יוגה..

Tonjin

New member
אה... לא!

אני אמנם כבר מזמן לא צעיר אבל בהחלט יותר קרוב לגיל שלך מאשר להלחם במתלה... מבין שני החברים שהוזכרו אחד מבוגר ממני והשני מאד צעיר (כמה מבוגר אפשר להיות ועדיין לערוך קרבות רציניים של מואי-תאי?) אבל בתור הצעיר - שים מיים, אני שותה 'קפה בואנדייה' (שחור, בלי-סוכר)...

אלישיר

New member
לא למדתם אתם בותיקות...

בעזי"ת שבעניני קפה לא סומכים על צעירים? (ויקטור מגבעת חלפון מהנהן במרץ).

nage

New member
אך לו הייתי צעיר במסייעת שוב....

סמל סיור במילואים נזכר בערגה................ יאללה צעירים תכינו קפה יאווה קלוסי שזוף בשבילי

אלישיר

New member
מעל פסגת הר הצפונים?! ?! ?!

בעזי"ת (שלום לך המסייעת). דרך פתלתלה הולכת מהמסייעת אל האייקידו... הגברים האמיתיים עושים רק אייקידורגל.

ש מים

New member
אנא עארף...?

ע', יקירי, עסק כ- 20 שנה באיגרוף תאילנדי, התחיל עם צלילה חפשית (באילת, לפני כמה שנים) ואז גילה את היוגה. בעקבות היוגה - עבר לקיוקושינקאי (מסתבר שרונן כ"ץ הוא גם מורה ליוגה...!). לא מכיר? לא נורא... ולאלישיר: לא, במיתלה לא צנחתי, כי נפצעתי בקרבות גליפולי, עם גדוד נהגי הפרידות!!! (קיבלתי מטור מצניחות, מד"ר טיכו, מירושלים. מכיר?)

nirk_aikido

New member
שאלה: ישום נשימות מיוגה בא"ל

בחודשים האחרונים אני לומד יוגה. אחד התרגילים שלומדים הוא נשימות מהבטן, מהצלעות ומהחזה. באומנויות לחימה בדרך כלל נוהגים לנשום בעיקר מהבטן (וגם לכך יש שתי צורות - לנפח את הבטן כשמכניסים אוויר וצורה הפוכה - ניפוחה כשמוציאים אוויר, יחד עם הוצאת מכה). תהיתי האם מישהוא מכיר א"ל שבהם משתמשים בנשימות האחרות -כלומר נשימה שבה מנפחים את צלעות החזה ונשימה שבה מנפחים את החלק העליון של בית החזה. חשוב לציין שלפי מה שהבנתי הנשימה הנכונה היא לא כל אחד בנפרד, אלא נשימה מלאה מכולם ביחד - כלומר קודם מנפחים את הבטן, אח"כ את הצלעות ולסיום את החזה, ואז מורידים את החזה, הצלעות והבטן. בנשימה כזו מפנים מקום להרבה יותר אוויר מבדרך כלל. בברכה נירק

למעלה