יצירת ההסטוריה

Sabre Runner

New member
אוקיי, אני אעשה את זה קל בשבילך.

צ"ל: ערן = Sabre Runner.
Sabre Runner SabreRunner Sabr erun ner Erun Eran​
מש"ל: ערן = Sabre Runner

ננסק

New member
לדעתי הוא מציג את הגיחוך הנגדי

כמו שאפשר לומר "הופ, הוא יודע פתאום לדקור יותר טוב! זה אידיוטי!", אפשר להגיד "קיבינימט! אני אצטרך לטפס על עצים עוד עשרים ושלושה ימים עד שאדע לטפס יותר טוב!" כל שיטה והקווירקים המשעשעים שלה, הו הו הו!

כמה חבל

שהגיחוך הנגדי קצת לא קיים אלא בדמיונם של אלו שמו"ד חינכה אותם שכל מה שאיננו מו"ד הוא קשה ומסובך ומגוחך. כל הטענות שלי נגד מו"ד מבוססות על ספר הכללים שלה, אבל באילו שיטות כשרונות בדיוק (פרט ל"שיטות" של קווסטים במחשב) ראיתם את התהליך המגוחך הזה של לגלגל שוב ושוב סתם עד שמשתפרים? בשיטות כשרונות שמבוססות על מענקי נקודות (HERO למשל) המנחה נותן לך נקודות פיתוח ברגע שנראה לו מתאים, ואתה משפר איתם כשרונות קיימים או קונה חדשים - יש כאן קצת נתק בין השימוש בכשרונות בהרפתקה ובין שינויים בכשרונות, אבל עדיין, כל מה שישתפר זה כשרון אחד או שניים, לא כל הדמות. בשיטות של למידה מהנסיון (כמו BRP) יש לך סיכוי לשפר כשרון שעשית איתו משהו מעניין, כאשר יותר קשה לשפר משהו שאתה טוב בו מאשר משהו שאתה לא. גם כאן אין את המצב המגוחך שהתעקשתם להמציא - פשוט מגיע שלב בו המנחה קורא ל"בדיקות נסיון" וכל העסק מסתכם תוך דקה-שתיים. מה שכן, עדיין אפשרי פשוט ללכת ולהתאמן או ללמוד עם מורה - קונספט שספר הכללים של מו"ד למשל לא מסוגל להתמודד איתו ולכן תומכיו חייבים להמציא הגחכות חסרות בסיס למנגנונים הפשוטים והטובים יותר. אם תרצה להתאמן בBRP, כל מה שתצטרך זה למצוא מורה (או מתקן למידה כמו בריכה, ספר וכו'), לשלם כסף, ולהקדיש לזה זמן - לא "לגלגל שוב ושוב" אלא פשוט לבצע את אותה בדיקת ניסיון חביבה ופשוטה בתום הזמן הנדרש. אלא שלמידה "פדגוגית", כאמור, לוקחת זמן וכסף וגם מביאה לתוצאות פחות טובות מלמידה מעשית בשטח, אבל מצד שני היא יכולה לתת לך בסיס חיוני לכשרונות שאינך טוב בהם כלל כדי שיהיה לך סיכוי לשרוד ולהתמקצע בהם בשטח. תשוו זאת למצב המגוחך באמת של מו"ד, בו כל האימונים שבעולם לא יעזרו לך בכלום אם לא עלית במקרה דרגה קודם, או לחילופין - האימונים יגרמו לך לעלות בדרגה, ורק בגלל שרצית לדעת לנגן יותר טוב בחליל הפכת למעשה לסוג יותר טוב של לוחם (יותר נק"פ, יותר תוספים-תלויי-דרגה). במהדורה השנייה של מו"ד המצב היה נלעג עוד יותר - גנב היה מקבל נקודות ניסיון על שימוש בכשרונות הגנב שלו, מה שתמרץ דמויות לטפס לחדריהן בפונדק דרך החלון כדי לזכות בנק"נ ולעלות בדרגה. אם הדמות הייתה בשיטת כשרונות, כל מה שהיה יוצא לה זה שיפור מתון בכשרון הטיפוס שלה וזהו.

