יקיר אנגלנדר

Le Fay

New member
בוקה זה../images/Emo20.gif../images/Emo39.gif../images/Emo203.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif

כלומר, מגוון פרחים גוססים, אבל בסידור קצת יותר אטרקטיבי ועם ריח; ו-7 זה סימן לבנים. עם כל כמה שאני מחזיקה בזכותך מנ' המלכה, חושבתני שממש לא יזיק לכן להתנסות מפעם לפעם בדיבור בלשון רבות. שתדענה איך זה מרגיש כשמוחקים אתכן ואת האחרוּת שלכן מהכלל. נ.ב. למלכות יש נטיה ידועה לשכוח מאיפה הן באו לכוורת (מרחם אמן). כשהן בוצ'יות, אפילו אני יכולה לסלוח להן את זה. נ.ב.ב. פינת העישון היחידה בדן פנורמה היא מקום מפגש של שידוכים חרדיים. תגיד לי, דייט של שעתיים וחצי (היא שותקת רוב הזמן, הוא מדבר, היא אומרת חצי משפט וישר הוא חותך אותה ומתקן: 'זו לא הלכה, זו שאלת חכם') זה לא קצת הרבה? אה, וסיון מלך.

L i k o

New member
תאמיני לי היא יודעת טוב מאד

ועדיין זה לא סיבה להשתטות. <למשל זה שבזמנו לא קיבלו אותה לסטז' למרות הציונים המעולים ואמרו לה בפנים שזה בגלל שהיא בחורה בתירוצים מגוחכים כמו: "איך אני אוכל לצעוק עלייך?" וכו'>. איך את יודעת שזה היה שעתיים וחצי? איך אפשר לדבר ברציפות שעתיים וחצי מבלי להיצרד ועוד בפינת עישון? איך אפשר להחזיק דייט ראשון שעתיים וחצי? איך אפשר להחזיק להיות חרדי שעתיים וחצי? אני נזכר איך הייתי מתעלל בפגישה ראשונה (לא קראנו לזה דייט) בבחורות המסכנות (אני לא אשם - הכריחו אותי להיפגש איתן <אתה חייב לפגוש אותה, היא מודרנית בדיוק כמוך, נוסעת על רולרבליידס בשכונה לעיני כל ולא שמה על אף אחד!!!>) כשהייתי מסביר להן במשך 50 דק' (כל הדייט היה שעה) מה היתרון של 4-5-1 על פני 5-3-2.

Le Fay

New member
הנאום השלם הוא "לשכוח מאיפה הן באו

ועל הכתפיים של מי הן טיפסו עד כאן". העניין הוא שגם אלה שעל הכתפיים שלהם טיפסתי עד כאן, שהשמות של רובן, אם בכלל נודעו, נשכחו זה כבר, היו בדיוק כמו אלה שאתה לועג להן ולהם עכשיו. גם אותן כמובן עשו לחוכא ואיטלולא בזמנן. זו תמיד היתה אחת הדרכים להשתיק אותן. זו דרך הרבה יותר אלגנטית מלבעוט אותן סביב החדר ומעט יותר אלגנטית מלומר שהן היסטריות, אבל זו עדיין רק דרך להשתיק אותן. אולי נ. יכולה להרשות לעצמה לשכוח שבזכות כאלה יש לה זכות להצביע, ללמוד קרוא וכתוב, לרשת, להחזיק רכוש, להוציא רשיון נהיגה, לפרסם ספר בשמה, לכתוב מוזיקה ולפתוח חשבון בנק - אני לא.

L i k o

New member
מי שכח ומה שכח?

וט אר יו טוקינג אבאוט? אני לועג לאוכלוסית העדר המונהגת ע"י נשים תמהוניות ומגוחכות שחושבת שכדי להילחם באפלייה על רקע מיני צריך לשבש כללי לשון. אני בטוח שזוכה פרס הנובל לשלום דהיום תרם לנשים במדינתו יותר מכל השורפות החזיות למיניהן. ומה שאמרתי היא דעתי האישית - כל אלה (שאני מכיר) שפנו לקבוצה המורכבת משני המינים בלשון נקבה - אכן היו מטומטמים גמורים. הבנתי: את מתכוונת לבוקה בסגול (אגב זה לא רק מיובשים, זה כל קומבינציה של פרחים), אני חשבתי על בוקה בקמץ (כמו בוקה, מבוקה, ומבולקה).

