יוגה..

Dan7a

New member
יוגה..

האם עיסוק ביוגה מותר ע"פ ההלכה היהודית ? יש יוגה ספורטיבית יותר שהיא אחד הסגננונות/זרמים ביוגה , האם היא מותרת ע"פ ההלכה ? תודה

nadavf9

New member
שלום רב לך דנה .

ראשית כל ראי את פורום יוגה כאן בתפוז המנוהל בידי יוגי בר או את פורום יוגה , מדיטציה וטאי צ'י אשר מנוהל בידי אבי בוירסקי אשר הוא מורה לרג'ה יוגה . ברמת העיקרון הבסיסית ביותר , המונח יוגה בסנסקריט משמעותו איחוד או מיזוג אם החלק האלוהי שבך , והשלב המתקדם ביותר בכל תורות היוגה הינו שלב הסמדהי ( מונח אשר היה בשימוש גם בידי אושו הידוע ) , שלב בו את שרויה כולך בישות האלוהית , לפי המקורות הסנסקריטיים , מתמזגת בזוהרו של ברהמן . כעת , כפי שכבר היבנת , מעורב בתהליך עבודה זרה , במובן הזה שהפניה אל אלוהים הערטילאי והלא אישי , אשר הוא בבחינת יוגי אידיאלי , שונה לחלוטין מהאל העברי . את בטח יודעת שביהדות קיים חוק אשר אומר " ייהרג ועל יעבור " , לפיו על היהודי הדבק האמיתי לתת חייו ולא לפזול אל עבר עבודה זרה . בהתאם לכך , לא הייתי ממליץ לך על רג'ה , קרמה או בהקתי יוגה באם את צועדת לפי חוקי היהדות , אלא ששאלתך לגבי היוגה הספורטיבית הייתה ממש במקום . אספר לך קצת על היוגה הספורטיבית . בהודו , כאשר את באה ללמוד יוגה אזי את מגיעה ללימודים של טכניקה רוחנית , ואילו במערב השם יוגה הפך נפוץ להאת'ה יוגה ( בסנסקריט יוגת שמש וירח ) אשר מתמקדת בתנוחות גופניות ( אסאנות ) , נשימות מודכות ( פראניימה . פראנה היא המקבילה ההודית לצ'י הסיני ולקי היפני ) ותו לא . האשטנגה יוגה של החכם ההודי פטנג'לי היא לא דתית מיסודה , אלוהים מוזכר ביוגה סוטרה של פטנג'לי בצורה מעורפלת מאוד , ובכלל - אני יודע מחבר הלומד כאן בתל אביב אשר הלימודים הם לימודים עם דגש על הצד הספורטיבי ולא על הרוחני . בסנסקריט אשט זה שמונה , טנגה זה שלב , ומהבחינה הזו מדובר בשמונה שלבים עד לסמדהי המדובר , אלא שרק על ארבעת השלבים הראשונים ( ימה , נימה , אסאנה ופרניימה ) מתעכבים במשך שנים רבות , והמורים מהיכרותי החפוזה עמם הם חילוניים לחלוטין ולא על תקן גורו או מורים רוחניים . אם את רצינית , אז הנה לך שני קישורים : http://www.sacred-texts.com/hin/sbe08/index.htm זה קישור לבהגווד גיטא , חלק מהאפוס ההודי הארוך בעולם איליאדה ( ארוך פי 8 מהאיליאדה והאודיסיאה גם יחד ) , אלא שהטקסט ביחס ליצירה כולה יחסית קצרצר וכתוב בצורה מדהימה , ויש שם מידע על הצד הדתי יותר של היוגה , בהקתי ( דבקות ) , קרמה ( פעולה ) וג'ננה ( חקר עצמי ) . לעומת זאת , באם זה לא בשבילך - אז אנא ראי את הלינק הבא , ליוגה סוטרה החילונית לחלוטין של פטנג'לי ( אשטנגה יוגה ) אשר היא לדעתי השיטה המתאימה לך . http://www.sacred-texts.com/hin/yogasutr.htm קראי את שתי היצירות . באם תחליטי שאת מעוניינת בצד הדתי של היוגה אדע להיכן להפנות אותך , ואילו תרצי את החלק האתיאיסטי אדאג שאחד מתלמידי המרכז הישראלי לאשטנגה ייצור איתך קשר . בכבוד רב , נדב .

nadavf9

New member
נ.ב -

אני לא מומחה וייתכן ואני עושה סלט . אם את מעוניינת אפנה אותך למישהו מקצועי .

Raffael

New member
ברשותך, הבהגוואד גיטה היא חלק

מה "מאהאבהאראטה" (Mahabharata). אני מניח שלזה התכוונת כשכתבת איליאדה. ותודה על הסקירה היפה והמעניינת.

nadavf9

New member
אכן , הבהגווד גיטא היא חלק

קטנטן אך יפהפה מן המהבהארטאה . כנראה וטעיתי . :) אין בעיה .

ש מים

New member
בלי להבין ביוגה..

