יצירות בסגנון Atom heart Mother

DHanner

New member
תשובה

אני לא מסכים, אבל לפחות אתה לא מתנהג כמו אידיוט. מה, יש הם פשוט לא מתוחכמים, אז יש להם צליל נורא נקי, גדוש ויפה. זה לא מתוחכם וזה עושה את היצירה שלהם לבלתי יפה. תחכום פשוט עושה את ההבדל. קינג קרימזון, כנגד יס הם כן חכמים (אם כי יש להם הרבה מאוד יצירה נורא בוסרית). ובקשר לברייטמן: לדעת אין פירושו להבחין. הוא מדבר טונות של שטויות בביקורות שלו הוא ממליץ לפעמים על דברים שטותיים, מתחכמים בגרוש מקסימום ולא מוצלחים.

מורנא007

New member
דרך ארץ קדמה לתורה

לחלק מחברי הפורום אין כל השכלה מוסיקאלית ומנגנים על העצבים אם בכלל, אז מה? חלק שומעים את הלהקה הזאת (Yes) ואוהבים אותה עוד מלפני שנולדת... אז לא למרוח צואה בפורום, (על יס, ברייטמן או אחרים). אני מבין שיש חילוקי דעות, אבל יש דרך לבטא אותן באופן מכובד.

DHanner

New member
אתה כזה תותח

לא אכפת לי ממישהו ששמע יס לפני שנולדתי. בגלל שאדם הוא יותר מבוגר ממני זה לא אומר שמגיע לו יותר כבוד. הרי אני מסביר לך שאני לא חושב שיס טובים, למה אני צריך להביע את זה בצורה שונה? אני לא מכבד הרי את דעתו של האחר. מה החשיבות של נחמדות אל מול התוכן של הדברים שלי. התוכן לפני סגנון הדיבור וזהו.

FunkyMonk

New member
"התוכן לפני סגנון הדיבור וזהו."

באמא שלי שאתה בן 12. "התוכן לפני סגנון הדיבור"? חצוף, קודם כל תתייחס בכבוד, ואולי יכבדו אותך (רק אולי, כי זה חטא לא לאהוב את יס). קודם כל תתנהג כמו בן אדם ואל תכנס לריבים אישיים והעלבות, זה לא יועיל לך ממש, אתה רק תגרום לעצמך להיראות באור שלילי. (ואולי לחוש טיפה יותר גבר, אבל כבר כמה אגו יש לילד בן 12? (; )

DHanner

New member
מה אתה רוצה?

אתה טוען בעצם שזה יותר חשוב שאני אגיד דברים בצורה יפה ומנומסת מאשר שיהיו נכונים? זה הרעיון שאתה מציג. בן 12? הרי אני לא עילג, אני לא עושה שגיאות כתיב, יש לי תחביר נכון ואני מנמק את הטענות שלי. העובדה שאני לא מבין למה אני צריך להיות נחמד עושה אותי בן 12? אני גם טוען ששיקול הדעת המוסיקלי שלי יותר טוב, אז מה אתה רוצה בעצם? אני צריך להיות נחמד כדי ששיקול הדעת המוסיקלי שלי יהיה יותר טוב? או שאני צריך להיות יותר נחמד כדי שדעתי תהיה יותר תקפה מבחינה לוגית?

