יוקר מחייה - על מה ולמה

creedstaind

New member
תראה את התגובות לכתבה

רק מצדיק את מה שאמרתי . מרבית הישראלים מתלוננים שיקר להם - אבל יש להם סיבה . בלינק שצרפת ניתן לראות שההוצאות הנלוות עצומות.

mike76tlv

New member
זה פותח כמה שאלות שאפשר לשאול:

- האם לאזרח ישראלי יותר משתלם (יותר זול + יותר תמורה אח"כ) ללמוד בארה"ב, במטרה לעבוד בישראל ? - האם לאזרח ישראלי משתלם ללמוד בארה"ב במטרה לעבוד בארה"ב ? - האם לאזרח אמריקאי (נגיד שהוא יהודי) משתלם ללמוד בישראל במטרה לעבוד בארה"ב ? וכו' וכו'. יש הרבה וריאציות. במאמר מוסגר, זה שם באור מגוחך את מאבק הסטודנטים להורדת שכר לימוד, שכן הוא מהווה פחות משליש מההוצאה הכוללת.

creedstaind

New member
התשובות שלי

1. לאזרח ישראלי , בהחלט לא משתלם ללמוד בארה"ב במידה והוא חוזר לישראל . אלא אם התואר שהוא רוצה הוא ייחודי או משהו כזה. קרוב לוודאי שהוא לא תושב של הסטייט ולכן שכר הלימוד שלו יהיה גבוה , כי הוא זר. אלא אם אנחנו מדברים על ייל , פרינסטון ששם אין הבדל בין אמריקני לבין זר מבחינת שכר לימוד. 2. לאזרח ישראלי אכן יותר משתלם ללמוד בארה"ב ובמידה והוא רוצה לעבוד בארה"ב אחרי זה . דיי ברור לך שמעסיקים אמריקנים יסתכלו על תואר מקומי הרבה יותר מאשר על תואר זר , אלא אם מדובר על משהו בטופ העולמי ( בישראל אין אף אוניברסיטה או מכללה בטופ העולמי) 3. לא , וזה לא משנה שהוא יהודי , הוא רוצה לעבוד בארה"ב , מדוע ללמוד בישראל ? חסרות אוניברסיטות עם שכר לימוד נמוך ברמה של הישראליות בארה"ב ? לא חסר , וכבר הוכחנו.

ilanvag

New member
הרגת אותי עם מחירי הירקות בחורף... ../images/Emo4.gif

ואני חשבתי שהמחירים עכשיו הם גבוהים... בכלל לא חשבתי על החורף, ועל כך שהמחירים עוד צפויים לעלות...

Boston Guy

New member
עכשיו אני בכלל לא קונה ירקות - הכל גדל בגינה

יש לי השנה יבול מדהים של קישואים ועגבניות (בינתיים הבשילו עגבניות שרי צהובות ואדומות ועגבניות סלט כתומות). המלפפונים לא הצליחו השנה - אבל הדלורית ניראת מבטיחה (יקח עוד איזה חודש וחצי). הפילפלים יצאו ככה ככה - הקישואים גדלו בטרוף וחסמו להם את האור עם העלים הענקיים שלהם... ונראה כאילו השנה, בפעם הראשונה, הגפנים יתנו ענבים ראויים למאכל אדם. 4 שנים אני מחכה...

