יציאה לקק"צ

יציאה לקק"צ

האם כלל החיילים מקבלים זימון לקצונה?
מתי מקבלים את הזימון?
יש לי פרופיל 82, קב"א 51 ודפ"ר 60. אני 7 חודשים בצבא. אני אמור לקבל בקרוב?
אני יודע ש- 51 זה לא הכי מתאים שיש, אבל יש חריגים. לא קריטי מהבחינה הזאת.

השאלה שלי היא כזאת

למה נראה לך שכולם מקבלים זימון לקצונה?

זימון למבדקים לקצונה נקבעים ע"י נתונים, התאמה לקצונה והמלצות מפקדים שבסופו של דבר הם אלה ששולחים אותך, וכמובן איתור לפני הצבא אם אתה כבר מיועד לזה מלכתחילה במסלול יעודי.

להגיד לך שכל הקצינים איכותיים וקיבלו המלצות והם אנשים מקצועיים? לא בטוח בכלל, אבל יש קריטריונים מסוימים ויש גם חריגים (וכמובן קומבינות) וזה מה יש.

How I Disappear

New member
בגלל זה הוא שואל ..

מה זה אמור להביע "למה נראה לך שכולם מקבלים זימון לקצונה?" ?!?!
לא ניראה לו כלום. הוא פתח הודעה כדי לשאול את זה וציפה לתשובה הגיונית ולא לתשובה מתחכמת.

לשואל השאלה, בעיקרון מי שמתאים לפי הנתונים, מקבל אחרי חצי שנה בצבא זימון לכנס קצונה. יש כאלה שעשו קורס והקורס מחייב אותם להיות שנה בתפקיד ורק לאחר מכן הם יקבלו זימון לכנס.

אם לא קיבלת זימון ואתה עדיין רוצה, תפנה למפקדים שלך והם יכולים לפנות לגורם המתאים כדי לברר אם תוכל לצאת למיונים. תזכור שהם מחוייבים לעשות זאת אפילו אם הם לא רוצים שתצא מסיבה כזו או אחרת, אסור להם למנוע ממך לגשת למיונים.

עדיין עושים לך בעיות ?

אני חושב שאת נחמדה מדי ובגלל זה אולי מקשים עליך להזיז ענינים...

זה נורא... אני לא יכולה לתאר לך בכלל.

התעללות ממשית.
מנצלים את הכוח שלהם עלי,
נתנו לי חוו"ד שלילי בכוונה כדי שאפספס מחזור
ועכשיו מעכבים את החוו"ד הנוספת כדי שאפספס עוד מחזור.
אני מאד מאד קרובה ללהגיש קבילה...
לא יכולה לוותר על החלום שלי.

אושי231

New member
פשוט חבל....

ואני אומרת לך- אל תוותרי.
לי היה עניין בזמנו עם היחידה שלי שלמרות שעברתי את המבדקים המפקד שלי שיקר לי ואמר לי שלא עברתי- בגלל שהוא רצה שאכנס להיות על תקן הקצינה שלי שעברה תפקיד.
עשיתי שטות אז ולא ביררתי מה היה הציון שלי. רק בדיעבד כשגייסו אותי לקבע ומי שראיין אותי שאל אותי למה לא יצאתי לקצונה "הרי הנתונים שלך מתאימים ואני רואה בנגררת שעברת את המבד"קים..."

אז אני אומרת לך אל תעשי כמוני, תילחמי על מה שחשוב לך. ואני פה מאחורייך נותנת לך חיזוק ומוטיבציה ומאחלת לך שהלוואי שתגשימי את החלום שלך ותהיי בסופו של דבר קצינה למופת!!

אושי את גורמת לי לבכות

מודה, כשהתגייסתי ממש לא רציתי להיות קצינה. זה היה רחוק שנות אור ממני.
ואז עבר הזמן והמפקדת שלי השפיעה עליי והבנתי שאני רוצה.
ואז אמרו לי שיש לי מתאם 0 (כי כאמור לא התאמצתי במבחנים, זה בכלל לא היה בתכנון) - ואז עוד יותר רציתי.
ואז המפקדת שלי השתחררה והחוו״ד הטובה שהיא כתבה עליי לא נשלחה ולא יכולתי להשתמש בה כי היא השתחררה - ואז בכלל רציתי.
והמפקד העקיף שלי ניצל את זה שהוא צריך למלא את החוו״ד כי התחלפו המפקדות והוא כתב לי חוו״ד מזעזעת, מזעזעת(!!!) כאילו איזו חיילת נוראית אני. והוא גרם לי לפספס מחזור קצונה של קש״ח - ואז בכלל בכלל רציתי. הייתי מוכנה להתאבד על המשימה מה שנקרא.
והמפקדת החדשה ראתה את זה והבטיחה שתעזור ותכתוב לי חוו״ד טובה למחזור הבא (אפריל הקרוב). ואז היא טסה לחו״ל, וכשחזרה היא מצאה אותי שבוזה, מדוכאת ובוכה כל היום ומסתובבת עם פרצוף חיוור כמו קיר לבן. והחליטה ש״זו לא התנהגות של קצינה״ ושלא בא לה לכתוב לי חוו״ד טובה יותר.

