יוקר מחייה - על מה ולמה

creedstaind

New member
יוקר מחייה - על מה ולמה

שלום לכם . הייתי רוצה להעלות דיון עקב נושא שאני באמת לא מבין: למה הנכם טוענים כי יוקר המחייה בארה"ב יותר יקר? אעלה מספר נקודות: 1.דיור - מתי בפעם האחרונה ניסיתם להשכיר דירה בתל אביב ? המחיר לדירת 2 חדרי שינה בתל אביב גבוה יותר מהאזורים הטובים ביותר של הסן פרננדו ואלי בלוס אנג'לס , ועל זה נוסיף ארנונה ומיסים שונים ומשונים שמוטלים על השוכר בישראל. בנוסף , דירה ב"פרברים" - חולון , ר"ג , גבעתיים וכדומה יקרה לאין שיעור . לא כולם חייבים לגור בקליפורניה או ניו יורק , כמו שלרוב הישראלים עלות השכרת דירה בתל אביב גבוהה . אבל , כאשר תנסו להשוות בין אפילו דירת 3 חדרים בחולון שיכולה בקלות להגיע ל150 אלף דולר , שלא נדבר על מחירי השכירות גם שם - מה תוכלו לקבל באותו תמורה במדינה כמו פלורידה - במיאמי או אורלנדו לדוגמא ( שזה ממש לא חורים כמו שאני רואה אנשים שיבואו ויקפצו) - ניחשתם נכון - הרבה יותר . בית פרטי עם שטח שמחיר בישראל רק יכולים לחלום עליו. 2. חינוך - אני רואה שרובכם מתייחסים לחינוך פרטי . האם אתם שולחים את ילדיכם לחינוך פרטי בישראל ? אתם לא חייבים לענות לי , תענו לעצמכם . רק אוסיף ואגיד שאחיי הגדולים , מהנדסי חומרה בישראל , שנגיד ושכרם נקרא מכובד - צריכים להוציא בסביבות 4000 שקל לחודש לגן פרטי. 1000 דולר , לא ממש זול , אה? 3. תחבורה - מתי בפעם האחרונה בדקתם את מחירי הדלק בישראל ? אם אני לא טועה זה 1.5 דולר לליטר ( אני מדבר בדולרים כי בישראל הכל הולך בדולרים - רק אלוהים יודע למה) . בעוד שבמדינה שהדלק הכי יקר בה , קליפורניה, המחיר הוא בסביבות 70-75 סנט לליטר. בנוסף, מחירי המכוניות אשר זולים באופן משמעותי ( 40 אחוז לערך מהמחיר בישראל) 3. שוב אני חוזר לאחי הגדול , אשר מייצג פה דוגמא טובה כמו רבים וטובים בפורום , ראש צוות חומרה בחברת היי טק גדולה , עם שנים של ניסיון , ושכרו מגרד את ה60 אלף דולר נטו בשנה . לעומת זאת , כאשר קיבל רילוקשיין לסטייט של קליפורניה , הברוטו הוא 150 אלף דולר ( מה שאומר שסביבת 100 דולר נטו בשנה) . מה שמוביל לנקודה הבאה: 4. החזרי מס . בתור שכיר בישראל שום דבר לא מוכר במס . מס פרוגרסיבי ללא שום אפשרות להגיש דו"ח מס ולקבל החזר מרשות המס . בישראל לא תמצא החזר של עד 7.5 אחוז מהמס שלך לצורכי בריאות ( החזר אחד מבין רבים) -ככה שטענה שבארצות הברית אין ביטוח רפואי או קרובה לה - לא תתקבל. דבר זה המגדיל את הנטו כמובן . 5.מזון וכדומה - אולם דבר זה לא רלוונטי לחוף המזרחי - אבל בכל רחבי קליפורניה נבדה וטקסס אפשר למצוא 99 סנט סטורס אשר מוכרות מוצרים רבים וטובים בצורה זולה . נסו ללכת ולקנות בשווקים השונים של תל אביב מוצרים שבסופר יותר יקרים - המחיר עדיין יקר בצורה ניכרת מה"שווקים" המקבילים בארה"ב. אז היכן אתם מוצאים יוקר מחייה גבוה יותר? כי אני לא מוצא . ההודעה לא נכתבה בצורה צינית . תודה.

