה, הזאב לא יפסיק לטרוף כבשים בגלל פילוסופיה אודות הגזענות שהוא מגלה כלפיהן וכו´. הוא תמים. הוא במצב תודעה בראשיתי בהקשר של הבעיה הזו. ההאשמה העצמית הכרוכה בצמחונות מטעמים רעיוניים היא הוצאה מידי המצב הבראשיתי והטלת דפי בו ובאדם השורה, מן הסתם, בו. בערך כך. נו, תקרא את "אנטיכריסט" של ניטשה... את "נטילת התמימות" ואת הענין של רגשי האשמה יבאתי, בצורה אסוציאטיבית, משם. מקווה שהובנתי.

avidadon

New member
צמחונות היא עוד ערך,

מהערכים שיש לכולנו כבני תרבות, אז מה ההבדל בין זה לבין שאר הערכים? ודרך אגב, החומוס טחינה, וגם טופו וסויה- לא עוזרים לכל אחד, מנסיון.

הופה!

נהיית לנו צמחוני מטעמים אידאולוגיים?!

avidadon

New member
מטעמים אסתטיים.. אבל במשך הזמן,

אתה מתחבר גם לאידיאולוגיה..

../images/Emo124.gif B12 ועל התמימות

1. B12 זה ויטאמין מאוד חשוב. מחסור בוויטאמין הזה יכול לגרום לנזק מוחי. את הוויטאמין הזה אפשר לקבל בגלולות ויטאמינים, וגם במזון מועשר בו. זה ממש לא משהו שצריך לזלזל בו. מחומוס וטחינה לא תקבל את זה. אם אתה רוצה עוד מידע על כך, אני ממליץ על: http://www.anonymous.org.il/nut-b12.htm http://www.ivu.org/hebrew/faq/vitaminb12.html 2. תמימות - אם אני מבין נכון, אתה רואה ערך בחיים לפי "המצב הבראשיתי", הראשוני, והטבעי. אני יודע שאתה אדם ששובניזם גברי חורה לו מאוד. אבל, האדם במצבו הראשוני שובניסטי ביותר. אני יכול לתת עוד דוגמאות לכך. בני-אדם הפסיקו צורות התנהגות שונות, שהיו במצבם הבראשיתי, ושנראו להם טבעיות, בגלל שיקולים מוסריים. יש בטיעון הזה מה שמכונה "הכשל הנטורליסטי" - כשל של הסקת מסקנות ערכיות מעובדות במציאות. אני לא קובע את הערכים שלי לפי התנהגות של בעלי-חיים אחרים, אלא לפי מה שאני רואה כמוסרי או לא. אני לא מוכן לתרום לניצול של בעלי-חיים, על מנת לשמור על הראשוניות שלי. אני לא רואה בכך כל ערך.

אם נהיה כנים להרף-עין-

כל המוסר כֻּלו מתבסס על הטלת הדֹּפי באדם. כי אי-מזה יבֹא? מי ומה הוא? ומי שָׂמוֹ? אלא מה? עבורי, במקומי שלי על הסקלה ההיסטורית, על המפה התרבותית ועל זו הגיאוגראפית, המוסר הוא יותר מעובדה נתונה. הוא כבר אחד המניעים העיקריים למחשבה-דיבור-מעשה שלי. ונגד גָּלְיָתִים אשר כאלה אינני יוצא לקרב, אלא מוצא את דרכי בהתחשב בהם. בערך כך.

זו לא שאלה בשרית

זו עובדה, לא נוח לך עם אכילת בשר, אל תאכל. כתבת "זה מראה שאנחנו לא באמת חילונים - ואח"כ כתבת את ההגדרה לחילוני, עושה מה בא לו. אנחנו באמת עושים מה בו לנו (גם הדתיים אגב)

זו תשובה מאד חלבית לשאלה בשרית

אתה לא באמת עושה מה שבא לך. אתה לא הורג אנשים מפגרים וגם לא אנשים שמעצבנים אותך,וגם אם תהרוג אותם לא תעיז לאכול אותם. פרות וחזירים, אתה <או הספק שלך> כן הורגים ואוכלים ,והסיבה היחידה להבדל הוא שיש הרבה אנשים שמאמינים שהם נבראו בשביל שיאכלו אותם,ואתה שאתה לא מאמין בזה ומאמין שהכל מיקרי ללא מטרה,הולך אחרי העדר רק משום שזה משתלם לך.

