יהדות כדת ולאום

yhaner

New member
יהדות כדת ולאום

לכל האתיאסטים שכאן יש לי כמה דברים להגיד לכם אנחנו היהודים שונים מכל "עם" אחר בעולם שהרי שאר העמים כגון גרמניה צרפת ארה"ב וכו´ נוצרו על רקעים של רצונות משותפים ושפה משותפת מה שהופך אותנו היהודים שונים (ועל כן שנואים בעולם) זה שהלאום שלנו לא מורכב מרצונות משותפים או משפה משותפת אלא מהיסטוריה אמונתית זהה לאורך שנים דבר שיצר מצב דואלי: 1) הישרדתנו מבין כל העמים העתיקים 2)סבל עצום כלפי בני עמנו- סבל עצום כתוצאה מכל שהלאום שלנו שונה אנחנו לא סתם התחברות של פרטים טבעיים בטבע שהופכים לקבוצה שכן אנחנו איננו יכולים להתפרק על רקע חיכוכים כמו עמים אחרים שכמו שתחברו מרצונות משותפים יכולים להתפרק מחוסר רצונות משותפים. שכן התפרקות של העם היהודי משמעה קץ לעם היהודי ובלי קשר לדת הרי הרצון הבסיסי של אדם זה לחיות ולשרוד, ואנחנו יכולים לשרוד רק על ידי זה שהיה ביחד מקושרים לא על ידי רצונות משותפים אלא על ידי " ד ת " מסוימת היהדות שהיא מה שנותן לנו את הרצון והכוח לחיות ועל כן כולנו צריכים לחבוק ביהדות בכל כוחנו ולקיימה במלואה שאם לא נקיימה אז נמות

אנדרי ז

New member
מה לעשות שאני לא מאמין

וגם לא אאמין לעולם בקיומה של היישות הקרויה "אלוהים"? אז מה אתה מציע, שאני "אשוכנע" בכוח להאמין בו ולמלא את "מצוותיו", או אולי שאני אנודה מהעם היהודי? תבין דבר מאוד בסיסי. כמו שלך יש זכות מלאה להגדיר את עצמך כפי רצונך, כך גם לי ולכל אחד אחר.

יתגדל ויתהלל

טענת שבזכות הדת העם היהודי הוא "היחיד ששרד מבין כל העמים העתיקים: נדמה לי שהתכונת שהדת היהודית היא היחידה ששרדה, שכן כל האנשים החיים היום בעולם הם צאצאיהם של עמים שחיו לפני אלפי שנים חלקם אף שמרו על שמם המקורי רק המירו את דתם, מעבר לכך יש מספיק עמים עתיקים מאוד ששרדו (למשל הסינים ההודים והיפנים, שתרבותם ודתם עתיקה יותר מהדת היהודית). 2 לעניין הסבל, עמים רבים סבלו ויסבלו לאורך ההיסטוריה העולמית,"הסבל היהודי", דומה לסבל שעבר כל עם שחי בגלות ממולדתו (למשל הצוענים), ההבדל הוא שמרבית העמים האלה היו חכמים מספיק להמיר את דתם ולהיטמע בקרב האוכלוסיה המקומית. היהודים למרבה הצער, העדיפו שלא לעשות כן, ולכן סבלו. לפיכך, הסיבה לסבל היהודי ,קרי הסבל של היהודים היא היהדות! האם יש בכך סיבה "לחבוק ביהדות בכל כוחנו ולקיימה במלואה"?, האם לא חיבוק זה ממש הוא, שהוביל יהודים כ"כ למותם ולעינויים קשים? (כן כן אני יודע: נפש...מקום בעולם הבא...בלה בלה בלה)

taro

New member
אני חולק על החלק הראשון בדבריך

נכון כי צאצאיהם של העמים הקדומים חיים היום, אולם אותם עמים אינם קיימים היום כ"עם". העם היהודי היום רואה את ממלכת יהודה ויציאת מצריים (בין אם היו ובין אם לא) כחלק אינטגרלי מההיסטוריה שלו, בעוד שהאמריקאים למשל, לא תולים את קיומם באימפריה הבריטית (אלא מתחילת ההתיישבות האמריקאית והמהפיכה האמריקאית), והיוונים לא מזהים את עצמם עם אותה ממלכת יוון העתיקה. נכון כי האנשים עצמם קיים, אולם ה"אומה" חדלה להתקיים, ואני חושב שלכך התכוון הכותב.

Dorfl

New member
וזה משפר את איכות חיינו? TARO?

איך זה משנה בדיוק?

סילבן

New member
לא למדת היסטוריה???

ככל שיש לאדם יותר היסטוריה, הוא מבצע פחות טעויות. הוא לא חוזר על טעויות העבר. היהדות הציונית שתראה עצמה כממשיכת דרכם של ממלכות ישראל ויהודה וממלכת החשמונאים, יש הרבה מאוד מה ללמוד על יחסים עם העולם החיצון, תהליכים תרבותיים וגאגרפיים שלעתים גרמו לנ"ל בעיות. זה נותן לך מודל לחיקוי, ואיני מכיר מודלים טובים יותר (בהנחה שלכל חייך תשמר אצלך זהות יהודית/עבריצ/ישראלית כלשהי, מה שסביר ביותר).

