יוקר מחייה - על מה ולמה

kobica1

New member
דורון, איכפת לך למחוק את מה שמייק כתב לפני

שאישתי רואה?

mike76tlv

New member
אם היא בעד

אז שלח גם אותה לארץ

ilanvag

New member
יותר זול להחזיק אותה בישראל מאשר כאן, אה? ../images/Emo8.gif

billc

New member
אי אפשר לעשות חישוב אבסולטי

בארה"ב מבזבזים הרבה יותר אבל למרות כל הבזבוז, עדיין הרווח יותר גדול. בכל זאת קצת מספרים: הדלק בארה"ב זול יותר,אבל המכוניות גדולות יותר..והנסיעות ארוכות יותר המכוניות בארה"ב זולות יותר, אבל התיקונים הרבה יותר יקרים וגם הביטוח כפול ולפעמים כפול 4 אוכל: מקדונלדס יותר זול בארה"ב אבל פירות וירקות הרבה יותר יקר (ופחות טעים) בישראל..המקרר מלא..בארה"ב אוכלים הרבה בחוץ במסעדות (דרך חיים) ויש עוד הרבה דוגמאות למי שיש עבודה טובה בארה"ב אז הכל סבבה הבעיה מתחילה שאם במקרה אתה מאבד עבודה..אז הרבה יותר קל וזול לחיות בישראל עד שתמצא עבודה אחרת. לדוגמא..בישראל אם אתה לא עובד..אתה משלם פרוטות לביטוח לאומי/רפואי בארה"ב יש מצבים שאנשים יעדיפו לוותר על הביטוח הרפואי..עד אשר ימצאו עבודה

Boston Guy

New member
שיכנעת בעיקר את עצמך... יש רק בעייה קטנה.