FPNH

New member
מה מטריד אותך?

אתה צריך להשתכנע שיותר טוב בארה"ב? לא גרתי בת"א וגם לא בקליפורניה. שכ"ד וגני ילדים עלו לי בישראל חצי מבארה"ב, בריאות עלתה לי הרבה פחות מחצי. לחם, ירקות ופירות היו הרבה יותר זולים. נכון, לרוב האנשים המשכורות יותר גבוהות והמיסים יותר נמוכים ולכן כלכלית משתלם לאנשים לעבור. המחייה בארה"ב יותר יקרה במספרים מוחלטים ובדר"כ יותר זולה יחסית למשכורת.

יוספוס11

New member
מספרים אבסולטיים אינם רלוונטים למחיה

כשאתה חי בארה"ב אתה מקבל משכורת אמריקאית. החישוב צריך להיעשות באמצעות כח קניה מקומי בהתחשב בהכנסה מקומית. לדוגמא: כמה משכורות חודשיות צריך ישראלי להקריב כדי לקנות מכונית חדשה מסוג X וכמה משכורות ישרוף אמריקאי על אותה מכונית.

Boston Guy

New member
הבחור תוהה על "יוקר מחייה" - כלומר כמה עולה

משהו. אני מבין את זה כ "מספרים אבסלוטיים" - כמה שקלקלים חדשים צריך אדם להוציא מכיסו כל חודש על מנת לזון, לפרנס ולתת קורת גג למשפחתו - לעומת כמה דולארס ירקרקים הוא צריך לשלוף מארנקו בארה"ב. ואם משווים תפוחים לתפוחים (רמת חיים של שכבה חברתית וכיו"ב) - נראה כאילו יקר יותר בארה"ב. וזה ברור - כי כמו שאתה אומר, יוספוס - ההכנסה גבוהה יותר. אז לכאורה יש מאיפה לשלם את זה.

creedstaind

New member
ואם בכוח הקנייה עסקנינו

במדינת קליפורניה בקרוב מאוד שכר המינימום הוא 8 דולר לשעה ,בעוד ישראל הוא בקושי מגרד את ה5 דולר .

mike76tlv

New member
אתה צודק במקרה שמדובר על הגירה לתמיד

אך אצל מי שחוסך כסף במטרה לחזור לארץ (החל מהעגלונים שבאים "לעשות מכה", המשך ברילוקיישנאים וכלה באלה שאומרים "נפרוש לפנסיה בישראל"....) יש מקום גם להשוות את כוח הקנייה של החסכונות (בדולרים) שלו לרמת ההוצאות הצפויה בישראל. בכל אופן, כיוון שידידנו מעוניין בהכללות גסות, אז הנה ההכללה הכי גסה: בארה"ב מרוויחים יותר ומוציאים יותר. אז כיוון שחיסכון שווה הכנסות פחות הוצאות (או "עלויות מחיה"), אז מי שמצליח להרוויח הרבה יותר ולהוציא קצת יותר - שיחק אותה. מי שמרוויח קצת יותר ומוציא הרבה יותר - הפסיד. פשוט, לא ?

redzone

New member
נגעת בנקודה נכונה

הרבה אנשים באים לארה"ב כדי לעשות מכה ולחזור באיזשהו שלב לארץ אז אין ספק שבארה"ב הסיכוי שלך לחסוך יותר הוא יותר גדול מהסיבה הפשוטה שיש לך הכנסה יותר גדולה, אז נכון יש גם יותר הוצאות אבל שיש לך הכנסות יותר גדולות יש לך את האפשרות לנהל את החיים בצורה כזאת שתוכל לחסוך יותר. למשל להתפשר על דירה יותר קטנה ואוטו יותר חסכוני.

