יצירות בסגנון Atom heart Mother

orbiti

New member
אתה סתם כותב דברים

אני אשמח אם תסביר את מה שאתה אומר, תנמק, תדגים לגבי אלבום ספציפי (אני מעדיף לגבי שלושת האלבומים שציינתי קודם, אם אפשר). בתור אדם בעל השכלה מוסיקלית מסוימת (למדתי שנתיים וחצי ברימון, בתוספת שיעורים פרטיים בתיאוריה וקומפוזיציה, המון קריאה על הנושא ונסיון שצברתי בתרגול והלחנה בעצמי), אני רואה את יס כמוסיקאים מוכשרים באופן בלתי רגיל, שכתבו מלודיות נפלאות, תזמרו באופן מבריק ויצירתי להרכב שלהם ולכל כלי באופן ספציפי, וכתבו יצירות שהמבנה שלהם הוא ממש מושלם בעיני. מעבר לזה, היא להקת הרוק היחידה שאני מכיר שהיצירות הארוכות שלה באמת עובדות כיחידה אחת שלמה בעלת שפה עצמאית שמתכתבת ומפתחת את עצמה ללא הפסק. אני מאד ממליץ לך לעבור קצת על הלינק המצורף, ניתוח מאד מעמיק ואקדמי של Close to the edge. הוא לא נוגע בכל האלמנטים ביצירה, אבל מתייחס באופן נרחב לנושאיות של היצירה, היחסים הטונאליים בין הקטעים, הדרך בה המלודיה והתזמור מביעים את משמעות הטקסט ועוד. ולהבא, אני מאד אשמח אם תתייחס ליצירות ספציפיות, ולדברים ספציפיים בהם. מאד לא נוח לי לדבר על מוסיקה באופן כללי מדי, זה קצת מרגיש כמו רברבנות של מושגים מתוך ספר.

DHanner

New member
אוקיי

המוטיבים נורא פשוטים והפיתוח שלהם הוא ממש לוקה (חזרה רפטטיבית זה גם לא ממש פיתוח). ההרמוניות פשוטות מאוד (ראיתי רק 2 דוגמאות שיצאו ממש מהרעיון של רוק ג'נרי בסיסי. לא היו היפוכים בכלל בדוגמאות שלו), הריתמוס לא היה כזה מעניין (כן, כמה רעיונות טובים, אבל לרוב פשוט. גם כשהריעיונות הריתמיים היו מעניינים הרעיונות המוסיקליים האחרים לא). המבנים הקלאסיים היו מוצלחים. אז בוחרים משהו רק בגלל שהוא המבנה שלו הוא טוב? גם למוצרט היה מבנה טוב ואלגר, וויואלדי, וטלמן ועשרות מלחינים קלאסיים מינוריים אחרים. (שמוצרט הוא לא מינורי כלל, אבל המוסיקה שלו נורא פשטנית לרוב)

orbiti

New member
אנחנו מדברים על אותה המוסיקה?

