יקיר אנגלנדר

יקיר אנגלנדר

שלום לכולן.. חזרתי מחו"ל לאחר שהייתי חזן בימים נוראים בבית כנסת בהולנד.. (אגב.. לבית הכנסת הגיעו כל האנשים ברכבים וגם הרבה שאינם יהודים).. וראיתי את התגובות לראיון בטלוויזיה.. רציתי לומר לכן/ם תודה רבה על התגובות.. בין עם אילו שחושבים שאני נקרא יוצא בשאלה למרות שאני משתדל לשמור חלק מן המצוות ובין עם אילו שכן יקראו לי כזה.. הייתי שמח במספר מילים לשאול את עצמי את השאלה הגדולה "מהי חוזר בשאלה"?? האמת היא כאשר יצאתי מהישיבה מכיוון שלא יצאתי דרך הלל לא ידעתי את הביטוי ולא ראיתי את עצמי ככזה אלא כמישהו שבחר להתחיל דרך חדשה אבל אין לו מושג מה קורה מסביבו.. מהו יוצא בשאלה?? האם רק מי שאינו שומר שום הלכה?? או אולי זו שאלה של אמונה - ואז ..?? האם הוא חייב להיות כופר לגמרי בעל ידע פילוסופי על כך שאין אלוהים או שמספיק רק מי שהנושא אינו מעניין אותו עם יש או אין אלוהים?? האם מספיק לומר מבחינתי אין אלוהים ואז את יוצאת בשאלה או שצריך להיות מסוגל להוכיח את זה ?? כפי שהרמב:"ם דורש הפוך?? ומה לגבי אדם שדווקא לא היו לו בעיות עם אלוהים ואןי לו עדיין או שזה לא עיקר עיסוקיו אבל הוא נזרק מהמהשפחה חודש לפני הניושאים שלו??? ומה לגבי אדם שהיו לו שאלה קשות על התרבות בה הוא חי והוא לא הרגיש הרבה פעמים שייך..?? אתם מכירות את ההרגשה הזו שאתן ביום כיפור או ראש השנה בבית הכנסת ופשוט לא מתחברות?? אתן מאוד מעונייניות להתחבר אבל פשוט זה לא עובד.. ומה לגבי המושגים של "צדיק" או "גדולי ישראל" שאתן דווקא אוהבות את הרבי אבל אין לו שום מענה לצרכים שלכן?? אתן בשידוכין.. עוד בן/בת ופשוט ברור שזה לא ילך.. בלי פילוסופיה מורכבת .. ואז יש את אילו שידברו אתכן על אלוהים קיים או לא קיים וכל השיעורים של אנשים כמו הרב נויגשל.. ואתן אומרות בלב פנימה בלי לספר לאף אחד.. אפילו אם הוא צודק זסה לא משנה לי.. ואז יום אחד אתן עוזבות.. ופתאום אין משפחה וחברים.. אין לכן הרבה ידע על העולם האחר.. ואתן עובדות כמו חמורות להרים את הראש מעל פני המים.. ויש לכן את הצורך להתמודד עם הידיעה שההורים שלכן לא ידברו אתכן ואתן מתגעגעות.. אתן צריכות להשלים את רוב הלימודים גם עם למדתם טיפה קודם לכן.. ולעבוד.. כי אחרת אין לכן כלום אתן בפאב עם ידידם אבל זה ליל שבת ובדיסקוטק אתן שומעות רק את "כה ריבון עולם".. ואז אתן מבינות שאתן לא שם ולא כאן.. יש בכם הרבה יותר מזה לטוב או לרע.. ואז מגיע הבחור הראשון.. ואתן מרגישות לו.. אבל איפהשהו בשל החינוך שלכן אתן יודעות שהרגשה כזו ללא חתונה זה עבירה חמורה.. וזה אסור .. אתן נזכרות כמה פעמים אבא ואמא אמרו לכן שאתן טמאות.. ואתן מתמודדות עם זה והולכות הלאה.. ועוברות השנים ויש קשר עם המשפחה אבל למרות הכל זה לא זה.. אתן יודעות שבגדו בכן.. והאמון כבר לא יהיה כפי שהוא היה.. ואתן לא יכולות