יצירת ההסטוריה

אנשים הם אנשים

זהו אולי אחד הרעיונות הבסיסיים ביותר במשחקי תפקידים, שאנשים הם אנשים בכל מקום, ומתנהגים בצורה דומה - בין אם הם בספינת חלל או בטירה, ואפילו אם הם בגובה שלושה מטרים, מכוסים פרווה ורודה וחושפים שיניים שזוהרות בחושך. לכן אנחנו יכולים להזדהות איתם, *לשחק אותם* ולנסות להבין את הסיפור שלהם.

ננסק

New member
אני לא מבין מה זה קשור לעניין.

אנשים הם אנשים, סבבה. ולכן אמרתי "שאלות שכמעט תמיד יחזרו על עצמן". אבל מה אם בעולם א' יש ארגון אולטרא-מקיף, ששולט בחייהם של התושבים כולם? לא כדאי להוסיף שאלה "מה דעתה של הדמות על הארגון, איפה היא עומדת ביחס אליו, כיצד הוא משפיע על חייה"? אני מציע ליצור שאלון בסיסי, ולהוסיף לו שאלות קסטומיזציה בהתאם לשיטה\מערכה. כי "עולמות הם לא עולמות", ומעבר להגדרות חברתיות שונות בעליל, אפילו הגדרות פיזיקליות יכולות להיות שונות. אי אפשר להתעלם מזה בזמן יצירת דמות. אתה לא חייב *תמיד* להעיר על כל דבר, אתה יודע. היה סמוך ובטוח שכולם כבר יודעים שאתה חכם.

למעשה

הטענה שלי נועדה לגבות את הטענה שלך בנוסח
- שיש כמה דברים משותפים לכל דמות בכל מקום. שאלות ספציפיות-קמפיין רלוונטיות לקמפיין עצמו, ולכן כדאי להותיר אותן למנחים באופן פרטני, בעוד ששאלות שעוסקות בז'אנרים יכולות להתאים - תסכים איתי שיש הבדל בין שאלת פנטזייה כללית כמו "מה דעתה של הדמות על כישוף" (הנחת יסוד של פנטזייה - יש כישוף במינון כלשהו) לבין שאלה כמו "מה דעתה של הדמות על כבילת דמונים" או "מה דעתה של הדמות על קוסמים שגורמים נזק היקפי בלחשיהם ללא התחשבות בזולת". > היה סמוך ובטוח שכולם כבר יודעים שאתה חכם אולי תופתע לגלות, אבל לפי כל המבדקים הרשמיים מנת המשכל שלי ממוצעת בהחלט. אפילו כמעט נשארתי כיתה פעם כי לא ידעתי חשבון מספיק טוב.

PUMI for ever

New member
הממ

מצטער, אך מו"ד נכנס תחת קטגוריית "משחקי תפקידים". לא אמרתי שהמאמר מותאם לכל שיטה, ומלכתחילה כתבתי אותו לסגנון מו"ד. - משחקים? תרגישו חופשיים להשתמש \ להעזר. - לא משחקים? אמרו דעותיכם הבונות והמשיכו הלאה. זה שזה "מו"די מידי" היה ברור ולא מוסתר מהרגע הראשון.

למעלה