טריגר

מה אני עושה למען עצמי

נשארת בחיים (לא בטוחה שזה הדבר הכי נכון לי, אבל בינתיים אני כאן).
הולכת לרופאה שלי, וכשהיא לא נמצאת, אז למחליפה שלה.
לוקחת תרופות.
משתתפת בקבוצה בדיור המוגן שלי.
מתקלחת...
נעזרת בסל שיקום שרק עכשיו הואילו סוף סוף למצוא לי מדריכה אחרי תקופה מאוד ארוכה שהייתי בלי, רק עם פה ושם מישהי נקודתית.
משתדלת לטפל היטב בכל המחלות שלי וללכת לכל הרופאים ולעשות את כל הבדיקות, למרות שמתחשק לי לזרוק הכול לעזאזל.
מבשלת למען עצמי (לפעמים).
הולכת לעבודה המוגנת.
לומדת.
עובדת בהוצאה לאור.
זהו.

מייפלס

New member
זה זהו ?!

זה הרבה מאוד וכמו שצריך ...
לגלות לך סוד ?
אני גם מחכה למות ... אבל יש לי זמן לזה , בנתיים מה אני עושה ?
לא רק שורדת , אלא משתדלת לחיות ממש !
רוצה לנסות את זה , זה דווקא לא רע כל כך ( מסתבר ) ?

בית חולים מזעזע, אוכל מזעזע, הכול מזעזע

לא שיש לי למה להשוות, אבל לשם אני לא מוכנה לחזור. לא מרצוני החופשי, בכל אופן.

מייפלס

New member
אוכל מזעזע יש בבאר יעקוב , מניסיון ושהייה שם

של שבוע בערך , שהיה מאוד מיותר בחיי !
גם היחס משפיל מאוד ... אותי רצו לקשור רק כי בכיתי בלילה !
ואני יודעת ממישהוא שקרוב אלי מאוד שהיה שם גם כן , שהוא היה נוכח כשצוות שם התעלל באיזה מטופל !

למה (אולי טריגר)

למה כשאני מתקשרת את עושה טובה שאת מדברת אתי... הטלוויזיה צורחת ברקע ואת לא מוכנה להחליש כי מה ש' יגיד... ואז הוא מדבר אתך ואת עונה לו והזבלית הקטנה שלך עוברת שם ודורשת שתגזרי לה ציפורניים ברגליים ותעשי לה פן ותחממי לה אוכל כשהיא בת 24 ובריאה לחלוטין, וצורחת עלייך שפספסת עם הציפורן של הזרת ומקללת אותך וטוענת שהאוכל לא מספיק חם ומבקשת שוקו ושתקלפי לה תפוח וגם תחתכי ותטבלי בדבש, ומספרת לך מה עבר עליה באותו יום, נהנית לגזול אותך ממני עוד קצת, למי אכפת שאני על הקו, גם לך לא. הרי כבר סיכמנו, אם הסימפוזיון הזה מתחיל אני מנתקת ואז את חוזרת כשאת יכולה, אבל כשאת יכולה אני אף פעם לא כאן או שאני ישנה.

כשהתקשרתי עכשיו כחכחתי בגרון, יש לי בעיה של נזלת כרונית וכל הזמן כחכוחים, ואת ענית לטלפון וישר חיקית אותי. בא לי לצרוח עלייך איך את מסוגלת לעשות לי את זה שוב, ממש כמו לפני 32 שנים(!!!) כשנשארתי לבד בעולם, רק אתך ועם ד' בת הדודה המזורגגת, כשההורים וד' אח שלנו היו בחו"ל, וחליתי בדלקת סימפונות וכל מה שיכולת לעשות אז, כשהיית בת 26 עם בת הדודה הזונה שהייתה צעירה ממך רק במעט, לשבת לידי וכל שיעול שלי - להשתעל גם ולחקות אותי ולהגיד לי שאני רוצה צומי ולהעביר לי שיפוד חם ומלובן עמוק בתוך הלב, כי אני תלויה בך ובחסדייך, כולי בת שבע, פעם ראשונה בלי הורים (לא שהם היו כזה גרויסע גליק בעצמם, אבל בכל זאת) ובמקום לקחת אותי לרופא את והבת דודה הבהמה יושבות ומשתעלות על כל שיעול שלי וצוחקות... צוחקות... ולא עוזר לי שאני בוכה, כי אז אני עוד יותר נחנקת ואתן עוד יותר צוחקות... לא מאמינות לי בשיט, חושבות שאני רוצה תשומת לב, גם כשהעור שלי כבר ממש כחול. ונגיד שרציתי תשומת לב, אני ילדה בת שבע, מותר לי, לא? הרי הזבלית שלך בת 24 ולא יכולה לעבור שיחת טלפון אחת ביני לבינך בלי שהיא תתערב ותדבר על עצמה ואת תקשיבי ותשכחי שיש מישהו על הקו... למה????? למה????????????? זה לא הגיע לי... שברת את האמון שלי בגיל כל כך צעיר, מגיל כל כך צעיר לא האמינו לי...

