כן
"בגלל הנאצים יש לך מדינה": בתור התחלה בואו נבהיר אחת ולתמיד שמדינת ישראל לא קמה בעקבות השואה, אלא בעקבות תהליך הדקולוניזציה שנעשה לאחר מלחה"ע השנייה, אוקיי? דבר שני, אני אנטי-ציוני אז אני מוותר על הכבוד, תודה. "ויש לך פחות שישה מליון יהודים" אתה ממש נהנה להגיד את זה, אה? ואתה עוד מעיז להגיד שש"ס הם חסרי רגישות למתים. "בגלל הנאצים הכירו בבעיה היהודית" אם אתה מתכוון להקמת המדינה, הרי שאתה טועה. אם אתה מתכוון לאנטישמיות - אתה צודק, אכן הנאצים הרגו את האנטישמיות, אבל באיזה מחיר?! "ובגלל הנאצים היהודים הבינו שהם חייבים להגן על עצמם בעזרת מדינה" אתה נהנה לצטט את העמדה הרשמית של משרד החינוך? ע"פ מה אתה קובע שמדינת ישראל הייתה שורדת את המתקפות הנאציות? למה אתה חושב שהיא הייתה מצליחה במקום שרוב צבאות המדינות הדמוקרטיות כשלו? בגלל הגניוס היהודי?! תעשה לי טובה... "ובגלל הנאצים היהודים הבינו סופית שאלוהים לא יגן עליהם בשעת צרה." לא בטוח בכלל שזה נכון, ואם זה נכון, מה טוב. "אני ריאליסט, והלאומיות שלי מבוססת על משבר - למשבר קוראים ´השואה´ ואי אפשר להתעלם ממנה" הלאומיות שלך החייתה את האנטישמיות ומקיימת משטר אפרטהייד פעיל מקומה, לאומיות כזו יש לנתץ. "השואה היא האירוע הכי חשוב בחיי היהודים במאה העשרים, הרבה יותר חשוב מהקמת המדינה שלנו כיום." אני לא מסכים, אישית אני לא מתלהב יותר מי מפולחן המוות. אבל אתה רשאי לחשוב כרצונך, אני מניח שוויכוח על זה יהיה עקר יותר מהרגיל.