Ferenheit

New member
זו הצהרה חסרת ביסוס

וחמיקה, אגב, משפרת את החמיקה הפעילה שלך. מו"ד מניחה שאתה מנסה להתחמק תמיד, ולכן הדרג"ש שלך מתחיל ב-10, בפעם האלף. זה בסך הכל חוסך גלגול. בשיטה כמו BRP אפשר להוסיף יכולות מיוחדות (שמוסיפות עניין ואפשרויות טקטיות למשחק, לעניות דעתי, כמו גם הרבה אפשרויות לפיתוח דמות, לעניות דעתי), מן הסתם עם מינימום ערכי מיומנות, ומיד יהיה העניין המוזר הזה של "עלית בנקודה ופתאום אתה יכול לרכוש מה שלפני שניה לא היה אפשרי). זה קורה גם בשאלת תוסף הנזק (הוספתי נקודה אחת לכוח ופתאום אני הרבה יותר קטלני) שעובד שם במדרגות גמלוניות למדי, ויש את העניין הזה עם גלגולים נוגדים (תגרת איכרים שוחרי שלום או נזירי שאולין מנוסים עלולה להכיל המון החטאות בגלל הגלגול הנגדי), ויש גם סימפטומים שפחות קל לשים עליהם את האצבע אבל הם עדיין חשובים (פחות נוח, לדעתי, להחיל מתאמי מצב כשאתה מגלגל מול עצמך אחוזים, לדוגמה). למה אנחנו נכנסים לדיון הזה שוב? אה, כן.

מה, על ההומור?

