ילדים זה שמחה

ילדים זה שמחה

מה זה הקטע הישראלי הזה,שכששואלים אשה כמה ילדים יש לה והיא עונה ששניים אז מיד אומרים לה את עוד צעירה תעשי עוד אחד. ואם היא אומרת שהיא לא רוצה או ששניים מספיקים לה אז מיד מגיעה תשובת המחץ "את תצטערי על זה". פתאום כל הישראלים נעשו מומחים לתכנון משפחה?

יLדה Aחת

New member
../images/Emo45.gif

ועוד טורחים ליידע אותך בכל מיני סיפורי זוועה, על כאלה שהיו להם רק שני ילדים, ומשהו קרה לאחד מהילדים ו... כן, הרבה חוצפה יש לישראלים.

הייתי בהרצאה/סדנה

של מישהי ממכון אדלר בנושא "הורות בעידן המודרני" או משהו כזה. הרבה חוויות קשות יש לי משם, אבל לצורך העניין: אחת הנשים ביקשה לספר משהו, ופתחה את דבריה ב"אני אמא ל-6 ילדים". המרצה קטעה אותה בהתלהבות, אמרה "כל הכבוד!" ומחאה כפיים, כשהיא מנסה שהקהל יצטרף אליה. קצת הזכיר לי את כנסי ההתעוררות הדתיים למיניהם או את קבוצות המכורים האנונימים.

נץ666

New member
שני סיפורים

לפני כמה שנים הייתי בהשתלמות של שבוע. באירוע הפתיחה היינו קבוצה של 20 בני אדם וחווה, וכל אחד הציג את עצמו. שימו לב להצגה הזו: אני גפן פוריה, יש לי שישה ילדים ועשרה נכדים, וכך מגפן לגפן עברה ההצגה העצמית. שום גפן לא חשבה שיש לזכותה גם כמה יתרונות לא גפניים. כשהגיעו אליי, נאלצתי לאמר שאינני גפן, ושני הילדים שלי אינם מבחינתי שום סוג של הישג ראוי להערכה מיוחדת.. וגו' הסיפור השני. קרוב למותה של אמי היא החליטה, כנראה, להגדיל את מספר הנכדים שלה, וכך נאלצתי להקשיב להרצאה המטופשת הזו: כל זוג במדינת ישראל צריך להביא 3 ילדים: אחד לאבא אחד לאמא ואחד למדינה. בחיי
כיוון שזו אמי, והרגשתי חופשי לתת לה תשובה אמרתי לה: איך את אומרת דבר כזה, למדינה? הרי את נתת ילד למדינה, זה עשה לך כך כך טוב
ותשובתה: עכשיו אתה מבין שנשארו לי 3, תאר לך היו לי שניים או אחד? עם מה הייתי נשארת?

גנגי

New member
השיר הזה הוא אירוני

ואיכשהו יוצא שאנשים מבינים אותו כפשוטו. לשמחתי אני כבר בגיל שאני יכולה - אפילו בפרהסיה - לא לסגוד לענייני ילדים. כשאמרתי כך בגיל צעיר יותר כולם חשבו שאני לא ממש נורמלית, אבל מעולם לא חשבתי שנולדתי רק למטרות פריון, אם כי גם אני בדעה שקשה באימונים קל בקרב, ולכן רצוי להתאמן עד גיל פרישות.

אטיוד5

Active member
ילדים זה לפעמים עצב

סליחה, אבל גם אני חושב שמשפחה בת שלשה ילדים היא אידיאלית. אחד זה עצוב (מנסיון). שניים זה מינימום מספק. שלשה זה נחמד יותר, וגם דואג להמשך הקיום האנושי. ארבעה ויותר כבר מתחיל להכביד, ולא כל ילד יכול לקבל התיחסות מלאה מהוריו. בענין ה"עוד תצטערי על זה" - מנסיון של לא מעט משפחות. ונכון, כמה מצער.

גנגי

New member
אני לא מסכימה איתך -

בנאדם צריך לעשות חשבון של מה יותר חשוב לו - ההווה (והעתיד הנראה לעין) או העתיד (הרחוק, שאין לנו לגביו מושג). אני בחרתי להשקיע בהווה, לגמור עם ענייני הילודה וגידול הילדים כמה שיותר מהר ולחזור לחיות את חיי, לא לתפוס את עצמי דווקא כאמא, אלא כאדם. יש אנשים ששחשוב להם מאוד להשקיע בעתידם, כלומר - שתהיה להם משפחה גדולה לסמוך עליה אם חו"ח וכו'. לטעמי השיקול הזה בעייתי, כי הוא אומר שמעתה אעדיף לבזבז את חיי בהשקעה בילדים (וסליחה אם למישהו זה נשמע נורא שאני אומרת "לבזבז" בהקשר כזה) על חשבון השקעה בעצמי ובדברים שאני רוצה לעשות, רק כדי שבעתיד יהיה מי שיתמוך בי. אני מכירה את הנושא של תמיכה בהורים מקרוב מאוד, לא רק כי אני עושה את זה בעצמי, אלא גם מפני שבפורום השני שלי אני שומעת המון סיפורים על אנשים שיש להם אחים ואחיות, ואשר הם היחידים שעול הטיפול בהורים נופל על כתפיהם. ולא רק בפורום אני שומעת על זה - גם בחיים אני נתקלת הרבה במצבים כאלה, והמסקנה שלי היא אחת ויחידה: אם נגזר עליי שבני משפחתי יטפלו בי בבוא היום, אז בלאו הכי רק מי שבאמת ירצה לעשות זאת יעשה זאת והאחרים יתנערו מאחריות. לכן, לפחות כשאגיע לשם רצוי שארגיש שמיציתי את החיים ועשיתי מה שרציתי, ולא שהקרבתי את חיי למען הילדים שמאכזבים אותי. אני מצטערת אם זה נשמע לאחדים מכם אכזרי. זאת השקפת העולם שלי, ואין לי כל ביקורת כלפי מי שבוחר לחיות את חייו מתוך השקפה הפוכה לשלי.

