הצעה
הצעתי היא להבחין בין כמה היבטים של הנושא (שכמובן קשורים זה לזה במציאות, אבל אולי זה יקדם את הדיון לנסות להבחין ביניהם): א. האמינות של הסבתא ב. הנושא הנידון (השאלה: האם "זה בסדר" שאם לוקחת את בנה כל יום לבילויים מחוץ לבית, גם כשהוא חולה וגם כשהוא מסרב לכך) א. לגבי האמינות: ----------------- כאן יש לנו בעיה כללית שאינה שייכת אך ורק לנושא הנידון ולשואלת הספציפית. הרשו לי להזכיר שזהו אינטרנט!!! שאלת האמינות נוגעת כמעט לגבי כל הכותבות בפורום זה (מלבד במקרים שיש היכרות אישית מחוץ לפורום). כלומר, חוץ מקאלה שפגשה אותי ואת בתי פנים אל פנים כמה פעמים, מניין לכן שאני לא סבתא בת 65 או ילד בן 15 או גבר בן 35 שהוא אבא ל-3 בנים או חייזר? ולכן, בעצם, אין לנו שום אפשרות לקבוע באופן מוחלט לגבי האמינות והנכונות של הפרטים הנמסרים בהודעות של כמעט רוב המשתתפות בפורום (זה ובפורומים האחרים). ובהקשר לכך הרשו לי להזכיר את הסיפור שהתפוצץ רק לא מזמן - המשתתף/פת שהתחזה/תה לאישה שהפילה ואחר נכנסה להריון וכו' וכו' והתאומים נפטרו בלידה וכו' וכו' - וכל המצוקה שזה גרם להרבה נשים בכמה פורומים. וזה כמובן אינו הסיפור היחידי. ולכך יש להוסיף את אפקט רשומון. כלומר, ממילא כל אדם מספר את הגרסה שלו, ואני מתכוונת כמובן לא לרמאים, אלא לאנשים שמספרים את המציאות כפי שהם מבינים אותה. כלומר, זה בדרך כלל חד-צדדי ממילא. וזה נכון לגבי כולנו! ולכן, אני מציעה, שנוציא את אלמנט האמינות ונפריד אותה מהשאלה הנידונה. כלומר, אפשר הרי לומר כך: א. אם היא משקרת-מציגה את העובדות בצורה מניפולטיבית ושקרית-מציגה עמדה חד צדדית לתומה - אז אי אפשר לשפוט את הסיטואציה ב. ואם נצא מתוך הנחה שמסופר על מקרה "אמיתי" המדווח בצורה נאמנה למה שאכן מתרחש (ואפילו שיש לנו רק גרסה של צד אחד) - מה דעתנו על השאלה???