יוגה..

Raffael

New member
השאלה היא באיזו יוגה, כמו שהסביר

היטב נדב. מה שרובנו מכירים כיוגה, הוא רק חלק של פן מסוים של תרגול יוגה.

nadavf9

New member
תודה על ההערכה .

זה מה שקורה כשחנון מצוי מדבר עם מומחים . בקשר לקשר של יוגה לבודהיזם , ישנם מס' קשרים . א) סידהרתה גאוטמה , הלא הוא הראשון בשרשרת לא כל כך ארוכה של נאורים הידועים בשם בודהה , לפני שבתו תחת עץ התאנה וההארה שקיבל בגלל זה , היה יוגי . למעשה , לאחר שהחליט בודהה לברוח מטירתו ולחפש את עצמו הוא פגש לראשונה בקבוצה של 3 יוגים . הוא למד איתם ותרגל איתם , על כן אפשר להניח שמקצת מתורתו מתבססת בצורה מינימלית על דברים אלו , אלא שבסופו של דבר נטש בודהה את היוגים ( יוגי - בסנסקריט , גדול ביוגה , או מתרגל יוגה ) . בעוד תנאי חייו בטירה דיברו על הוללות מינית ומה לא , היוגה דיברה על סגפנות ודיכוי היצר ( בדומה לנצרות ולהינדואיזם ) . הבודהיזם , הלא ידועה בשם "דרך האמצע " היא הפשרה שהייתה לבודהה , הפשרה , בין הקיצוניות הזו להזו . תשאלו כל מתרגל של מדיטצית ויפאסאנה ( תבונה או תובנה ) , המדיטציה המפורסמת מאוד באמצעותה הגיע סידהרתה להארה , והוא יגיד לכם שאין היא סותרת את היוגה ושאפשר אפילו לתרגל את שתי הטכניקות במקביל . זה , על רגל אחת , מה שידוע לי על הקשר של הבודהיזם ליוגה . כפי שאמרתי , אני לא מומחה ואשמח אם יגיע הנה מומחה אמיתי ויעמיד אותי על טעויותיי , במקרה ואכן טעיתי . :) בכבוד רב , נדב .

nadavf9

New member
רגע , כשאני חושב על זה ...

שמעתי על איזה מכון הר ציון או משהו כזה אשר מלמד יוגה , והעומד בראשו הוא אדם חרדי . אגב , אשמח מאוד אם מישהו יסביר לי על רגל אחת ( שכן ברור לי שהדבר יכול להיות מעמיק מאוד ) איך הגיעו אומני לחימה מתקדמים מאוד דווקא לדת היהודית . כי כשיצא לי לשמוע או לקרוא הודעות של sensei , מאסטר סופר וניר מלחי , אני תמיד תוהה - אומנויות הלחימה הן " אוריינטליות " , אז למה הדת של החבר'ה המוכשרים האלו איננה אוריינטלית גם כן ? אודה מאוד אם מישהו יסביר לי על נקודת החיבור של אומנויות הלחימה ליהדות . בכבוד רב , נדב .

Raffael

New member
ואם כבר הזכרנו את המאהבהארטה

אז זו עוד הזדמנות להמליץ על יצירת המופת של פיטר ברוק, המבוססת על היצירה המונומנטלית הזו. ניתן לרכוש את הדיוידי (חיכיתי לו שנים) במחיר סביר, גם באמזון, למשל.מדובר בסרט ארוך מאוד (כ5.5 שעות) ומענג, במיוחד לחובבי מיתולוגיות, או סתם דברים טובים. תוכלו לקרא ביקורת של רומן על הדיוידי בפורום סרטי דיוידי. כדאי קצת ללמוד רקע לפני הצפיה, זה משפר את החויה. מאוד מאוד מומלץ.

אלישיר

New member
ברשותך נדב אוסיף עוד.

בעזי"ת אין קשר ישיר בין אומנות לחימה לבין יהדות, כמו שדומני שאין קשר לאף דת אחרת. לא יעלה ולא יוריד הדבר מבחינה דתית, אם תהיה מיומן בטכניקות לחימה או לא. הקשר נוצר כשמדברים על הקומה הרוחנית של האדם. בצ'י גונג ה"רוחני" (פאלון גונג למשל), ביוגה למינה (כפי שאתה תוכל להרחיב), במשנתו של דון חואן, בתורות הזן, ובתורת הסוד ביהדות (אני סולד מאוד מהמונח קבלה...), מתיחסים אל פיתוח הקומה הרוחנית של האדם כחלק מהעבודה להשגת מטרות דתיות/מיסטיות מובהקות. כשאדם מעפיל על עץ, לאט לאט נפתח שדה הראיה שלו- והוא יכול להבחין בעצים אחרים מסביבו. טבעי הדבר שמי שמתרגל אומניות לחימה מסוימות יהיה פתוח אל עולם המיסטיקה, היות שמיומנות גבוהה פירושה חיזוק הכרחי של הקומה הרוחנית שבאדם.

