זה קצת חורג, אבל...:
יש דו"ח שיצא לפני כשנתיים שנקרא - VENTORO REPROT, זה פחות או היותר המחקר הכי מקיף שבוצע על כדאיות OUTSOURCEING לחברות. 30% מהחברות הפסידו כסף, ועוד כ-25% לא ראו חסכון. רק כ-45% מהחברות ראו חסכון מעצם המעבר ל-OFFSHORE. החסכון הממוצע יוצע כ-19%, ואם משקללים פנימה היבטי סיכון, זה הופך ללא כדאי. דו"ח חובה לכל מי שרוצה להביע דיעה מלומדת בשיחת שולחן סביב OFFSHORE: http://www.ventoro.com/Offshore2005ResearchFindings.pdf אם אני משקלל פנימה את הכתבות :מ-WSJ Outsourcing Outlook: Higher Costs Ahead - מה-16 ביולי, כשפיסקת הפתיחה שלה היא:
If you’ve been outsourcing any information-technology work to India over the past few years, you’ve probably noticed it’s getting more expensive to cut costs that way. It’ll only get more expensive.
ן- Some in Silicon Valley Begin to Sour on India מה-3 ביולי, שבו כתוב שעלות שכר ב-2005 שהיתה 25% משכר בואלי, הגיעה ב-2007 לעלות של 75% מהשכר בואלי (יש רק תקציר, הכתבה חסומה, אני קראתי את זה בעיתון עצמו) אני מסיק שהטרנדים שזוהו בדו"ח של ונטורו מ-2005 רק מתחזקים, והסכנה לאנשים פיתוח טובים בארה"ב נחלשה. (אני מדגיש: פיתוח, לא תחזוקה!).