יום חמישי כאן

יום חמישי כאן

סוף כל סוף. זה אומר שסוף השבוע מתקרב ובא ישששש נה נני נננה נה
שיהיה לכוווולם יום מלא עניין, יום מועיל ומשמעותי יום פורח נוחמד
אני קשרתי את סרטים הצבעוניים למשושים וממריאה חיש קל לעבודה בוקר נפלא לה לכווולם רק טוב!!!

בוקר טוב חיום חמישי, היום היחידי

בשבוע שבו מגיע עם ג'ינס לעבודה וואלה מאתמול אני מחכה לו רוצה לנוח, צריך קצת, אולי לטייל הסופ"ש בא לי לנסוע בשבת בבוקר ולחזור אחה"צ לים המלח, להנות ממנו כל עוד הקיצון ישנו שיהיה יום נפלא לכם

ש ר ה לה

New member
רון רון? כנראה שהחום עושה לך את זה...ניחשתי?

ניחשתי נכון?
אני רואה שבאמת בא לך על הקיץ, אילכך ובהתאם לזאת, מזמינה אותך למקום שבו תוכל לחוש היטב את חום הקיץ
, ולא פחות מכך, את החום האנושי.. ו... גם את קרירות המיים שבעמק המעיינות....
עוגת גבינה אפויה ללא קמח עלי (יאמיייי!) מקווה שהתאוששת מהטראומה של אתמול.

שרה לה, התאוששתי, ועכשיו

התבלבלתי לאן את מזמינה אותי? תשמעי אצלי בעבודה אני לא מצליח להגיע לקישורים אז כמו לכל בבון מצוי, אנא תגידי, אל תצפי ממני להבין לבד לאן הוזמנתי להנות מהקיץ? ומעוגה עלייך? ואפילו אודה מראש

ניקו 45

New member
אופסססס שרל'ה ../images/Emo46.gif

מה זה ככה את מחלקת עוגות עם או בלי אפיה חופשי ? אההההה ? ומה אני ? צנצנת ? שקוףףףףף ? למרות שאני דני אבל בטח שלא דנידין הרואה שאינו נראה . ואם כבר מזמינה ... ובאמת כמצוות וע"פ מסורת אברהם אבינו שואל אני : מה בנוגע לכל השאר הכמהים לעוגה אהההה ? נגיד ברק 188 , נגיד אמממממ צילוש , נגיד פלומה ... ובעצם לא כי לה אין אפעם זמן . ואולי זוהרת מעופפת ?
כמה פעמים שמעת את ההוא שרוקד עד הסוף אההההה ? בטוחני שתסכימי איתי שניתן לשמוע אותו עד בלי די . והפעם קצת אחרת במצגת . בוקר טעים לך שרל'ה

ניקו, אז מה עם אני חדש פה?

אז זו הדרך להראות לי את זה? אז שרה לה הזמינה אותי למה? למה לקלקל, יש קבלת אורחים נפלאה מזמינים לעוגה וטראאח בום, מקלקלים? ואנחנו מאותה עדה, לא משחק לטובתי? כלום? זו הקבלת פנים המאוחרת????????????????

ניקו 45

New member
אני אסביר לך בעדינות רון ../images/Emo8.gif

אין לי בעיה עם אורחים , הזמנות ומעיינות . עד שזה מגיע לסוגיה של ... עוגה . אתה יודע וודאי שכל אחד יש לו את הרגישויות שלו . ואצלי בין היתר זו ... עוגה פאר היצירה של ההתישבות העובדת . וכשמזמינים מישהו לעוגה ולא מפרישים לי מעשר אני "קופץ"
ורק בגללי המציאו אבותנו הקדמונים את הברכה : "ברוך מפריש מעשרות" ברכה שנאמרה בבית המקדש ע"י הלויים . אתה חדש (ומבורך) פה ועוד תלמד כשם שלא "מזכירים חבל בבית התלוי" , לא מזכירים עוגה שלא בנוכחות ניקו
וככה ביננו מתי אכלת לאחרונה מלאי ראוי לשמו ? אהההה ?