ממש לדבר עם אף אחד מהעולם האחר על מה שאתן עושות ועוברות עוד שנים ואתן שמחות בעולם החדש שלכן ומשלבות מהדברים היפים שהיו לכן בעולם הישן.. את המושגים שכן אהבתן ואתן לא מתביישות מאותם דברים.. פתאום דברים שלא הייתן מחוברות אליהן יותר קל להתחבר כי זסה לא כל העולם שלכן.. ואתן מעוניינות להיות יכולות לדבר עם ההורים והחברים גם לאחר מכן אם כי זה לא יהיה כמו פעם ואתן שמחות על כך.. ויום אחד אחרי כמה שנים אתן שמחות על העבר שלכן אבל עוד יותר על ההוווה שלכן..וזה עדיין לא קל אבל כבר מרגיש שלם לדעתי, תיארתי את אחד הדרכים להיות יוצא בשאלה.. אני באופן אישי זה המסלול שעברתי אצלי פנימה בלב במקומות הפנימיים ביותר.. אני מאמין באלוהי אבי לא באלוהים שלי האישי כי הוא לא מטריד אותי אבל חשוב לי להיות קשור לאלוהים הזקן שעליו גדלתי שכל פעם חייבו אוטתו בסיפורי חסידים לעשות ניסים אני אוהב אותו כי גם אני מחייב אותו בחיים החדשים שלי לעשת מופתים.. אני נלחם על כך שאותו אלוהים שלפי החינוך שלי הוא מכיר אותי שיראה איך אני יקיר הקטן, חסיד ויז'ניץ' יודע להתפלל בנוסח ויזניץ אבל גם להילחם יום יום על זכויותיהן של נשים מסורבות גט שעל כך כתבתי את התזה שלי.. ואני מרצה על נושא הלכתי זה שרוב החילוניים מדחיקים אותו מכיוון שהם לא יודעים איך לקרוא פסק הלכה של בית הדין הרבני ואני כן כי למדתי בישיבה ואני מחייב את האלוהים שלי לראות עד כמה אני אוהב את החברות שלי ולסמוך עלי שאם אני מקיים איתן יחסי מין זה בקדושה גם אם לא בנישואים ולא מטריד אותי הנושא של נידה - אדרבא, דווקא בשל העבר שלי אני מבין את גודל הסכנה שבדיכוי האישה.. ואלוהים שלי, שרואה אותי עדיין שומר שבת כי זה קשור לעבר שלי ואני אוהב את זה.. ושומע אותי מתפלל יום יום הוא גם רואה עד כמה אני נלחם לזכויותיהן של לסביות והומואים ולכך אני מקדיש את השנים הקרובות בדוקטורט שלי.. וניסיון להבין את הקשר בין הלכה אורתודוקסיה רפורמה ועוד..ועל השאלות של גוף ומגדר ... אותו אלוהים רואה אותי עם החברים הטרנסקסואלים והוא מתמודד עם זה.. אני שומר הלכה שאינה פוגעת בערכי המוסר - כך אמרתי בראיון..ובאילו שכן פוגעים אני נלחם.. אבל חשוב לי לשמור כדי להיות מסוגל בצורה טבעית לשוחח עם ההורים שלי ועם האחים שלי ולהגיע למצב ששני רבים שהם ראשי ישיבות פונים אלי מידי חודש חודשיים לשמוע את העצה שלי איך להתמודד עם הומואים בישיבות שלהם.. כי הם סומכים עלי שאדע להסביר להם בשפה שלהם את ההתמודדות זו דרך אחת להיות יוצא בשלאה.. אני לא שייך סוציוןלוגית לשום ציבור דתי או חרדי אבל כן יכול לשוחח עם ציבור זה.. ואני יכול להיכנס לרבה..לקבל ברכה עם אבא.. ולהסתכל לרבה בעיניים ואני מקווה שהוא או שהאבות שלו שבשמים גאים בי.. אבל גם אם לא זו לא בעיה שלי כי אני משתדל להיות גאה.. בברכת חג שמח וגיט יום טוב יקיר אנגלנדר

