יודו-פאשיזם

Dorfl

New member
עיין בשנית בספרי ההיסטוריה!

זה לא נכון, הם רצו במנדט עד שנה מסוימת. עד אמצע שנות השלושים לא היו בכלל מחתרות ולא הייתה שום התנגדות למנדט! תפסיק לקבוע דברים נחרצות ללא הסתמכות על עובדות (יש שם לכאלה אנשים).

taro

New member
עד אמצע שנות השלושים

הציונים קבלו את המנדט ככורח. הם ראו בו אמצעי ולא יותר. הם מעולם לא *רצו* אותו.

Dorfl

New member
שוב אתה מוכיח את בורותך בנושאים

היסטוריים. זה התחיל עם דיבוריך על הנאצים (אתה בקושי מבין מה הייתה השקפת עולמם לפי דבריך ואתה מעל לכל שוכח שבסופו של דבר הם היו בני-אדם) והמשיך בדיבוריך על... כבר שכחתי אבל אני אוסיף תגובה מתאימה בהמשך. הכל מקרה, היסטוריה היא לא הצד החזק שלך. עצה ידידותית - תפסיק לבסס עליה טיעונים.

taro

New member
אתה לוקה באבסורדים

קודם כל, בקשר לנאצים, אני פרטתי לך את כל עיקרי אמונתם. אם תמצא לי הסבר אחר למהו נאציזם, אשמח לשמוע. באשר למנדט. מעצם היותם ציונים, הם רצו מדינה ציונית-יהודית. מעצם הגדרה מטרה שכזו הם לא יכלו לרצות שלטון זר. הם יכלו לקבל אותו, להשלים איתו, להסכים לו, ולראות בו אמצעי הכרחי. זה לא אומר שהם רצו שלטון זר.

Dorfl

New member
אנא הפנה אותי + המנדט

אתה יכול בבקשה להפנות אותי לנקודה שבה פירטת את עיקרונות הנאציזם? בקשר למנדט: אתה טועה. המנדט, מעצם הגדרתו, נועד לסייע ליהודים ולערבים תושבי א"י להקים לעצמם מדינה. הוא נועד להקים את התשתיות, דבר שדורש כסף. האינטרס של הבריטים לטרוח ולהשקיע כסף היה שבזמן שבו הם יסייעו להקמת המדינות פה הם ישלטו כאן (עד הקמתן) וככה הן ישלטו על נתיבי העברת הנפט לאירופה ויבטיחו את ביטחון תעלת סואץ הכה חשובה להם עבור הנתיב להודו, הקולוניה הבריטית מספר 1. כמו שאתה רואה הם בעצם נועדו להקמת מדינה יהודית וערבית פה אך הם, באופן טבעי, התמהמהו בשביל לשלוט יותר זמן פה (בשביל האינטרסים שלהם). ההתמהמהות (שהייתה יותר שולית) היא שגרמה להתנגדות המיונית כלפיהם. בנוסף, הנטייה לעבר הערבים (מסיבות ברורות) שעתידה הייתה להסתיים בנזק לאינטרסים של היהודים היא שגרמה להתנגדות לבריטים. אבל רק בסוף!!! בהתחלה הם התקבלו בזרועות פתוחות. ההיסטוריה גם מלמדת שהם תרמו תרומה שלא תוערך בפז להקמת מדינת ישראל בסופו של דבר.

taro

New member
תגובת "אין דמיון?" בנושא "רצח"

אני יודע את תולדות המנדט הבריטי, גם אני הייתי בשיעורי תע"י. לא אמרתי שהם התנגדו לו, אמרתי שהם לא רצו אותו אף פעם. הוא היה אמצעי. זה כמו שהציונים לא רצו את הנאצים אף פעם, אבל עדיין שתפו איתם פעולה מכורח המציאות (יאיר שטרן וארגונו למשל).

