יצירות בסגנון Atom heart Mother

Glcok

New member
יצירות בסגנון Atom heart Mother

שלום לכם פרוגרים. אני כידוע (לפחות לחברי פורום פינק פלויד) חובב נלהב של היצירה Atom Heart Mother, שלדעתי היא מייצגת את אחד השיאים הכי גדולים של הפלויד ושל המוזיקה בכלל. תהיתי אם אוכל לקבל מכם המלצות ליצירות דומות (או לפחות כאלו המשלבות אלמנטים קלאסיים עם בלוז) של להקות אחרות. (עדיף בלי מילים... זה רק הורס). אגב, הסתכלתי פה קצת על ההמלצות וראיתי שמישהו המליץ על שלישית ELP ועל אלבומיהם המוקדמים והגדיר אותם כ"פומפוזים". אני אישית לא חשבתי ככה, לפחות לא משמיעה של האוסף המשולש שלהם (2 אלבומים ואלבום הופעה). כנ"ל לגבי octopus של ג'נטל ג'איינט. נ.ב מה דעתכם לגבי Tubular Bells? תודה מראש.

עמית ע

New member
יצירות בסגנון Atom Heart Mother?

כמעט כל אלבום של הלהקה הצרפתית Catharsis

epitaph

New member
בוא נראה...

כמה המלצות שאולי יעניינו אותך, נראה לי שקלטתי את הראש שלך והייתי ממליץ לך לנסות משהו בכיוון של Renaissance, אני אישית ההייתי הולך על המועדף שלי Ashes Are Burning, שחרזדה או אפילו ההופעה בקרנגי הול בתור התחלה עם הלהקה. את Yes כבר בטח יצא לך להכיר אבל אם עדיין לא אז הייתי ממליץ לך לנסות את Close To The Edge ו- Tales of... וגם כאן יש הופעה מעולה שמהווה היכרות טובה עם התקופה המעולה של ההרכב, האלבום הכפול Yessongs. נמשיך עם הגדולות והמוכרות והפעם הגענו לקינג קרימזון, כאן נראה לי שדווקא Lizard יתאים לך, במיוחד שיר הנושא באלבום. ועוד המלצות לאלמנטיים קלאסיים (עם או בלי בלוז), Camel - Snow Goose שאם לא יצא לך להכיר אז זה הזמן (יש גם ביצוע של כל היצירה באלבום ההופעה החיה A Live Record שמקבל גם פה ושם אלמנטיים יותר בלוזיים), וגם Moody Blues - Days of Future Passed הוא קלאסיקה רצינית. בטח את חלק מהאלבומים אתה כבר מכיר אבל העדפתי להמליץ בכל זאת למקרה ואתה לא. רוב האלבומים שהמלצתי עליהם כאן הם מוכרים ולא קשה למצוא אותם בחנויות, רובם אפילו במבצע ולא עולים יותר מחמישים שקל.

Glcok

New member
לאחר שמיעה

תודה על הטרחה. זה קודם כל. ופייר.. Renaissance מה זה אכזבו אותי. ציפיתי לקצת יותר, הקשבתי ל-Ashes Are Burning כשלעצמה זו יצירה סבירה... אבל השירה שם כ"כ מיותרת. YES - פשוט לא טובים. הדבר היחיד שכן עניין הוא ה-Lizard או (Lizzard) של קינג קרימזון. הוא די דומה לAHM רק הרבה פחות טוב. הסנואו גוס מעניין בסטנדרטים אחרים. אבל אלבום לא רע. לסיכום, לא נראה לי שאני אמצא משהו שמשתווה לAHM... כנראה התרגלתי לסטנדרטים הגבוהים של פינק פלויד.

וינסנטי

New member
טוב, שמע...

אל טעם ועל ריח אין להתווכח.. תנסה אולי לשמוע שוב, ולא חייבים להשוות כל דבר לפינק פלויד. אף אחד פה לא בתחרות

יניבש16

New member
third

של סופט מאשין מזכיר קצת מבחינת שילוב של בראס סקשיין ואלקטרוניקה. אלבום מדהים שמשלב הכל מפסיכדליה ומינימליזם ועד פרי ג'אז ואוונגרד.

וינסנטי

New member
טיובלר בלס.

