ירושלים שלי

השופט אליוקים

נכנסנו לצפות בדיוני בית המשפט, באחד מהרכביו. היינו המבקרים היחידים באולם, כל היתר היו גברים עטויי גלימות שחורות. ישבו בדין - ראש ההרכב - השופט אליוקים רובינשטיין, כבוד השופט סלים ג'ובראן, והשופט דוד חשין. הופתעתי מאד מהאווירה הלא פורמלית, אפילו ידידותית השוררת בבית המשפט, אווירה שמי שיצר אותה היה השופט רובינשטיין, שניסה בכל כוחו להביא את הצדדים לפשרות בעניינים הנדונים על הפרק. הוא סיפר בדיחות פה ושם וניסה, בלי הצלחה מיוחדת, לגרום לעשיית צדק ולאו דווקא עשיית דין. המקרה הראשון היה איזה סכסוך קרקעות בין שני אזרחים ערבים. המערער ניסה לטעון כי בית השמפט המחוזי לא הבין את העדויות שהוגשו לו כי נכתבו בערבית ללא תרגום. כאן התערב השופט הערבי ואמר שלא ייתכן ארוע כזה ושזהו טיעון חסר שחר. רובינשטיין הציע לבא כוח המערער (שלא היה נוכח בדיון) לבטל את ערעורו. הוא פחות או יותר אמר לו שאין סכוי שערעורו יתקבל ("כמעט בלתי אפשרי שבית משפט זה יקבל את ערעורו של אדוני") ואף הציע לו גמול - אם ימשוך את ערעורו, לא יפסוק תשלום הוצאות לצד השני שטרח והגיע לבית המשפט. המערער סרב וטען טיעונים כאלה ואחרים. רובינשטיין הפציר בו שוב, פעם שניה, שלישית ורביעית, לבטל את ערעורו, ללא הועיל. אני מניח שעורך דין לא יכול לבוא ללקוחו ולומר לו שהגיש ערעור לבית המשפט העליון ואחר כך הסיר אותו סתם כך, הוא צריך פסק דין. וההוצאות? ממילא לא הוא אלא לקוחו משלם אותן...

על העבירה בה הורשע טוביאנסקי יש

עונש מות עד היום. על ריגול חמור בעת מלחמה ניתן גם בחוק של ימנו להטיל עונש מות. לא יושם אף פעם מאז 48.

הוא לא הורשע

הוא הוצא להורג ללא משפט בידי בני בליעל שהתחזו להיות שופטים. בן הבליעל שהוציאו להורג עוד הוסיף להרע שנים רבות אחר כך.

shellyland

New member
איפה אכלת?

ביום שישי לקחתי פליטה סודנית נוצרייה לטיול בעיר העתיקה, כולל ביקור בכנסיית הקבר בזמן תפילה. מזמן לא נרשמה התרגשות כה גדולה במקומותינו. לפעמים צריך לראות אותנו בעיניים הכי זרות שיש, בשביל להבין מי אנחנו ומה המשמעות שלנו.

טוב בשבילך - סעודה משובחת - טריפה

אכלנו בריבלין.... נדמה לי שפעם היתה שמה מסעדת "אוקיינוס" של הפלצן הלשונאי אייל שני, אבל בתור תל-אביבי אולי אני טועה. יש ארוחה עסקית משובחת במיוחד ב59 ש"ח. פתחנו בפוקצ'ה ענקית, טעימה מאד, עם מלח ים, רוזמרין, ושום, מלווה באנטיפסטי טעימים, שאפשר לקבל מהם עוד ועוד. מנה ראשונה - שיפוד טונה אדומה על מצע פולנטה - השיפוד היה עשוי מאספרגוס - מעולה שותפתי אכלה טרטר סלמון עם בצל סגול, שמן זית ווסאבי - ממש טעים חבר בשולחן סמוך המליץ על קלאמרי על מצע רוקט ופלפל קלוי בויניגרט חרדל וסומק מנה עיקרית אני אכלתי סטיק סינטה ברוטב חרדל - טוב מאד אם כי לא מקורי במיוחד שותפתי אכלה קדרת מולים בחמאת יין לבן ועשבי תיבול החבר בשולחן סמוך אכל פילה מוסר ים עם שיני שום וזעפרן הוסיף 10 ש"ח וליקק את אצבעותיו (למרות שיש מטליות לחות) בשולחן הסמוך ישבו שלושה מאושיות עורכי הדין במדינה והשמיצו את שופטיו של רמון בפה מלא (תרתי משמע) כאמור 59 ש"ח לאיש

../images/Emo110.gif

יחבא

New member
זה מה שיש לך להגיד?

כאילו אתה מפחד שארד עליך כמו שירדתי עליך כשכבתבת את הטקסט המתנשא שלך על בת-ים?

יש שתי אפשרויות - בחרו את המתאימה

אחת - בכל עת שוטטותו ברחבי ירושלים היה תם ונשילם, מבועת ונפחד. הוא כוסס את צפורניו וחשב "מה יגיד עלי יחבא, למען השם, האם שוב ירד עלי כמו בפעם ההיא שהתנשאתי על עירו החשובה, בת ים האלוהית? האם שוב אאלץ לרדת על ברכי ולבקש מחילה? עם שובו לביתו לא יכול תמו"ש להרדם, כל הלילה נדדה שנתו, ובפעמים הספורות שנרדם, התעורר בבעתה - איך אוכל לדווח על סיורי לירושלים מבלי לספוג את שבט לשונו של יחבא האיום?????????? שתים - בכל עת שהותו בירושלים, גם לפניה וגם אחריה, לא חשב תמו"ש לרגע אחד על יחב"א, מטוב ועד רע....

למעלה