יחסי מורה-תלמיד

fa jing

New member
יחסי מורה-תלמיד

שלום לכולם, אני מניח כי כבר דנו בנושא זה כמה וכמה פעמים. הפעם רציתי להעיר דווקא פן אחר ביחסים אלו. כיום כשהכל יותר בעניין של מסחור( או אולי פוליטקלי קורקט זה מקצוענות) והשאיפה במרכזי הלימוד השונים הוא שהמרכז יהיה רווחי עבור המורה, דבר זה ניתן להשגה ע"י כמות לא מבוטלת של תלמידים. במקרה שכזה יש לי כמה שאלות: 1. האם בגלל מסת התלמידים ישנו איבוד של יחסי מורה תלמיד בקטע הבין אישי? הרי כמות התשומת לב והיחס לפני,בזמן ואחרי השיעור( אימון) אינם כמו בשיעורים פרטיים או בקבוצות קטנות. 2.בד"כ מורים לאומנויות לחימה ( עקב הקשר הרוחני מה לפעמים...ראו שרשורים קודמים) משמש גם כאב רוחני ו/או מחנך לדרך חיים, הלך מחשבה מסויים וכולי, האם בזמן שיש תלמיד ש"סרח" כגון השתתף בקטטה בכדי להוכיח את כוחו( ולא בכדי להציל עלמת חן צעירה ..שלימים תהפוך לאישתו..
), או תלמיד שבטחונו העצמי מופרז והוא מחפש את הצרות. במידה ותלמיד שכזה גרם נזק במודע למישהו האם חלה אחריות מסויימת גם על המורה? האם יש על המורה אחריות עצמית של: " למי הוא מעביר את הידע"? אשמח לשמוע תגובות וגם על מקרים שקרו ומה היתה התגובה למצבים מעין אלו( מבחינת המורה). אשמח לשמוע דעות של מורים שעברו משהו דומה. ודעות של כל הקוראים החביבים על נושא זה. חנן טינג´ין סין

נירש

New member
דעתי

הי, אני לומד קונג פו אצל בן טל-שחר מזה שנה. יש הרבה תלמידים, וכל הזמן מתווספים חדשים, אבל אני לא מרגיש שום שינוי ביחס. היחס שקבלנו היה אישי לאורך כל הדרך, בכל זמן (לא משנה אם לפני, אחרי או במהלך שיעור). תמיד אפשר לפנות לבן ולדבר איתו, בין אם זה פנים מול פנים או באימייל וכו´. יש לציין שאני לא יודע מה המצב במקומות אחרים, אבל אצלנו הקבוצות מחולקות כך שיש בממוצע 10-14 איש בשיעור, ולהבנתי בן לא מאפשר לעבור מכסה מסוימת של תלמידים בשיעור אחד. לגבי 2, שאלה מצוינת (שאני לא יודע בדיוק לענות עליה). לעניות דעתי, מצב כזה הוא בלתי נסבל, אבל גם סביר להניח שהוא לא יקרה. אני פשוט לא חושב שמישהו משמבאלה ישתתף בקטטה כדי להוכיח את כוחו. ברור שלמורה יש אחריות על "למי הוא מעביר את הידע", ובדיוק בגלל זה נראה לי שמצב כזה לא יקרה.

idv

New member
בעניין האחריות של המורה

האם למורה לפיזיקה באוניברסיטה יש אחריות על תלמיד שלימים פיתח פצצה גרעינית? קצת קיצוני, אני יודע, אבל בזה בדיוק העניין האם אני אחראי על מעשיהם של אנשים אחרים, אנשים בוגרים ומיושבים בדעתם? לדעתי האישית, המורה אכן צריך לנסות לשים לב למי הוא מעביר את הידע. הוא צריך ללמד דרך של סובלנות ושימוש נכון בידע שנלמד, אבל לדעתי אין הוא אחראי לתלמידו. לגבי המסות של התלמידים: רוב האנשים שלומדים כיום, לדעתי, לומדים אומנויות לחימה כתחביב בלבדף, ועל כן אין להם צורך מיוחד במורה דרך ומדריך רוחני. אלה שכן רוצים ללמוד לעומק, עד כמה שאני יודע יכולים לקחת שעורים פרטיים או בקבוצות קטנות.

fa jing

New member
הבדל קטן אך מהותי

מורה לפיסיקה אינו מעביר דרך חיים, אינו מקרין משמעת מסויימת ואינו מעביר פחלוסופיה והשקפת עולם( מעברי בפיסיקה אני יודע שאני כוללני, לי היה מרצה שדווקא כן העביר דברים אלו) ואם הוא מעביר לרוב זוהי השקפת עולם פיסיקלית תאורטית. דווקא בגלל שבאומנויות לחימה עסקינן אני חושב שיש קשר ישיר בין דרכו של הלוחם לבין משמעת עצמית וענווה ( דבר שימנע את המצב בשאלה מס´ 2). אחרי הכל כולם מדברים על כך שאומנויות הלחימה עזרו להם גם בחיים האישיים, התמודדות עם מצבים ועם אנשים. אך כמו בכל גן ירק אני מניח שיש פה ושם ( אני מקווה ששם...) כמה עשבים שוטים והגנן יכול אך ורק להאשים את עצמו אם לא עקר אותם בזמן. בהקבלה לאומנויות לחימה. חנן טינג´ין סין