ועכשיו אני בכלל רוצה. אני כל כך כל כך כל כךךךךך(!!!!!!) רוצה.
אני לא יכולה לפתוח את הפייסבוק כי כולם סיימו בה״ד 1/ בבה״ד 1 ופשוט שוברים לי את הלב עם סטטוסים על ניווטים.
יש לי תחושת מועקה מטורפת שלא עוזבת אותי, כבר לא ישנתי ארבעה ימים כמו שצריך כי כל כך מציק לי שאני לא יודעת איך לקדם את העניין, פשוט תסכול טהור.

אני כבר חמישה(!!!!) חודשים מבקשת את הטפסים ושיקבעו לי ראיונות ומבד״קים וחיילת מהמשרד שלי ביקשה לפני שבוע וחצי ויש לה כבר את כל הטפסים וראיונות שבוע הבא(!!!!!!) וכשאני מעלה את זה בפני המפקדת שלי היא צועקת עליי שאני כולה חיילת ושאני לא אגיד לה מה לעשות.
ניסיתי לפנות לכל מי שאני יכולה לחשוב עליו (טוב, חוץ מלמפקד בה״ד 1).
אני כבר לא יודעת מה לעשות. אם אני שואלת את המפקדים שלי בנושא הם מתעצבנים עליי ומאיימים עליי שאם אמשיך לשגע אותם החוו״ד שלי תהיה גרועה שוב ואם אני לא שואלת יקרה מה שקרה עם מחזור פברואר - פספסתי אותו כי חיכיתי ל״בטיפול״ שלהם.

והכי נורא זה שבגלל שאני והמפקדת לא מצליחות לדבר פנים מול פנים על הנושא מבלי שהיא תצעק אז כתבתי לה מכתב מהלב והסברתי לה כמה אני רוצה את זה והיא בתגובה אמרה לי שאני צריכה ללכת לראות קב״ן.

ממתי מוטיבציה זה משהו שצריך לפנות עליו לקב״ן????
הם שוברים לי את הרוח ואני מיואשת אך עם זאת כל כך רוצה את זה.
אני פשוט אובדת עצות.

נו שוין, ולי אמרו שאני פסול לקורסים פיקודיים

בגלל בעיות משמעת ושאר ירקות.
אז לקח לי קצת יותר זמן, וכמה תפקידי קצונה שעשיתי בלי דרגות בכלל או עם דרגות יצוג, עד שנזכרו להוציא אותי לבה"ד 1.

אני קצרה מאד בזמן...

מחזור מאי זה האחרון שאני יכולה להכנס אליו מבחינת פז״ם,
אחרי זה לך תוציא חריגת נתונים וחריגות פז״ם...

כבר דיברתי איתם מספר פעמים

הם אכן עוזרים אבל בסופו של דבר אף אחד לא יכול לחייב אותם לכתוב חוות דעת או לכתוב במקומם :(

החיל?

אני חיל כללי
למי אני אמורה לכתוב?
אני חשבתי שמפקד בבה״ד 1 הוא הכתובת אבל לא בא לי להסתבך...
שלא יעשה עליי איקס בטעות

איזה קטע,

גם חברה אמרה לי לכתוב לה + אני מכירה אותה!
אמנם לא אישית אבל היא מלא בבסיס שלנו
.
אני רק מקווה שהמפקדים שלי לא ידקרו אותי על העקיפת סמכות
וגם.. מה כותבים לאלוה בצה״ל מבלי להשמע צ׳ייזי או למלא 5 דפים?

אושי231

New member
תכתבי את השתלשלות העניינים באופן ענייני

וברור, תוסיפי בסוף המכתב פסקה אחת על המטיבציה שלך ולמה את רוצה לצאת, תעלי את זה לפה ואני אעשה לך הגהה וניסוח.
שהכל לא ייצא יותר מעמוד וחצי.

אני אשלח לך בהודעה.

את חושבת שזה צריך לכלול שמות של המפקדים או לקרא להם ״המפקדים״?
אני אשב על זה מחר.. אני צריכה שהמכתב יהיה המכתב הכי טוב שאי פעם נכתב.

house of lies

New member
אני לא מבינה את זה

אז ביג דיל, היא (או כל אחד אחר) לא תיהיה קצינה...
קרה משהו? הופכים לירוק?
אז הרווחת עוד שנה באזרחות! זה החלק הכי טוב בלא להיות קצין.

למעלה