אתה זורק מספרים לחלל האוויר, משווה תפוחים בישראל לבננות באמריקה - ומדי פעם זורק פנימה "נתונים" שכנראה קראת פעם באיזה מאמר. בנוסף, שקוף שאתה צעיר מאוד. אתה זורק סכום שנראה לך גבוה בצורה דמיונית - "וואו, דירה בחולון יכולה להגיע בקלות ל 150,000$"... ילד - דירה בחולון עולה כפול מזה. ויותר. דירת 3 חדרים ( כמו שנקראת דירת 2 חדרי שינה בישראל) שתשיג ב 150 אלף בחולון תהיה או בשכונה דפוקה במיוחד, או במצב דפוק במיוחד. ואם בנדל"ן בארץ אתה קצת לא מתמצא, אז בנדל"ן בארה"ב מה יהיה? את אותו "ביית פרטי עם שטח שבישראל אתם רק יכולים לחלום עליו", בשכונה טובה בפרברי מיאמי, בהחלט ניתן לקנות. הוא רק עולה חצי מליון דולר ומעלה - כמו (ויותר) מוילה בפרברי תל מונד ושאר פרדסי השרון... צר לי, בחור, אבל בקטע הזה פיספסת כבר את "רכבת המציאות". לידיעתך - גם בפרברים שבהם אנ"ש רוצים לגור באורלנדו, או באיזור מיאמי - 150 אלף דולר לא קונים לך כלום. ואיפה שהם קונים לך דירת שני חדרי שינה - אתה לא רוצה לגור. תסמוך על דויד. נמשיך. אני מנסה לחלץ מתוך התערובת שעשית בין שכירת לקנייה קצת נתונים, אבל מה שיוצא משם זה בעיקר דברים תמוהים: אתה משווה שכר דירה של דירת 2 חדרי שינה בתל אביב - לשכר דירה בסאן פרננדו וואלי. מה בדיוק מקביל בשני המקומות האלו? אחד הוא ה"מנהטן" של ישראל, והשני הוא שרשרת של פרברים של לוס אנג'לס... רוצה להשוות תפוחים לתפוחים? תשווה שכר דירה בפתח תקווה, או בראשון... לשכר דירה בוואלי. רוצה להשוות "תפוחים לתפוחים" לשכר דירה של תל אביב? אז תשווה עיר שהיא מרכז של עסקים, תעשיית היי טק, אקדמיה ושיש בה בורסה... ערים כמו ניו יורק סיטי, שיקגו, בוסטון, סן פרנסיסקו... פתאום נראה כאילו בתל אביב זול יותר - הלא כך? ולגבי מזון - נראה לי שאת הרושם שלך על מחירי המזון בארה"ב קיבלת תוך כדי איזשהוא טיול חפוז בארה"ב. לא נראה לי שניסית לקיים משפחה, על תזונה מאוזנת ובריאה, לאורך זמן... אם תחייה על מזון שקונים בחנויות של 99 סנט אתה תשקול 300 קילו תוך חצי שנה. לקיים משפחה זה אומר לעמוד עשר דקות בחורף ליד הירקות ב"חנות הזולה" - ובסוף לקנות עגבנייה בדולר (ליחידה), פילפל אדום בדולר ועשרים (כן, ליחידה) ומלפפון אנגלי ארוך - שניים ב 3$. כי חייבים לתת לילדים ירקות לאכול... אני די משוכנע שאתה עוד אוכל אצל ההורים... אבל תשאל את ההורים שלך: מתי בפעם האחרונה הם שילמו 30 ש"ח לקילו עגבניות? זה מה שעגבניות עולות כאן בחורף... והחורף נמשך כאן יותר מחצי שנה. תבין - עכשיו שיא הקייץ. אמצע עונת העגבניות. אפילו עכשיו הן עדיין עולות 7 או 8 ש"ח לקילו. בחורף מוכרים כאן שקית של 6 פילפלים אדומים. יפים מאוד. לפעמים זה אפילו ייבוא מהערבה בישראל. השקית עולה 7 דולר. 30 ש"ח. 5 ש"ח לכל פילפל. נכון - מי שחי בדרום קליפורנייה, ארץ הירקות, משלם פחות על ירק. אבל כמו שאתה אמרת - לא כולם צריכים (או רוצים) לגור דווקא שם... ומי שחי שם נדפק עם הדלק. לגבי חינוך: עוד נושא שאין לך נסיון בו, ולכן אתה לא יודע על מה אתה מדבר. בארה"ב, כמעט בכל המקומות, אין פיתרון בחינוך הציבורי לילד מתחת לגיל 5. לפיכך - ילדים חייבים ללכת לגן פרטי (בדיוק כמו בארץ) עד שמגיעים לגיל גן חובה. מחיר הגנים הפרטיים כאן, באזור שבו אני גר, הוא בדיוק פי 2. אח שלך משלם 4,000 ש"ח לחודש לילד בארץ? כלומר טיפה פחות מ 1,000$ לחודש ליום מלא? כאן גן לילד בן שנתיים, יום מלא, עולה 2,300$ לחודש. איך בדיוק אתה התבטאת? "לא ממש זול, אה?". וכשגדלים הילדים? או, כאן אנחנו מגיעים להבדלים בין חו"ל וישראל... אתה רוצה שהילדים שלך ידעו לקרוא ולכתוב בעיברית? רוצה שילמדו על חגי ישראל? אולי רוצה קצת יהדות? רוצה? אז תשלם... זה כבר חינוך פרטי. המערכת הציבורית אינה מתעסקת בדת ובתרבויות זרות. אז זה כבר תלוי בך - חינוך פרטי יהודי מלא, או איזהשהוא AFTER SCHOOL PROGRAM בבית כנסת או JCC (לנו יש בעיר ISRAELI COMPLEMENTARY SCHOOL עם כ 100 תלמידים כל שנה - 1,200$ לילד...) ושיהיה ברור לך, שזה בא מעל ומעבר לכל שאר "חוגים והעשרות" - שכל אחד מהם עולה כסף: מורה לפסנתר, קאראטה, ג'ודו, תגבור מתמטיקה, התעמלות כזאת, התעמלות אחרת, שחייה, כדורגל... בדיוק כמו אצל ילדים בארץ - רק שכאן מחיר שיעור הוא ב 50% יותר גבוה מבארץ. ולגבי סעיף 4 שלך: תעשה לעצמך טובה ואל תסתבך עם דברים שאין לך שום מושג בהם, כמו למשל חוקי המס בארה"ב. לפי מה שכתבת על ההחזר להוצאות בריאות ברור לחלוטין שאתה לא מתחיל אפילו להבין את התסבוכת האדירה של חוקי המס. תנוח דעתך: אין החזר של 7.5% במס על הוצאות בריאות. מי שאמר לך את זה לא מבין כלל את חוקי המס. כדי לקבל החזר על הוצאות בריאות אתה צריך קודם כל שיהיו לך הוצאות בריאות חריגות - חשבונות של בתי חולים ורופאים על סך עשרות אלפי דולארים. אני מאחל לך שלא תגיע לזה אף פעם. כן - לשכיר בארה"ב יש החזרי מס. על משכנתא, למשל. ובאופן כללי, נטל המס קטן יותר מאשר בישראל. וזו בהחלט אחת הסיבות שאנשים נוקבים בקטע של "למה לחיות בארה"ב ולא בישראל". אבל המחייה בארה"ב יקרה יותר, במספרים אבסולוטיים. ואני משווה תפוחים לתפוחים. הרבה מהחברים שלי מכאן שחזרו לישראל התיישבו באזור רעננה \ כפר סבא. הם עזבו דירות שכורות כאן, בברוקליין פינת בוסטון (או בניוטון) - ושכרו ברעננה (שהיא די מקבילה בסך הכל לפרבר שבו אנחנו חיים כאן) בתים קטנים או דירות גדולות. בחצי מחיר ממה שהם שילמו כאן. ירד להם ה"גיבנת" של החינוך היהודי \ ישראלי - בארץ הם לא צריכים את זה. הם מספרים לי שחשבונות המזון שלהם מזעזעים - בשקלים - אבל כשמתרגמים לדולארים זה בערך אותו דבר כמו פה... הבשר היקר (בארץ) מתקזז עם הירקות הזולים. נכון - הדלק יקר יותר בישראל. אבל חצי מהם נוסעים על רכב מעביד ובכלל לא איכפת להם. ולחצי מהם יש קטנוע בתור רכב שני - שנוסע שבוע על 30 ש"ח... בבוסטון אפשר להשתמש בקטנוע בערך חודש בשנה.