ועכשיו מה שקורה עם הרופאה... הייתי יכולה להיות מאושרת אילו רק האמינה לי על מה שקרה עם... והיא לא מוכנה להגיד, חשוב לה להיות אתי ברגשות שלי ובתחושות שלי, לא מעניינות אותה העובדות, היא לא בבית משפט, לעזאזל איתה!!!!!!!!!!!!!!!!! אני רוצה שהיא תאמין!!!!!!!!!! לא שתרחם, טוב, גם שתרחם, אבל שתאמין, שתאמין, למה אי אפשר להאמין לי? למה לחשוב שאני ממציאה? איזה אינטרס מעוות יש לי להמציא דברים כאלה? הרי ממילא המעורבים כבר מתו לפני הרבה מאוד שנים, אז למה ככה????????? למה הניסוחים העורכדיניים המתחמקים האלה? מה אכפת לה פשוט להגיד לי - כן, אור, זה באמת קרה לך, את לא מדמיינת, אני נורא נורא מצטערת. מה אכפת לך??????? והרופאה השנייה שבשיחת ההיכרות אמרה לי שדלקות בשתן יכולות לנבוע מדברים אחרים גם אצל תינוקות.

אולי פשוט תהרגו אותי וזהו? כי לי אין אומץ לעשות את זה ואין לי כוח לעשות את זה וכדי שאוכל סוף סוף לעשות את זה אני צריכה להתגבר על הפחד ואין לי מושג איך להתגבר על הפחד, אני לא רוצה להמשיך יותר לחיות בעולם שלא מאמינים לי בו, בעולם שלא רואים אותי בו, ומה שטראגי פה זה שכשכן רואים וכן אומרים וכן מאמינים, אני לא מאמינה, והאנשים האלה לא נחשבים בעיניי. אני רוצה רק את מי שלא רוצה, את מי שלא מאמין, את מי שאני צריכה לרדוף אחריו. גם אם היא תגיד לי שהיא מאמינה, אני כבר לא אאמין לה, כי קאט דה בולשיט.

ואני לא רוצה לבלוע ולא רוצה להקיא, אני רוצה לא להיות. מה לא ברור? אני לא רוצה להיות. אם להיות = להרגיש, אני לא רוצה להיות. אני מתפללת שאלוהים ייתן לי קצת אומץ לגמור את הסאגה המטופשת הזאת, את עצמי, את החיים שלי. אני לא מסוגלת להתנהל על אש קטנה בלי לסמם את עצמי עם אוכל, ואין לי עכשיו שום אוכל לא בריא שאפשר להסתמם בו. והצרחות בוערות לי בוורידים. אני פחדנית עלובה, זה מה שאני, אחרת הייתי כבר הולכת מכאן בראש מורם מגאווה. אבל לא, במקום זה אני עצובה וצורחת רק על עצמי ועל החתולה שלי, וכל הגוף שלי מתפתל מכאבים אחרי ישיבה של כמה דקות מול המחשב, הכול כואב ומדמם ואני לא יכולה לסבול להיות בתוך הגוף הזה שנייה, אני לא מסוגלת לעשות שום דבר אקטיבי לצערי, או לשמחתי, אני רק מתחננת שזה ייפסק, ללכת כבר מפה, ללכת, ללכת, די, מספיק. עוד מעט 39 שנים זה יפה מאוד. אבל אני פוחדת למות. אם לא הייתי פוחדת כמה קל היה לי בחיים. ובמוות. לא רוצה להיות פה יותר, בבקשה שהסבל הזה ייפסק, בבקשה, בבקשה

אני מאמינה לך

וכמה שנים שאני קוראת אותך (מדהים איך שהזמן עובר) אולי בלי שאת יודעת, עוד כשהייתה קומונה למכורים לאוכל.