לרגע חשבתי שהכותרת מתייחסת לתוכן ההודעה שלי, ואז פתאום ראיתי שלא. > למה אנחנו נכנסים לדיון הזה שוב? אה, כן. למה באמת אתה עושה את זה? שימו לב קוראים חביבים לדינמיקה הקבועה: א) מישהו משתמש במונחי מו"ד באופן כלל-משחקי, טוען שאין באגים, ושבעצם כל דבר זה כמו מו"ד. ב) אני מביע טענת נגד, מנמק ומדגים, ולקינוח מציע כמה חלופות - מטבע הדברים אני נוטה להתמקד בחלופה שאני משתמש בה ביום-יום - עניין של פמיליאריות, הרבה יותר קל להתייחס לנקודות ספציפיות כאשר אתה מדבר על משהו שאתה משתמש בו באופן קבוע מאשר על משהו שהשתמשת בו לפני כמה שנים (ולכן אני לא מתמקד בHERO). ג) ננסק מגיע, ומנסה לומר משהו מצחיק. ד) אני עונה. בדרך כלל ברצינות. ה) ננסק משחרר עוד איזו בדיחה ונמלט. ו) פרנהייט מגיע, יורה בכל הכלים, לא תמיד בהקשר הרלוונטי (ושוב - האם הטענה שלי על ההומור חסרת בסיס?), ואחרי כמה הודעות יורד לפסים אישיים ופסיכולוגיה בגרוש, או סתם מתחיל לדבר בגוף שלישי. ולענייננו: > וחמיקה, אגב, משפרת את החמיקה הפעילה שלך. מו"ד מניחה שאתה מנסה > להתחמק תמיד, ולכן הדרג"ש שלך מתחיל ב-10, בפעם האלף. זה בסך הכל > חוסך גלגול. מו"ד מאחדת את המגן (הדיפה) את הזריזות (חמיקה) ואת השריון (חסימת נזק) לכלל מספר אחד. זה בהחלט חוסך גלגול, אבל גם פחות דינמי ומעניין. במודל של מו"ד יש לנו הגנה פאסיבית שמתבססת על יתרון מספרי - אם יש לך דירוג שריון גבוה ומספר נקודות פגיעה גבוה, אתה מעשית בלתי פגיע, ויכול לשבת בנחת בזמן שקובולדים, טרולים וטאראסקים מתנפצים על דמותך רק כדי שהיא תגמוז אותם ברוגע ונחת. זה בסדר גמור אם אידאל האקשן של מישהו הוא פעולתה של מכסחת הדשא, אבל זה מתחיל לצלוע אם רוצים קרב חרבות שנראה כמו קרב חרבות. > עלית בנקודה ופתאום אתה יכול לרכוש מה שלפני שניה לא היה אפשרי על מה אתה מדבר בדיוק? בBRP בדרך כלל מאגר נקודות המיומנות של הדמויות די אחיד, ומכיוון שמדובר בגלגול מול אחוזים, בדרך כלל תמיד יש סיכוי לנסות להצליח במשהו. לדמות עם 15% בחרב עדיין יש סיכוי לפגוע ולהרוג דמות מנוסה בהרבה (הסיכוי קטן, אך קיים ומספיק ממשי כדי להוות איום) וזאת לעומת חוסר התוחלת של דמות בדרגה 1 עם תוסף התקפה של 0+ מול דמות בדרגה 4. > זה קורה גם בשאלת תוסף הנזק תוסף הנזק מושפע משני גורמים - גודל וכוח. בסקאלה האנושית, יש לנו שני תוספי נזק - + 1ק4 ו +1ק6 - העלאת נקודה אחת בכוח לא בהכרח תוביל אותך לרמה הבאה, אלא אם כן אתה גם ככה די גדול וחזק. גמלוני? לא יותר ממצב בו תוסף הנזק הקבוע של דמות מו"ד חזקה עולה על סך כל נקודות הפגיעה של גמד קוסם שמנמן. שאר טבלת תוספי הנזק מתקדמת בקפיצות של 1ק6 - היא נועדה לשימושן של מפלצות גדולות וחזקות, דמויות תחת כישופי כוח או גדילה (אתה באמת מקבל "כוח של שור") וכדומה. כן, פר-זירה יכול לשפד את המטדור בנגיחה, גם אם המטדור לחם כבר בעשרות פרים. > ויש את העניין הזה עם גלגולים נוגדים (תגרת איכרים שוחרי שלום או > נזירי שאולין מנוסים עלולה להכיל המון החטאות בגלל הגלגול הנגדי), צצצצ... אתה חושב כאן במונחי מו"ד - אין לנו רק החטאה. פרט להחטאה (גלגול גבוה יותר מרמת המיומנות) שיכולה להתפרש במגוון דרכים יש לנו גם התחמקויות וחסימות. קרב בין שני איכרים עם סכינים ברמה של 30% יכול להיראות ככה: א) האיכר מכה ומחטיא (גלגל 31%) - מה קרה פה? אולי הוא כיוון גבוה מידי ולא התחשב בתנועתו של יריבו, אולי הוא מעד בחפזונו, אולי הוא פגע רק בחולצה או היסס רגע לפני הנעיצה - האיכר שלנו הוא לא אמן-סכינים, בסופו של דבר, וכאן, הסברי ההחטאות דומים לאלו של מו"ד ב) פה זה מתחיל להיות מעניין - האיכר השני דוקר את הראשון ועקרונית פוגע, אלא שזה מנסה להתחמק - ומצליח! כאן יש לנו יסוד חדש, שלא מוכר לנו ממו"ד - התגוננות פעילה. במו"ד, ככל הנראה האיכר היה נפגע, ונסמך רק על נקודות הפגיעה שלו. ג) האיכר הראשון שוב דוקר, השני לא חומק בזמן, ויש לנו פציעה! במו"ד, השפעתה תלוייה בדרגתו של האיכר - היא או קטלנית מידי, או חסרת השפעה. אם היא לא השפיעה על האיכר רב-הנק"פ, ככל הנראה הוא "ספג אותה בכתף", כאן לעומת זאת, פציעת סכין היא לא משהו זניח כל כך - לא קטלני לחלוטין (אלא אם כן הושגה פגיעה קריטית) אבל לא משהו שאפשר לספוג בכתף ולהתעלם ממנו לחלוטין. קרב כזה יכול לקחת זמן-מה, עד שמישהו יכה מספיק חזק ומדוייק (יפגע, השני לא יתחמק, ויגרם נזק משמעותי) אבל כמה זמן זה לוקח ב"זמן משחק"? סיבוב הוא פרק זמן די אלסטי ולא מוגדר, וקרב "ארוך" של שש חילופי דקירות יכול לקחת חצי דקה, או חמש דקות. ונשים לב לעוד משהו מעניין - קרב בין שני איכרים יכול לעמוד כאן בהשוואה לקרב בין שתי דמויות גבוהות דרגה במו"ד - גם הללו יחליפו הרבה מהלומות, אבל במקום משהו משחקי ודינמי כמו התחמקות או חסימה, ישקפו את התוצאות דרך המנגנון הדי-פסיבי של נק"פ. בBRP אתה יכול ליצור קרבות קצביים ורבי-מעש גם עם שני איכרים מסכנים, אתה לא חייב דמויות עם פיטים ודרגות ויכולות מיוחדות. דמות BRP שהצליחה לחסום מכה, נמנעה מהשפעתו הרעה של הנזק שגורם הנשק - וכך גם דמות מו"ד שגירדו לה 4 נק"פ מתוך 40 - בשני המקרים יש לנו "המון החטאות" (קרי חוסר השפעה ממשי של הנשק על גוף הדמות) אבל איפה זה יותר אמין ומעניין, ואיפה כשאתה נפגע אתה באמת נפגע? > פחות נוח, לדעתי, להחיל מתאמי מצב כשאתה מגלגל מול עצמך אחוזים, > לדוגמה אכן. אבל כמה מתאמי מצב אתה באמת צריך? אני משתמש במתאמי המצב הבאים, בהנחה שצריך לגלגל בכלל: קל: גלגול על פי שתיים מהרמה. למשל - לפרוץ מנעול פשוט. רגיל: גלגול על הרמה הרגילה. למשל - לפרוץ מנעול ממוצע. קשה: גלגול בחצי הרמה. למשל - לפרוץ מנעול מסובך או לפרוץ בעזרת כלי מאולתר. קשה מאוד: דורש הצלחה קריטית (חמישית מהרמה). למשל - לפרוץ מנעול משוכלל עם כלי מאולתר. התאמות נוספות (לא הכרחי): +/- עוד 10% לפי מה שנראה לי כדאי, אם בכלל. נכון שקצת קשה לשקף כאן מנעולים ברמות שונות (מה שאפשר לעשות בד"ק), אבל מצד שני, עד כמה הדמות בכלל יודעת מה הד"ק המדוייק של המנעול? זאת ועוד - כך יש לכל דמות סיכוי, ולו קטן, להצליח לפרוץ כל מנעול שהוא, וזאת לעומת דמות שלרוע מזלה לא הייתה בדרגה מספיק גבוהה כדי לאפשר את לה להשקיע מספיק נקודות (3+הדרגה) במיומנות הפריצה שלה ובכך לקוות לעבור את הד"ק של המנעול.