יקיר

אני לא חושב שהמצאת את הגלגל מחדש. אני לא חושב שאדם צריך הגדרה חברתית אלא מוסרית, אבל זה דרך העולם, האם אורתודוקס שנהייה רפורמי נקרא יוצא בשאלה?

simlev1981

New member
קודם כל ברוך הבא לפורום!

ימקווה לראותך כותב ודן כן איתנו בנושאים הבוערים ומשתף עותנו בפועלך ומחקרך. אגב לגבי דיכוי האישה ואורטודוקסיה יהודית, יצא לי לפני כחודשים להכיר רה אורטודוכסי עם חותמת של ה OU ולהפתעתי הוא מספר לי שהוא לא יהיה המגן האחרון של החוק הרומי "דעתן של נשים קלה" ודומיהן הוא מחפס פתרונות יצירתיים בתוך ההלכה כדי להפסיק את הדיכוי. לו יהי שיותר מאיתנו נשתמש בידע הרחב במנגנון הפסיקה ההלכתית כדי ללחום את מלחמתם של הנדכאים שנה טובה וגוט יאר

סלסרו

New member
יקיר, שלום

אשמח מאד אם תוכל להבהיר את עיני בשאלה הבאה. בפוסט זה, וגם בראיון, אתה אומר שהינך חסיד וויזניץ' לשעבר. זה לא בדיוק מסתדר לי עם כמה דברים: (א) בנובמבר 2004, כתבת באתר כיפה פוסט שלם כתגובה לדבריו של אורי הראל אודות בני עקיבא. אתה דן בשאלה "מהי מטרתה של בני עקיבא"? פוסט ארוך שבו אתה מנתח את בני עקיבא כאחד "מבפנים". סגנון כתיבתך תואם אדם שלמד בישיבות ממגזר "בני עקיבא", ובין הדברים אתה אפילו כותב, "בשם עצמי אני חייב להיות כנה ולומר שדווקא חברי היותר מתמודדים ויותר רגישים בנפשם הם אלו שנהיו לדתלשי"ם וממשיכים להתמודד עם העולם הרוחני מבחוץ ולא מבפנים", שמהקשר הדברים מובן שכוונתך לחבריך בבני עקיבא. אתה אפילו מסיים את דבריך כאדם שאכפת לו ממה שקורה בבני עקיבא: "לסיום דברי אומר - בואו נהיה כנים. בואו נשאל את השאלה "מה אנו מצפים מבני עקיבא?". עד כמה אנו רואים את ההתמודדות עם העולם המערבי כדבר בעל ערך או רק בדיעבד. ואם התשובה היא שהתמודדות עם העולם היא מטרתה של בני עקיבא ( ואין דבר זה קל כלל וכלל) הבא נעניק לדור החדש את הכלים על מנת ליוכל לבצע את תפקידו כראוי." (ב) בכתב העת "דעות", יולי 2005, שלהבנתי הוא כתב עת של ציונות דתית, פורסם ראיון שלך עם המשורר אליעז כהן, "על תכנית ההתנתקות ועל סדרי העדיפויות של הציונות הדתית". אליעזר כהן הוא "יליד פתח-תקוה. גדל באלקנה שבשומרון, וכיום תושב קיבוץ כפר עציון. הוא חניך ישיבות בני-עקיבא, כפר הראה ואור-עציון." (ג) אנשים המכירים אותך אמרו לי שלמדת בישוב, עשית שם בגרות, ועשית צבא כמורה ספר. מכל האמור נראה שאתה מגיע ממשפחה חרדית מודרנית-לאומית. איך זה מסתדר עם דבריך שהיית חסיד וויזניץ', שלא עשית בגרות, ועוד? אשמח לקבל הבהרה בנושא. תודה.

simlev1981

New member
תשמע...

אני לא מכיר לעומק את סיפורו של יקיר אך ישנם הרבה יוצאים שעשו דרך ארוכה עד הגיעם למה שהם היום ויד נתויה... אתה יודע החיים לא נעצרים! אני מכיר יותר מאחד שבדרכם מהישיבה ב"ב עברו בכל מני מוסדות ומקומות ואפילו אתה לא תאמין הלכו לצבה!!!

תסלחו לי גולשים יקרים

אני ז. משירות הביטחון הכללי ויקיר עובד אצלנו. הוא מתמצא בהרבה יותר ממה שאתם מתארים. שב..הג כ לכךךךך צא %$# %$# %$# 7 ולגמור את הכל במקום. קוד 74032/ד.

נ.ב.

תגיד י. ראית איך ח. רזתה לאחרונה? נראה לך היא פנויה לקשר? או שהיא עדיין עם הזין

סלסרו

New member
תחזית: יקיר לא יענה על שאלתי

חבל. זו ההזדמנות שלו להסיר לעז..

למעלה