מה המטרה? להיות קצינה? את בעצמך אמרת שבהתחלה כלל לא רצית בזה. משמע סתם אפיזודה חולפת. לא מתוך כמיהה, לא מתוך שאיפה, לא מתוך ערכיות.
הכרתי מישהו כזה- הוא רצהל צאת לקצונה רק בשביל הארון. מעבר לזה? ממש לא משנה.
אתה לא מכיר אותו ולא יודע מה הוא היה קודם. זה שהיה יהודי והמיר דתו לא אומר כלום. כמו שתגיד לי שזהבה גלאון תמיר את דתה. לא יפתיע אותי, להגיד שזה שינוי? ממש לא
אנשים לא משתנים.
כלומר, יש לנו מספיק מקרי בוחן שמעידים על אנשים שמשתנים (למעשה, כל אחד שיבחן את חייו בין גיל 10 לגיל 20 יאתר לפחות כמה שינויים מהותיים שעברו על אישיותו) ככה שלטעון בתוקף שכל האנשים לא משתנים, אף פעם זה.. אמ.. נמצא בקטגוריה של רמת המוזרות שיש לאנשים שמשחיזים כפיות וממלמלים לעצמם "אני מלאך המוות, יום הטיהור קרב".
והיא רוצה להגשים אותו, אז למה לא? בגלל שהמערכת לא יודעת להעריך אנשים בעלי מוטיבציה? כי כל זין נהיה היום קצין וכשיש מישהו שרוצה באמת אז אומרים לו שהוא עם עודף מוטיבציה וצריך קב"ן?
הוא כל פעם בא עם שאלה וסיפור על כלא ונפקדות, לפי ההודעות שלו מבחינה משמעתית הוא לא הבחור הכי "נקי" בקלמר. למה בכל זאת נראה לו שהוא יקבל זימון או המלצה לחריג נתונים?
זאת אומרת, יש חלקים מפגרים בצבא, במיוחד ביחידות ובתפקיד שהוא נמצא, אבל בכל זאת...(אבל אני לא אתפלא, ראיתי גרועים ממנו עם דרגת כתף)