יוקר מחייה - על מה ולמה

billc

New member
offshore

כן זה נושא בעייתי תתפלא דווקא הרוסים מתחילים להכנס לשוק הזה חזק, הם מאוד חכמים ומדברים PERFECT אנגליש (ולפעמים אפילו 5-6 שפות נוספות) הרבה חברות הייטק, ותקשורות, נותנים התמיכה ואפילו פיתוח במדינות שהשכר נחשב נמוך מאוד, (הודו, סין , ברזיל וכאמור רוסיה ועוד כמה)

dz108

New member
זהו, שלא.

מהנדסים הודים ברמה של מהנדסי סיליקון ואלי עלו חמישית מחיר בסוף שנות התשעים. היום הם עולים 80%+ מעלותו של מהנדס בואלי. היתה על זה כתבת שער בוול סטריט ג'ורנל לפני כחודשיים. חברות סוגרות מרכזי פיתוח OFFSHORE ומעבירות מהנדסים הודים על L1 לואלי. מה שנשאר בהודו זה בעיקר תחזוקת IT, שזו העבודה השחורה של עולם התוכנה. חוץ מזה, מידיעה, למרות שבסין ובהודו מייצרים עשרות אלפי מהנדסי תוכנה בשנה, 95% מהם לא שווים אפילו משכורת הודית ממוצעת - וכל מה שהם עושים זה תחזוקה ו-CALL CENTERS, וזה מתחבר למה שכתבתי קודם על פיתוח לעומת תחזוקת IT. איזור שעדיין אטרקטיבי ומתפתח בתחומי הפיתוח OFFSHORE - מזרח אירופה.

TrigATUSA

New member
לי יש ניסיון אחר

אנחנו העסקנו צוות OFFSHORE ברמה סבירה ביותר במשהו כמו 20$ לשעה

dz108

New member
זה קצת חורג, אבל...:

יש דו"ח שיצא לפני כשנתיים שנקרא - VENTORO REPROT, זה פחות או היותר המחקר הכי מקיף שבוצע על כדאיות OUTSOURCEING לחברות. 30% מהחברות הפסידו כסף, ועוד כ-25% לא ראו חסכון. רק כ-45% מהחברות ראו חסכון מעצם המעבר ל-OFFSHORE. החסכון הממוצע יוצע כ-19%, ואם משקללים פנימה היבטי סיכון, זה הופך ללא כדאי. דו"ח חובה לכל מי שרוצה להביע דיעה מלומדת בשיחת שולחן סביב OFFSHORE: http://www.ventoro.com/Offshore2005ResearchFindings.pdf אם אני משקלל פנימה את הכתבות :מ-WSJ Outsourcing Outlook: Higher Costs Ahead - מה-16 ביולי, כשפיסקת הפתיחה שלה היא:
If you’ve been outsourcing any information-technology work to India over the past few years, you’ve probably noticed it’s getting more expensive to cut costs that way. It’ll only get more expensive.​
ן- Some in Silicon Valley Begin to Sour on India מה-3 ביולי, שבו כתוב שעלות שכר ב-2005 שהיתה 25% משכר בואלי, הגיעה ב-2007 לעלות של 75% מהשכר בואלי (יש רק תקציר, הכתבה חסומה, אני קראתי את זה בעיתון עצמו) אני מסיק שהטרנדים שזוהו בדו"ח של ונטורו מ-2005 רק מתחזקים, והסכנה לאנשים פיתוח טובים בארה"ב נחלשה. (אני מדגיש: פיתוח, לא תחזוקה!).

TrigATUSA

New member
אני חושב שתמצא מחקר שיוכיח כל מה שתרצה

אני נוטה יותר לעשות את מה שהכלכלנים עושים, ולהסתכל על סך הכל של התנועה במין אמירה - שאם זה ממשיך בהיקף גדול מסתבר שזה ריווחי (אחרת זה לא היה קורה לאורך זמן) מכל מה שראיתי בארה"ב ובאירופה תנופת ה outsourcing נמשכת אני יודע שבנקים גדולים באירופה שהחזיקו מחלקות IT ענקיות בימים אילו ממש מחסלים אותם באירופה ופותחים מחדש בהודו וזה עדיין יוצא פחות מחצי העלות באירופה כל חברות הענק (ORACLE, SAP, MICROSOFT) העבירו מרכזי פיתוח ענקיים להודו בהבנתי המוגבלת בכלכלה, אני לא רואה איך כל עוד התל"ג לנפש בהודו כל כך יותר נמוך מבארה"ב לא ימשיכו להיות שם משכורות משמעותית יותר נמוכות כל עוד עלות המחייה שם זולה - אנשים יהיו מוכנים לעבוד בשביל משכורות נמוכות, גם אם בעבור אותם כישורים הם היו יכולים להרוויח יותר בארה"ב כמובן שהמצב הגרוע של ווזות לארה"ב לא בדיוק מעודד זרים מוכשרים להגר לשם, וההישארות בהודו הופכת להיות עוד יותר אטרקטיבית

dz108

New member
אל תתעלם ממה שכתבתי...

מחלקות IT גדולות - זה נכון. מחלקות TESTING וכתיבת SCRIPT-ים זה כן. אבל עוד חזון למועד שחברות הענק יעבירו פיתוח מוצרים להודו. אנשים הבינו שכדי לחתחזק מערכות IT ולקנפג UI לא צריך מהנדסים מ-MIT. אבל, מי שעובד בחזית הפיתוח של מוצרים חדשים - אין לו מה לפחד.

noamk

New member
אצלנו

הוציאו מחלקה שלמה לפיתוח בהודו (לא IT. לא תמיכה, אלא ממש פיתוח). והחברה שאני עובד בה היא מהחזית הטכנולוגית של תחומה. הסיבה העיקרית היא שלפי מה ששמעתי עולה 20K$ להחזיק איש פיתוח בהודו. וזה כידוע - הרבה יותר זול מאשר להחזיק אותו בארה"ב, ובטח ובטח יותר זול מאשר להחזיק אותו באירופה עם שער היורו של היום (שם מרכז החברה נמצא).

dz108

New member
הוציאו לאחרונה או הוציאו לפני חמש שנים?