ניקו , עכשיו נרגעתי

לומדים כל החיים לומדים, ואני לא מהביישנים הבנתי, נפנים לגבי מלאי? אז ככה את הקומונה לבני עדתינו הרי אתה מכיר יש שם מישהו שלא כותב הרבה אלא עוקב קוראים לו 4X4 והוא מה לעשות איש לא צעיר, אבל צעיר ברוחו והוא מכיר את משפחתי מוסלוי והוא הזמין אותי אליו, הוא ואני גרים בעירו של ברק וככה על כוס בירה, הוא מודיע לי שאשתו שמעה שמגיע ילד שמנסה להכיר את עברו, והיא הכינה לנו מלאי טוב וככה ישבנו ואכלנו בחוץ דיברנו התקשקשנו והריר יורד לי לאט לאט בהרבה כיף שומע סיפור, וחותך חתיכה וכך הלאה, היה אחה"צ קסום איתו אז מלאי כמוכן פעם בתקופה אני קופץ לבת דודה של אימי "קוקה" ואין משפחה שאין בה לפחות קוקה אחת אני מניח שגם אצלכם יש אחתץ או הייתה ואנחנו מבשלים היא מלמדת ואני מבשל ממאכלי אמא, רושם, מביא את הילדים שאוכלים ממאכלי הבית מעניין שנהנו מ "פסוליה בטוטה" כן אני נהנה

ניקו 45

New member
בוא ננסה רון לתרגם לכ' שרל'ה../images/Emo6.gif

את המושג : "פסוליה בטוטה
ובתרגום חופשי : "שעועית דפוקה" אמרת פסוליה בטוטה אמרת הכל ... אני מת על זה וגם מדי פעם עושה לעצמי . זה טעים , בריא ומזין . ועכשיו בוא ואגלה לאזנך : יש להזכיר בשו שו את מיטב מאכלנו אשר נרשמו כפטנט . וזאת מפני שיש פה לקט קטן ולא משמעותי (קריצה) של חונגרים (אשר לפרק זמן ירדו למחתרת )אשר נוטים לנכס לעצמם כל מאכל , תבשיל ומאפה רומני . הם חושבים שבאם המציאו את הגולש ואת המאפה הלחמי החלול , הגלילי והמוזר בשם קריוטוש אזי המציאו הכל . לא , אין במשפחתנו קוקה (זה מהצד המשפחתי של גאיה
)אבל יש לנו ריקה אחת שמבשלת אוהווו ואוהווו טעים . יש בנמצא מס' לא מבוטל של מאכלים דומים בין המטבח הרומני והרומאי (איטלקי) כמו לדוגמא הממליגה המפורסמת שלנו מצויה אצלם בשם פולנטה . ועוד כהנה וכהנה ....ומעניין מי קדם למי ?

אההה היזכרת לי את דודה ריקה ז"ל

טוב, הממליגה והפונטה, אבל הויכוח בין החונגרים לביננו(איך אני, ישר ביננו) הוא מי קדם למי במקום. בחבל ארץ הנפלאה שאני מבקר אותה ב6-7 שנים אחרונות מידי שנה. ומה שאני הולך לספר, אני נוהג לסיים ויכוח ארוך שנים. שבצורה כזו או אחרת העתיקו אותו אפילו לאיזורינו אז ככה כשאטילה ההוני התחיל את מסעותיו דרומה היה חייב לעבור ברומניה, ואפילו לאזור המוכר היום כחונגריה העיקר במהלך הנדידה שלו הגיע למקום שנקרא "לאקו ראשו" וכדרכו של ניקו, אתרגם מרומנית, לא מחונגרית, נקרא בשם האגם האדום. מיד ראה אטילה ידידדנו אגם, פשט את בגדיו, חרבו, קשת חיצים, הניח על הסוס ובזהירות(יש גזעי עצים בתוך המים) קפץ ראש והתחיל שוחה כשהחליט לשחות שחיית גב הציץ לאבר הסוס ולא האמין למראה עיניו אין סוס ואין בגדים אז תגידו עכשיו אתם הקוראים והשומעים סיפור זה, ואני מקווה שלראשונה אתם שומעים זאת הגידו אתם מי הגיע ראשון למקום?

