תאמיני לי שאני רחוק מהליות תמימה.
וגם לגבי חוסר טאקט את לא צריכה לספר לי. הייתי נותנת לך כמה דוגמאות, אך זה אישי מידי בשבילי כרגע. ובכלל, מה שאני סבלתי מהורי בעלי - לא אאחל אפילו לאויבים שלי. ואני מסכימה עם כל מה שכתבת, אבל, וזה אבל גדול, אין לנו מספיק ידע על מנת להחליט שאלה הם היחסים במקרה הזה, ושהסבתא מתייחסת כך לכלתה. שימי לב, אני מסכימה שלסבתא יש ביקורת על הכלה, אולי אפילו ביקורת חריפה, ואולי גם לא מוצדקת (ואולי כן - אי אפשר לדעת, וגם לא רלוונטי כרגע). אולי היחסים ביניהן באמת על הפנים גם בפועל. הכל יכול להיות. אבל אין לנו הוכחות שהסבתא מוציאה את הכעסים שלה על כלתה או מראה לה את היחס שלה. ובטח לא שהיא יושבת לה על הוריד. היא טוענת שלא. אולי היא דוברת אמת ואולי לא, אבל אין לנו הוכחות חותכות לכאן או לכאן ולכן לא הייתי ממהרת להסיק מסקנות כפי שליליה עשתה, תוך קביעה של עובדות מוגמרות ובלתי מעורערות לכאורה, אך למעשה לא מבוססות דיין. אם אצטרך לכתוב על חמותי, אשפוך עליה קיטונות ותאמיני לי - מגיע לה ועוד איך, אבל בחיים לא החלפתי איתה אישית מילה רעה וכשהייתי חייבת לסבול את נוכחותה, התייחסתי אליה בכבוד ובנימוס והבלגתי על הרשעות, חוסר הטאקט וכו' וכו'. ואם את רוצה באמת להבין עד כמה שאני לא תמימה - אפשר לעבור למסרים. מבטיחה שבסוף יסמרו לך השערות. כשכתבתי על "ישיבה על הוריד" במובן הטוב, התכוונתי להוריי, ולא, חלילה, לחמותי.