סלסרו

New member
השוביניזם המובנה בשפה העברית הוא

בעייתי מאד. אל לך לזלזל בזה. שפה יוצרת ראליה. כשבשפה האשה היא סוג ב', אין ספק (לפחות לי אין ספק) שזה משפיע על תודעת הדוברים, הן הגברים והן הנשים. כשפונים לקבוצת נשים שיש בה רק גבר אחד, בלשון זכר, זו בעיה. כשנשים מדברות אחת אל השניה בלשון זכר ("את יודעת, כש'תה מקבל תלוש משכורת.."), זו בעיה. כשבאים לדבר על שייכות באופן כללי, משתמשים רק בלשון זכר, זו בעיה. אני לא יודע מהו הפתרון. להפוך את היוצרות ולהשתמש בל' נקבה במקום ל' זכר, זהו רעיון רע. לא רק שזה ישבש את כל השפה, זה לא משיג כלום מבחינה רעיונית (אם כן פמניסטיות רבות היו ששות להפוך את היוצרות, ולראיה, הן גם לא בוחלות בהפליית גברים). הדרך היחידה היא להפוך את השפה לשפה א-מינית, וזה פשוט בלתי אפשרי. זה ידרוש יצירת שפה חדשה. אז אני מבין את הבעיה ולא רואה כל פתרון סביר. אני חושב שאחת הסיבות לכך שהפמיניזם התפתח בעיקר בארה"ב, היא העובדה שאנגלית אינה שפה סקסיסטית. אין כמעט חלוקה לזכר ונקבה, וההפניות הן כלליות ("you"). היוצא מהכלל הוא ההפניה הכללית המשתמשת ב"his", כשהכוונה בעצם ל"one's" או "his or her", אבל זה קל לתיקון. מה שקצת מפריך את התזה הזו זה העובדה שראשית הפמיניזם התחיל בצרפת (למעשה בהולנד, אם רוצים לדייק), וצחפתית היא סקסיסטית לא פחות מעברית. זה לא ממש מפריך את התזה, כי א) אני מדבר על ההשפעה על הציבור הרחב. ארה"ב הובילה, ועדיין מובילה, בתחום. ה"מהפכה המינית" היתה מהפכה בארה"ב. ב) גם מבחינת ראשי החנית - ארה"ב כבר מזמן השאירה את הצחפתים מאחור. רוב מנין ורוב בנין של חשובות התנועה היו/הינן אמריקאיות. לראיה, ראו למשל את הרשימה של פמיניסטיות מפורסמות. במדור הEarly pioneers מככבות לא מעט צחפתיות, אבל הרבה פחות במדור First-wave feminists (אם כי א"א שלא להזכיר את סימון דה בובואר שהשפעתה היתה עצומה) ובשאר המדורים.

L i k o

New member
אני מזלזל ב"שוביניזם המובנה בשפה"

מותר לי? הפמיניזם התפתח בארה"ב אחרי מלחמת העולם השניה בעיקר בגלל שהיא התאוששה יחסית מהר (ביחס לאירופה הרוסה) מהמלחמה, וכיון שרמת החיים עלתה לרמה יחסית גבוהה, התפנה להרבה אנשים ונשים זמן ורצון להתעסק בשטויות, קרי דברים שנמצאים יחסית גבוה סולם הצרכים של מסלו. אז החלק פנו לפמיניזם (כמו שחלק נהיו הארי קרישנה, חלק סייטנולוגים, חלק כהניסטים, וחלק סתם היפים מטורפים). לידיעתך גרמנית לא שונה מאנגלית בנקודה הזו, וערבית מעברית. גם זכויות האשה בארצות דוברות השפות האלו? בכל ארצות הקומונוולת מדברים אותה שפה. אז למה באנגליה לא התפתח פמיניזם כמו בארה"ב? לגופו של עניין: קודם שיאסרו על הבדואים אצלנו ועל המורמונים אצלכם לשאת כמה נשים. אחרי זה שיטפלו בזוטות מגוחכות. חג שמח!

Le Fay

New member
חוששתני שאינך מעלה בדעתך כמה

תמהוניות ומגוחכות היו בעיני אנשים כמותך אִמותי הסופרז'יסטיות. או לאותו עניין, רוזה פרקס
. דרך אגב, בעוד שלושה שבועות (24.10.06) יום השנה למותה. עם כל הכבוד להקצאת אשראי ללא ערבויות לנשים מורעבות, זה חרא תחליף לשוויון זכויות. מצד שני, מבנאדם שגורס ששלטונות, שלא איפשרו לאשה להוציא כרטיס אשראי בלי אישור אביה או בעלה עד שנות השבעים של המאה העשרים, הם מערביים-נאורים ופיתחו את חבל הארץ ששלטו בו, לא הייתי מצפה שיבין את הדקויות האלה. וכן, התכוונתי ל-bouquet.

Le Fay

New member
"גוססים" זה מה שקורין "טריים".

פרחים מיובשים כבר לא גוססים אלא הם ברי מינן למהדרין.

L i k o

New member
אבקש: "גוססות" זה מה שקורות "טריות"

פרחות מיובשות כבר לא גוססות אלא הן בנות מינן למהדרין. היי עקבית בבקשה

L i k o

New member
התלוי גומר את המצגת

מחר אעשה את המלל מסביב. המיובשות צופות בטיוי.

למעלה