Boston Guy

New member
בניו אינגלנד? אחרי ממוריאל דיי

זקני בוסטון טוענים שהסכנה להפגע מ FROST חולפת בשבוע האחרון של מאי - ואז אפשר לשתול צמחים עדינים כמו ירקות קייץ. מי שאוהב ירקות עמידים לכפור (תרד, אפונת גינה) יכול לשתול אותם כבר בסוף אפריל. מי שמתחיל מאפס מנביט את הזרעים בחממה (או בתוך הביית) בתחילת אפריל, ומחזיק את הצמחים INDOORS עד סוף מאי. באמצע מאי אני מכין את הגינה לשתילה - מנקה את הבלן שהחורף עשה ומוציא את פרחי האביב, הופך את האדמה, מפזר קומפוסט וחומרים לאיזון ה PH של הקרקע - כל שנה שנתיים צריך אצלנו לפזר קצת גיר (LIME) כדי לאזן את ההשפעה של הגשם החומצי... צמחים רב שנתיים כמו גפנים נשארים כמובן בחוץ - מתים לחלוטין בחורף וצומחים מחדש באביב. מחפירות שעשיתי בגינה נראה כאילו לגפנים שלי, שהן כבר בנות 5, יש שורשים שמגיעים לעומק כמה מטרים טובים... הקור לא יכול עליהן יותר כי הן עמוק מתחת לקו קפיאת הקרקע בחורף. אחרי שנגמרת עונת הירקות (סוף ספטמבר) אני מנקה את השטח, מפזר קומפוסט ושותל פקעות אביב (בעיקר ציבעונים, נרקיסים ואירוסים) - ואז מכסה את כל הגינה בשכבה עבה של קש (SALT MARSH HAY) כדי להגן עליהן מהקור. וזהו. לא מטפלים יותר בגינה עד האביב. בעצם לא נכון. בפברואר, בשיא הקור, צריך לגזום את הגפנים וחלק מצמחי הנוי כהכנה לעונה הבאה (ברררר...)

casper10

New member
חבל על המאמץ לא להסתמך על הגינה

גם אני שתלתי עגבניות ועד שהם נותנים איזה עגבניה יוצא הנשמה חיכית חודשיים וגידלתי אותו כמו תינוק בסוף אמרתי לעזעל לא שווה וקניתי עגבניות במכולת הפירות והירקות מאוד יקרים אני גר בקליפורניה ורוב הפרות והירקות מגיעים מכאן ובכל זאת יקר פחד וכל דבר נשקל בפאונד(בערך חצי קילו) כלומר דופקים אותך פעמיים-מוכרים יקר וגם זה חצי קילו להיות בריא עולה יקר

creedstaind

New member
צודק

מחירי הפירות והירקות באמת יקרים פי שניים מישראל . אבל מדובר פה על דולרים בודדים בשבוע . לא משהו שאמור להשפיע לכאן או לשם . לדוגמא: חצי קילו עגבניות עולה 70 סנט , בישראל אם אני לא טועה קילו עולה 3 שקל . לעומת זאת שכר המינימום בישראל שווה לתחת - סלח לי על הביטוי - ככה שגם את הדולרים הבודדים האלה החזרת שעבדת שעה בשכר מינימום.

saritoosh22

New member
איפה פאונד עגבניות עולה 70 סנט?

כי הכי זול שראיתי היה לפחות כפול, לעגבניות קצת מעוכות או פחות טריות. עגבניות טובות וטריות עולות בסביבות ה 2.5 ל 3.5 דולר. ונבדה נחשבת למדינה שעלות המחייה בה זולה.

נילי9

New member
בפלורידה, פאונד עגבניות אדומות, יפות ואורגאני

סך הכל 59 סנט

creedstaind

New member
JONS 2 פאונד בדולר

JONS 2 פאונד מלפפונים - דולר 2 פאונד עגבניות - דולר דרום קילפורניה , לוס אנג'לס , סן פרננדו ואלי

Boston Guy

New member
גינה זה בשביל הנשמה - לא בשביל החיסכון

מה לעשות - גננות זו בהחלט עבודה קשה - והתחייבות. לא תטפל בצמח - הוא ימות... מצד שני, לראות את הילדים חוזרים מהגינה עם סלסלה גדולה מלאה בירקות שהם קטפו לבד מהשיח, לדעת שהבת שלי יודעת שקישוא לא גדל על הדוכן בסופרמרקט ועגבנייה לא גדלה בתוך קופסת פלסטיק - ולדעת שהיקרות שהם אוכלים הם ב 100% אורגניים, לא מרוססים ולא מושקים במי שופכין - זה כיף. וזו גם פעילות גופנית - דבר שחסר לי ביום יום.

creedstaind

New member
ולך בוסטון גאי לאחר בדיקה בREALTOR

אני רואה שהמחיר הממוצע לדירת 4 חדרי שינה ו2 אמבטיות בברוקליין - היכן שאתה מתגורר לפי הכרטיס - דיי זהה לאיזורים הטובים של הוואלי - נסה למצוא בית כזה בשרמן אוקס במחיר כזה או בנורת' HOLLYWOOD- תיווכח לדעת שהמחירים נורא דומים .