creedstaind

New member
אני הצהרתי כבר על גילי

ואתה אף ענית להודעות שלי - אז לא ממש חוכמה . חייתי בארה"ב בעבר , אני יודע רבות על מה אני מדבר - כך לפחות אני חושב .לצערי לא נשארה לי אאזרחות או גרין קארד , אך על סמך הכישורים שלי אנסה למצוא את דרכי שוב בעניין ההגירתי ( אני בן 20 , כך שהורי היו המחליטים באותה תקופה , כעת שאני בגיר אוכל להחליט בעצמי). תמיד אשמח לקבל דברים אחרים . צודק - בשביל לקבל את ה7.5 אחוז צריך להביא קבלות וכדומה - אבל אנחנו אנשים שומרי חוק - אז איך רצית לקבל את ההחזר ? על סמך הצהרה מהפה שלי או שלך ? מי אנחנו שיאמינו לנו ( כאן זאת כבר הגישה הישראלית שרכשתי במהלך רוב חיי בישראל). אנא התנסח בכבוד , אין שום סיבה להגיד מבין לא מבין או ללעוג. במידה ואתה חושב שאתה מבין יותר טוב - אכבד את זה . יכול להיות שלא הובנתי כהלכה - התכוונתי ל3 חדרים ישראלי - שהמחיר שלהם בהחלט יכול להיות 150 אלף דולר בחולון - דירה יד שנייה - דירה חדשה בחולון בח' 300 4 חדרים ישראלים תעלה כבר 250 אלף דולר - עוד יותר גרוע.