Sensei

New member
Martial arts

are just that, martial arts.They were developed inorder to destroy,defend and the like.They have nothing to do with religion.All cultures have developed their own martial arts or have in this process been influenced by other martial arts. Of course religion has also been developed by all cultures and religion being a central issue in these cultures has also infuenced their martial arts.Just as a boxer representing the U.S.A would probably go to his corner and kneel on his knees and cross his heart and ask for guidance.So would all others do according to their own culture.That doesnt make these martial arts are idol worshiping.I have an acquaintance that told me the following story.He was in India and he was studying karate there.The teacher who was a woman was also a Budhist.She would do what Budhist do and these two Israelis would watch with awe.They were the usual secular Israelis who had no idea what judaism was realy about.They asked the teacher to let them enter into her religion. she said the following."If you want me to teach you and if you want me to help you become more spiritual you have to do the following.You must wear taffilin in the morning.When I do my thing,you both go to the other corner and do your own thing.Say the Shma Yisroel and I will do my own thing.That is the only way I will be willing teach you and help you become spiritual.They were shocked but did what she said.They both eventually became Baalei Tashuvah, returned to Israel and are studying in a Yeshivah in Bnei Brak still doing martial arts..Hallalukah.The point is ,religion is every where that doesnt make everything idol worshiping.If just because there is a X-miss tree in a big department store,that doesnt mean that if I buy in that store I am involved in idol worshiping. Kaze Arashi Ryu was a Shugendo martial art.My sensei said that never the less,the martial art has nothing to do with the religion directly.One can practice the martial art without getting involved in any religion.Bottom line -fighting is fighting and there is no religious or spiritual thing about that.However one can take an attitude of personal mental and emotional development in martial arts and this coud be considered spiritual development,not religious involvement.​

Pyongwon

New member
Why only 5 Piyan / Yyan?

According to Patrick Mc Carthey (hope that's how you spell his name) there were originally only 5 classes in school. Each class got a different form to know - thus only 5 forms. This was so that the kids could practice at home and by themselves. Thought you'd like to know! Jess.

אלישיר

New member
האטה יוגה ומרתפי אינקויזיציה.

בעזי"ת כפי שנדב העלה את הדברים במסודר, תירגול האטה יוגה אינו נוגד את ההלכה היהודית. גם היוגה ה"רוחנית" אינה מתנגשת ברובה עם ההלכה היהודית, למרות שהסוגיה מורכבת מסיבות אחרות. הבעיתיות כאן לאלפי עניות דעתי מתעוררת בכך שככלל היוגים היו עובדי עבודה זרה בצורה זו או אחרת. בעבודה על סילוק האגו ומדיטציה וכיוצ"ב, שורבבה עבודת אלילים. מי שלא יודע להפריד בין הפרי ובין קליפתו, ורוצה להישאר בגבולות ההלכה, מוטב לו להדיר רגליו ממכוני היוגה למיניהם, כולל מ"יוגה הר ציון" (זה שלמוכר שווארמה יש כיפה על הראש לא אומר שהוא לא מאכיל אותך חזיר -ואפילו שליבו תמים). כפי שכתבו, אחד מחברי הפורום מתרגל יוגה, ובד בבד יש לו תעודת רב אורתודוכסי- כך שדבריו יהיו מילה קובע(, שלא כמו כל השאר, שלמרות שביוגה יהיו בקיאים, הרי שבהלכה היהודית לא יוכלו למצוא את ידיהם ורגליהם).

