יצירת ההסטוריה

Sabre Runner

New member
אז פתיחת תיבות נעולות ולקיחת מה

שבפנים זה תוהו? אבל אם אני נותן לגנב... סליחה, ל-Rouge שלי לפתוח את התיבות זה לא נחשב?

Fenris

New member
שוב - זה תלוי במה הדמות מאמינה.

אם הגנב\פוחז\שודד שלך (תקרא לו איך שתרצה) מאמין שפריצת התיבה מסתדרת עם הקוד המוסרי שלו, אז זה "חוקי". ואם הוא עושה את זה סתם כי בא לו, ובלי שזה יתאים למערך אמונה או מחשבה מסודר כלשהו, אז כן, זה "תהומי". אל תתחיל עכשיו לתת לי דוגמאות ספציפיות ותבקש פירוש לפי שיטת הנטייה. זו עבודה בשביל השה"מ שלך. הנקודה היא שהנטייה היא אישית לכל דמות, לא כללית לעולם או לקמפיין. אז ההגדרה של "חוק" מול "תוהו" ו"טוב" מול "רע" משתנה מדמות לדמות (יהיו כמה עקרונות אוניברסליים - למשל, אדם "טוב" לא יפגע בחפים מפשע בכוונה תחילה ללא סיבה מאוד מאוד מוצדקת - אבל זה עדיין עניין לפירוש אישי). עוד נקודה חשובה - במו"ד 3.5 אתה לא משנה נטייה ברגע שביצעת "פעולה בלתי-חוקית". אתה צריך להתמיד בזה כדי שהדמות שלך תשנה נטייה. ובוא נודה בזה - אם אתה מתמיד להתנהג בצורה מסויימת, סימן שאתה מעדיף את הנטייה החדשה שלך.

משום מה

מו"ד היא השיטה היחידה שמשתמשת בשיטת הנטיות-כתחליף-אופי, ולכן אין להשליך ממנה על משחק תפקידים ככללו.

דרגורן

New member
אני בדרך כלל לא מגן על השיטה הזאת

אבל במקרה הזה אני צריך ללכלך על השיטות האחרות (לפחות לפי הניסוח של ההודעה שלך). יש הרבה שיטות שמשתמשות באמצעים שונים בשביל לעזור לשחקנים לעשות אופי: ב-Hero - יש חסרונות. ב-Paranoia - יש Tick. ובעוד שיטות, עוד דרכים. השיטה של מו"ד היא לא רעה בפני עצמה, אלא מה עושים איתה ולאיזה מרחקים לוקחים אותה (בטח ובטח כאשר מחליטים שהשיטה היא "תחליף אופי"). יש אנשים שצריכים גלגלי עזר בשביל לנסוע באופניים, ויש אנשים שצריכים עזרים בהבנה ומשחק של אופי.

אבל הנטייה באמת מנסה להיות תווית

תווית לאופי. מעט הכתיבה המודי"ת שעוסקת במשחק דמות, מתמקדת בעיקר במשחק נטייה...

אנשים לא ממהרים להשמיץ את השיטה

אנשים השתמשו בה במשך שנים ולמדו להכיר את הבאגים שלה. לנזיר עוד יש הגיון פנימי מסויים - מי שלא נמצא במצב תודעתי שמכונה "סדר" אולי לא מסוגל לרתום את אנרגיות הצ'י שמאפשרות לנזיר לתת מכות אדירות ולקפוץ גבוה. אבל אני עדיין תוהה מהן האנרגיות המסתוריות שמאפשרות ללוחם לחטוף יותר נזק מאשר פיל, או מחייבות את מי שרוצה לבצע Sneak attack לקחת דרגה במקצוע שיתן לו עוד ערימה של יכולות בהן כלל לא חפץ. שלא לדבר על הצורך לקחת מקצוע יוקרה כדי לחסום מכות עם החרב.

Fenris

New member
במו"ד 3.5 זה כבר לא תלוי במקצוע.

כל אחד יכול לקחת איזו מיומנות שהוא רוצה - לחלקם זה פשוט יקר יותר מאחרים (במובן של נקודות מיומנות). לי זה נשמע מאוד דומה לשיטת ה-BRP שלך.

לא דומה

יש לי יתרון קטן - אני מכיר את שתי השיטות (בטאגליינס יש סדנת הסבר לBRP שכתבתי, ואני משער שאתה מכיר את הלינק לתרגום העברי של הפתיחה לקת'ולהו, שעושה שימוש בערך באותה מכניקה). במו"ד3 יש מיומנויות, אבל הן עדיין תלויות מקצוע (ודרגה), ויש כמה דברים שחייבים מקצוע מסויים כדי לעשות אותם. רק מי שיש לו דרגה ב"ברברי" יכול להיכנס להתקפי זעם, ורק מי שיש לו דרגה ב"נוכל", יכול לעשות "התקפת פתע". שיטות כשרונות לעומת זאת משוחררות מהסד של המקצועות, ועובדות ישירות מול הכשרונות. מה שלא רק נוח יותר, אלא גם מקל על משחק איכותי יותר -כזה שבו שיפור קל במיומנות הבישול שלך לא מחייב עליית דרגה והפיכה למפלצת נקפי"ם ותוספי התקפה.