קודם כל, הקשבת ליצירה הזאת (כמו שצריך, כמה פעמים), או שסתם חיפשת את דוגמאות התווים מהמאמר? לפני הכל (ואפשר לשים לב לזה מיד, ברגע שמכירים את המוסיקה), דוגמאות התווים שהוא נותן הן לא מלאות - הן כוללות רק חלק קטן מהתפקידים (בכלל לא מתייחסות לתופים או לקולות שניים בשירה, למשל) ומציגות רק שתיים או שלוש תיבות בכל פעם. הן קיימות רק כדי להדגים את הרעיונות של הכותב, מכיוון שאין תיווי מסודר של היצירות של יס (ושל אף יוצר רוק, כמעט) - כדי להבין את המאמר, אתה אמור להקשיב ליצירה, ולהבין איך הרעיון הבסיסי שהוא מציג באופן מאד מופשט מתבטא בכמה מאות תיבות של מוסיקה. איך הגעת לזה שהמוטיבים פשוטים? רק הנושא הראשון (מה שהוא קורא לו 'בית'), מוצג בהתחלה בפוליריתמיקה, שעם הזמן הופכת למורכבת יותר (עם הכנסה של מוטיבים נוספים בליווי (הוא מקדיש לזה פרק שלם במאמר) ותוספת של מתח ריתמי והרמוני - שים לב לליין של הבס ולאיך שהוא עובד במשקל אחר עם המלודיה ותפקיד הגיטרה, ועובר למשקל שונה בכל פעם שהוא חוזר. אני גם לא מבין איך אתה קורא למה שהוא קורא 'חלק הפוגטו', בו משולבים הנושא הראשי של היצירה (מה שהמחבר מכנה 'Close to the edge theme' פשטני) עם שתי מלודיות אחרות (שמופיעות בקטע קודם כמוטיבי משנה). אולי התיבה הבודדת שהוא מציג נראית לך פשוטה, אבל הקטע הזה כשלעצמו מאד לא פשוט, ודווקא די מעניין. אין לי מושג למה קראת 'חזרה רפטטיבית', כי המחבר מציין במפורש שאין בקטע הזה שום דבר (!) שחוזר על עצמו ללא שינוי בהרמוניה, בעיבוד וכו'. נכון שהוא לא הראה היפוכים, אבל: א. הוא לא הראה את כל המהלכים ההרמוניים של היצירה. ביצירה הזאת יש דווקא לא מעט היפוכים - שוב, כדאי שתקשיב לפני שאתה אומר סתם דברים. ב. השימוש בהיפוכים לא אומר שום דבר - יש מערכות טונאליות של מלחינים רבים (בארטוק, סטרווינסקי ודביסי, למשל) שלא כוללות כמעט היפוכים, ואין להם כשלעצמם משמעות כלשהי. ג. ביצירה הזאת יש פיתוח הרמוני מאד מעניין, עם לא מעט מודולציות, משחקים בין סולמות, הרמוניה מודאלית וכו'. חשוב לציין שלא מדובר כאן בהרמוניה לפי באך (אם כי קטע העוגב באמצע דווקא כן מתייחס לבאך מבחינה מסוימת, שמת לב אליו? גם קטע הפוגטו מדבר פחות או יותר בשפה הזאת) או משהו דומה, אלא במערכת שפועלת קצת בחוקים אחרים, ועדיין - מדובר ביצירה מאד עשירה ומורכבת מבחינה הרמונית. אין לי בעיה להתייחס בהרחבה לכל אחת מהנקודות שהעליתי בציון נקודות ספציפיות בקטע, קטעים מהמאמר וכו', אבל אני עדיין לא לגמרי משוכנע שהאזנת למוסיקה המדוברת ושאתה מכיר אותה. ואגב, המוסיקה של מוצרט לעיתים פשוטה (לא תמיד), אבל אף פעם לא פשטנית. למרות שאני לא מת על הסגנון שלו, מדובר במלחין יצירתי, מיומן ויעיל ממדרגה ראשונה, ואני לא מכיר הרבה אנשים שפעלו כ"כ בטבעיות ובצורה רעננה בסגנון כ"כ מוגדר כמו זה שהוא פעל בו. אם תסתכל קצת מעבר למושגים הטכנים הבסיסיים (קצב והרמוניה), תראה שהכתיבה שלו מאד חכמה, ושהוא מצליח לארוג ביחד הרבה מאד רעיונות כמו שאף אחד אחר לא הצליח.

FunkyMonk

New member
דאמיט

רשמתי הודעה חמודה והיא נמחקה כי צמצמתי את ההודעה בטעות. תאלץ להסתפק בהודעה קצרה (בערך): שים לב שניחשתי נכונה את הלהקות שאתה שומע, אתה לא חושב שזה אומר משהו עליך? יס אינם פופולרים כמו הלהקות שציינתי (בעיקר בגלל חוסר ההמצאות שלהם מחוץ למעגל הפרוגרים). מאד איכפת לי מה החינוך המוסיקלי שלך, וזה לא מרשים אותי בכלל, ד"א (כי ללכת למגמת מוסיקה זה לא כזה קשה, הא חמודילה?), למה שאני אסמוך על שיקול הדעת שלך? אני כמוך? הכתיבו לי חינוך מוסיקלי? אני אדם פטתי ועלוב שצריך שאדם אחר ילמד אותו כיצד שומעים מוסיקה? לא תודה, אני אוותר, ואין צורך לצין בכלל ששיקול הדעת שלך גרוע ממש, ואף אחד בעצם לא אמור לסמוך עליו. תן לי לסמוך על אורי (למרות שלמען האמת גם עליו אני לא כל כך סומך, אבל פשוט נראת לי אידיוט אז החלטתי להציק לך =) יותר מאשר עליך, שכן אני בוודאות יכול לדעת כי הידע שלו (גם תיאורטתי וגם מעשי אני מאמין) בלהקות השונות בפרוג יותר רחב משלך, וכי הוא מודע ומקשיב למגוון רחב של להקות ולא פוסל אף אחת בהינף יש, כמוך.

Glcok

New member
אתה גורם למיינסטרים להשמע רע..

מה רע במיינסטרים שפינק פלויד משתייכת אליו? אתה בא להגיד שכמה שהלהקה היא יותר "אנדרגראונד" המוזיקה טובה יותר? אתה טועה כמו הלייבל שלא החתים את הביטלס. מיינסטרים (כל עוד זה נוגע לפינק פלויד, את ג'נסיס אני אישית לא אוהב) זה אחלה. פינק פלויד, לדעתי לפחות, עולה בהרבה על להקות אנדרגראונד ומיינסטרים למיניהן. היצירות שלהם גאוניות, גאונות שלא ניתן למצוא יותר. נ.ב השיר היחיד שעוד איכשהו נכנס לקטיגורית הגאונות הזו (למרות שהוא באופן מובהק לא פרוגרסיבי) מבחינה ליריקלית לפחות, הוא ONE של מטאליקה. על זאת נאמר - מסמך אנושי מזעזע.

FunkyMonk

New member
היי!