mike76tlv

New member
נכון אבל יש חריגים

אוכלוסיה "בסיכון" לדוגמה: אנשי רילוקיישן עם ילדים ילדים -> מרכיב גבוה ביותר בהוצאות, בעיקר בחינוך פרטי בארה"ב לעומת חינוך ציבורי בישראל, רילוקיישן - לרוב תקופה מוגבלת, ולפעמים האישה לא יכולה לעבוד, אז הגידול בהכנסות הוא מוגבל ואם התקופה קצרה נכנסים גם שיקולי מס הכנסה ובט"ל ישראלי או שהוצאות המעבר (הגדולות) נפרסות על תקופה קצרה יחסית. אז רילוקיישן זה לא לכולם כמו זכייה בלוטו (מופנה לכותב המקורי).

creedstaind

New member
יוסיפוס

אני עוקב אחריך הרבה זמן ואף קראתי את הבלוג שלך , אני מכבד את הדעות שלך ומזדהה איתן . וכן - הכוונה למה שיוסיפוס אמר - כמה צריך להקריב בשביל לקנות דבר מסויים - זאת הייתה הכוונה שלי . ויוצא שבארה"ב מרבית הדברים יותר זולים בצורה משמעותית וגם ההכנסה יותר גבוהה - כך שלפעמים גם יוקר המחייה בישראל גדול פי 3.

mike76tlv

New member
אם נתייחס ליוקר המחיה ברמה סטטיסטית

ולא אנקדוטלית ("מתי ניסיתם להשכיר דירה בת"א ?") אז כדאי לדעת שיוקר המחיה בתוך ארה"ב עצמה משתנה בין מקומות שונים שיכולים להיות יקרים פי 3 (שוב - בארה"ב עצמה). המשכורות גם משתנות בין מקומות שונים (ולאו דווקא באותן פרופורציות). יש אתרים המתמחים בלתת אינפורמציה כזו אבל אין מנוס לכ"א מלעשות את החישוב הפרטי שלו ולהחליט אם "שווה" לו. רק המשתתפים בשירשור זה, למשל, משתייכים ל-3 סוגים לפחות עם מטרות שונות במעבר שלהם לארה"ב - דיבור כללי על "עלויות מחיה בארה"ב" לא מקדם אותנו לשום מקום...

ilanvag

New member
כמה מכוניות קונה אדם בחודש? בשנה? בחייו?

בכל קשור למחיה שוטפת - דיור, מזון, חינוך וכדומה - ארה"ב יקרה בהרבה מישראל (או לפחות, זו ההתרשמות שלי לאחר כמה חודשים בקיימברידג'/בוסטון). בתור מי שגר בעשור האחרון בגבעתיים, בשכונה שנחשבת לאחת היקרות בגוש דן, אני חושב שאני בהחלט יכול להשוות מול קיימברידג' (שאינה ידועה בתור עיר זולה...), וגבעתיים הייתה זולה בהרבה. מה שכן - ההשוואה שלי היא מתוך מספרים מוחלטים. בינתיים עדיין איני מרוויח כסף בארה"ב, ולכן יוקר המחיה הוא נקודה כואבת. יכול להיות שנקודת המבט תשתנה בעתיד, כאשר אתחיל להרוויח כסף; אני מאוד מקווה שאגלה בעתיד שבאופן יחסי למשכורת, יותר זול להיות באזור בוסטון מאשר באזור גבעתיים. ואגב גני ילדים - בגנים הסמוכים מבקשים סביב 1700 דולר לחודש עבור ביתנו בת השנתיים, והמחיר עבור תינוק בן יומו (כלומר כיתת התינוקיה) חולף בקלילות מעל רף ה-2000 דולר לחודש. אז על מה בדיוק אתה מדבר? את מה שגובים פה בדולרים - שילמתי בשקלים לאחד מגני הילדים הכי טובים והכי יקרים בגבעתיים (כ-1900 שקל בחודש).

