יוקר מחייה - על מה ולמה

creedstaind

New member
אתה מזכיר לי משהו

אני לא יודע אם אתה ציינת את זה בשרשור או לא , אם לא עימך הסליחה. מישהו שציין שמחירי הדלק בישראל הם אומנם גבוהים , אך המרחקים קצרים . על אותה מידה אני יכול להחליט שאני לא יוצא מהסטייט של הניו ג'רזי( שהיא לא חור, אני חושב ששנינו מסכימים) - מדינה שהיא בגודל של כל מדינת ישראל - ונחש מה? בכל זאת המחירים יהיו בסביבות 2.5 דולרים לגלון - ולא יהיה אף אחד שיחליט לי שבגלל שהמרחקים יותר קטנים - אני צריך לשלם כפול על דלק ולהצמיד הכל לדולר - ולהיות מרוצה- זה מראה שישראליות כמה שלא מנסים להילחם בזה זו תכונה נרכשת שלא נעלמת.

mike76tlv

New member
ניו ג'רסי ? דוגמה גרועה מאוד

מדינה של Commuters ושל פרברים. נראה אותך חי בניו ג'רסי בלי לחיות על הקו ממנה לניו יורק (או פילדלפיה אם אתה בדרום). לא סתם מחירי הביטוח בניו ג'רסי הם מהגבוהים בארה"ב - כולם חיים ברכב וכל משפחה חייבת שתי מכוניות לפחות.

billc

New member
אני ציינתי את המרחקים

כמו שאמרת ניו ג'רסי היא בגודל של ישראל בגלל זה הרבה פעמים לגור באזור טוב ולעבוד בעבודה טובה... אומר בכל זאת 50 דקות נסיעה בתוך ניו ג'רסי

creedstaind

New member
נסה להגיע

מהרצליה פיתוח לחולון או מAIRPORT CITY לחולון חוויה לא נחמדה בכלל בשעות העומס - לוקח את ה50 דקות בכיף וגם לוקחת הרבה דלק של עמידה בפקקים , ואת אף אחד זה לא מעניין שהדלק יקר ועולה 6 שקל לליטר.

ilanvag

New member
אז עדיין לא הבנתי מהו המסר שאתה רוצה להעביר:

מה יותר יקר - ארה"ב / סן פרננדו ואלי, או ישראל / תל-אביב ?

creedstaind

New member
יתרון לסן פרננדו ואלי

יתרון לסן פרננדו ואלי - בשל כוח הקנייה וההוצאות - ביחס להיקף המשרה והשכר המוצע בכל אחד מהמקומות.

Boston Guy

New member
לא נראה לי שאנחנו על אותו גל.

מה בדיוק המסר שאתה מנסה להעביר? אתה אומר שארה"ב זולה מישראל. אני אומר ההפך - שישראל זולה מארה"ב. ולא, תל אביב היא לא פרבר מיוזע של מעמד ביניים. תל אביב היא המטרופולין. העיירות בוואלי, כבודו במקומו מונח - מקבילות אולי לראשון. או פתח תקווה.

creedstaind

New member
מטרופלין של מה ?

של ישראל ? ממתי ישראל היא מעצמת על ולא יידעו אותי ? חלקים נכבדים מת"א הקטנה נראים יותר גרועים מחלקים ענקיים של סן פרננדו ואלי. בנורת' הולוויד , שרמן אוקס-האזורים"הלבנים" וכדומה החיים הרבה יותר תוססים ויוקרתיים מתל אביב " התוססת" .

Boston Guy

New member
לך למילון ותקרא את ההגדרה של המילה מטרופולין

מטרופולין תן לי לנחש: אתה במשמרת ליילה באיזשהוא מקום ומשעמם לך פחד... כשבבורסה של שרמן אוקס ייסחרו המניות של החברות הגדולות במשק של קליפורנייה, וקריית הממשלה של קליפורנייה תשכון בנורת' הוליווד, כשקונסוליות של ממשלות זרות יתרכזו ברחוב הראשי של וואן נייס - אז אולי סאן פרננדו וואלי תהיה כמו תל אביב. בינתיים היא פרבר ששייך למטרופולין שנקרא "לוס אנג'לס".

creedstaind

New member
למען האמת אני בביתי הקט בארה"ב

ובשבילי ת"א היא עוד עיר , לא מוצא בה משהו מיוחד , זה שבישראל היא מייצגת משהו זה משהו אחר. אבל אין לה שום סיבה להיות יקרה. שום דבר מיוחד שבמדינת ישראל שהמשכורות כל כך נמוכות - בתים פרטיים יעלו מיליון דולר ומעלה.אין שום סיבה שבתים שם יעלו כמו בתים בבוורלי הילס או סנטה מוניקה. ב"עיר התוססת" ( ממש תוסס כל אזור הדרום - או שזה לא נחשב) תל אביב. ולהשכלה כללית - VAN NUYS הוא באמת המרכז המשפטי והכלכלי של מדינת קליפורניה בסן פרננדו ואלי.

ilanvag

New member
וואו, כמה שטויות וברברת בשרשור אחד...

