ילד רביעי - כן / לא

פרמלה

New member
מזל טוב למספר 3 ובשעה טובה על 4

דה נטו

New member
הייתי בדיוק במקום הזה עד לפני חודשיים

באתי ממשפחה של ארבעה, והיה לי ברור שזה מספר מאוזן וטוב וגם בעלי חשב ככה. יש לנו 3 בנים: 7, 4.5 ושנתיים וידעתי שאם עוד הריון זה ממש עכשיו כדי שכולם יהיו באותו הפרש ולא יהיה אחד קטן משמעותית (מעבר לזה שגם אני כבר רואה את הארבעים מקרוב). חצי שנה של התלבטויות - כי בעצם, כבר 7 שנים שאני לא ממש ישנה כמו שצריך והולכת לכל מקום עם זנב של 3 וכמו שכתבה נעמה, עוד אחד היה ממוטט אותי כבר ומשפיע משמעותית על מה שאני יכולה להעניק לכל אחד מהם ועוד דבר קטן (ואני יודעת שלחלקכן יישמע תמוה) - לא בא לי בת, אם כבר אז בן - אבל אי אפשר לשלוט בזה... ואני גם אחרי 3 ניתוחים קיסריים אז הסיכון עולה ועם כל הצער שבדבר אחרי התלבטות באמת מאוד קשה, שחררתי את החלום והכל נהיה פתאום הרבה יותר קל (עבורי) - אני רואה באופק כבר חצי עצמאות וזה נעים לי. בעלי עוד מוודא מפעם לפעם אם אני בטוחה (הוא היה שמח לעוד אחד) אבל כן, אני בטוחה (הייתי שמחה לעוד ילד מוכן בן שנתיים, אבל תחילת הדרך בפעם הרביעית תגמור אותי - אישית)

hagarrrr1

New member
זה העניין...

&nbsp
שאני לא מצליחה לשחרר.
&nbsp
אני בטוחה שמשחררים ומשלימים עם זה, זה הרבה יותר קל. אבל זה בוער בי.

hagarrrr1

New member
קראתי את הכל

מודה שחלק מהתשובות (לא יודעת למה) עשו לי קצת מועקה.
&nbsp
נתחיל מזה שבקיץ אהיה בת 38... נשאר לי עוד מעט זמן למרות שכבר עכשיו יש לי פחדים לגבי ההריון והלידה בגלל הגיל שנושק ל- 40. כמובן שאם אחליט שכן זה יהיה אוטוטו ולא יתמהמה.
&nbsp
לגבי השאלה שלך סקרלט רוצה רביעי כי תמיד חלמתי על משפחה גדולה. חושבת על כמה שנים קדימה וקשה לי לראות *רק* (חמסה חמסה חמסה) שלושה ילדים. אנחנו במשפחה 4 אחים וגם אצל בעלי 4 אחים וזה נראה לי מובן מאליו .
&nbsp
אני מהטיפוסים שכמו שתיארה סקרלט "באה עם כל הילדים בכיף לכל מקום שנחמד להם", אבל זה עם 3 ילדים. וקיים בי הפחד שעם הילד הרביעי זה לא ישמר, ושזה יחזיר את כולנו אחורה. מצד שני הילדים הבוגרים (10 ו- 8) מאוד יכולים לעזור ואני יודעת שיעזרו דבר שיכול להקל.
&nbsp
עוברות בי המון מחשבות, הרהורים והתלבטויות. עד כדי דמעות.... רוצה מאוד ילד רביעי אבל מפחדת. מפחדת מהחופש שאני מתחילה להרגיש, מפחדת מההשלכות על האחים ועל המשפחה בכלל.
&nbsp

אני יכולה לכתוב לך הרבה דברים, אבל אקצר.

לכי על זה

(מה זה להחזיר אחורה? זה מקסימום דורש התאמת חוויות או לימוד מחודש של חלוקת משאבים)

shtuli

New member
מתחברת למה שסקרלט כתבה

וגם למה שנעמה כתבה לגבי ה"טעים. עוד!".
אחרי כל לידה ידעתי שאני רוצה עוד. חוץ מאחרי הלידה השלישית שהיתה מהירה מאד ומלחיצה מעט ונולדה ילדת אש שהרגשתי שאין לי מקום לעוד ילד.
"הטעים עוד" הגיע כשהיא היתה בת שלוש וחצי ואז נכנסתי להריון עם הרביעית.
היום יש בבית 4 בנות (10.5, 8.5, 5.5, 1.7) ובחור צעיר בן 3 שבועות וחצי.
השניים האחרונים מעט צפופים אבל זה הרבה יותר זורם וקל כשאנחנו הורים גדולים יותר וכשיש ילדות גדולות בבית.
נראה לי שגם אני כאמא (והאיש כאבא) הרבה יותר "טובה" היום, מלפני 10 שנים. יש משהו בהורות הזו שהיא אחרת לטוב בעיני.

יש לנו עכשיו בית גם של גדולות וגם של תינוקות. זה שינוי וזה אחר ודורש הסתגלות והתרגלות אבל
זה גם מאד כיף. לשמחתי הילדות והעולל ישנות טוב בלילות אז זו לא בעיה.
ובינתיים נראה שהתוספת מוסיפה הרבה שפע וטוב בבית.

כמו שציינו, הילד הרביעי הוא מה שנקרא ה"ילד המאה אלף" כי צריך רכב גדול יותר וזה גם שיקול.

בסוף, תחושת הבטן ודיגדוגי הרחם הם יותר חזקים בעיני מדברים אחרים.
אז אם מדגדג לך ועל פניו אין איזו מגבלה אקוטית, הייתי הולכת על זה עם חיוך.

hagarrrr1

New member
שטולי.... חיכיתי לתגובה שלך

&nbsp
מזל טוב להולדת יורש העצר
שתרוו רק נחת אושר ובריאות.
&nbsp
דגדוגי הרחם שהיו לפני כמה חודשים הם לא אותם דגדוגים של היום... לפני כמה חודשים זה ממש בער בי, ולאט לאט זה דעך והפחד השתלט.
&nbsp
אבל את השראה לילד רביעי

&nbsp
&nbsp

shtuli

New member
עדיין בדיונים מה עושים...

כרגע יש פורד F350 עם 6 מקומות (מצריך רשיון ג, נקנה כחלק מהעסק העצמאי של האיש) וטויוטה קורולה ישנה שמשמשת לנסיעות לא בהרכב מלא (בעיקר נסיעות שלי ללימודים, מרפאה, מכולת וכאלה).

מתלבטים מה עכשיו.
כנראה נמכור את הפורד ונקנה איזו משפחתית 7 מקומות.

בנזוגי רוצה לקנות

הונדה FRV- זה עם 6 מקומות.
טוען שבכל המיניואנים למיניהם אין בגאז' בכלל. אם כבר מיניואן, היה רוצה פורד גאלאקסי...

shtuli

New member
הפורד גלקסי אכן ברשימת האפשרויות

היתה לנו תקופה ששכרנו רכבים של 6-7 מקומות והוא היה הכי נוח. גם עם באגז' סביר יחסית וגם הכיסאות זזים על מסילות.
אכן ברב הוואנים אין באגז' יעיל וצריך צ'ימיגג.

למעלה