נו, אז ?
אז מה אם יש צמחים שאוכלים בשר ? מה זה שיך לענייננו ? בגלל שיש צמחים שאוכלים בשר זה אומר שזה מוסרי ? איזה אנזים בדיוק יש בבשר שאין לו תחליף ? בקשר לעניין הבריאותי: הרבה תזונאים ורופאים דווקא ממליצים על תזונה צמחית, בגלל הבעיות הבריאותיות שנגרמות מצריכת בשר. לכל מה שיש בבשר יש "תחליפים" לא בשריים, שעובדים יפה על ציבור גדול מאוד של אנשים הרבה מאוד שנים. בכל אופן, אני ממליץ - לא רק לצמחונים - לעבור מדי פעם בדיקת דם כדי לראות שהתזונה תקינה. אני מכיר דווקא כמה אוכלי בשר שהלכו להיבדק וגילו אצלם בעיות בריאותיות. נו, אז הם הפכו לצמחונים ? נראה לך ? בקשר לאבא שלך - אם יש מישהו שאין ברירה והוא חייב לאכול בשר, הרי שזה עניין של הישרדות, ואין מה לעשות. אבל, אני במקומו הייתי מתייעץ עם תזונאים, כי מן המפורסמות, שבענייני תזונה הולכים לתזונאים, שזוהי התמחותם, יותר מאפשר לרופאים. אצל חתולים אכן עשויות להיווצר בעיות בריאותיות מאי-אכילת בשר. אבל שמעתי שיש אוכל צמחי לחתולים, שמכיל את כל הצרכים התזונתיים שלהם, ושזה עובד. פשוט מסנתזים במעבדה את מה שאין, זה לא כ"כ מסובך. יותר מזה אני לא יודע. בכל אופן, כפי שאמרתי, אם יש פה עניין של הישרדות - זה משהו אחר. האדם אינו טורף. במקורו הוא היה צייד-לקטן. יש בגוף סימנים שמעידים על היותו טורף, ויש המעידים על היותו אוכל צמחים. אבל מאחר שאפשר להתקיים בבריאות טובה מאוד (מנסיון אישי ולא-אישי) על תזונה צמחית, השאלה הו אינה רלבטית (תקרא את מה שכתבתי בהודעה אחרת).