billc

New member
יש לי דירה 4 חדרים בישראל בפ"ת(כפר גנים)

אני מוכר אותה בשלט רחוק..כנראה ב165 אלף דולר אז אתה אומר שאני נדפק בגדול?

creedstaind

New member
ממש לא

יש לי אח נוסף הגר בפתח תקווה , בשכונת אם המושבות , דירה יד שנייה , קנה אותה ב160 אלף דולר - 2 חדרי שינה - וזה היה לפני מספר שנים - היום הערך שלה הוא כ140 אלף דולר. אתה מוכר 3 חדרי שינה- נשמע לי יותר מסביר.

redzone

New member
תבין משהו

מה שבוסטון גאי מנסה להסביר לך שברגע שיש לך משפחה עם ילדים כל החישובים הכספיים משתנים מקצה לקצה. למה ?? פשוט מאוד, אף אחד לא רוצה שהילדים שלו יחיו בשכונת לא טובה, עם חינוך ברמה נמוכה ויגורו בדירה פיצפונת. דברים שאפשר להתפשר עליהם שאתה בלי ילדים. שיש לך ילדים זה כבר סרט אחר. אין ספק שבגיל שלך עדיף לך לעבוד בארה"ב להרוויח דולרים - הפוטנציאל רווח שלך הרבה יותר גדול בארה"ב מאשר בישראל כי אין לך בעיה להתפשר על דירה בשכונה לא משהו או עם שותפים ולא יהיו לך יותר מדיי הוצאות. וזה אם למשל תגור בוואלי בל.א, וגם תעבוד שם. לא הבנתי מה אתה מסתבך עם חישובים. מה אתה מסבך מחירי נדלן וחישובי מס לקיזוז הוצאות בריאות. כמה כסף אתה הולך להרוויח בארה"ב ?? כמה כסף אתה הולך להוציא ? כמה רווח נשאר לך ? זה יותר ממה שהיה נשאר לך אם היית עובד בישראל או לא (למשל בישראל בגיל 20 אפשר לגור עם ההורים ולחסוך שכ"ד) ? תעשה חשבון זה לא מסובך

mike76tlv

New member
אז אתה בן 20 אתה אומר ?

לקולג' כבר הלכת ? תביא קבלה ונראה איפה יותר זול..

creedstaind

New member
שאתה רזדינט

של הסטייט של קליפורניה השכר לימוד יורד משמעותית - אני מניח שאתה יודע את זה - יכול להיות גם 2000-3000 דולר לשנה באוניברסיטאות שיש מימון של הסטייט. ראיתי כמה עולה קולג' בישראל - 30000 שקל לשנה - ממש נחמד.

mike76tlv

New member
הפוך, גוטה, הפוך....

בישראל אוניברסיטה טובה היא ממשלתית והיא עולה כ-2000 דולר לשנה (מכללות פרטיות עולות יותר ונחשבות פחות). בארה"ב אוניברסיטה טובה היא פרטית ועולה כ-30000 דולר לשנה. מקווה מאוד שלא חידשתי לך כלום...

creedstaind

New member
לא חידשתי לי מאומה

הכוונה כמובן הייתה לקולג' פרטי כמו המכללה למנהל או משהו כזה. לא כמו המכון הטכנולוגי בחולון שבאמת עולה כמו שאמרת. לעומת זאת , איך אפשר להשוות את אוניברסיטת ירושלים או הטכניון או מה שנחשב להכי טוב בישראל לעומת ייל , סטנפורד והדומות להן ? אתה באמת רציני שאתה עושה את ההשוואות האלה ? קח את האוניברסיאות הציבוריות הרגילות בקליפורניה , שמקבילות בדירוג לאוניברסיטה של ירושלים או משהו דומה - זאת השוואה טובה , לא משווים בין המכללות הכי יוקרתיות בעולם לבין משהו שנמצא ב100-200 בעולם . האם צודק אנוכי?

mike76tlv

New member
לא ממש צודק..