ננסק

New member
"שימו לב קוראים"?

תגיד, אתה ברצינות חושב שמישהו קורא את ההודעות הארוכות האלה? ברגע שה"דינמיקה הקבועה" מתחילה, העניין של קוראים אחרים בהודעות האלו, נגמר. פרנהייט, אתה ואני הם בערך שלושת הקוראים היחידים שלהן. ואגב, לשאלתו של פרנהייט, אני באמת לא מבין למה אתם נכנסים לזה שוב.

NacroMittler

New member
לא נכון

גם אני קורא. זה באמת מעניין. הייתי גם כותב ומוסיף, אבל אני לא מכיר מספיק את BRP כדי להתווכח עם הבלש (מה גם שזו התאבדות לשמה לעשות זאת, גם אם כן הייתי מכיר
). בכל אופן, אומנם BRP נשמעת שיטה הרבה יותר דינמית ומעניינת, זה לא אומר שמו"ד לא מעניית. תראה, הלש, אתה צריך להבין שזה שאתה לא אוהב את מו"ד בגלל אי אילו סיבות לא אומר שכל מי שחושב אחרת חושב כך מתוך אי-ידיעה או חוסר ניסיון. לפעמים מאוד נחמד לשחק דמות הירואית משהו עם 80 נק"פ, שמכת חרב של איכר פשוט לא ממש יכולה לדגדג לה. ברמות כאלה פשוט נלחמים במפלצות שגם להן 80 נק"פ ושגם להן מכת חרב לא ממש יכולה להזיק. נשיפת דרקון למשל היא מסוכנת גם לדמויות החזקות ביותר, ובהנחה שגם היא לו, השה"ם תמיד יכול להמציא אלפי מפלצות/יריבים חזקים יותר ויותר. בכל אופן, החלטתי עכשיו שהמשחק הבא שלי לא יהייה במו"ד. על מה אתה ממליץ, HERO או BRP?