fusion boy

New member
אם כבר מדברים על יוגה אז יש לי שאלה

לפני שאני שואל אני מתנצל מראש על הבורות שלי ביוגה (בא"ל אני מבין טיפה ממש טיפה יותר...) ואני רק רוצה להגיד שכל מה שידוע לי על יוגה מבוסס על שמועות! כן שמעתם נכון שמועות! אז תתיחסו לזה בהתאם... בחודשים האחרונים שמעתי הרבה שמועות על הסגולות הפיזיות (כרגע לא מעניין אותי דבר אחר...) של היוגה ואפילו חשבתי להתאמן בזה על מנת לשפר את גמישות שלי (בעיקר של הגב, מותניים גמישות לבעיטות כבר יש לי או היה לי לפני הפציעה...). חיזוק נוסף ליוגה קיבלתי כשראיתי(בסרט דוקומנטרי, הלוואי במציאות...) את ריקסון גרייסי (אפשר להגיד האליל שלי בא"ל) מתאמן כל יום ביוגה וטוען שזה מה שעושה אותו כל כך גמיש, חזק,רגוע, שומר על סיבולת לב הריאה שלו ושומר על משקלו (לא ידעתי בכלל שיוגה יכולה לשרוף שומן...) עכשיו, מאז שנפצעתי אני מחפש איזשהו צורה של התעמלות שתעזור לי לחזק את השרירים שלי (שמדרדרים מיום ליום), תחזיר ותקדם את הגמישות שלי ותעזור לי לשרוף את המשקל העודף (ממש קצת..) שאני צברתי והכי חשוב שתהיה הדרגתית ובעלת, מה שנקראה, איפקט נמוך כי כרגע לרוץ אני בטח לא יכול... עכשיו אני יודע שזה נשמעה כמו כל ילד שפונה פה לפורום ומחפש את האומנות לחימה הכי טובה אבל כמובן אני לא מצפה לקסמים אלה לצורת אימון שתעזור לי בהדרגתיות לחזור לכושר ורציתי לדעת (ולשאלתי...) האם יוגה באמת מתאימה ועונה לדברים ששמעתי מכל השמועות האלו? אודה לכן מאוד על התשובות וסליחה על כל הסוגריים...

Tonjin

New member
גם לא ממש מניסיון אישי...

אבל נראה לי שזה בהחלט שווה בירור, יש לי חבר שהיה מתעסק ביוגה כהשלמה לאימוני אגרוף-תאילנדי, הוא בהחלט טוען שיוגה עשתה בשבילו את כל הדברים שאתה מתאר (אני מדבר על תקופות אינטנסיביות של 4-3 שעות אגרוף ביום ו2-3ש' יוגה או כמה שבועות של רק יוגה למשך כחצי-יום+ לפעמים אימון אגרוף קל יותר אחה"צ...) אני מכיר עוד כמה אנשים שמאד ממליצים על יוגה בכיוון הזה, שווה בהחלט לבדוק. רוב המכרים שלי (כולל הבחור שהזכרתי למעלה) לא גרים בארץ ככה שאין לי המלצות ספציפיות בשבילך. מה שכן, יש עשרות סוגי יוגה ומן הסתם מאות גישות שונות (נשמע מוכר...?) ללימוד - צריך להכין שיעורי בית ואז לעשות 'סקר-שוק) או 'סיבוב קניות'.. ועוד הצעה, הפעם כן מנסיון אישי: אולי שווה לך לבדוק בהתחלה 'פראנאיימה' (המונח עצמו הוא המונח ההודי המקביל פחות או יותר לצ'י/קי), מדובר במעין 'יוגת-נשימות' ובעוד שרוב התרגול נעשה בישיבה או בשכיבה כך שגמישות ושרירים לא תחזק, בתרגול נכון בהחלט תשפר כושר לב-ריאה, תוריד דופק ותעשה יותר רגוע... היא גם הדרגתית ובעלת אימפקט נמוך.. אני התחלתי להתעסק בזה בתקופה הקצרה (מאד ומידי) בה התעסקתי בצלילה-חופשית - העסק עובד ולדעתי מומלץ.... וחוץ מזה זה גם נותן לך מה לעשות בטיסות או נסיעות ארוכות...

ש מים

New member
נראה לי שאתה מכיר חבר טוב (מאוד)

שלי. גם הוא הגיע ליוגה דרך צלילה חפשית (לא זוכר את סוג היוגה, אבל גם משהו שמתרכז בנשימות ומתרכז בכלל...
). גם הוא עוסק (המווון המווון שנים) באמנויות לחימה. נשמע לך מוכר? |-8

Tonjin

New member
את ע' אני לא בטוח שאני מכיר, החבר

שלי שמתעסק ביוגה ואגרוף תאילנדי הוא קנדי שנמצא כרגע בטוקיו... וחבר אחר שבקרוב חוזר להתאגרף בדנמרק לאחר פציעה הוא ישראלי בעל דרכון שוודי שחי כמה שנים בתאילנד, סיפור מעניין בפני עצמו.. את הצולל יש סיכוי שאני מכיר, נראה לי גם שאתה מכיר עוד מישהו שאני מכיר די טוב, נכשל השנה בבחירות למועצה האיזורית שלך.... יכול להיות?

אלישיר

New member
אה...אז זה אתם שהייתם שם ליד המדורה

בעזי"ת כשישבנו כולנו החבר'ה של הפלמ"ח ובדיוק נגמר הקפה.

למעלה