Boston Guy

New member
"מחיר ממוצע" לדירה 4 חדרי שינה???

יש כל כך מעט דירות כאלה (בכלל בארה"ב ובמיוחד בברוקליין) שאני לא יודע אם יש "מחיר ממוצע" עבודן. באזור שלנו, כדי להגיע ל 4 חדרי שינה צריך או ללכת על "דו משפחתי", או ללכת על ביית פרטי. בכל מקרה, מדובר על הוצאה (לקנייה) של יותר מ 800,000$ בממוצע ל"דו משפחתי" - ובאזור המיליון דולר + לביית פרטי. להשכיר כזה דבר ינוע בגיזרת ה 3,000$ לחודש. אני לא מתמצא במחירים באזור שאתה מדבר עליו בקליפורנייה - אבל אני בהחלט יודע מה מחירי השכירות בישראל. ומה שאתה שוכר כאן ב 3,000$ לחודש , ברעננה יעלה אולי 1,500$. וסביר שפחות מזה. וגם בתוך תל אביב סיטי גופא, בשכונות הכי טובות, אתה יכול לשכור דירת 5 חדרים ישראלית בפחות מ 2,000$ לחודש - והמשכירים ינשקו לך את הרגליים.

redzone

New member
שכ"ד

ההשוואה בשכ"ד צריכה להיות בית פרטי או יותר נכון קוטג' ברעננה לבית פרטי בבוסטון.. כי ברעננה כבר לא כל כך קל למצוא קוטג' ב1500$ לחודש. אם כבר הייתי הולך יותר לכיוון ה2000$ ומעלה. ב 1500$ ומטה אפשר בהחלט למצוא דירה 5 חדרים ברעננה. ברעננה השוכר (זה שמשלם שכ"ד) משלם בנוסף גם ארנונה שזה עוד לפחות 100-150$ בחודש. קוטג' ברעננה עולה 800$K ובית פרטי זה כבר סיפור של לפחות 1M$..

creedstaind

New member
יקר בהחלט

אך המשכורת בהחלט לא מתגלמת - מה שאומר - ישראל היא המדינה עם הוצאות המחייה ביחס למשכורות בין המאוד גבוהות בעולם ( עוקפת את ארה"ב בלי למצמץ). נראה ראש צוות חומרה שצריך לשלם מחיר מאוד דומה , אך פתאום יש לו 110 אלף דולר בשנה ( וגם תרבות עבודה שונה ) לעומת ה60 אלף דולר בשנה - והשכר דירה שלו מאוד מאוד מאוד דומה -הנה חיסלתי את מה שאתה קורה לו בארה"ב יקר לעומת ישראל . נא התעדכן לגבי מחירי הנדל"ן בישראל . אני מודע למחירים בחולון , וגם בתל באביב 4 חדרי שינה בצפון לא תשיג בבית פרטי ב2000 דולר. אנא בדוק מקורות שוב.

redzone

New member
עוד משהו שצריך להתחשב בו

שעושים השוואה על בית של 4 חדרי שינה בין ארה"ב וישראל. בישראל אין שום בעיה למצוא דירות של 4-5 חדרי שינה, בארה"ב זה כמעט ולא קיים ולכן הברירה שנותרת היא לגור בבית פרטי אם רוצים יותר מ2-3 חדרי שינה. לא כל מי שבא לגור בארה"ב מעניין אותו לגור בבית פרטי (יש כאלה שאפילו היו מעדיפים לגור בדירה) - ולכן לחלק מהאנשים זה חסר משמעות וגרים בבית פרטי כי אין אלטרנטיוה אחרת, לעומת זאת למישהו שכן רוצה לגור בבית פרטי אז בארה"ב יהיה לו יותר קל להשיג את המטרה. יש לי שאלה שאתה אומר "שישראל היא מדינה עם הוצאות ביחס למשכורות בין המאוד גבוהות בעולם" - אז מה לגבי סין,הודו ועוד כמה מדינות בעולם ? מה קורה שם ? מה רמת החיים שם ? כולם נוסעים שם על מרצדסים וגרים בוילות ?

למעלה