fa jing

New member
אני שמח לשמוע

כי לבן טל שחר כן איכפת.....כן ירבו!!! עוד דעות בנושא? חנן טינג´ין סין

אצלנו יש בית ספר קטן יחסית

בדר"כ אנחנו סביב 70-100 תלמידים לכל היותר, והמורה שלי (סיפו ספיר טל) שומר תמיד על יחס אישי לכל תלמיד, מודע לרמת ההתקדמות ואפילו כותב עלינו מין דו"חות התקדמות אישיים שהוא שומר לעצמו ומתקן אותנו, בעיקר אחרי מבחנים. אין לו בעיה לתת לפעמים לאחד העוזרים שלו (אחד מאיתנו, הבכירים יותר) לאמן את הקבוצה או לתת לקבוצה להמשיך להתאמן ולעבור עם מישהו על הדברים הכי קטנים עד שהוא יבין לאן הוא הולך. לגבי הדרכה לחיים וכו´, רוב הבוגרים הם חבר´ה שהתחילו איתו ממש מהתחלת ביה"ס ורובם גם מבוגרים (חלקם בגילו) ולכן היחסים הם פחות, הייתי אומר, של הנחיה או דברים כאלו. לגבי בני הנוער שלומדים בבי"ס, לעומת זאת, אני יודע שהוא משמש לא רק דוגמא, אלא משקיע זמן בלדבר איתם קצת על החיים, על בחירות שהם עושים ועוד (יוצא לי לדבר איתו על זה מדי פעם).

2 דברים נוספים

ראשית בנוגע לאחריות: כבר היה מקרה של מישהו שהסתבך בקטטה שלא לצורך והוא נזרק מביה"ס (עם הראש קדימה), והיו גם כמה מקרים של תלמידים שהסתבכו בקטטות בשביל להגן על עצמם (מה לעשות ואיזורים מסויימים של פ"ת הם לא ידידותיים כ"כ למשתמש) ובמקרים האלה זה פשוט מתקבל על הדעת, לרוב. בנוגע למאסה רציתי לציין משהו: פעם הייתי מתרעם על זה שתלמידים איטיים וכאלו שהקונג פו שלנ ספציפית לא מתאים להם (ואחרי שנתיים של אימונים זה כבר ניכר), או תלמידים לא רציניים מספיק ממשיכים להתאמן בבית הספר. היום אני חושב שיש אנשים שהקונג פו הוא תחביב בשבילם, ואין להם רצון למחוייבות גדולה מזו - ואפשר לקבל את המאסה הגדולה יותר של התלמידים כדי שלמורה שלי תהיה פרנסה טובה והוא יוכל להשקיע זמן בלהתפתח אישית ובסופו של דבר גם לפתח אותי.

idv

New member
לומד

טאי צי יאנג אצל אוהד קדם וקונג פו אצל אייל אופיר

orii

New member
תודה

ואם מתאים לך להמשיך לספק לי את הסקרנות אז כמה זמן אתה לומד כל שיטה? ואיך השיטות מתחברות לך?

idv

New member
האמת היא

שעקב שינוי כתובת התחלתי רק לפני חודש אצל שניהם. לפני זה למדתי טאי צי במשך שנתיים אצל אחת המדריכות במועדון של בנימיני. וגוג´ו אצלו במשך שנה.

fa jing

New member
idv

אם אפשר הייתי מעוניין להטריח אותך קלות. אני מבקש ממך להעביר לאוהד קדם ד"ש חמה ותודה רבה על לפני חודשיים. חנן טינג´ין סין

idv

New member
לגבי החיבור

עכשיו אצל אייל הקונג פו קשה יותר כך שהן בעצם משלימות אחת את השניה. במקור הטאי צי היה פשוט בשביל לרכך אותי ולתרגל עדינות (מה שגם אחרי שנתיים אני עדיין לא מצליח יותר מידיי)

deep ocean

New member
גם אני למדתי אצל אוהד

טאי צ´י וצ´י קונג. היכן אתה לומד אצלו? (ת"א, כפר סבא או כפר חיים?)

deep ocean

New member
וואלה?!

אני למדתי אצלו טאי צ´י+צ´י קונג בתל אביב, ואחר כך צ´י קונג בכפר חיים. מסר אישי מחכה לך בתיבת המסרים

אורי, שאלה לגבי המורה של המורה שלך

אותו מורה בן 109, האם במקרה שמו היה לו זיז´אן?

orii

New member
לא

הוא מת בן 102 ושמו באיות קלוקל לעברית קיאו טיאן שיין.

אוקיי...

שאלתי את זה מכיוון שהתגלגל לידיי תצלום של צעיר סיני בן 109 שמתרגל טאי צ´י... פשוט מדהים. אם זה מעניין מישהו, אני אוכל לנסות לסרוק את זה.

למעלה