creedstaind

New member
מה שאני רוצה להגיד

שארצות הברית זה לא רק בוסטון , ניו יורק , שיקגו והערים היוקרתיות. בארה"ב יש גם מדינות כמו אינדיאנה , סאות' דקוטה שאם תעבור לגור שם תגלה מחייה זולה בהרבה מאוד ובתים במחירים כאלה מצחיקים שבחיים לא חשבת שקיימים . לעומת זאת , אתה עושה השוואה בין גבעתיים , שזה פרבר לפי מימדיה של ישראל , לבין בוסטון , שזה כמו ת"א או הרצליה פיתוח אצלנו . אז שבא בחור ששואל לגבי רילוקשיין בהיי טק , אל נא הגידו " המחייה בארצות הברית הרבה יותר יקרה" אלא הגידו לו " אם תעבור לגור בבוסטון , ניו יורק או בוורלי הילס או סנטה מוניקה , אנא השווה יוקר מחייה לפי אזורי צפון תל אביב ולפי אזורי הרצליה פיתוח" ולא לפי איזורי המחייה העדכניים שלו . ואם הוא משווה לפי איזורי המחייה שלו במידה והם לא מה שציינתי , שישווה לשאר המדינות בארה"ב - אינדיאנה , טקסס וכדומה.

FPNH

New member
כשבחור שואל על רילוקיישן

זה לא בגלל שהוא קיבל הצעת עבודה בבאטון רוז', לואיזיאנה או במונטגומרי, אלבמה.

Boston Guy

New member
ובאיזה היי טק הוא יעבוד בדרום דקוטה, במחילה?

נכון - ארה"ב זה גם החורים שבאמצע ארה"ב. והם זולים כי... גרים שם אנשים עניים! והם עניים כי... אין שם מקומות עבודה שיתחרו אחד בשני, ומרוויחים שם משכורות נמוכות והאבטלה שם גבוהה יותר... באותה מידה אתה יכול להמליץ לאדם שעובר לישראל ללכת לגור באופקים. אחלה מקום - וים בתים בזיל הזול.

creedstaind

New member
בדיוק

זה מה שניסיתי להעביר -זה המסר. דין דרום דקוטה כדין אופקים. דין תל אביב כדין סן פרננדו ואלי ( כן סן פרננדו ואלי ולא בוורלי הילס - רוצה בוורלי הילס תשווה להרצליה פיתוח) . עכשיו תשווה כוח קנייה הוצאות אבסולטיות וכל מה שרק תרצה.

creedstaind

New member
בנוסף

קח כמו שאמרתי את טקסס ופלורידה שמקבילות נוספות - יש שם מספר ערים רבות שהן לא "חורים" ( יוסטון , דאלאס , מיאמי , אורלנדו , ג'קסונוויל) שיש מרכזי היי טק , השכר לא בדיוק נמוך משמעותית מאזור הביי אריה בקליפורניה , המיסים יותר נמוכים , וההוצאות מחייה יותר נמוכות . היכן נמצא כאלה מקומות בישראל ידידי היקר?

ilanvag

New member
תשובה: כרמיאל, אזור חיפה (מת"מ),

וגם באזור ירושלים (הר חוצבים). מה הנקודה שלך?

Boston Guy

New member
ועל סמך מה אתה החלטת שהשכר לא שונה?

תאוריות, דיבורים, מספרים מצוצים מהאינטרנט... זה מזכיר לי ויכוח תאולוגי של "כמה מלאכים יכולים לרקוד על ראש של סיכה". כשתהיה איש היי טק, תחפש שם עבודה - ותגלה בעצמך את עובדות החיים. ועובדות החיים הן שבפלורידה מרוויחים 30% פחות מאשר באזורי ההיי טק המבוססים של קליפורנייה וניו אינגלנד. ששכר המינימום שם נמוך יותר מבקליפורנייה וניו אינגלנד. שהעוני שם יותר גדול. שמערכת החינוך הציבורית היא פחות טובה. כן - זול יותר לחיות שם. כי מרוויחים פחות. תאמין לי - אם ביוסטון היו משלמים משכורות עתק והחיים היו זולים - כל האמריקאים היו עוברים לשם. הם גם יודעים חשבון.

למעלה