יוקר מחייה - על מה ולמה

TrigATUSA

New member
BOSTON צר לי לנפץ לך כמה אשליות

ממידע אישי (דהיינו חברים שלי שסיימו את STANFORD, WHARTON STERN ואפילו BERKELEY), בוגרי MBA מתוכניות מובילות בארה"ב אכן מרוויחים סכומים כאלה, מרגע שהציגו את כף רגלם מחוץ לבית הספר בוודאי שאין על מה לדבר עם פחות מ 150K יתרה מכך, יש מעסיקים רבים שפשוט לא שוכרים אנשים שאין להם את התעודה הזו (רבות מחברות הייעוץ והפיננסים המובילות) עכשיו, אין כזה דבר בוגר MBA בלי ניסיון, מכיוון שלתוכנית מובילה בלתי אפשרי כמעט להתקבל בלי 3-5 שנות ניסיון קודם ולסייג: מדובר רק בתוכניות המובילות. מי שסיים ב UC DAVIS למשל, תוכנית נחמדה אבל בוודאי לא מתקרבת ל TOP 20 הוא כמו כל מועמד עבודה אחר, וייבחן יותר על פי כישוריו וניסיונו האם זה מוצדק? שאלה טובה ושווה דיון נפרד האם זו המציאות? בהחלט אכן קשה לדמיין שתעודה יכולה לעשות כזה הבדל...

TrigATUSA

New member
ואגב, זאת הסיבה שאנשים מוכנים להשקיע

בסביבות 200K ב MBA מאוניברסיטה כזו: שכר לימוד + הוצאות מחייה של שנתיים + אובדן השתכרות של שנתיים + אבדן ערך השתכרות כתוצאה מצבירה ניסיון של שנתיים

noamk

New member
יש לך חברים עם מזל

זוגתי שתחיה בוגרת MBA מאחד מה Top -20. אין לה 200K. אין לה גם חצי. והיא לא גרה באינדיאנה כי אם בקליפורניה. אני לא אומר שאם הולכים לאחד מהבתי הספר המובילים לא ניתן יהיה לעשות לזה Cash out , אבל זה תהליך בלוקח כמה שנים, ובטח לא עם סיום הלימודים. יש לי חבר נוסף שסיים MBA בTop 10. מרוויח 140$. שכר שראש צוות תוכנה טוב יכול למצוא גם אם סיים את הטכניון, או אוניסרסיטת באר שבע - אם יש לו כמה שנים של נסיון. הנה סתם לינק אחד שמצאתי שיש בו גם את הדירוג של התוכניות וגם מהו השכר הממוצע של בוגרי התוכנית. אם תכנס לכל אחת מהאוניברסיטאות תוכל לראות מהו שכר הבוגרים.

TrigATUSA

New member
צריך לדעת לקרוא את הסטטיסטיקות

כי הן כוללות גם את הסטודנטים שחזרו לארץ מוצאם (למשל הודו) ועובדים שם, וגם את הבוגרים שהלכו לעבוד בסקטור הציבורי/מלכ"רים בשני המקומות המשכורות נמוכות בהרבה תשווה את טבלאות השכר לטבלה הנוספת שאומרת מהן הארצות והסקטורים שאליהם הלכו הבוגרים תראה שככל שפחות הלכו לעבוד בחו"ל/בסקטור הציבורי ככה ממוצע המשכורות עולה אני מכיר הרבה ראשי צוותים שמרוויחים (הרבה) פחות מ 140K. אני לא מכיר, לעומת זאת בוגר MBA מ TOP 10 שמרוויח פחות מזה יש הבדל בין "אפשר" ל"כולם" אז נכון שאני חושב שהחברים שלי הם הכי חכמים והכי נהדרים בעולם, אבל ברור שהאמת היא שהם לא חריגים...

ilanvag

New member
מצטער, בוסטון גיא, דווקא פה יש לך טעות

אני מכיר כמה בוגרי וורטון, קולומביה, הארוורד וכדומה, שההצעות שהם קיבלו בשנה הראשונה - כולל משכורת, בונוסים וכדומה - בהחלט מגרדות את ה-200 אלף לשנה (מלמטה...); ולשם הדגשה, אני מדבר על השנים האחרונות, ממש לא על תקופה של לפני הרבה שנים. אבל מה - האנשים הללו היו צריכים לשעבד את החיים שלהם בתמורה לאותה משכורת. מדובר על עבודה בבנקי ההשקעות הגדולים או בחברות הייעוץ הגדולות, ימי עבודה שמתחילים ב-12 שעות ליום וגולשים הרבה מעבר לכך, עבודה של 6 ולפעמים גם 7 ימים בשבוע, וכדומה. בקיצור, אפשר לשכור חדר טחוב באיזשהו חור במקום דירה, כי ממילא בקושי רואים את הדירה. אז כן - בשביל העבודות הללו, שבהן אתה מוכר את נשמתך למעסיק, בהחלט יש מקומות שמשלמים את המשכורות הללו, וזה דווקא להרבה יותר מאשר 3 המצטיינים בכל מחזור. כל השאר "מסתפקים" במשכורות שנעות סביב ה-100 עד 120 אלף לשנה, קצת יותר או קצת פחות - אבל יש להם חיים...

luckydude

Active member
כשעושים השוואה לפי הכנסה לשעת עבודה

אלה שמרוויחים 120K דווקא עולים על אלה שמרוויחים 200K. בכל מקרה, אני מסכים שלמ שמתכוון ללכת לאחד מבתי הספר שאינו בtop 20 הוא פחות או יותר מבזבז את זמנו עם MBA לדעתי.

TrigATUSA

New member
תלוי בתחום...