ריח המנגל מהחצר של השכנים

משגע אותך. אני איש פרקטי, אז אתן לך תשובה פרקטית. את הבשר על המנגל שם כבר לא תוכל להחזיר לחיים. גם לא את הבשר שבמקפיאי רשתות השיווק. אז לגבי הבשרים הללו השאלה היא רק טעים או לא טעים לך. בהנחה שיקח לך קצת זמן לשכנע ציבור מספיק גדול ולהניאו מלאכול צלי ונא, הרי שהשאלה המוסרית שלך חלה על הפרות והחזירים שעוד לא נולדו. דא עקא שהם גם לא יוולדו (עקב הפסקת גידול בשר לצריכה). בינתיים, אם שמאלני אתה , הרי ממשיך אתה לחיות במדינה הנהנית מאדמות גזולות ומרמיסת זכויות בעליהן, ואם ימני אתה, הרי ממשיך אתה לחיות במדינה המפקירה את חיי אזרחיה לפורעים חסרי צלם אנוש, וכך או כך, ממשיך אתה לחיות בעולם אכזר בו מאות מליוני ילדים ובוגרים מופקרים לרעב, מחלות, עבדות וניצול. תשאל, מה לי ולעבדותו של ילד סינגפורי? אומר לך שבזכות עבדותו קונה אתה סחורות בזול, במעגל הקסמים של הכלכלה העולמית. אם נרצה לקצר נאמר, שאנו מוכנים ליהנות מהרבה מן העוולות שלא היינו מוכנים לעוול במו ידינו. רוב רובם של הנהנים מניצול עבודתם של עובדי כפיה, לא היו מוכנים להיות בעלי המפעל, ולא היו מוכנים לרדות במו ידיהם. כך גם רוב אוכלי הבשר היו מוותרים על הסטייק אילו היו צריכים להחזיק בידיהם את סכין השחיטה, או ללחוץ על מתג ההלם החשמלי. הידיעה שכיחידים אין בכח הנזרותנו מבשר להפסיק טביחתם של בעלי חיים, ואין בהמנעותנו מביקור הסבתא בקיבוץ כדי להשיב את אדמותיו ליורשי מגורשיו, ואין בהמנעותנו מקניית מפעלים מבוססי עבודת בני דודים כדי להפרידם מעלינו, ואין בהנזרותנו מרכישת מוצרי יבוא זולים כדי לשפר את תנאי חייהם של עבדים, מאפשרת לנו בדיעבד להמשיך וליהנות מעוולותיהם המתמשכות של אחרים. מה נותר לנו אם בכתר מוסריות נרצה להתכתר? לבחור לנו אידאל, להטיף לו ולהתאמץ בעבורו. ובכן, בחר לך עוולה מן העוולות אשר אומד אתה כי בכוחך לסלקה מן העולם, והקדש עצמך לכך. בד בבד הניח שאחרים מוצאים עוולות אחרות, קשות מאלה שבחרת אתה, ויגעים להעבירן מהעולם. או שאחרים אחרים, אומדים שאין בכוחם למעט את הרוע. אני כשלעצמי, לא הייתי מקפד ראש חזיר מהדיר, לא הייתי יורה בכפרי כדי לסלקו מהדיר (יאסין), לא הייתי רודה בילד בן 10 כדי להפעיל מכונה, ולא הייתי מעסיק במפעלי חרושתי בן עם החפץ בהכחדתי. אבל כשהשניצל בצלחת, והכביש סלול על אדמת הכפר המחוק, והמוזיקה מפלסת דרכה בין רכיבי האלקטרוניקה, מה נותר לי אם לא להוסיף אפונה ואורז, ללחוץ על מצערת הדלק, להגביר את הווליום, ולקלל את אחמד על העבודה הערבית שדפק לי?

אגב

ובכוונה אני מפריד את הודעתי לשני חלקים, הפתרון הפרקטי ביותר בו אני דוגל הוא: תופסק רביית המין האנושי ומייד. כל עוולות העולם נעשות בידי בני אנוש. להם מעוולים, והם מעוולים לאחרים. אל תוליד, ובכך תפחית אוכלי בשר, שודדי אדמות, אנשי מלחמה, ובעיקר - נפגעי עוול. יותר אנוכיות וחוסר מוסריות מוצא אני בפריה ורביה, מבאכילת בשר.

מה? מה? מה? מה?

