שלום רב לך דנה .
ראשית כל ראי את פורום יוגה כאן בתפוז המנוהל בידי יוגי בר או את פורום יוגה , מדיטציה וטאי צ'י אשר מנוהל בידי אבי בוירסקי אשר הוא מורה לרג'ה יוגה . ברמת העיקרון הבסיסית ביותר , המונח יוגה בסנסקריט משמעותו איחוד או מיזוג אם החלק האלוהי שבך , והשלב המתקדם ביותר בכל תורות היוגה הינו שלב הסמדהי ( מונח אשר היה בשימוש גם בידי אושו הידוע ) , שלב בו את שרויה כולך בישות האלוהית , לפי המקורות הסנסקריטיים , מתמזגת בזוהרו של ברהמן . כעת , כפי שכבר היבנת , מעורב בתהליך עבודה זרה , במובן הזה שהפניה אל אלוהים הערטילאי והלא אישי , אשר הוא בבחינת יוגי אידיאלי , שונה לחלוטין מהאל העברי . את בטח יודעת שביהדות קיים חוק אשר אומר " ייהרג ועל יעבור " , לפיו על היהודי הדבק האמיתי לתת חייו ולא לפזול אל עבר עבודה זרה . בהתאם לכך , לא הייתי ממליץ לך על רג'ה , קרמה או בהקתי יוגה באם את צועדת לפי חוקי היהדות , אלא ששאלתך לגבי היוגה הספורטיבית הייתה ממש במקום . אספר לך קצת על היוגה הספורטיבית . בהודו , כאשר את באה ללמוד יוגה אזי את מגיעה ללימודים של טכניקה רוחנית , ואילו במערב השם יוגה הפך נפוץ להאת'ה יוגה ( בסנסקריט יוגת שמש וירח ) אשר מתמקדת בתנוחות גופניות ( אסאנות ) , נשימות מודכות ( פראניימה . פראנה היא המקבילה ההודית לצ'י הסיני ולקי היפני ) ותו לא . האשטנגה יוגה של החכם ההודי פטנג'לי היא לא דתית מיסודה , אלוהים מוזכר ביוגה סוטרה של פטנג'לי בצורה מעורפלת מאוד , ובכלל - אני יודע מחבר הלומד כאן בתל אביב אשר הלימודים הם לימודים עם דגש על הצד הספורטיבי ולא על הרוחני . בסנסקריט אשט זה שמונה , טנגה זה שלב , ומהבחינה הזו מדובר בשמונה שלבים עד לסמדהי המדובר , אלא שרק על ארבעת השלבים הראשונים ( ימה , נימה , אסאנה ופרניימה ) מתעכבים במשך שנים רבות , והמורים מהיכרותי החפוזה עמם הם חילוניים לחלוטין ולא על תקן גורו או מורים רוחניים . אם את רצינית , אז הנה לך שני קישורים : http://www.sacred-texts.com/hin/sbe08/index.htm זה קישור לבהגווד גיטא , חלק מהאפוס ההודי הארוך בעולם איליאדה ( ארוך פי 8 מהאיליאדה והאודיסיאה גם יחד ) , אלא שהטקסט ביחס ליצירה כולה יחסית קצרצר וכתוב בצורה מדהימה , ויש שם מידע על הצד הדתי יותר של היוגה , בהקתי ( דבקות ) , קרמה ( פעולה ) וג'ננה ( חקר עצמי ) . לעומת זאת , באם זה לא בשבילך - אז אנא ראי את הלינק הבא , ליוגה סוטרה החילונית לחלוטין של פטנג'לי ( אשטנגה יוגה ) אשר היא לדעתי השיטה המתאימה לך . http://www.sacred-texts.com/hin/yogasutr.htm קראי את שתי היצירות . באם תחליטי שאת מעוניינת בצד הדתי של היוגה אדע להיכן להפנות אותך , ואילו תרצי את החלק האתיאיסטי אדאג שאחד מתלמידי המרכז הישראלי לאשטנגה ייצור איתך קשר . בכבוד רב , נדב .