יש תחומים שבהם MBA הוא חובה על מנת לקבל תפקידים בכירים מסויימים... למשל הרבה משרות ניהול בכירות

NYC 5th

New member
צודק...

אני מכיר מהנדס תוכנה בכיר מבוסטון (ישראלי) שמרוויח כ70 אלף דולר בשנה.. לעומתו LOCKSMITH שמרוויח כ-90-95 K בשנה..

TrigATUSA

New member
לא ברור לי על מה אתה מסתמך

ב 10 שנים לא נתקלתי מעסיק אחד מחוץ לישראל שידע את ההבדל בין הטכניון לשלוחת אוניברסיטת לטביה בנצרת תחתית או אוניברסיטת בומביי תחתית או שזה הזיז לו את קצה הביצה השמאלית מבחנתם - זר ממדינה מתפתחת זה זר ממדינה מתפתחת והיחס לתואר הוא בהתאם (דהיינו - טוב שיש, אבל לא ממש משנה מאיפה)

mike76tlv

New member
מסכים בהחלט

אני לא מתייחס להגירה - אלא למוניטין של תואר בארץ לצורך השגת עבודה בארץ, לעומת מוניטין של תואר בחו"ל לצורך השגת עבודה בחו"ל. ממילא המוניטין הוא בעיני המתבונן (או המראיין). חזרנו לנקודת ההתחלה בה בארה"ב משלמים יותר ומקבלים יותר (או מרוויחים יותר ומוציאים יותר). אז מה החידוש פה ?

creedstaind

New member
הרי הוכחנו שלא

הוכחנו שהשכר לימוד של האוניברסיטות הציבוריות בקליפורניה במידה ואתה רדידנט דומה לשכר לימוד של האוניברסיטות או המכללות הציבוריות בישראל -2000-3000 דולר משום שרוב שהשלטון נחמד בישראל - אף חושבים לעלות שם את השכר לימוד לאזור ל3800 דולר בשנה.

luckydude

Active member
מסכים...

ישנן הרבה אוניברסיטאות ציבוריות, ובינהן גם טובות מאוד בהן שכר הלימוד לתושבים הוא נמוך מאוד, כמעט באותה רמת העלויות כמו בישראל.

TrigATUSA

New member
דוגמא בבקשה? זה חדש לי...

למיטב זיכרוני UC BERKELEY לא בדיוק עולה שקל ועשרים לשנה

luckydude

Active member
The University of Florida

שכר הלימוד לשנה (לתושב): $3,400 אגב, ל-לא תושב באותה אוניברסיטה: $19,000 לשנה

creedstaind

New member
Berkeley, CA

שכר לימוד לתושב הוא 7700 דולר . יש רק בעיה אחת : היא ממוקמת במקום ה21 בארה"ב . וכרגיל , מצאת ממש פרמטר טוב להשוואה . http://colleges.usnews.rankingsandreviews.com/usnews/edu/college/directory/brief/drglance_1312_brief.php ללא תושב השכר הוא 26,387 דולרים חדשים.

TrigATUSA

New member
תלוי עבור מה משווים

אם משווים עבור קריירה אקדמית/לימודים לדוקטורט צריך להשוות את המחיר באוניברסיטת תל אביב לברקלי ולא לאוניברסיטה מקומית בפלורידה כי זה הערך ההשוואתי של רוב החוגים ואז הלימודים בישראל נראים הרבה הרבה יותר זולים .(למרות שהמספרים שהבאת לא מדוייקים אבל לא ניכנס לקטנות) לצרכי עבודה בארה"ב עם תואר ראשון אכן פלורידה שוות ערך לכל אוניברסיטה בישראל, ואז באמת עושה רושם שעדיף ללמוד בארה"ב אבל כל זה נכון אם אתה כבר גר בסטייט הזה ואתה צריך לענות לשאלה האם כדאי לי לחזור לישראל על מנת ללמוד בכל שאר המקרים - אתה לא תושב שם ותצטרך לשלם שכר לימוד גבוה מאוד

luckydude

Active member
רק לידעתך the University of Florida

מדורגת בtop 50 מכלל האוניברסיאטות בארה"ב. זו לא 'סתם' אוניברסיטה מקומית בפלורידה.

creedstaind

New member
בנאדם בתרגום מהיר מאנגלית לעברית

Housing and Utilities - אסור להכליל בשכר לימוד מה כולם אתה חושב גרים בתל אביב או שיש להם דירה בתל אביב , אין סטודנטים מהצפון?- לך תבדוק אם יש בכלל מעונות באוניברסיטת תל אביב - אני לא ממש בטוח - ואם לא - תבדוק כמה שכירות מוציאים הסטודנטים המסכנים על דיור. Food - אסור להכליל בשכר לימוד - לא זכור לי שמישהו באוניברסיטות בישראל משלם על אוכל , גם לא בארה"ב. Books & Supplies- או או כמה שאסור להכליל - תקנה ספרים באוניברסיטת תל אביב , לתואר במשפטים , תחזור עם קבלות , ונראה . גם בישראל זה לא כלול. Personal הוצאות אישיות שלך - לא בארה"ב ולא בישראל אף אחד מממן. Transportation - לא להכליל - לא בארה"ב ולא בישראל ממומן - אני כבר בכלל לא נכנס למחירי הדלק , דיור או דברים כאלה , אין לי כוח לזה יותר אם אין דיון נורמלי. Fees - 8,384 - זה השכר לימוד *Includes $1,220 health insurance fee- ועוד מצויין לך שזה כולל ביטוח רפואי . בישראל ביטוח רפואי רגיל עולה קרוב ל100 שקל בחודש מהביטוח הלאומי אם אתה לא עובד ואתה סטודנט - אבל זה לא כלול בשכר לימוד - תוסיף עוד 300 דולר בשנה.

למעלה