כמובן שיש סיבה לכך שמחירי הנדל"ן בישראל בכלל, ובתל-אביב בפרט, הם יקרים מעבר לכל פרופורציה - הרוב המוחלט של הנדל"ן ב, תמדינה שייך לממשלה, ואין אפשרות לרכוש אותו, אלא רק לחכור אותו. הממשלה מספסרת בנדל"ן, יש מחסור חמור בעתודות קרקע בערים הגדולות (למעט ראשל"צ, שלמיטב זכרוני יש לה די הרבה עתודות קרקע, כל שאר הערים חנוקות ואין להן לאן להתרחב). בגלל זה מחירי הנדל"ן בישראל גבוהים. זה הכל עניין של היצע וביקוש. אגב, המשכורות ברוטו בישראל בכלל לא נמוכות, ובייחוד בתחום ההיי-טק (אם כבר הזכרת את התחום הזה). למעשה, אם היית בתפקיד בכיר בתחום ההיי-טק, ועקבת בעשור האחרון אחר הדו"ח התקופתי של פרופ' צבירן, שהוא האורים והתומים בתחום המשכורות בישראל (תן לי לנחש - אין לך מושג על מה מדובר), אז היית יודע שפערי המשכורות בין ארה"ב לישראל הצטמצמו באופן דראסטי בהרבה מאוד תחומים בהיי-טק. ומה לעשות, ואזורי הרצליה פיתוח, ארסוף והסביבה מרכזים אוכלוסיה של מולטי-מיליונרים ומיליארדרים (לא רק בשקלים, חלקם גם בדולרים), שבקלות היו יכולים לרכוש אחוזות בבברלי הילס או בכל שכונה יוקרתית אחרת בארה"ב. הם בוחרים לחיות שם, רובם על קו המים (ובסך הכל מספר הווילות שם מוגבל...), ולכן המחירים המטורפים שם, וגם בכל האזור. יאללה, נהיה מאוחר, והגיע הזמן ללכת לישון. היה מאוד משעשע, אבל במטותא ממך - לך עשה שיעורי בית בפעם הבאה. זה נחמד בשביל השעשוע, אבל מאוד רדוד ברמת הדיון האינטלקטואלי...

creedstaind

New member
רק שכחת להזכיר

שבישראל זה רק היי טק . אם לא היי טק אתה לא קיים ואם אתה מוכשר בתחום אחר וגם אם יש לך אלף שנות ניסיון ואתה מוכשר השכר עדיין חרא כי אף אחד לא אוהב לשלם . אבל בכל זאת הוצאות המחייה שלך יהיו מטורפות , תהיה עם מינוסים , ותבכה שכולם מושחתים - מה שדי בצדק אתה יכול לטעון. דוגמא קונקרטית לאדוני : ראשי הצוותים שאני מכיר - מרוויחים בסביבות 370 אלף ברוטו לשנה - שקל כמובן - לפני משכורת 13 וכדומה - והוצאות המחייה שלהם מטורפות - והם עוד גרים בפרברים - ולא מצליחים לחסוך כלום . ונחש מה - הם גם גרו בארה"ב בעבר וגם עושים את הקו הזה הרבה מאוד פעמים בשנה . מעודד אה?

railan

New member
שיר שבח והלל ל- VAN NUYS

לקרוא ולקרוא ופשוט לא יאמן! קהלת אמר בציניות: "והכסף יענה את הכל" - אתה לקחת את זה ברצינות תשלם לי מיליון דולר לחודש ואני לא אגור ב- VAN NUYS, או בוואלי בכלל! גרנו שם חמישה חודשים וברחנו כל עוד נפשנו משם! אני מוכן לשלם המון לגור בעיר אמיתית! לא במרחב עצום של קופסאות על גבי קופסאות ושממה אורבנית אינסופית ואוכלוסיה ברמה... התפרסמה כתבה בסופ"ש בל.א. טיימס על שיעורי ההריגות באזור ל.א. - תבדוק מה השיעור בוואלי.... הקיצר, כל אחד בוחר מה טוב לו - ומסתבר שיש כאלו שחושבים שעדיף לחיות בארץ ולשלם מחיר גבוהה על ה-כ-ל מאשר לגור בארה"ב, למרות שאולי זה משתלם יותר. ישנם דברים שלא ניתן למדוד בכסף שיוצא ממשכורת חודשית...

creedstaind

New member
מיליון דולר לא יספיקו לך לבית בשרמן אוקס

אז אתה אכן צודק , גם אשלם לך סכום כזה לא תוכל לגור שם . אולי בואן ניס , עם כמה מקסיקנים נחמדים.

creedstaind

New member
העיקר אני יודע את זה באנגלית

הגרסה העברית לא ממש חשובה לעניין . זו לא מילה בעברית.

before noon

New member
השאלה כמה זמן המשכורות בארה"ב יישארו גבוהות..

עלות המחיה בארה"ב היא מהגבוהות בעולם. זה מתקזז פחות או יותר כל עוד המשכורות הן מהגבוהות בעולם. אבל בעידן של כלכלה גלובאלית, את העבודה שלך יכול - או יוכל - לעשות גם מהנדס הודי או סיני. מהנדס שיכול לקנות בשוק המקומי סל יפה של ירקות בעלות שלא קונה עגבניה בחורף של בוסטון
השאלה כמה זמן ימשיכו מהנדסים להרוויח טוב בארה"ב, כשהודים או סינים עם כישורים דומים ישמחו מאד לעשות את אותה עבודה תמורת חמישית משכורת.

למעלה