Fenris

New member
אני חושב שכולם כבר הבינו

שיש לך בעיה עם הנק"פ במו"ד, והאמת, לזה אין לי תשובה. זה קטע של גיבורים - כדי שהדמות שאתה משחק תיחשב לגיבור אמיתי, היא הופכת לאט לאט למשהו שהוא לא בדיוק אדם, אבל גם לא בדיוק אל. אבל זה בולשיט, אתה צודק. ובכל זאת, זה עדיין כיף. ובעניין המיומנויות - מה שאתה מתאר הוא ה-Feats, לא ה-Skills. אז לגבי פריצת מנעולים, התגנבות, בישול, רכיבה על סוס, שחייה, טיפוס, דיפלומטיה וכו' - כל אחד יכול לרכוש את המיומנויות (Skills) האלה, זו רק שאלה של השקעה. לגבי ה-Feats - נו, זה נשמע לי הגיוני מאוד שרק ברברי יוכל להכנס להתקף זעם. לא? יש הרבה Feats שלא תלויים במקצוע, כל אחד יכול לרכוש אותם במגבלות מסויימות (למשל, בשביל Dodge אתה צריך זריזות של 13 לפחות, אם אני זוכר נכון). אז יש Feats שייחודיים למקצועות מסויימים. מעבר לעובדה שזה הגיוני ואפילו מתבקש שלמקצוע זה או אחר יהיו מאפיינים (Features -> Feats) ייחודיים, אפילו בספר עצמו משאירים לך מקום לקחת Feat כזה או אחר ולתת אותו למקצוע שונה, אם רק תהיה סיבה טובה לכך (הזוטון הגנב שהה עם שבט פראי אדם במשך שנה ולמד מהם את סוד ה-Rage, לדוגמה). כך שהכל תלוי בגמישות של השה"מ והשחקנים, לא בגמישות של השיטה....