Dorfl

New member
לא כל ציוני מייצג את כלל הציונות

ודרך אגב, מה זה תע"י? נ.ב: אתה שוב מתחמק.

taro

New member
גם לא כל נאצי מייצג את הנאציזם

(הכותרת היא בהנחה והכותרת שלך מתייחסת ל"אין דמיון"). תע"י - תולדות עם ישראל. רוצה דברים אחרים? אין בעיה: העובדה שהציונים פנו למדינות אחרות ובקשו שלא יקלטו את היהודים אליהן, על מנת שאלו יעלו לא"י. ידועה אמרתו של בן גוריון "אם הייתי צריך לבחור להציל חצי מליון יהודים לפלשתינה או מליון יהודים לבריטניה, הייתי מציל את חצי המליון" או אמריתו של חיים ויצמן "עדיפה פרה בארץ הקודש מאשר יהודי בגולה". וכמובן יש את קסטנר, וארלוזרוב, וכמובן שערוריית התשלומים. איש מהם לא רצה את הנאצים. ואיך אני מתחמק?

Dorfl

New member
נניח שהם כלבים, למה זה משליך עליי?

איך זה הופך את הציונות של היום למושחתת? "לא יומתו בנים על אבות" או משהו כזה. אהה.. אבל 70 פנים לתורה, ואלוהים הרי גם אמר "אל ... פוקד עוון אבות על בנים ועל שילשים ועל ריבעים" (או משהו דומה).

taro

New member
לא הבנתי, ואני מצטער אם לא התנסחתי

טוב. לא הבאתי את זה כנימוקים ל"למה הציונות מרושעת", להפך. הראתי שיתופי פעולנה שונים עם הנאצים שלא היו מבחינת רצון לתמוך בנאצים, אלא אמצעי להשיג משהו אחר, כפי שהיה עם המנדט. אין לי ספק שהציונים שנאו את הנאצים כמו כל קורבן אחר שלהם. מקומו של אלוהים להחליט על עוון בנים ועוון אבות, וכסיבה הראשונית להם ולחוקי המוסר שלך, אתה לא יכול לבוא בטענות. אם אתה חושב שהוא לא קיים, אזי כל הביקורת הזו מיותרת, לא?

freeonly

New member
חיים שלהם כאזרחי ישראל זו בחירתם

ובחירה זאת גלומה בזכויות שהם מקבלים מהמדינה (ולא חסרות כאלה כידוע). "הכפיה" כביכול לגיוסי שלי זהה "לכפיה" לגיוסם שלהם, ומקורה במצבה הבטחוני של המדינה, ובצורך (הן הענייני והן "הערכי") לתרום למדינה ולא רק לקבל ממנה. "כפיה" זאת שקולה "לכפיה" לא לחנות באדום-לבן, לחגור חגורות בטיחות בכביש, ולשלם ארנונה. אלא שבניגוד לכל האחרות המוזכרות כאן, "כפיה" זאת היא בשעה זאת נושא לדיון תיאורטי ולא קיימת עדיין בפועל. הערכים האלה הם לא שלי, אלא של המדינה. למדינה יכולת לכפות דברים על אזרחיה, ולהם הזכות להתנגד (באופן דמוקרטי) תוך קיומם, או לבחור במדינה אחרת. זכות זאת כנראה לא תהיה קיימת אם אותם נכפים מסכנים יגיעו חו"ח לשלטון.

taro

New member
ממתי זו בחירה שלהם?

הם חיים פה כי צריך לחיות. נכון שהם צריכים לעזוב, אבל אתה יודע, קם הליברלים, השמאל והיהודים היו יכולים לעזוב את גרמניה הנאצית. נשארו? בחירה שלהם... אם אתה מאמין בצבא ובחוק המדיני, הרי שלא מדובר בכפיה. אתה מאמין שאתה צריך להתגייס. הם לא. הם לא רצו מדינה ובטח לא רצו צבא. לכן זו כפיה. ובאשר לכפיה הדמוקרטית - גם איסור פתיחת עסקים בשבת הינו איסור שעבר בדרכים דמוקרטיות, זה לא הופך אותו למוסרי יותר.