עשית לי בום. בום גדול בלב. בדרך כלל, כשאני רואה מישהו שכותב ממש שטויות אני מתעצבן, עכשיו לא התעצבנתי מהשטויות שכתבת, אלא מהרעיון להרוג מפגרים? בא לי להרוג מפגרים? אני מקווה שלא בא לך להרוג מפגרים, (ושחזל טעו באומרם כל הפוסל...) אבל אם כן בא לך, לא בא לי להרוג אותך על זה, אבל בהחלט אתה בבעיה. ורק מה, כשאתה אומר להרו מפגרים (כך אני מקווה) אתה מתכווין להרוג את הפיגור שלהם ורק שזה דורש ממני מחיר כבד, להרוג אותם, לכן אני ממשיך לאהוב אותם ולטפל בהם. וכאן מתחילה בנינו המחלוקת, דעתי היא שאת המחיר אני מסכים לשלם. אני מסכים לסבול אותו ובלבד שלא אהרוג אותו. ממילא אני עושה מה בא לי וחוץ מזה מה זה קשור בחיאת דינק - מה קשור זה שאני לא עושה מה שבא לי לזה שאני לא חילוני? הרי הלא עושה מה בא לי של כאן, לא דומה ללא עושה מה בא לי של הדתי, הדתי עושה מה בא לו בדיוק כמו החילוני, ורק שלדתי בא לעשות מה בא לאלוהים, לחילוני, לא. נו, אז שזה יהיה ההבדל יוצאים בשאלה שיגנבו הם לא חילוניים? לא ברור לי. האאאא, אולי אתה בטוח שצריכה להיות לאוכלי הבשר הצדקה הגיונית לזה שהם אוכלים בשר, ורק הנימוק הדתי הוא נימוק בעיניך, ןממילא אוכלי הבשר אינם חילוניים אמתיים. אז על זה התשובה, אין הצדקה - איך כתב ההוא, הטעם גובר על הטעמים.

בסוף הבנת

בשתי שורות האחרונות נראה שהבנת סוף סוף מה רציתי לומר,אבל גם מה שההוא אמר לא מציל אותך, אתה הרי לא תעשה דבר שלפי דעתך הוא מאד מושחת,אפילו אם תקבל בשביל זה אוכל טעים,ואילו כאן אתה הורג פרות רק משום שזה כבר נורמה,אפילו שהנורמה נובעת מנקודת השקפה דתית שלכל דבר יש מטרה וייעוד. אתה שלא מאמין בזה הולך אחרי העדר מתוך עצימת עין במודע,וזה אומר שאתה לא מספיק חילוני לבחון את המוסכמות מחדש מנקודת מבט חילונית,כי אם היית עושה כך לא היה עולה בדעתך להרוג בשביל לאכול.תחשוב על זה. כמעט שכחתי,תודה רבה שהשארת אותי בחיים.

קושיא עצומה ויענו כל הצימחונים

איך אתם הולכים ברחוב הרי תמיד יש סיכון שאתה רוצח בעלי חיים בדם קר על כל פסיעה - נמלים חיות!!!

שלא לדבר על השימוש במוצרי עץ ונייר

כשברור וידוע שבגללם יערות נכרתים וכתוצאה מכך בעלי-חיים מאבדים את בית-גידולם הטבעי ומתים בהמוניהם. שלא לדבר על השימוש במזגן ובמכונית פרטית הפוגעים באוזון ומצטרפים לפגיעה בכלל האוכלוסיה - בעלי חיים כצמחים - בכל כדור הארץ. כולנו פוגעים לצורך קיומנו בבעלי-חיים ובצמחים. עד כמה? זה כבר לשיקולו של כל אחד ואחד. ולי בכלל לא מפריע שיום אחד יאכלו אותי התולעים. אני רואה בזה צדק פואטי והמשך ישיר של מחזור החיים בטבע. המלצה על ספר בנושא: "ציידים כבני אדם" מאת רוברט ארדרי. בנוסף להיותו חוקר (מוסכם יותר או פחות), היה רוברט מחזאי במקצועו כך שהקריאה בספריו אינה רק מהנה אינטלקטואלית, אלא גם ברמת הכתיבה עצמה. תענוג.

Le Fay

New member
לקחתי (את ההמלצה). ואחרי כן, למה

שלא נצא להפגין בנושא שיחרור האמבות? בהנחה שכבר גמרנו להמית בייסורים את עניי עירנו ואת השכנים.

בן הרב

New member
את יודעת

שאם תהיי צדיקה, ותשמרי את כל המצוות, את יכולה להגיע לדרגה שהתולעים לא יעזו לקרוב אלייך, ואם את לא מאמינה לי תשאלי את אבא שלי.

למעלה