orbiti

New member
אתה מפספס דבר אחד מאד חשוב

בשביל שהדעה שלך תהיה תקפה מבחינה לוגית, אתה צריך להוכיח אותה. איינשטיין לא סיפר לכולם כמה שהוא גאון כדי להוכיח שאי שווה אם סי בריבוע, הוא הוכיח את הרעיון שלו בעבודה אקדמית ומורכבת. לא נתקלתי בדיוק במקומות בהם נימקת את הטענות שלך בצורה משמעותית כפי שאתה טוען. נתתי לך בהודעה אחרת קישור לאדם שכן נימק וניסה להוכיח את הטענה שלו על Close to the edge: הוא עשה זאת ב33 עמודים של הצגת הטיעון, ביסוס ההקשר שבו הוא פועל (הוא מקדיש כמה עמודים בפתיחה למחקר על מהות הרוק המתקדם מבחינה מוסיקלית ותרבותית), ומפתח את הנושא שלו באופן ספציפי, בלי לתת את הכישורים האישיים שלו כדוגמא לשום דבר (וככל הנראה, האדם שכתב את העבודה הזאת יותר משכיל ממני וממך גם יחד מבחינה מוסיקלית). חשוב גם לציין שבאומנות, לידע הטכני וההשכלה שלך לא תמיד יש חשיבות. אומנות באה להעביר רגשות ויצרים באופן מופשט, ולא תמיד ההתבוננות הטכנית שלך עליה, לכאורה (כיוון שעדיין לא הצגת אותה, מעבר ללצעוק שהיא קיימת) נותנת לך פרספקטיבה טובה ועשירה יותר עליה. היא כן נותנת לך כלי ניתוחי מסוים אתה יכול להשתמש בו לצורך דיון, אבל אתה חייב להבין שהכלי הזה אף פעם לא יתן לך את התמונה המלאה של משמעות היצירה וההשפעה שלה על אנשים. דבר נוסף, אתה משתמש בפורום באופן לא נכון. הפורום הוא לא מקום להוכיח את הטענות שלך לגבי מוסיקה, אלא מקום בו אתה דן עם אנשים לגבי נושאים מעניינים. אם אנשים נעלבים מדבריך, הדברים שלך מאבדים בעיניהם את כל המשמעות שלהם באופן אוטומטי, וכך קשה להתקדם בדיון. מה אתה מרוויח בהצגת הדעה שלך באופן כזה? בעיקר חוסר נעימות מצד כל הסובבים אותך, וגם מבחינתך בסופו של דבר, כיוון שבמקום להגן על הטענה שלך, אתה צריך להגן על סגנון הדיבור שלך או על מי שאתה. נסה לשים לב לדינמיקה שמתרחשת בפורום, ולא רק למה שרצית להגיד.

DHanner

New member
לא הספקתי לקרוא את המאמר.

אני אגיב עליו עוד כמה רגעים.

DHanner

New member
הרי הייתי צריך להגן על עצמי

רק בגלל שהם התעקשו על כך שאני לא רשאי להביע דעה. אנחנו כולנו אנשים מבוגרים כאן ומן הראוי שלא תעלבו ממישהו שלא יודע להתנהג בחברה. זה גם נראה לי צביעות להתנהג בצורה יותר מנומסת כדי להציג את הדעה שלי ומלבד זאת, זה חלק מתפיסת העולם שלי והאידיאולוגיה הזאת יותר חשובה מאיזו להקת פרוגרסיב. ניסחתי לך תגובה. לא מפורטת כפי שהייתי רוצה, אבל נורא התעצלתי ממש לגשת לדוגמאות מחדש ולהעתיק אותן לתוך הקונטקסט של מה שכתבתי. את הרמן הסה אני דווקא אוהב, אבל זה היה חסר קשר וערך לחלוטין לניתוח המוסיקלי. מילים יפות. אוקיי, אני מוכן להודות.

orbiti

New member
אז למה לא לפרט?

מה מגביל אותך לפרט בדיוק כפי שהיית רוצה, בעצם? בכל מקרה, אף אחד לא התעקש שאתה לא רשאי להביע דעה. אבל זכור שמדובר כאן בפורום ולא בבלוג הפרטי שלך. אם אתה מעוניין לפרסם מאמר, שכולו הדעה שלך, יש לא מעט אתרים שיפרסמו אותו. אני ממליץ לך במיוחד על האתר הזה, שאמנם לא מוקדש למוסיקה במיוחד, אבל יש בו גם לא מעט כתבות על העניין הזה, ודיונים מרתקים שמתפתחים בעקבותם. בפורום אתה רשאי לכתוב מה שאתה רוצה (במגבלות חוקי המדינה ותקנון תפוז, כמובן), אבל לא כל אחד יקבל את מה שאתה אומר, ולעיתים מה שתכתוב יפול על אזניים ערלות. בהתחשב בכך שאתה כותב בפורום ולא בבלוג שלך, אני די משוכנע שכן חשוב לך הפידבק מאחרים, ולא רק לכתוב את דעתך ולברוח. אני מבטיח לך שעם קצת יותר רגישות לאדם שמולך (בלי לרכך או לוותר על דעותיך בנושא הרלוונטי, חס וחלילה), תשיג התקדמות משמעותית יותר, גם אם רק ברמת הצגת הרעיון מצדך, שלא לדבר על פיתוח שלו בעזרת אחרים.