תלוי מה אתה מחפש

HERO היא "שיטה ליצירת שיטות" - יש לך ספר אחד שנותן לך תבניות לבנייה של כל דבר שתרצה. שיטה מאוד מקיפה, אבל בדרך כלל היא דורשת עבודה הכנה רצינית לפני שמתיישבים לשחק. GURPS אמורה להיות בנוייה באופן דומה, רק פשוטה יותר - במקום תבניות לבניית יכולות, יש לך יכולות מודולריות מוכנות. BRP היא מכניקת בסיס שמתאימה בעיקרון למשחקים שמתמקדים באנשים פחות או יותר נורמליים בסביבות פנטסטיות. היא לא נמכרת בנפרד, אבל יש שיטות שמבוססות עליה. כיום נפוצה בעיקר "קריאתו של קת'ולהו" שמתמקדת במשחק אימה. יש גם גרסה של קת'ולהו העוסקת במשחק בימי הביניים, והרחבה הדנה במשחק בארצות החלום - עולם פנטזייה הזוי ומוזר שנמצא מעבר לגבולות השינה - עם חתולים שיכולים לקפוץ בין הכוכבים, מפלצות שיורדות מהירח בספינות משוטים מעופפות, ערים שהזמן עומד בהן מלכת ושאר מוזרויות. קצת פחות נפוצה אך מותאמת יותר לפנטזיית חרב וכשפים היא השיטה Stormbringer העוסקת במשחק בעולמו של מורקוק - אישית, זו השיטה שאני משתמש בה גם למשחקי פנטזייה אחרים (אני לא אוהב את העולם של מורקוק). אם אתה רוצה לבנות משחק משלך ויש לך סבלנות, HERO היא אולי הבחירה הטובה ביותר. אם אתה רוצה שיטה רזה וקלה יותר, שמהווה חלופה טובה למו"ד אבל עדיין נמצאת בנישה של פנטזיית חרב-וכשפים, אתה יכול לנסות את Stormbringer. אם אתה רוצה להתרשם מהמכניקה של BRP, אני מתאר לעצמי שאתה כבר יודע מאיפה אפשר להוריד בחינם את הגרסה העברית של כללי הפתיחה המהירה לקת'ולהו - הם אמנם מתומצתים וקצת שונים מאלו של סטורמברינגר, אבל זה מספיק דומה כדי להבין את העקרון. אאל"ט, גם לGURPS יש כללים מקוצרים ברשת, אך באנגלית.

ננסק

New member
רוצה גם להוסיף להמלצות

שבאופן אישי, לדעתי כדאי לך ללכת על GURPS. היא גם מאוד ברורה (כניסה מהירה לעיקרון של שיטות מבוססות מיומנויות), גם פשוטה יחסית לתפעול, וגם מציעה הרבה מאוד חומר רקע בשלל תחומים.

בין GURPS לHERO

לפי מיטב הבנתי (עם HRRO התעסקתי ממש מזמן, ועל GURPS בעיקר קראתי סיקורים) הירו (תיחסך לי הלחיצה על השיפט) היא הרבה יותר, אני מקווה שאני משתמש במינוח המתאים - "מדוייקת", בעוד שגארפס נוטה להפשטה ומודולאריות. משמע- בהירו יש לך כללי בסיס לבניית יכולות מאפס, בעוד שבגארפס יש כוחות מוכנים בצורת מודולים. כך למשל בגארפס יש מודול מוגדר של "כדור אש" (מנשק, קסם או כוח טבע), בעוד שבהירו עלייך להרכיב אותו מהגדרות יסוד כמו "התקפה קטלנית על שטח כדורי" וכך הלאה. באופן כללי, כך הבנתי, הירו יותר פרטנית, בעוד שגארפס עובדת יותר בצורת "בלוקים". כמו כן, אם אני לא טועה, את הירו ניתן לקנות בארץ בעוד שלגארפס ומוצריה אין נכון לעכשיו יבוא רשמי - מה שקצת מצמצם את הבחירה עבור בעלי כרטיס האשראי השיקלי.

ננסק

New member
נכון ולא נכון

נכון: גורפס יותר מודולרית, פחות מדויקת. בדיוק בגלל זה אני ממליץ עליה. אלא אם אתה ממש רוצה לדקדק - ורק מעטים רוצים ממש לדקדק, במיוחד אם זוהי שיטת המיומנויות הראשונה שלהם - כדאי ללכת על גורפס. רק הנדסאים מקצוענים צריכים לספור עד מאית המטר, בשביל האדם הממוצע מספיק למדוד בסנטימטרים. גורפס מוצעת למכירה לפחות בכוכבי כסף, וגם בפריק, ובטח גם ספורטל או 23 מביאים אותה. היא בהחלט ניתנת לרכישה עם "כרטיס אשראי שיקלי", בשני אתרים לפחות. לא הירו ולא גורפס מיובאות באופן "רשמי", עד כמה שאני יודע. הן פשוט מיובאות.

