ירושלים שלי

ירושלים שלי

בשבוע שעבר יצא לי לבקר פעמיים בעיר הקודש, ולראות ולחוות מקומות שלא ראיתי בעבר. היה מרתק (וגם טעים)

אפשר להזיז את המפגש ליום אחר?

ב-4.9.2002 לא אוכל להגיע.

יוסי ר1

Active member
ולי יש חבר, אחד מהמדריכים הטובים

בארץ. כל פעם שהוא עושה הדרכה בירושלים, אני משתדל להצתרף. למרות שירושלים היא המגרש הביתי שלי, אין פעם שהוא לא מחדש לי, בין מקום שהוא שכית חמדה שלא הכרתי, בין בסיפור הסטורי מעניין, בין במעשיה מפולפלת מתולדות ההתישבות. עיר ללא הפסקה אמרנו?

מוזיאון בית המשפט העליון

היתה זו הפעם הראשונה שביקרתי בבית המשפט העליון. הבניין מרשים, מפואר אך גם צנוע, ויש בו פנינה נסתרת. לפני כשנתיים נפתח בו מוזיאון. במפת בית המשפט המחולקת בכניסה הוא לא מופיע, הסדרנים לא יודעים על קיומו ועונים לך ש "אין כאן מוזיאון", אולם אם תלכן לקומת האולמות, לאזור המשרדים תמצאו שם שלטים שיובילו אתכם למוזיאון דרך משרדי בית המשפט. המוזיאון מתעד את תולדות המשפט בארץ ישראל מן התקופה העות'מנית ועד ימינו, ונמצאים בו מסמכים נדירים ומעניינים הקשורים למשפט בארץ ישראל. ארבעה שעולים עכשיו בזכרוני: מכתבו של שר המשפטים המיועד פליקס רוזנבליט, הלא הוא פנחס רוזן, בו הוא ממליץ שלא למנות את השופט העליון המנדטורי גד פרומקין לבית המשפט העליון הישראלי משום ש"מרננים אחריו" "פסק דין" כתוב בכתב יד שבו נגזר גזר דין מוות על טוביאנסקי ש"הורשע" בריגול (יוצא להורג מייד - כתוב בפסק הדין) על ידי בנימין גיבלי. בפסק הדין כתוב - גזר הדין בוצע מיידית על ידי כיתת יורים... למי שלא יודע זהו אחד המקרים המזעזעים ביותר בתולדות המשפט הישראלי שבו הוצא אדם להורג למרות שהיה חף מפשע. מקרה זה היה אחד הגורמים לכך שעונש המוות בוטל בישראל. מכתבו של שר המפשטים האומר שאין מנוס מפתיחת תיק נגד מלכיאל גרינוולד בפרשת קסטנר. מכתבו של רב סרן בנימין שליט המבקש להכיר בילדיו כיהודים. במוזיאון מותקנת מערכת אור קולית משוכללת המציגה, לפי דרישה, נושאים ופסקי דין עיקריים בדיוני בית המשפט העליון לדורותיו, לפי נושאים. ראינו את פסיקת בית המשםט בעניינים של גדר ההפרדה, מיהו יהודי, ואימוץ ילדים. המצגות מביאות את טיעוני שני הצדדים, את פסק הדין של הרוב ושל המיעוט אם היה כזה ותגובות ציבוריות לפסק הדין... מעניין

יוסי ר1

Active member
ובין בית המשפט העליון והכנסת,

פנינה נוספת: בגן הוורדים שוכנת לה התחנה לחקר צפורי ירושלים.לכל שוחרי הטבע וחובבי הצפרות, מומלץ בחום.השעות המומלצות הן החל בזריחה עד סוף הבוקר, או אחר הצהרים.ישנו מסתור בו ניתן לשבת ולצפות מקרוב אחר ציפורים בעת אכילה, רחצה, שתיה ומה לא.ניתן להשתתף בטיבועי ציפורים (צפיה בלבד!), וללמוד המון מאנשי התחנה , שיודעים המון, ושמחים לחלוק בידע שלהם.

shellyland

New member
בלי קשר לציפורים

גן הורדים הוא מקום שתמיד נעים לבקר בו.

יוסי ר1

Active member
הכי טוב לאמית את ויזתא המקורי

אגב, הניק הזה שבחרת באמת מגניב. ועם החתימה - מלאכת מחשבת ממש!

למעלה