ילד רביעי - כן / לא

מזל טוב!

יהלום29

New member
אני בדרך לזה.

בבית יש תאומים בני 6, ובת 3.5
אני בשבוע 28.
לא יודעת עדיין איך זה הולך להיות, אבל אני מאד מחוברת לתינוקות אז דווקא השלב הזה לא מפחיד אותי כלל.
יותר מלחיץ אותי איך מחלקים את היום ל4 ילדים כשגם עובדים במשרה מלאה.
אבל לא הייתי מסוגלת לוותר על הרביעי. לי נשמע קצת שאת מוכנה לוותר..

לי יש 4

בת 22.8
בת 20
בן 13.8 ובת 10.2
&nbsp
לא מצטערת על הרביעית החלטנו שראינו שהקטן גדל לבד והשתיים הגדולות כבר לא ממש שמות עליו
והחלטנו ואני שמחה כיום שיש לי עוד 2 ילדים בבית .
&nbsp
את הרביעית ילדתי בגיל 38
&nbsp

גם לי יש חלום כזה, שבעלי לחלוטין לא שותף לו

יש לי 3 ילדים, הגדולה בת 9.5, השני כמעט בן 7, הצעיר בן שנתיים וחצי ועדיין מרגיש לי "תינוק" - מהבחינה הזו שאני עדיין לא מרגישה שבוער בי הרצון לעוד תינוק. עם זאת, אני באה ממשפחה גדולה ומרגישה ש-3 ילדים זה מעט מאוד. מאוד אוהבת להיות בהריון, ללדת, להיניק... מאוד עצוב לי לחשוב שהפרק הזה כנראה מאחורי (לאור זה שבן זוגי באמת לא רוצה עוד ילדים, בלי מקום לשכנועים). אני גם באמת מרגישה שיש לי בלב עוד מקום לילד אחד נוסף לפחות.
יחד עם זאת, עכשיו, שהצעיר כבר די גדול ועצמאי, גמול מחיתולים ומדבר, הרבה יותר קל לעשות דברים (כל יציאה מהבית קלילה ופשוטה). בשנה הבאה הוא אמור להיכנס לגן מועצה ולאפשר לנו לחסוך 2,700 ש"ח בחודש על הגן שלו, מה שאולי יאפשר לנו להגשים חלום אחר ולקנות בית באזור בו אנחנו גרים עכשיו. תינוק נוסף יחזיר אותנו אחורהה כלכלית, ויידחה בעוד 3 שנים את תכנוני הנדל"ן שלנו.
לאור כל מה שכתבתי, אני מניחה שאולי לקראת גיל 40, כשארגיש שזה "עכשיו או לעולם לא", נקבל החלטה סופית. וגם אם לא ננצל את ההזדמנות הזו, אני מאוד מקווה בהמשך החיים לפתוח את הבית והמשפחה שלנו לילד מאומץ או ילד אומנה.

קודם כל - מזל טוב לסמי ולשטולי! כמה משמח ומרגש

אני רק לגבי האוטו - אנחנו לא קנינו רכב גדול עם המעבר לארבעה (לפני 2.8), וברוב הזמן זה לא חסר לנו בכלל. יש לנו שתי מכוניות משפחתיות.
נסיעות בהרכב מלא עושים בשתי מכוניות. זה מעניק גמישות רבה ויש בזה אלמנט נוח.
ברור שלעיתים היה עדיף רכב גדול, ולעיתים יוצא לנו "לאשפז ילד" ברכב של אחד האחים שלנו (לכולם יש רכבים גדולים), אבל נכון לעכשיו מבחינתנו נוח (וכמובן - חסכוני) יותר ככה.

תודה

אצלנו זה לא יעבוד, כי הנסיעה העיקרית שלנו בהרכב מלא היא למשפחה שלי בדרום (עניין של 250 ק"מ) ואז שתי מכוניות לא עובד טוב.
חוץ מזה, אני לא כל כך נוהגת, בגלל בעיות ראייה...

shtuli

New member
תודה. גם שימוש בשני רכבים רגילים נשקל אצלנו כרגע כאופציה.

החיסרון,
נסיעות ארוכות. ויש לנו כאלה למשפחה (כמעט 3 שעות נסיעה...) ואני לא מאד אוהבת לנהוג בעיקר לא בלילות (ובמוצ"שים).

מצד שני, לנסיעות כאלה נוכל פעם ב... לשכור רכב אחד גדול וזה גם לא כזה נורא כשהנסיעה מתוכננת מראש.

אני רק בשוק מכך שאין שם הגבלה חוקית של גיל מקסימום שבו

אפשר לקבל תרומת ביצית. מחר גם בת 80 תלד רביעיה?

היו כבר מבוגרות יותר שילדו

אמנם לא רביעיה אבל היו כמה מקרים בעולם של נשים שילדו בסביבות גיל 70.
אכן דילמה אתית ומוסרית לא פשוטה, אם כי במקרה דנן - היא נראית לי כמו אחת שבקטע הטכני לפחות תסתדר טוב.
(בדיוק היום סיפרתי לחברות על מישהי שאני מכירה שילדה בגיל 52...הריון טבעי ובלתי צפוי בעליל...חשבתי שזה מקרה-קצה, מסתבר שיש מבוגרות מזה)

sharonwe

New member
את לא יכולה לאסור את זה חוקית, כי זו אפליה על רקע מין:

כל עוד לא תאסרי על גברים להוליד ילדים בגיל מאוחר - לא תוכלי לאסור זאת על נשים.

ולגבי המוסריות - אני מסכימה איתך, אבל אז - עד איזה גיל זה מוסרי להביא ילדים ומתי לא? דילמה...

sharonwe

New member
54, אבל אפשר ליסוע לחו"ל ולעשות זאת שם גם אחרי גיל זה.

השיקול כאן הוא כלכלי גרידא של הקופה, ולדעתי ארגוני הנשים טרם עלו על האפליה פה.

rnavina

New member
מה האפליה פה? לא מכניסים ביצית מופרית לרחם של גבר כי

ברוב המקרים בכלל אין לו רחם.

למעלה