זה אלבום מאוד שנוי במחלוקת. חלק ימצאו אותו משעמם מאוד, חלק ימצאו אותו לא רע בכלל, אבל אלבום רוק רגיל הוא ממש לא. מדובר בשתי יצירות אינסטרומנטליות, שבקושי משלבים בהן תופים [ביצירה הראשונה אין תופים כלל] ומדובר בעצם במעין יצירה קלאסית. האם זה מזכיר את "אטום הארט מאד'ר"? אני לא מצאתי כמעט שום דימיון, אבל האלבום בכלליות מומלץ בקושי. מה שכן, ריק וויקמן עשה הרבה שטויות בהקשר של שילוב מוזיקה קלאסית עם רוק.

Glcok

New member
ריק וויקמן?

מי זה? אם אני לא טוע, את טוביולאר בלז יצר מייק אולדפילד. מי זה ריק וויקמן? לשאר הממליצים - תודה רבה. אני אנסה למצוא את האלבומים בזמן הקרוב ואיידע אתכם על התרשמותי מהם. עוד שאלה קטנה ככה לסוף: אני זוכר שפעם קראתי בספר כלשהו (נראה לי של ברייטמן) על להקה ש"חידשה" יצירה של מלחין רוסי כלשהו שנקראת "תמונות בתערוכה" או משהו כזה. למישהו יש מושג על מה אני מדבר?

זה הוא הקלידן הענק והאגדי של יס!

למרות שלדעתי מוראז היה יותר טוב ממנו אבל לא משנה. והיו אלה Emerson, Lake and Palmer שעשו גירסא פרוגרסיבית ומצויינת למדיי של "תמונות בתערוכה". דיסק מאוד מאוד מומלץ

וינסנטי

New member
מצטער שבלבלתי..

את טיובלר בלז אכן יצר מייק אולדפילד, שמעודי לא ראיתי כזה כישרון מוזיקלי כמו שלו. ריק וויקמן הוא קלידן להקת "יס" [שגם האלבומים שלה מאוד מומלצים], והוא לבדו הוציא קרוב ל-70 אלבומים. לא שמעתי אף אחד מהם, אבל לא יודע, אולי שווה לבדוק מתישהו.

giloni

New member
הבלונדיני עם הגלימה הלבנה

יש אחד, כותב כאן לפעמים, איש יקר בעל דעות מאד חדות ומגובשות ובלתי ניתנות לערעור, שמאד לא אוהב את האלבום שאמליץ לך עליו. אני מציע שתקרא את הביקורת שלו לפני שתאות לקבל את ההמלצה שלי. אני, בכל אופן, חושב שאם מקשיבים לאלבום הזה בלי לבדוק בציציות שלו - אפשר להנות ממנו מאד! אם תאהב את האלבום הזה, אני ממליץ לך לשמוע אלבום נוסף שלו עם קונספט מאד דומה. יש כמה אנשים (בכל זאת קהל המעריצים של וויקמן בארץ כולל מלבדי עוד שלושה אנשים) שאפילו מעדיפים אותו על פני הראשון. האלבום נקרא Criminal Record והוא מספר במוסיקה את הדרך בה רואה ריק וויקמן 6 פושעים מרכזיים בתולדות התרבות המערבית. ד"א, אם אתה רוצה לשמוע את וויקמן הסולידי, הרגוע והבאמת מוכשר, וזה קרה בעיקר כשהוא היה ברקע, אתה גם יכול להקשיב לזה. בהצלחה יקי

ע י ד ו2

New member
בביקורתך

על just a collection of antiques and curious של the strawbs הזכרת את לינדזי קופר זו אותה קופר מהנרי קאו ש''כולנו'' מכירים ואוהבים תודה

giloni

New member
ממש לא

ולצערי לא הצלחתי, עם כל קשרי, לאתר את עקבותיו של אותו לינדסי קופר יקי

עמית ע

New member
באתר של אולדפילד יש תשובה חלקית

באלבום Tubular Bells השתתף אותו אדון לינזי קופר שהיה בסטרובס באופן מפתיע גם גברת לינדזי קופר ניגנה עם אולדפילד, באלבום Hergest Ridge. זה מה שנכתב על קופר של הסטרובס:
Lindsay Cooper - British double bass, cello and tuba player, once active in the jazz scenes of London and Edinburgh. Lindsay played with the Strawbs (first on cello, later on bass), alongside keyboard player Rick Wakeman. Lindsay Cooper sadly died in 2001. Not the same person as the female Lindsay Cooper who played on Hergest Ridge.​