ממש לא התכוונתי ככה, פינק פלויד אחת הלהקות האהובות עלי, ואני אישית נמשך יותר למיינסטרים מאשר לאנדרגראונד ואינדי... להקת האינדי היחידה בספריה שלי היא REM, וגם זה רק אלבום אחד. רק אמרתי שיש המון אנשים שדבוקים למיינסטרים כאילו זו תורת חייהם, וכל מה שחורג ממנה זה חטא ולא מוכנים לשמוע את זה אפילו.

pasteran

New member
אתה דווקא די יומרני

אין לך מקום אחר להפליץ בו? מהתרשמותי יש לך את התכונות הדרושות להצליח בחוג ללימודים קלאסיים. על מוזיקה תוותר כבר עכשיו. לא תשיג שום דבר.

DHanner

New member
אבל אני מוסיקאי מוכשר

למה לוותר? ואני אצליח ללמוד את שניהם בו-זמנית.

RamiSun

New member
וואו,

אתה מוכשר ואתה תותח ויודע הכל. והצלחת להגיע לזה בגיל כל כך צעיר שזה מדהים. אני בטוח שאני וכל חברי הפורום מצדיעים לך. אבל שמע לי, בעוד כמה שנים... (למען בריאותך הנפשית) אל תיזכר באשכול הזה ולא כדאי לך להיכנס אליו.

DHanner

New member
למה שאצטער על דבר שעשיתי?

מה שאמרתם לי פה (אוקיי, לא אתה, אני משתמש באתם בצורה גמישה) נעדר מאנושיות ממשית. אני לא מסכים עם אורי ברייטמן כי אני יהיר, כי אני חסר טעם, כי אני הולך עם הזרם (וכי אני הולך נגד הזרם) ולמעשה מלבד אורי עצמו אף אחד לא טרח לשאול אותי למה אני אומר את זה רק בגלל צורת הביטוי שלי. כששאלתי מישהו אם המשמעות של מה שהוא אומר היא שזה בסדר להציג דעה נעדרת כל אמת כל עוד אני עושה את זה בצורה מנומנסת הוא אמר לי שזה בדיוק מה שהוא התכוון ואמרו לי לכבד את האנשים בפורום רק בגלל שהם מבוגרים ממני וזה שאמר לי שעדיף לי לפנות ללימודים קלאסיים עשה זאת רק לפי שיפוט אופי ("אתה פלצן" מכך נובע ש"אתה לא תואם את הקריטריונים לפנות ללימודים מוסיקליים גבוהים"?). במקום לבקש ממני להגן על הטענה שלי ביקשתם שאני אגן על כל דבר אחר. הדבר הכי ענייני שיכולתם לעשות זה להראות לי שאני טועה. אולי כדאי שתשכחו מהויכוח הזה בעצמכם? לאורי. אתן ליס הזדמנות נוספת, אשמע את האלבום ואנסח לך דעה מוסיקלית יותר מלומדת ברגע שאסיים. יקח לי מספר ימים להשיג אותו.

מורנא007

New member
תשמע

אם אתה רוצה לפנות לברייטמן שלח לו מסר. רוב האנשים כאן אינם ברייטמן או דוברים שלו. ברייטמן לא חייב לענות לך אחרי מה שכתבת עליו. לדעתי (שאתה כמובן לא מכבדה) עליך להתנצל בפני ברייטמן. לא על הביקורת על להקת יס או על ההמלצות שלו (היא לגיטימית ביותר), אלא על הביטויים הגסים שבהודעך הראשונה.

DHanner

New member
אני מצטער

הוא בחר לא להיעלב ואנחנו מנהלים ויכוח שאינו כולל מילים גסות ברגע זה.

DHanner

New member
אה, מצטער

אוקיי, צר לי על הבלבול. אני אענה לך בכל מקרה כשאשיג את הדיסק.

pasteran

New member
למה לוותר

כי אתה נוד מלקק חורי תחת שמקבל סיפוק מגזירת סראפנים של רקדניות עם בנות שישים. כמו שאמרתי תסדתר מצוין בחוג ללימודים קלאסיים

מורנא007

New member
עוד קלידן בלונדיני

Hansson, Bo, השבדי. אני ממליץ על Lord Of The Rings ו- Attic Thoughts. ישנה שמועה ש- Magician's Hat טוב משר הטבעות. מאחר ושמעתי רק את השנים שהמלצתי עליהם, Attic Thoughts עדיף על פני שר הטבעות הדי מפורסם.

joshua25

New member
Salisbury

של להקת Uriah Heep הינו המלצתי לך. (בעבר המלצתי בפורום על האלבום). אמנם לא מדובר בלהקת פרוג, וגם לא בדיוק אלבום פרוג, אבל הרצועה האחרונה, שיר הנושא, בן 17 דקות, הינה יצירת פרוג לעילא, משולבת כלי נשיפה ומיתרים, ונמצאת ברמה של Atom Heart Mother

Glcok

New member
אחח..

יותר קל למצוא את אוסמה בן לאדן מאשר היצירה הזו..

למעלה