גוססי

New member
האמנם?

אם כך נראה שליהודים יש היסטוריה של רבע שעה, לא יותר.

גוססי

New member
אני יכול לנסות

מדינת ישראל של היום הולכת אחרי חזונות משיחיים הנובעים משילוב מסוכן של סנטימנט דתי והבטחון שבעזרת כח ניתן לפתור כל בעיה. לפני כ-2000 שנה נחתו עלינו חורבן וגלות בדיוק בגלל אותו הלך רוח. האם למדנו משהו מההיסטוריה?

סילבן

New member
*מכחכח בגרוני*

הייתי אומר שנתן ללמוד בדיוק את ההפך. מול מעצמות צבאיות שרק כבשו וכבשו את העולם הידוע, הפעילו היהודים חוכמה מזהירה וכישורים דיפלומטיים מדהימים, והצליחו לשרוד איפה שמדינות חזקות פי כמה וכמה מהם נפלו. בסופו של דבר, מלחמת אחים הפילה אותנו. זהו לקח לא רע. נוסף על כך, יש הרבה יותר מההיסטוריה היהודית בא"י מאשר ממלכת החשמונאים, ולכן לא רק שלא הוכחת את טענת על "היסטוריה יהודית בת רבע שעה" אלא הוכחת שאתה בקיא ברבע שעה בלבד מההיסטוריה היהודית.

גוססי

New member
מלחמת אחים? לא בדיוק

למרד בר כוזבא לא היה סיכוי מול הלגיונות הרומאים בשום מקרה. המשיחיות שלו ושל רבי עקיבא היתה כטרגדיה יוונית שסופה ידוע מראש.

סילבן

New member
בר כוכבא

איני בקיא מספיק במרד בר כוכבא (תאשים את תכ"ל בהיסטוריה) אבל לשיטתך זהו לקח נוסף מההיסטוריה היהודית, שמשיחיות מולידה אסון. מובן שהתעלמת מעוד אין ספור ארועים מההיסטוריה היהודית, אבל איך אומרים: "באת מקלל, ויצאת מברך". תודה.

גוססי

New member
כל שאר האירועים בטלים בשישים

אפילו זוועות השואה היו פחותות בהשפעתן מתוצאות המרד חסר הסיכוי ההוא. בגלל צמד-חמד זה, כוזבא ועקיבא, גלה עמישראל לארבע קצוות תבל למשך 2000 שנה.

מעניין מה היה קורה אם מישהו מש"ס או

ממפלגה חרדית אחרת היה טוען את שטענת מעלה?! לפיד היה עושה בו שמות!!!

גוססי

New member
אולי, אבל לא בהכרח

זעמו - המוצדק, לטעמי - של לפיד על ש"ס נובע מהתעלמותם המוחלטת מאספקט הסבל האישי הנורא הגלום בשואה. גישתה של ש"ס מראה על קהות חושים הנובעת מביטול האדם היהודי (והאדם בכלל) וראיתו כבורג במכונת ההשרדות של העם היהודי. עבור ש"ס אין לקיומך כל ערך אם אינך תורם להשרדות העם (על פי דרכם בלבד, כמובן). ניתן להבין מדוע כל אדם בעל רגישות לסבלו של הפרט - ובמיוחד מי שעבר סבל זה בעצמו - יפגע קשות מאמירות כגון אלה.

גוססי

New member
הדבר ברור מתוך האזנה לדוברי ש"ס

ותואם את עמדת היהדות. נא עיין במאמר דעת אמת אודות המוסר היהודי: http://www.daatemet.org.il/daathalacha/he_ethics.html

נכון ש´הידען´ הזה לא עובד?

משלמים לו כדי שיעשה את עבודת הקודש הזאת? רק אדם משועמם או לא שפוי יחפור (לי נראה בעזרת מגרפה עם מרווחים גדולים) כדי למצוא ´פנינים´ חסרי משמעות והשפעה. טוב נו.. מה אפשר לצפות כשמדברים בגנות האורים והתומים שלך.

גוססי

New member
מעניין שאתה אומר זאת

מדבריך משתמע שכל תלמידי הישיבות משועממים או בלתי שפויים. האם כך אתה באמת חושב?

תלמידי הישיבות לומדים תורה!!

כנראה ששעמם לו כל כך עד שהתחיל לדמיין את שמו מתנוסס על גבי כריכת ספר, פרשנות ´יצירתית´ על התורה. כנראה שהרעיון כל כך מצא חן בעיניו (מתוך שעמום) עד שהחליט ליישם זאת הלכה למעשה. והנה כצפוי, שם עצמו ללעג...

למעלה