giloni

New member
כל הכבוד

זה מה שקורה כשמחזיקים אלבום 35 שנה ולא קוראים את ה Linner notes תודה עמית יקי

DHanner

New member
מצד שני

יס להקמה מחורבנת לחלוטין מלכתחילא. ואורי ברייטמן תומך בהרבה מאוד זבל בלתי מוסיקלי גם ככה, אני לא יודע כמה משנה הביקורת שלו, אני משער שאם אפילו הוא לא אהב את זה אז זה באמת גרוע, אבל עדיף שתשמע בעצמך.

FunkyMonk

New member
וזה נאמר מבן אדם

שבטח כל הידע המוסיקלי שלו זה קינג קרימסון (וגם זה בטח רק "בחצר המלכות", "אדום" ואם הוא ממש נועז "לטאות"), אמממ אתה נשמע לי כמו בן אדם של ג'נסיס, ובטח פינק פלויד. קיצר, חי את חיי המיינסטרים ולא מוכן לסגת מהם.

DHanner

New member
יפה שאתה מניח כל מני דברים כאלו

כי זה עושה את מה שאני הולך להגיד עכשיו הרבה יותר נחמד. אני אוהב את פינק פלויד, ג'נסיס וקינג קרימזון (בין להקות אחרות שהן לא המיינסטרים הפרוגרי. מה שכן יס הם גם נורא מיינסטרים, אז צורת החשיבה שאני הולך לפי המיינסטרים קצת שבורה), אבל אני מקבל את הידע המוסיקלי שלי מתוך חינוך מוסיקלי קלאסי וג'אזי. אני מנגן על גיטרה וצ'מבלו, למדתי קומפוזיציה בכמה מתכונות שונות, ג'אז בלוז ורוק. מספיק טוב בשבילך? ככל הידוע לי, לאורי ברייטמן אין את אותה מידה של חינוך מוסיקלי, כך שתצטרך לסמוך על שיקול הדעת שלי יותר מעל שלו. ליזארד, אגב, הוא גם לא אלבום טוב כך שאין מה להגיד על זה שאני איני נועז. זה לא שהוא "מרדים מרוב תחכום", זה שהוא מרדים מתוך היעדרו. הקטעים שם כתובים באופן בינוני, הם ארוכים מדי (מבחינה של הפיתוח שלהם לא מצליח לשמור על עניין לאורך זמן) ובסופו של דבר לא מייצרים הרבה מאוד רעיונות גאוניים.

וינסנטי

New member
2 דברים.

אולי את החינוך המוזיקלי אין לברייטמן [אבל לך תדע..], אבל יש לי הרגשה שהוא לא פחות פרוג ממך, ואולי הרבה יותר, ואם יש בנאדם שאפשר לפנות אליו בשאלה בז'אנר הזה- זה הוא. תסתכל על הביקורות שלו- תראה שיש לו לא מעט בקיאות מוזיקלית, וידע נרחב בלהקות ואמנים. דבר שני- מה לעזאזל הבעיות שלכם עם yes?!?! הלהקה הזאת עשתה עם פרוג מה שאף אחת לא עשתה, והפכה אותו למה שהוא. אם כל הכבוד לקינג קרימזון, הפופאלריות של יס עולה עליה, וההתמחות שלה בכ"כ הרבה סוגים של מוזיקה [אין שום אלבום כ"כ מגוון כמו "טלס"] לוקחים כל להקה אחרת בקלות. איך אפשר לשנוא את הקול המקסים והתמים של אנדרסון? את הקלידים החכמים והמרתקים [מחוץ לקריירת הסולו, הוא די צנוע..] של וויקמן? את הגיטריסט שיכול ללמד את כל העולם לנגן מהר? [סטיב האו..] את הבסיסט הגדול מכולם-תרתי משמע-? [כריס סקוויר] את המתופף החכם מכולם? [ברופורד] ואת הספוטני מכולם? [וויט] אני לא יכול להבין...

למעלה