התרשמתי מאוד מעמקות ורצינות התשובה. מצד שני, יש לי חבר שהוא מורה ל-"אשטנגה יוגה" (ולמעשה היום הוא עוסק בהכשרת מורים ליוגה) ואני יודע שהוא מאוד מאוד קשור לצד הרוחני והפילוסופי של הבודהיזם. כמובן שאין זה סותר את מה שאתה אמרת (קטונתי מלהבחין ולדעת על הסתירות בין זה לבין האמונה ביהדות). אגב,
בעקבות ספר שמסתובב כאן באזור, נאמר לי שאין "עם יהודי" ואין "דת יהודית", כי למעשה יהודה הוא שבט מ-"בני ישראל" וכי המושג "יהודי" הוטבע ע"י הרומאים, לאחר גירוש 10 השבטים. האם זה נכון לאמר כך??? תודה.

ש מים

New member
אוהד, קראתי...

אבל מכיוון שאני (מודה): 1. כפרי מגושם. 2. חסר בינה והשכלה. 3. פרימיטיב. 4. לא פילוסוף. 5. עצלן... לא הבנתי את מה שג'ינג'י כתב. ז"א - הבנתי שזה בעברית, אבל לא הבנתי את "העומק הפילוסופי". האם הוא עונה שם על מה ששאלתי? (ותודה על העזרה בהבנת הנקרא!
)

ש מים

New member
שמע...

משהו אחד שלמדתי בחיים: ממצב כזה אני יכול רק לעלות! חוץ מזה, מה רע בלהיות "כפרי מגושם"??? הנה, סבא שלי היה ככה כל חייו, וברוך השם, היום בגיל 91 וחצי, למרות שהוא בקושי הולך (אחרי שנפל ונקע כתף, ולא בג'ודו!) - הוא חזק יותר ממה שאני אהיה אי-פעם בחיי! תחשוב על זה: כפרי, חי בשלווה בין הכרמים והמטעים, מגושם, אינו נחפז, הכל מדוד, איטי, מתעכל טוב, מחלחל עמוק, נח, בקצב הנכון... ממש - טאי-צ'י
ושנזכה לבשורות טובות!

orii

New member
ניסיון לתרגום של דברי ג'ינגי:

כן, מר מים ג'ינגי נתן תשובה גם על השאלה שלך. בגדול הוא אמר שהיוגה מתבססת על ההינדואיזם ולא על הבודהיזם. הוא עוד אמר שבגדול ההינדואיזם, הבודהיזם והטאואיזם שונים זה מזה. (יש הגורסים שהטאואוזם התפתח או הושפע מהבודהיזם). לגבי הזן (לא מגי'נגי אלה מהרצאה ששמעתי מפרופ' יעקוב רז) הזן זה ענף אחד בבודהיזם ענף שהתחיל בסין (שם נקרא צ'אן) ונדד ליפן שם המשיך להתפתח (להשתנות) גינגי עוד אמר שמהפן המוסרי (שהוא רק חלק מה"תורות" הגדולות שאנו מדברים אליהם) יש דמיון בין הקונפוציאניזם הסיני, ההינדואיזם והבודהיזם - כללי ההתנהגות המוסריים (ה- SILA), הם כללי ההתנהגות של היוגה.

ש מים

New member
ואיפה ההתנגשות עם היהדות?

או, נכון יותר: האם בכלל קייימת התנגשות בין היוגה ליהדות?

nadavf9

New member
היי לך :)

כפי שאמרתי מקודם - תלוי איזו יוגה . אתה יכול לתרגל האת'ה יוגה גם אם אתה מאמין דתי , אלא שתרגול בהקתי יוגה לא יהיה אפשרי עבורך . השמעת על בני הכת המסיונרית הרא קרישנה ? הם מתרגלים בהקתי יוגה , במובן הזה שהם מקדישים את חייהם לשירותו של האל ההודי הלא הוא קרישנה , אחת מהתגלמויותיו של וישנו הנודע . דבר כזה חד וחלק לא יכול להתקבל על ידי יהודי מאמין , על כן אין הם בכלל רואים עצמם כיהודים . זה כמו שתשאל - האם יכול להיות יהודי אך גם ניאו פגאן . מקווה שעניתי על השאלה , בכבוד רב , נדב .

orii

New member
לדעתי, לזה גינגי לא התיחס ישירות

כמו לכל שאלה בסדר גודל כזה (האם בכלל קייימת התנגשות בין היוגה ליהדות?) - אין פתרון אחד. לכאורה אם היוגה מבוססת על ההינדואיזם הרי מבחינת היהדות היא עלולה להיתפס כעבודה זרה. מצד שני כל אחד יכול לתפוס את היוגה איך שהוא מוצא לנכון ולעשות אותה כך שלא תהיה סתירה - והראיה לכך היהודים הדתיים שכן מתרגלים יוגה...

isaacl

New member
למיטב ידיעתי

הפעם הראשונה שבה מוזכרים היהודים כך היא במגילת אסתר, כמה מאות שנים לפני חדירת השלטון הרומי. "על כן היהודים הפרוזים", צורר כל היהודים" ועוד. הרומאים לא היו בקיאים כל כך בתולדות עם ישראל, ולא נראה לי שהם ידעו דבר על עשרת השבטים. לא כל כך ברור לי מה ההבדל אם קוראים לנו "העם היהודי", או כל שם אחר. ואם תקרא לנו העם העברי, העם עם האף הארוך או כל שם אחר, האם עובדה זו תשנה במשהו את תולדות עם ישראל, את דתו או את תכונותיו? יצחק

ש מים

New member
לא. זה באמת לא משנה...

אבל זה במסגרת דיון שהיה ורציתי לדעת את העובדות/האמת. אם כבר מתעניינים אז עדיף לדעת את העניין. לא?

למעלה