ניקו 45

New member
../images/Emo6.gifאהבתי רון וגם צחקתי לא מעט

וזה מזכיר לי אודות האיש שהלך לחפש ת'צדק בעולם . לקח תרמיל גב ועששית ונדד מארץ לארץ עד שהגיע עייף ותשוש לרומניה . הניח ת'תרמיל , כיבה ת'עששית ונשכב לנוח מעט . לכשהתעורר לא מצא , לא את התרמיל ולא את העששית ואז אמר : הנה מצאתי סוף סוף את הצדק בעולם

ברק 188

New member
רגע רגע להרגעה בבקשה...

שאני אבין מי קדם למי כרומא נים - או ההונגרים הרי זה ברור... " האזור המערבי טרנסילבניה Transilvania, המוכר גם כ"ארדיאל" (Ardeal - מהשם ההונגרי "Erdely") נשלט במשך כאלף שנים על ידי ההונגרים. תחילה כחלק מהממלכה ההונגרית , ואחר כך, לאחר כיבוש הונגריה על ידי הטורקים, במסגרת נסיכות אוטונומית - נסיכות טרנסילבניה שהפכה במאה ה-18 לחלק מהאימפריה האוסטרית ומאוחר יותר לחלק מהאימפריה האוסטרו-הונגרית. בשנת 1812, בעקבות מלחמות עם ההאימפריה העות'מאנית, סיפחה רוסיה את האזור המזרחי של מולדובה וכמה אזורים סמוכים, הידועים בשם בסרביה. ב-1859 התאחדו שתי הנסיכויות הרומניות - נסיכות מולדובה Moldova ומונטניה Muntenia (ולאכיה Vlahia) למדינה אחת שנקראה תחילה "הנסיכויות המאוחדות" ומשנת 1862 "רומניה". בשנת 1878 הוכרה רומניה על ידי רוב מדינות העולם בקונגרס ברלין. במלחמת העולם הראשונה הצטרפה רומניה למלחמה בצד מדינות ההסכמה החל משנת 1916, אולם בשנים 1917-1918 נכבשה לאחר קרבות בידי מעצמות המרכז. לאחר המלחמה, עקב היותה חברה נאמנה של מדינות ההסכמה המנצחות, קיבלה שטח קטן מבולגריה, את בסרביה מרוסיה ואת בוקובינה וטרנסילבניה מאוסטרו-הונגריה. בדרך זו השיגה רומניה את איחוד כל השטחים המאוכלסים ברומנים ("רומניה הגדולה"). " נו כעת מי קדם למי ? טפיייייייייי אתם לא מתביישים...גם גנבים... גם ממזרים... ועכשיו גם שקרנים
כעת אבקש עד ליום א' הקרוב בשם האביר ברק לבית דויד בן ישי הלחמי אשר מצאו מהונגריה חזרו בכם והתנצלו לפני כול החונגרים (לפחות אלו שבפרום למען יראו ויראו הפולנים) אחר תיפתח פה מערכה שתוצאותיה ידועות מראש למנצחים ההונים אז מלחמה או חזרה לימי שלום כפי שהיה פה כתמיד שלכם בברכת לילה טוב... זה שלאחרונה לא מתמיד.

גאיה ק

New member
רגע ,רגע

למי אמרת רגע ,רגע ועל מי אמרת גם וגם וגם ??
קוזונאק הוא מאפה רומני אבל ההונגרים אימצו ,החליפו את השם וגם פתחו רשת (5 סניפים). אז על מי אתה אומר גם וגם וגם ??! שנמשיך ?