לא טענתי נגד זו או זו

ניסיתי לעמוד על ההבדלים ביניהן, בהסתמך על הידוע לי. אישית, למרות שאני מכיר את הירו, היא לא הבחירה שלי - מצאתי את הדייקנות שלה מעט עמוסה עבורי. כמו כן, חישובי הנקודות של חסרונות/יתרונות אינם כוס התה שלי, ואני מעדיף קצת רנדומליות ביצירת הדמויות - לא שלכל דבר יש ערך מדוד וניתן להשוואה והמרה עם משהו אחר. את גורפס אני מכיר בעיקר מכלי שני, אבל יצא לי לעיין בכמה מספרי ההתאמות שלה - גורפס תקופת האבן וגורפס קמלוט נראו די נחמד. נ.ב. - כנראה פספסתי באתרי החנויות, אבל לא ראיתי בהן את גורפס. ליבוא "רשמי" התכוונתי ליבוא על ידי חנות מסודרת בה אפשר לשלם בכרטיס אשראי ולהחליף את המוצר במידת הצורך - להבדיל מיבוא "לא רשמי" בו איזה בחור מקבל חבילת ספרים מדוד בחו"ל או מביא אותם במזוודה שלו, ומוכר את הסטוק בדוכן מאולתר באחד הכנסים.

DDN

New member
נמחקו הודעות שהיו משורשרות להודעה

זו, כי היו לא רלוונטיות לדיון או לפורום בכלל. למעשה, הייתי מוחק הודעות שנמצאו עוד יותר למעלה, אבל היה בהן תוכן שנמצא מעניין על ידי חברי הפורום. אני דורש לחזור לרוח הדיון ולא לחזור אל דיונים ישנים נושנים שממש לא מעניינים אף אחד.

DDN

New member
ד.א,

גם העקצנות כאן הייתה מיותרת. ההודעה הזו הייתה מסתדרת יופי גם בלי סעיפים א-ו, שהיו מיותרים לחלוטין והיו הקדמה רעה להודעה טובה. לולא הדיון על גורפס/הירו בהמשך, הייתי מוחק מכאן. . . .

אם הכל כל כך תלוי במנחה

למה לתת את הקרדיט לספר החוקים? למה כל תומכי מו"ד טוענים שאלו כללים נהדרים רק בגלל שצריך לשכתב אותם כדי לגרום להם לעשות בקושי רב מה ששיטות אחרות עושות בקלות? אם ממילא צריך לא להצמד לחוקים ולשנות אותם ולקוות שהמנחה יודע ללהטט בבאגים שלהם, למה לא להחליף כבר חוקים וזהו? רוב השיטות מורכבות משני רבדים "סגנון" (כמו למשל פנטזייה, אימה, סייברפאנק) ו"מנגנון" (כמו למשל שיטת כשרונות, שיטת דרגות, וכו'). מו"ד היא אולי היחידה שמציגה את השניים כמקשה אחת - היא גם מנגנון (שיטת דרגות והתקדמות ע"י נצחונות), וגם סגנון (פנטזיית-נצחונות), שקשורים בקשר בל יפרד. מי שנהנה מפנטזייה, לא בהכרח יהיה ממנה פחות אם ישתמש בשיטה טובה יותר. שים לב כמה ההנחות שאינן תקפות בשום מקום חוץ מבמו"ד משפיעות על תפיסות המשחק שלך - נטיות (יש שיטות עם מנגנוני טיפול באופי או בזיקה לכוחות קוסמיים בצורה שונה לגמרי), מקצועות, וכו' - תקרא את המאמר שלי על "משל המערה" (נמצא בטאגליינס) ואולי תבין למה כוונתי. > תקרא לזה הרגל. תקרא לזה קיבעון מחשבתי. אני קורא לזה הנאה אמיתית למו"ד אין שום בלעדיות על הנאה. רק כמה שורות קודם לכן אמרת "שזה תלוי במנחה" האם אותו מנחה לא מסוגל לספק משחק מהנה עם שיטה אחרת? לא סגנון אחר לגמרי (מי שאוהב פנטזייה לא יהנה אולי ממשחק אימה מודרני) אלא סגנון דומה (נניח - פנטזייה) רק עם מכניקה אחרת (או בלי מכניקה בכלל). לא? נו - אם כבר מדברים על "דבקות יתרה בספר החוקים"...