freeonly

New member
ממתי שזו בחירה שלי

כן ולא. כן - גם יהודים רבים יכלו לעזוב את גרמניה. לא - העובדה שרובם הושמדו בגלל שלא עזבו אינה אנלוגיה לסימפטום הטפילות של רובה המכריע של היהדות החרדית בתוך החברה הישראלית. הם לא רצו מדינה ולא רצו צבא - אזי אין הבדל עקרוני בינם לבין הפלסטינאים שלא רצו את מדינת ישראל וצבאה כאן. כעת מדינה זאת בעלת אופי "ציוני" ואני מקווה שכך יישאר. זה לא קרה (ממש לפי דבריך) בגלל החרדים, אלא למרות החרדים, ולאחר שזה קרה, המדינה הציונית החופשית הדמוקרטית קובעת את חוקיה כדי להגן על עצמה, על ציונותה ועל דמוקרטיותה. זה לא אמור למצוא חן בעיני החרדים ולא בעיני הפלסטינאים, לפחות בעיני אלה שאינם חפצים בכך. הצורך לשרת את המדינה (ואינני טוען שזה חייב להיעשות עם רובה ביד דווקא) הוא חלק מחוקים אלה. מי שזה אינו מוצא חן בעיניו, טף-לק כמו שאומרים באנגלית, מה לעשות. גם בעיני לא מוצא חן דברים רבים. המדינה לא נוצרה רק כדי לשרת את האזרח - אלה יחסי גומלין שבאופן כללי אמורים להועיל לכולם. גם איסור פתיחת עסקים בתנאים מסוימים בשבת עבר באופן דמוקרטי, בלחץ "הדמוקרטי" של אותם אלה שכאשר יהיו הרוב תחדל הדמוקרטיה מלהתקיים. חלק מהשיטות בהם מגינה דמוקרטיה על עצמה (או לפחות אמורה) הינה "חוקה" או "חוקי יסוד" שימנעו קבלת איסורים כאלה באופן דמוקרטי. בבחירות הדמוקרטיות האחרונות שנערכו באלג´יריה זכה הרוב המוסלמי הקיצוני (באופן דמוקרטי) ומאז כזכור לי אין דמוקרטיה באלג´יריה. המצחיק הוא שאם וכאשר יגיעו פורוש ודרעי ושאר החברים הטובים למימוש שאיפת ליבם, נוכל אולי שנינו להמשיך ויכוח זה, אבל באינטרנט של מדינה אחרת.

taro

New member
מה זה משנה?

עובדה היא שהקורבן יכול היה לעזוב, לא מפחית מאשמת העריץ. וזו לא טפילוץ. הציונים הציעו להם, אז הם לקחו. אם המנדט הבריטי היה מציע לציונים כסף, אתם באמת חושבים שהם היו מסרבים? ולמה לסרב? עבודה היא כורח, ואם מציעים לך כסף בדרך חוקית - מה הבעיה? תבואו בטענות רק למפלגות שלכם שעסוקות בלריב מאיזה איזור לרות על ערבים, ולכן מתפשרים על עניינים כאלה. המדינה לא נוצרה לשרת את האזרח, זה נתון לויכוח, אבל בכל אופן, קיימו מה שאתם מבקשים: צייתו לחוקיה. גם לנישואין האזרחיים וכו´. לא טוב ואתם רוצים לשנות? אני רוצה לשנות את גיוס החובה.

Dorfl

New member
מי אמר שאסור לרצוח?

א. מי אמר שאסור לרצוח? בתור אתאיסט-אגנוסטי אני בכלל לא בטוח שאסור לרצוח. אני לא מאמין ב"אסור". כשאין מי שיגיד לך מה אסור, כלום לא אסור, ועדיין לא הוכח שיש מי שאוסר. ב. מי אמר שגיוס כפוי זה לא כפייה?

taro

New member
סוף סוף

חילוני שיש לו אומץ ויושר אינטלקטואלי ללכת עד הסוף עם הרעיונות שלו. רק מה, זו בדיוק הסיבה שחילונים הם לא מוסריים. אם טוב לך באי מוסריותך, אזי אין לי מה לאמר יותר. מעניינת אותי תשובתם של אלו שחושבים שהם צדיקים גדולים, לוחמי ה"חופש", ובפועל, הם לא יותר מיודו-פאשיסטס. אגב, אני מקווה שלא נסחפת אחר כתבים אקזיסטנציאליסם חילונים. אם כן, הדתיים שבהם שווים יותר :). בהם לפחות לא היו נאצים דוגמת היידגר, נואפים דוגמת דה בבואר וכו´.

Dorfl

New member
סליחה???