כשרונות ומיומנויות

> לגבי פריצת מנעולים, התגנבות, בישול, רכיבה על סוס, שחייה, טיפוס, > דיפלומטיה וכו' - כל אחד יכול לרכוש את המיומנויות (Skills) האלה, זו > רק שאלה של השקעה למעשה, זו שאלה של 13.333 היתקלויות מאוזנות. הדמות שלך יכולה להתאמן בבריכה עד מחר, אבל עד שהיא לא תעלה בדרגה היא לא תוכל לקבל את הנקודות לצורך שיפור הכשרון - והדרגה שלה תהווה עבורו גבול עליון. למעשה, אם אני רוצה לבנות דמות של פרופסור שתהיה שונה ומוכשרת יותר בתחומה מדמות של סטודנט, אני חייב לבנות אותה בדרגה גבוהה יותר, מה שיצור מצב מוזר בו לפרופסור יש גם גלגולי פגיעה טובים יותר, תוסף הצלה גבוה יותר, וכמובן - יותר נק"פ. בשיטת כשרונות, לעומת זאת, אני מקצה לפרופסור יותר נקודות בתחום הידע שלו (נניח - כימיה) מאשר לסטודנט, וגם אם המכניקה מאפשרת לי לתת לפרופסור מאגר נקודות גדול יותר מעצם גילו והשכלתו, עדיין יהיה לי פרופסור שממש טוב בכימיה (ונניח גם בעוד כמה דברים רלוונטיים כמו שפות וכו') ולא לוחם טוב יותר שבמקרה נקרא "פרופסור". > גבי ה-Feats - נו, זה נשמע לי הגיוני מאוד שרק ברברי יוכל להכנס > להתקף זעם. לא? שטורלאוג הוא סוחר מארץ הדנים. בני עמו הם ברברים, וכבר יצא לו לצאת לכמה פשיטות בספינתו "רמך הים". שטורלאוג מכיר את המסורות העתיקות ואת מורשת אבותיו עוטי עור הדוב. האם שטורלאוג הסוחר הברברי יודע להכנס לשכרון קרב? אייאס הוא לוחם יווני דגול וידוע. אחרי מותו של אכילס מוחלט שהלוחם הגדול ביותר במחנה היוונים יקבל את השריון 4+ של אכילס, ואייאס בטוח שהוא או טו טו יסתובב בשדה הקרב כשקסדת-הציצה שדמות הייפסטוס חקוקה בה מעטרת את ראשו. אלא מה, שבהצבעה מחליטים החבר'ה לתת את השריון דווקא לאודיסאוס. אייאס נתקף בטירוף זעם ורץ לפרק את מצביאי יוון. למזלם, הוא טובח בהתפרעותו רק כמה כבשים, וכשהג'ננה עוברת לו הוא מתאבד מחמת הבושה. האם אייאס לקח דרגה כברברי יום קודם לכן אחרי שריבל מספיק נק"נ על הרג טרוייאנים? > יש הרבה Feats שלא תלויים במקצוע, כל אחד יכול לרכוש אותם במגבלות > מסויימות (למשל, בשביל Dodge אתה צריך זריזות של 13 לפחות, אם אני > זוכר נכון). ואתה צריך גם שלב פנוי, וכזה יש רק פעם בשלוש דרגות. הכשרון "Dodge", יחד עם כשרונות-הלוואי שלו ועם כשרונות ההתחמקות של הגנב, מכסים על באג מאוד מעניין במו"ד - אין לך באמת אפשרות לנסות לחמוק ולהתגונן באופן פעיל, מה שמובנה בדי הרבה השיטות, נגיש יחסית, והרבה יותר פשוט מאשר לזכור איזה בונוס תחת איזה תנאי מול איזו התקפה מזדמנת יש לדמות שלך. > שזה הגיוני ואפילו מתבקש שלמקצוע זה או אחר יהיו מאפיינים (Features -> Feats) ייחודיים, זה רק אם יוצאים מנקודת הנחה שיש בכלל מקצועות שבאים לפני המיומנויות. אם ההיפך הוא הנכון (כמו שקורה בשיטות שאינן מו"ד ולא מחוייבות להנחות שתקפות רק בה) כל דמות יכולה להיות ייחודית מבחינת מארג יכולותיה, גם בלי לקחת 22 דרגות בשבעה מקצועות שונים. > כך שהכל תלוי בגמישות של השה"מ והשחקנים, לא בגמישות של השיטה באותה מידה, ניתן להשתמש בשיטות נוחות וגמישות יותר, שפחות מאלצות את השה"מ והשחקנים "להתגמש" ולעשות שמיניות באוויר אלא פשוט נותנות תוצאות במקום תירוצים. מו"ד טובה לדבר אחד - משחק מו"ד, שיש המוצאים אותו כייפי (ובלפחות ארבעה מתוך כל חמישה מקרים - בלי להכיר או לנסות חלופות זולות ונחותות-מכנית פחות) - מי שלא רוצה לשחק מו"ד, יכול לנסות לכתוב אותה מחדש (דרישה מחוצפת מצד שיטה שרק ספרי הבסיס שלה עולים כמו 3-4 שיטות שונות וטובות יותר) או פשוט לשחק במשהו אחר - בלי מקצועות, ונטיות, ונק"פ חסר הגיון.

Fenris

New member
אוח.. כל כך לא רציתי להעביר ככה ערב

> למעשה, זו שאלה של 13.333 היתקלויות מאוזנות. > הדמות שלך יכולה להתאמן בבריכה עד מחר, אבל עד > שהיא לא תעלה בדרגה היא לא תוכל לקבל את הנקודות > לצורך שיפור הכשרון - והדרגה שלה תהווה עבורו גבול עליון. להלן מצב של שחקן שנצמד לחוקים יתר על המידה. אם הדמות שלך אכן מתאמנת בבריכה מדי יום, אז או שהשה"מ יקצה לה נק"ן בשל כך, או שהוא יקבל נקודות מיומנות אך ורק בשחייה כבונוס, או שהשה"מ יקבע שזה בלתי-אפשרי. אבל זה תלוי בשה"מ. > שטורלאוג הוא סוחר מארץ הדנים בלה בלה בלה... > האם הוא יודע להכנס לשכרון קרב? ובכן, ז ה ת ל ו י ב ש ה " מ ! כמו שכבר אמרתי.... אם הוא לא לוחם ברברי, אין סיבה ממשית שיידע, אבל אם השחקן מבקש זה הגיוני שלשטורלאוג תהיה אפשרות ללמוד את זה. > אייאס הוא לוחם יווני דגול בלה בלה בלה... > אייאס נתקף בטירוף זעם וכו וכו וכו... > כמה כבשים... הג'ננה עוברת.... מתאבד... > האם אייאס לקח דרגה כברברי יום קודם לכן > אחרי שקיבל מספיק נק"נ על הרג טרוייאנים? זה נשמע לי יותר כמו התקף כעס רגיל, לא Rage אמיתי של לוחם ברברי, אבל היי, מה שעושה לך טוב על הנשמה, לא? את החלק על ה-Dodge לא ממש הבנתי, לפחות לא מספיק בשביל להגיב (לא יודע, אולי זו השעה). אין לי כוח לעוד Copy Paste. השורה התחתונה היא - כן, משחק מו"ד הוא כיפי. אתה יודע מה? גם משחק Storyteller הוא כיפי. וגם GURPS. וגם Kult. וגם משחק BRP בטח כיפי (לא שיחקתי). אז אם אתה לא נהנה ממו"ד - אל תשחק. יש עוד שיטות (מי כמוך יודע). אבל העובדה היא שיש מספיק אנשים שמשחקים במו"ד, ואפילו כאלה שלא מוכנים לעבור לגרסה החדשה (שלדעתי טובה מקודמותיה). תקרא לזה הרגל. תקרא לזה קיבעון מחשבתי. אני קורא לזה הנאה אמיתית. רק שתדע, שחוץ מ-BRP, שיחקתי בכל השיטות שהזכרתי (כן, אני יודע. יש עוד. אבל יש לי גם חיים מחוץ למ"ת). ולי היה הכי כיף עם מו"ד... לך תבין.