Fenris

New member
זו לא דבקות יתרה

זה מקרה פשוט של "If it ain't broke - don't fix it". אני מבין שיש לך סלידה ממו"ד. אני גם מבין שזה נובע מחשיפה לשיטות "כביכול" טובות יותר, או פשוטות יותר, או מתקדמות יותר - Whatever. אני אומר דבר כזה - אני נהנה ממו"ד, אני מכיר מו"ד מספיק בשביל להימנע ממה שבעיניך נראה כתקלות, ומה שבעיני נראה כמידע מיותר (למשל, לא תתפוס אותי מחשב אחוזי פגיעה להתקפות הזדמנות. למי יש סבלנות לדקדוק שכזה בקרב?). ושיטות אחרות שניסיתי לא שכנעו אותי לנטוש את מו"ד. אז עד שיגיע המדריך שיצרף אותי לקבוצה שמשחקת בשיטה ש"תאיר את עיניי" (כי אין לי זמן להדריך בעצמי, ואני גם לא מכיר מספיק אנשים שירצו להתנסות איתי בשיטה שאפילו אני לא מכיר) אני אמשיך לשחק מו"ד ולהינות מזה, ולא אכפת לי כמה זה חורה לך. אבל אני אגיד לך מה. אח שלי (שהוא השה"מ בקבוצה שלנו) כרגע עובד על משחק חדש, עם דמויות חדשות, עולם חדש וכו'. אני אציע לו לנסות שיטה אחרת. אבל בוא נראה מה אתה באמת יודע - תמליץ לי על שיטה שמתאימה לעולם מו"די (כלומר כולל בני-אדם, אלפים, חציונים, גנומים, אורקים, גובלינים, לוחמים, קוסמים, כוהנים, גנבים, נזירים, דרואידים, סיירים, ברברים, לחשי כישוף, לחשי כהונה, חפצים קסומים, כלי נשק ארכאיים, חרבות, פגיונות, חניתות, קשתות, רובי-קשת, מלכים, מלכות, נסיכים, נסיכות, סוחרים, קראוונים, שודדי-דרכים, רוצחים, מתנקשים, גבירות, אדונים, נשפים, ארמונות, טירות, מרחבים, ערפדים, אנשי-זאב, רוחות, שלדים, זומבים, חרקים ענקיים, יסודונים, שדים, מומיות, דרקונים, נחשים, בוהים, חצאי-אדם למיניהם, בתולות-ים, חיות רגילות, חיות יוצאות-דופן, חיות מפלצתיות, קובולדים, גנולים, |נושם| וכל דבר אחר ששכחתי), שקל ללמוד אותה, שקל לבנות איתה דמויות חדשות, וטובה יותר באופן כללי משיטת מו"ד. אני כבר יכול להגיד לך שלא תמצא כזו. למה? כי זה תלוי בדיעה האישית של כל אחד ואחד. קשה לי להאמין שתוכל למצוא שיטה כזו. אתה תוכל להמליץ לי על מה שאתה אוהב, אבל סביר להניח שלא תוכל לקלוע לטעם שלי, או שלו, או של כל אחד אחר.

Sabre Runner

New member
HERO!

אני לא אגיד שהיא יותר קלה כי היא לא. אני עדיין קצת מסתבך איתה. אבל היא מספיק קלה. אבל בהתחשב ברוחב היריעה שהיא מכסה ובדקדוק בפרטים שהיא מאפשרת, עקומת למידה קטנה זה משהו ששווה להשקיע. לדוגמה, אני רציתי ליצור סופר-גיבור Creationist (בערך כמו מה שהם עשו בכדור של מייקל קרייטון רק יותר ממוקד). בשיטה עצמה אין שום כוח מוגדר שמכסה את זה אבל אם קצת tweaking לכוח אחר, שימוש באחד מהדברים היותר מגוונים בשיטה (וכאב ראש קטן לדרגורן), ושאלה קצרה לפורום של החברה, הצלחנו. היתרון של השיטה היא שאפשר לעשות איתה הכל. היא שיטה ליצירת שיטות. תשאל את ערן בן-סער. היא אולי קצת תקשה עליך בהתחלה וכנראה תצטרך לבנות את העולם שלך מאפס אבל היא הרבה יותר מגוונת, הרבה יותר חזקה, הרבה יותר הגיונית ולפי דעתי יותר כיפית. בעיקר בגלל שהיוצרים תומכים בחוקי בית. והיא גם עוצרת כדורים.

למעלה