אוֹחַ

New member
את לא מצליחה לחשוב על סיבות אחרות

לרצות ילדים? "רק כדי שבעתיד יהיה מי שיתמוך"?

גנגי

New member
בדיוק להיפך,

אני לא רוצה שמישהו יתמוך בי בעתיד. אני רוצה לגדל ילדים רק במספר שאוכל להתמודד איתו, כך שאוכל לתת לכל אחד מהם את המקסימום כדי שיגשימו את עצמם ואת משאלות ליבם ואת הפוטנציאל שלהם, בד בבד עם מתן די מרחב לעצמי כאדם להמשיך ולהתפתח (אני מאמינה שזה גם טוב לילדים שאמא שלהם לא רואה בהם את מרכז עולמה), ובטח לא כדי שידאגו לעתידי. אם זה לא היה ברור מדבריי אולי לא ניסחתי כמו שצריך.

meitush123

New member
גם כשיש הרבה ילדים

אמא יכולה להגשים את עצמה. אנחנו חמישה אחים וזה מעולם לא מנע מאמי להגשים את עצמה

גנגי

New member
השאלה מה אדם רואה בדמיונו

כשהוא אומר "אני רוצה להגשים את עצמי". יש נשים שההגשמה העצמית שלהן כרוכה בהמון נתינה ובגידול משפחה. אין לי כלום נגד זה, רק - בפראפראזה על איך שקלפטר שר, ההגשמה שלה זו לא ההגשמה שלי, לא-לא...

במחלקה בה אני עובדת

יש מספר לא מבוטל של נשים חרדיות שהן אמהות ליותר מ-4-5 ילדים (כל אחת לחוד, כן?) ובכ"ז נושאות משרות בכירות יותר-או-פחות ומקצועיות יותר-או-פחות בתחום המיחשוב. גם זה סוג של הגשמה עצמית. לא שאני מבטלת לרגע את ההגשמה העצמית אה-לה-צימעס, למשל.

גנגי

New member
אין מה לבטל ואין מה להלל,

לכל אחד יש הדעה שלו והדרך שלו. מה שחשוב זה רק להבין שזה לגיטימי שלכל אחד תהיה דעה אחרת, ולא לשפוט.

אטיוד5

Active member
את בפאזה של טיפול בהורים

ולכן מסתכלת מהכיוון הזה. אני בכלל לא הזכרתי את העניין הזה של טיפול בהורים. לכן, שוב, אין לך לא להסכים איתי בענין הזה שלא הזכרתי ושבכלל לא חשבתי עליו כשכתבתי את אשר כתבתי. הטיעון היחידי שהעליתי לטובת שלשה ילדים לעומת שניים (חוץ מההיגד שזה יותר נחמד, שהוא לא טיעון בעצם, אלא רק ענין של טעם וריח) הוא ענין הקיום האנושי. אם לכולם יהיו תמיד שני ילדים, המין האנושי ייכחד.

אבל זה טיעון לא ממש תקף

מהרבה סיבות. כרגע אוכלוסית האדם בדרך לפיצוץ אוכלוסין, אז להגיד שיש סכנת להכחדת המין האנושי... אולי זה יהיה טיעון תקף בעוד 1000 שנה. אולי. כרגע זה מזכיר לי את הטיעון שלא טוב לסרס את הכלב, כי אם כולם יעקרו ויסרסו יכחדו הכלבים (כשנכון להיום ולכל השנים האחרונות, כ-10,000 כלבים מומתים בחודש בארץ מחוסר ביקוש וחוסר יכולת להחזיק אותם). "אם לכולם יהיו תמיד שני ילדים, המין האנושי ייכחד" - אני מניחה שאפשר לעשות את החישוב עם אוכלוסית האדם כיום, ואני מניחה שזה ייקח אלפי שנים אם לא יותר עד שבאמת זו תהיה סכנה מוחשית. נכון להיום (ולאלפי השנים הקרובות) הטיעון הזה לחלוטין לא רלוונטי.

לאחרונה קראתי

(אולי אפילו הגעתי לזה דרך הפורום כאן? אני לא זוכרת) שהסכנה הדומגרפית בארץ היא רחוקה מאוד ממה שמציגים. משהו שקשור לספירה מעוותת של מספר הערבים. אני אנסה למצוא את זה...

למעלה