FunkyMonk

New member
למען האמת, בדיוק לזה התכוונתי

גם אם תוכיח לי עכשיו ובזה הרגע שיס להקה גרועה, לא מתקדמת ומשעממת (לא שאתה יכול..), כל עוד לא תעשה את זה בצורה יפה ומנומסת, לא יהיה איכפת לי בכלל. אתה יודע למה? כי הודעות כמו שלך, פשוט כואב לי לקרוא. אז מה אני עושה? אני לא קורא אותן.

DHanner

New member
זאת בהנחה

שאני מעוניין בכבודם של האנשים שאני לא מחזיק להם כבוד בעצמי.

מורנא007

New member
...

מה שאני לא מבין זה, למה אתה נכנס לפורום פרוג ומתחיל להשמיץ את אחת הלהקות החשובות בתחום? מה זה נותן לך?

DHanner

New member
אני לא משמיץ.

השמצה, בהנחת היסוד שלה, היא שקר. הטענות שלי נכונות. תקרא את המאמר שהוא נתן ותראה כמה הם פשוטים.

מורנא007

New member
אני לא מוזקולוג

קראתי עד לדיון במוסיקה. משם הידע שלי לא מספיק כדי להבין. אני פורש מהדיון שלא מוסיף לי דבר.

RamiSun

New member
שמע בחור,

רק עכשיו ראיתי את ההודעה הזאת, ונראה לי שלא תקין שתכתוב בפורום שבו אתה לא מכבד את הקוראים. אני לא מבין מה יש לך בכלל לעשות בפורום הזה אם אתה לא מכבד כאן את האנשים. אתה מנסה להרשים אנשים שאתה לא מכבד? קצת פטתי. ראה הוזהרת! לעומת זאת, אם אתה מעוניין להשתתף בדיונים בצורה מכובדת, אז אנחנו יותר מנשמח.

orbiti

New member
בפרמטרים מוסיקליים נטו

יס היא דווקא הלהקה המתוחכמת ביותר מבין כל הלהקות ה'גדולות' של הרוק המתקדם הקלאסי. השליטה שלה בצורות גדולות בעלות אורך נשימה משמעותי הוא המרשים והקוהרנטי ביותר מבין כל שאר ההרכבים האלה, והיא הלהקה היחידה מביניהם שהקומפוזיציה שלה מתכתבת כמעט במלואה עם מוסיקה סימפונית מערבית, כפי שהיא נתפסה בתקופה הרומנטית. מהבחינה הזאת, אני לחלוטין לא מבין איך אתה קורא ליס (ואני מדבר על יס של האלבום Close to the edge עד Relayer) להקה מחורבנת. כלומר, באמת. זה לא ממש עוזר לצעוק "אני מבין במוסיקה ולכן אני צודק" אם יש לך טיעונים מבוססים, תציג אותם. אל תצפה לשכנע הרבה אנשים (זה לא יקרה בכל מקרה), אבל לפחות תוכל לפתח דיון ולא לפתח כלפיך אנטגוניזם.

DHanner

New member
לא בדיוק

הם לא מאתגרים שום תפיסה מוסיקלית, ההתכתבות שלהם עם מוסיקה סימפונית מערבית היא כמו להגיד שקארל פיליפ עמנואל מתכתב עם באך האב. אז מה? קארל פיליפ עמנואל הרבה פחות טוב מבאך. הם לא מוסיקאים מוכשרים בשום אופן והכתיבה שלהם. כתבתי בגיל 16 תרגילים של כתיבה לתזמורת סימפונית. לא משהו שהוא סימפוני באופי, תזמורת סימפונית אמיתית. עדיין, לא הייתי מספיק טוב כדי לכתוב מוסיקה סימפונית והם לא מסוגלים לכתוב ללהקה שלהם בצורה אפקטיבית.

וינסנטי

New member
חחח.. די, זאת ההוכחה האחרונה-

הומור [וציניות] לא עובר מסך, לרוע מזלנו. השורות שלי על yes באו להביע את מורת רוחי שאתם ככה מגדפים את אהובת חיי, ולא חס וחלילה לזלזל בכם או משהו. ואחרי הכל, ולמרות הכל- על טעם ועל ריח באמת אין להתווכח. ואגב, לא הייתי קורא ליס לא מתוחכמים. הלהקה הזאת משגעת אותי לפעמים עם הוירטואזיות המעורבבת של כל חברי הלהקה [תקשיבו, תבינו, אנ'לא יכול להסביר..]

למעלה