יש לי חבר הודי שיש לו חברת תוכנה - פעמיים הוא פתח חברה בת בהודו, שם שם מנהל הודי-אמריקאי, ופעמיים הוא סגר כי הברדק חגג, אנשים התחלפו והוא לא חסך שום כסף. אני מניח שזמנים יגידו.

noamk

New member
עניין של שנתיים.

והניהול הופקד אצל מישהו שעובד שנים בחברה בעמדת ניהול עם עבר הודי. אני משוכנע ששימנו אותו בהרבה כסף כדי לחזור לגור בהודו.

TrigATUSA

New member
Credit Suisse עושה זאת בימים אילו ממש

להבנתי הם מורידים את מצבת הפיתוח שלהם בלונדון מ 1500 ל 200 בשנה הקרובה תשמע, חברות הענק מפתחות מוצרי תוכנה כל כך גדולים ש 90% מהעבודה שלהם זה "תחזוקה" אם ככה אתה קורה לגרסאות חדשות, שינוי מודולים קיימים, והוספת מודולים חדשים במסדרת קיימת מרכזי שירות לקוחות ותמיכה טכנית כבר פשוט אין יותר כמעט בעולם המערבי מרכזי פיתוח הם עדיין בתהליך של מעבר

creedstaind

New member
ולך FPNH אני אומר

אתה מצדיק בדיוק מה שכתבתי - לך לגור בשאר המדינות בארה"ב - אולי באינדאינה לדוגמא - ואז תגלה שאם היית מרוויח אותה משכורת שהיית מרוויח בבוסטון - היית חי מאוד מאוד מצויין . וכאן ההקבלה היא להרוויח משכורת טובה בארץ אך לגור במקום "זול" ( אם יש כזה דבר בישראל ביחס למשכורת ולהוצאות מחייה) כמו באר שבע , אילת , חולון או בגליל העליון. ולא לגור בת"א באותם תנאים שאתה גר בבוסטון , שבכלל היית נכנס למינוס שלא היית יוצא ממנו.

creedstaind

New member
כמו שבגליל העליון והצפון

לא תרוויח משכורת כמו באיזורי רמת החייל הרצליה והמרכז בכלל.

creedstaind

New member
דווקא כן

אתה מוזמן להיכנס לCAREERBUILDER ולבדוק בעצמך במגוון משרות פיתוח , QA וכיוצא בזה שהשכר בטקסס או פלורידה ( שיש בהן הרבה היי טק) לא נופל מקליפורניה או ניו יורק. והמחייה שם זולה משמעותית מקליפורניה או ניו יורק . כמו כן במדינות אלה אין מס מדינה - דבר המעלה את השכר בעוד כ10 אחוז.

FPNH

New member
אתה צודק

הנה שני אנשים שעובדים באותו תחום ובאותו תפקיד - ג'רמיין אוניל מרוויח באינדיאנפוליס הרבה יותר מקנדריק פרקינס בבוסטון.

billc

New member
מה שהיא מתכוונת לומר

שאם עושים ממוצע..אז מה שאתה אומר זה נכון אבל זה לא אומר בכל מקרה, בעיקר כאשר מדובר בתחום ההיטק

luckydude

Active member
בהקשר הזה ב Salary.com למשל...

כשאתה משווה בין "אזורים" (cost of living wizard) שם אתה תמיד מקבל שני משתנים כתשובה: Cost of Living at Home ו- Typical Salary at Work לכן יש לקחת בחשבון את שניהם, ולא רק אחד מהם כשמשווים בין בוסטון לאינדינה למשל. במידה מסויימת אני מסכים עקרונית עם creedstaind עם ההמלצה לקחת בחשבון על לגור במקום "זול" ולא להתרכז דווקא במקומות "הידועים" (והיקרים). בחוף המזרחי למשל אני יכול למנות מספר מקומות כאלה במטרופולינים של סביבות ה2 מיליון עם איכות חיים גבוהה יחסית, במיוחד למשפחות, שהישראלי הממוצע לא יחשוב עליהם בעיקרון, וחבל... למשל: שרלוט, ריילי, האמפטון רודס, טמפה, אפילו ריצ'מונד וג'קסונויל, שהן ערים קטנות יותר (בסביבות ה1.3מליון) אך כדאי לשים לב אליהן. כמובן שהבעיה הכללית היא שבמקומות האלה ישנן פחות הזדמנויות מבחינת קריירה לכן ההסתייגות הכללית שלי בקשר לכל העניין הזה זה שאם מוצאים עבודה "שווה" מראש אז כדאי בהחלט לשקול לעבור לאחת מהערים הנ"ל. כל מה שאני אומר זה שכדאי לחפש ולא לדחות על הסף את אזורי "הספר" (אם אפשר בכלל לקרוא לעיר של 2 מיליון תושבים "ספר"
).

kobica1

New member
שיכנעת אותי. אני נשאר בארה"ב

תפרקי את המזוודות. נראה לי שהילדים יעשו פה קולג.

mike76tlv

New member
דווקא קולג' זו הנקודה לשלוח את הילדים לארץ

תרביץ בהם קצת ציונות (ותחסוך כמה עשרות אלפי K$). שלח אותם לצבא והרווחת עוד 3 שנים של "עלויות מחיה"

למעלה