לגבי השאלה שלך, מיהו יוצא בשאלה.
--ציטוט-- מהו יוצא בשאלה?? האם רק מי שאינו שומר שום הלכה?? או אולי זו שאלה של אמונה - ואז ..?? האם הוא חייב להיות כופר לגמרי בעל ידע פילוסופי על כך שאין אלוהים או שמספיק רק מי שהנושא אינו מעניין אותו עם יש או אין אלוהים?? --סוף ציטוט-- לדעתי הן מי שכופר בעל ידע פילוסופי והן מי שהפסיק לשמור תורה ומצוות בעקבות חוסר עניין באלוהים ושכמותו, שניהם יוצאים בשאלה. אישית אני נמצא בקטגוריה השניה. הגעתי למסקנה שההתעסקות בענייני דת (להתפלל למשל) מבזבזת את זמני ואינה מעניינת אותי, זו הייתה נקודת הפניה לכיוון היציאה בשאלה, בנוסף ראיתי שהאמונה באלוהים מהווה תירוץ לאנשים לא לקחת אחריות על חייהם, הדתיים חושבים: קרה לי משהו רע, הכל משמים, קרה משהו טוב, הכל משמים, אין להם שליטה על חייהם הכל נגזר מלמעלה. הגישה הזו גורמת לאנשים להיות נרפים ולפעמים מסכנים (זאת הכללה גסה, אני יודע). לכן יוצא בשאלה לטעמי הוא כל אדם שלקח אחריות על חייו ושינה את המסלול שלהם למסלול אחר מזה שהדת או החברה הדתית ייעדה לו, אם הוא שומר תורה ומצוות או אפילו רק חלקים, זה לא רלוונטי, זה כבר פרטים קטנים ועיניינו הפרטי של כל אדם, אבל אני מודה שזה תמוה בעיני, למה לשמור על משהו שאתה לא מאמין בו?.