Sabre Runner

New member
כל הכבוד! <Standing Ovation>

אני רואה שכבר התווכחתם במקומי. אין לי הרבה מה להוסיף חוץ מ"בואו נלך לשחק Hero Quest!" ציטוט אמיתי (טוב, אולי הזיכרון שלי לא מדהים אבל זה בערך מה שקרה). "עודד, מה אתה עושה?" "משחק Hero Quest." "למה הדמות שלך הולכת שפוף כל הזמן?" "אני מתאמן ב-Sneaking." חיוך תחמני. "אוקיי... ועכשיו מה אתה עושה?" "אני מטפס כדי להשתפר ב-Climbing. אתה רואה? Up and down, up and down, up and down שעות על גבי ימים ועכשיו ה-Climbing שלי ב-56. אני אעשה את זה עד בערך 70 ואז אלך להתאמן בזריקת סכינים. Up the tree, down the tree, up the tree, down the tree..." I think you get the point...

Fenris

New member
כן, אבל לא הבנתי מה הוא מנסה לומר

סייבר, אתה מעודד אותי או את הבלש? לא שזה משנה כל-כך, אני פשוט רוצה להבין.

Sabre Runner

New member
(-:

אני מעודד את שניכם. למרות שאני בצד של הבלש. ולמה אני צריך לגלות שאת הולכת להרצות בתא הרחובותי משמועות?? (-:,'

Nihau

New member
כי זה אאוטינג עצמי להגיד את זה פה

לא? על כל מקרה אני עדיין לא התחלתי לכתוב אותה מתוך תהייה עמוקה על מהות ההרצאה... קשים חיים.

Sabre Runner

New member
אאוטינג? מישהו יצטרך להסביר לי

מתישהו מה הפחד הנוראי של האנשים מהמילה הזאת... אפשר ממש לחשוב שאם מישהו ידע את הזהות האמיתית אז יבואו לרצוח אותו בלילה. לי אין בעיה שיפנו אלי בשמי האמיתי, זאת את שעדיין לא מוכנה לקבל את זה. (-: כבר אמרתי, השם שאיתו אני כותב הוא רק handle, הוא שם לאינטרנט, שם בשביל לכתוב כשצריך לכתוב Login כלשהו. אם מישהו פה יקרא לי בשם האמיתי אני לא אגיד כלום. למען האמת, באורט כבר רוב האנשים כותבים בשמם העמיתי. לעומת זאת, פרסום מספרי טלפון וכתובות אני יכול להבין.

Nihau

New member
זה עיניין של נימוס אינטרנטי וזהות.

לי הניק הוא הזהות האינטרנטית שלי ובמעגלים חברתיים מבוססים אינטרנט (למילה פורום יש כאן משמעות גשמית מידי) זו הזהות בה בחרתי להזדהות כאן ואני לא מצאתי שום תירוץ טוב מספיק לערב זהות חיצונית אחרת. אם תקרא לי כאן בניק אחר שלי מפורום אחר גם זה יהיה אאוטינג. זה כמו שאני אמציא לך שם חיבה ואתחיל לקרוא לך בו בכל מקום- לא מנומס. במפגשי פורום אני אעדיף לזהות אותך עם הניק שלך כי זה ממשיך את הרציפות של ההיכרות שלי איתך. ההיכרות שלי אותך נובעת מכאן, ודעתי עליך נובעת מהתבטאויותיך כאן. לקרוא לך בשם אחר מבחינתי מפריד בין האדם שאני מכירה מכאן ובין מי שאני רואה מולי במפגש. מה גם שהשם שלך לא אומר לי כלום. אין לו שייכות לאישיות שמוכרת לי מכאן.

למעלה