אתה מוזמן לפורומי סטודנטים למיניהם כדי לעסוק בהשוואות בין מוניטין של מקומות שונים (בארץ ובחו"ל). כשתגדל (ותחפש עבודה בהסתמך על המוניטין של המקום בו למדת) תבין.

creedstaind

New member
עם תואר מאוניברסיטת ירושלים

זה לא שווה הרבה בשביל מעסיקים אמרקניים . הם יעדיפו את מי שלמד באוניבריטת פיניקס לעומתך - והדירוג שלהן דיי שווה בעולם - אוניברסיטת פיניקס אפילו ממוקמת יותר גבוה בעולם אם אני לא טועה . אני מדבר על האוניברסיטה בקליפורניה . לעומת זאת , בייל אין שום יתרון אם אתה אמריקני או ישראלי ובחייך , כמה ישראלים אתה מכיר שלומדים שם או מסוגלים לשלם 30 אלף דולר לשנה ? כמה אמריקנים אתה מכיר שמתקבלים לשם? צריך להיות מצויין , לא חצי מצויין. לא קל לאמריקנים לממן כזה סכום, אז בטח לא לישראלים עם השכר בישראל.

creedstaind

New member
לשם המחשה

בוגר MBA מייל יתחיל מיד אחרי זה עם שכר בסביבות 200 אלף דולר לשנה ברוטו - היכן תמצא בוגר אוניברסיטת בר אילן שירוויח כזה סכום בישראל ? הוא ירוויח אותו סכום ישראלי כמו שבוגר אוניברסיטת פיניקס ירוויח סכום רגיל לבוגר MBA מאוניברסיטת פיניקס לשכר אמריקני-לא משהו גבוה מיוחד - יחסית כמובן לייל! . זה מה שאני מנסה להעביר בכל השרשור - המשתנים של ההשוואה צריכים להיות זהים . אי אפשר להחליט שעיר אחת היא "מטרופלין" על פי דעתך ולהשוות למנהטן , כמו שאי אפשר להשוות את ירושלים לייל .

creedstaind

New member
ולסיכום

כן - המחירים של האוניברסיטת הציבורית במדינות ארצות הברית כמעט שווים למחיר של מכללה או אוניברסיטה ציבורית בישראל.( אני יכול להשוות כי כל דבר הוא בדולרים בישראל - קל מאוד להשוות) גם בישראל כפי שאתה יודע אם אתה לא תושב או אזרח ישראלי השכר לימוד קופץ . אז כל הסיפורים האלה שהשכר לימוד הוא 10000 דולר לשנה זה יפה ונחמד - למי שלא רזדינט של הסטייט.

Boston Guy

New member
בולשיט.

בוגרי MBA בלי נסיון - גם מהארוורד, גם מייל, וגם מהשד יודע איפה - יכולים לחלום בחלום הוורוד שלהם על שכר כזה. אתה חי בעולם דמיוני, בחור... ה MBA הוא כבר לא כזה גליק בעולם... יש כבר מאות אלפי אנשים עם MBA מאוניברסיטאות יוקרה בשוק, וכל שנה נוספים אלפים נוספים. אולי אחד או שניים - מצטייני המחזור, אלו שגמרו בממוצע מושלם, מגנה קום לאודה - יתקרבו לזה. היתר ישמחו אם יראו 3 ספרות.

creedstaind

New member
עוד יותר מחזק את הטענה שלי

ומחליש את הטענה של הבחור - האומר שהיוקרה של המוסד של ה30 אלף דולר בחודש תביא ישועה - לפי דעתך אני רואה שגם אתה חושב שלא.

למעלה