אני לא מוסרי? אתה אומר את זה כאילו זה עלבון. בעיניך זה אולי הדבר הנורא ביותר שניתן להעלות על הדעת אך אם מישהו הוא אתאיסט אזי אמונה במוסר היא צביעות (כוונתי היא שאם הוא אישית מאמין במוסר אז הוא צבוע) מאחר וללא אל אין מוסר. אני לא מוסרי, נכון, אני גם לא דתי. אני לא מאמין במערכת המוסר ולכן אני לא מוסר כמו שאני לא מאמין בדת ולכן איני דתי וכמו שאני לא מאמין ביהדות ולכן איני יהודי (כמו שאיני נוצרי או מוסלמי).

Dorfl

New member
המוסר הממוצא

הרבה אתאיסטיים וחילוניים על גבול האתאיזם יספרו לך שהם כן מאמינים במוסר זה ואחר רק שהם מאמינים שהוא "נובע מבפנים" או שאר דיבורים לא רציונליים שכאלו. הם צבועים (לעניות דעתי. נ.ב: כמובן שאני רק מדבר על הממוצע [לדעתי הממוצע] ולא על כל אחד בנפרד). הם לא מוכנים להיפרד מהמוסר היקר כל כך משום שאז הם יראו, גם בעיני עצמם, כאנשים נחותים יותר. מה הם עושים אז? הם מאמינים במוסר מסויים (למשל "לא לפגוע באחרים" ככלל מנחה לשאר הפעילויות וזהו או "יושר" וכו´) שהם ממציאים לעצמם, לרב לא שונה במיוחד מזה שהם חונכו אליו מינקות (כן, גם, אבל רק "גם", במסגרת הדת). האתאיסט הישר יודה שאין לא כל סיבה להאמין במוסר מסוים. אסור לרצוח? למה? מי אמר? ואם אני רוצה את החולצה שהוא לובש איזו סיבה יש לי שלא לרצוח אותו מלבד איך שהחברה תגיב (תכלא אותי) או רגשי אשמה שיציפו אותי (רק בגלל שכילד חונכתי על ברכי המוסר ואני כבר מבוגר מכדי לעקור את זה לחלוטין)? שום סיבה. אני לא רוצח מישהו כשיש לי הזדמנות ואינטרס רק בגלל אינטרסים אחרים שיפגעו במידה ואכן ארצח אותו (שקט נפשי, יחס החברה, סיכוי להפגע בעצמי [סיכון] וכו´). זה קשה לשמוע אבל זו המציאות ה"מרה".

taro

New member
בכלל לא קשה

אם תשים לב, זה מה שאמרתי מההתחלה.

korinalir

New member
כל אחד בוחר לעצמו מוסר...

המוסר בא מבפנים כמו גם שלדעתי ולעוד הרבה חילונים כמוני אלוהים בא מבפנים ויעודו לעזור לאדם לקבל את עצמו *לא* להסתכל לאנשים בצלחת ולרשום בפנקס (אבל זאת רק דעתי) בכל מקרה אם אני אחליט שלפי החוקים שהמצאתי לעצמי לא מוסרי לרצוח אז לי לא מוסרי לרצוח כמובן שלמישהו אחר יכול להיות מוסרי מאוד לרצוח וזאת כבר בעיה שלו הוא יישא בתוצאות של עונש על רצח. בקשר לנקודה השניה שהועלתה כאן הגיוס הוא אכן כפייה אני תומכת בצבא מקצועי כמו גם עוד מישהו כאן נדמה לי אך הוא חוק במדינה וככזה יש לציית לו או להחליף אותו מבתוך המערכת (כמו שהחרדים הצליחו וגם הרבה פציפיצטים מצליחים) למרות שאישית אני חושבת שהצבא הוא זכות ולא חובה ומחכה בשקיקה לגיוס אני לא חושבת שצריך להכריח אנשים. כמו גם שאסור להכריח אנשים לא לנסוע בשבת בעיקר שזה לא אומר להם כלום נגיד שבכוחך לכפות עליי לקיים מצוות מזה זה עוזר לך? אני עדיין לא מאמינה וסתם סובלת אני לא חושבת שאתה באמת רוצה בסבל של כל החילונים (או שאולי כן..:)) ולסיכום (יצא ארוך) אם זה היה בכוחי הייתי מוותרת לחרדים על הצבא אם הם היו מוותרים על חוקים טפשיים שמו איסור תחבורה ציבורית בשבת חוק החמץ חוק החזיר וכ"ו שלך קורין

למעלה