ניקו 45

New member
מתמוגג מנחת גאיה ../images/Emo6.gif

קוזונאק זהו מאכל רומני עממי מאוד טעים, אופן עשייתו: מגלגלים בצק כמו נחש מסביב למוט עץ עגול - בדומה למערוך עבה. את הבצק הזה אופים באופן מעניין ע"י סיבוב על גחלים. כאשר צבעו זהוב ניתן לטבלו בדבש ואגוזים וכו'. התמונה צולמה באחד מהדוכנים בפסטיבל שנערך בעיר סיגישוארה.

ניקו 45

New member
בוא ונעשה סדר היסטורי 188 ../images/Emo222.gif

מוצאם של הרומנים דהיום החל לפני כ-4000 שנים (2000 לפני הספירה) ע"י שבטים תרקיים שנקראו דאקים . וממלכת דאקיה הגדולה והחזקה (לוחמים עזי רוח , יד וחרב ) התקיימה עוד כשהונגריה היתה ערבה שוממה . אודות דאקיה תמצא סימוכין והסבר בקישור שמביא לפניך כאן. הדאקים היו כה חזקים בצבאם עד כי הכניעו והביסו את הרומים אין ספור פעמים . הדאקים ישבו על מרבצי זהב וכסף עצומיםםםםם ועליהם שמרו מכל משמר . אל הזהב והכסף לטשו עיניהם קיסרי רומי לדורותיהם. הונגריה : מוצאם של החונגרים הינו 2 : האחד : עם התפשטות הממלכה הכוזרית כבשו ואף התנחלו בערבות חונגריה (דהיום) השוממים מאדם . עם התפוררות הממלכה הכוזרית התפוררה גם המערכת השלטונית המפוקפקת הגיעו ה.... מ ד י א ר י ם המדיארים (או מגיארים, Magyarok) הם עם אוגרו-פיני ששורשיו בהרי־אורל ובסיביר המערבית, אשר נדד במאה השמינית ובמאה התשיעית לספירה והתיישב בהונגריה. צאצאי נוודים לוחמים אלו הינם רוב תושבי הונגריה כיום, כמו גם מיעוט חשוב מתושבי המדינות השכנות – סלובקיה, רומניה, סרביה ואוקראינה. המושג "הונגרי" הוא גם כן שם עתיק שמקורו בשם של שבט מערבות אסיה. כפי שקוראות עיניך ידידי הבורק המדיארי או הכוזרי מוצאם של הרומנים קדם כ- 2800 שנים למוצאם של החונגרים האסיאתיים . ובוא נדבר קצת על ארפד , מנהיגם הראשון של המדיארים . הוא היה נשוי ליהודיה כוזרית . ללמדך שמוצאם של יהודי הונגריה דהיום גם כן מחולק ל- 2 האחד : ע"י היהודים הכוזרים (מומרים) שרידיה של הממלכה הכוזרית אשר התישבו ונותרו בחונגריה . השני : ע"י "נדידת העמים" ומכאן גם נדידת היהודים לכל רוחבה ואורכה של אירופה . ולצורך האמת ושירשם בפרוטוקול : שבט מדיארי אחד התנחל בחונגריה דהיום והשני נדד צפונה והתנחל הערבותיה השוממים של פינלנד דהיום . ומכאן הזהות הלשונית בין הפינים לחונגרים - השפה ההונגורפינית . כשביקרתי בפינלנד הייתי משועשע עם הרעיון שאני שומע הונגרית / פינית ותמיד עניתי בסרווס
ולסיכום ידידי המדיארי ו/או הכוזרי : החונגרים דהיום הינם נטע גנטי זר באירופה . החונגרים הינם "עם" בן כ-1200 שנים . הרומנים הינם עם מושרש על אדמת אירופה ומקורותיו הם לפני כ- 4000 שנים . שבת של אמת וצדק לכולנו

jud1001

New member
ניקו..כוזרים?..../images/Emo12.gif אללה יוסטור ../images/Emo41.gif

ותודה על ההסבר המקיף והמעניין...

למעלה