אני מאמינה לך.
לכל מילה.

וכקוראת ותיקה אני רוצה להציג לך איזו פרספקטיבה-
היו לך ימים הרבה יותר יפים, שמחים וחזקים.
יש בך הרבה כוח ופעמים רבות עודדת אותי וחזקת את נפשי
כשקראתי אותך כותבת ומגיבה (בכלל לא לי).
את באמת אלומת אור.
חבל לי לראות אותך מתמודדת ככה החשיכה כאת בהחלט ראויה לעמוד באור, להשתזף באור.

את יפה בעיני. את כותבת יפה. ויופי זה הרבה יותר מתווים, צורות וצבעים. זו החוויה שאת מעבירה אותי כקוראת, זו העצמה, האמונה.

אני מאמינה לך.
אני מאמינה בך.

החיים הם גלגל. יהיו ימים הרבה יותר יפים,
כמו שהיו לך לא פעם.
אני אמשיך לקרוא אותך, להאמין לך ולשלוח לך כוח.

Manic Cats

New member
אולי את מעניקה

יותר מידי כוח לאנשים אחרים ופחות מידי לעצמך.
זה לא נעים כשלא מאמינים לך, אבל למה להישאר בקירבת אנשים שלא מאמינים לך?!
את עונה לעצמך ואומרת שאלה שכן מאמינים לך, את לא סופרת אותם בכלל.
כלומר, גם לך יש איזשהו רווח כלשהו מלהיות בסביבת אנשים שבסופו של דבר, עושים לך יותר רע מטוב.
למה זה לדעתך?

כי זה משחזר לי ואני רוצה לעשות תיקון

אני בסוף אתפוס מישהי שלא מאמינה ואגרום לה להאמין, וכך אני אנצח את הסיוט הזה שרודף אותי כל החיים כדי לעשות את התיקון שאני כל כך זקוקה לו וכבר אין לי עם מי לעשות אותו.

Manic Cats

New member
אני מבינה

באמת מבינה היטב את הצורך הזה.
אבל את יודעת שזה מעגל שאין לו סוף הרי.
אולי ללמוד לנתק את עצמך ואת הקיום שלך מהצורך הזה באמון של אחרים ובמקום זאת להפנות את כל המשאבים המבוזבזים הללו שמשאירים אותך מרוקנת, למקום שבו מספיק לך שאת מאמינה.
שבו את באמת כבר לא צריכה אחרים שיגידו לך אם משהו לגבייך נכון או לא.
הם ממילא לא יודעים טוב ממך שומדבר על עצמך.
הם ממילא חסרי משמעות מוחלטת בדרמה הזו בינך לבין עצמך.
צריך כבר להספיק לך שאת יודעת.
שאת מאמינה.
אי אפשר לתלות את האמת שלנו באחרים, זו קרקע שבירה ורעועה וזו דרך מצוינת להישאר במקום מעורער ושביר לא פחות.
את יודעת מה קרה לך.
את יודעת מה עברת.
אז סליחה על הבוטות אבל *** על כל האחרים.
ויותר מכך, אולי להתחיל לבנות איזו הערכה לאלה שכן מאמינים לך ויותר התרועעות ואמונה בהם, כי הם האנשים האמיתיים שיעשו לך טוב בחיים.
לשחזר פשע במטרה לתקן אותו זה רק לעבור אותו שוב ושוב ללא הרף.
השחרור שלך ממנו הרבה יותר חשוב והתיקון האמיתי הוא להרין ראש ולצעוד מעבר לזה.
להיפטר מההזדקקות הזו למילה של אחרים .
זה התיקון , אם מישהו היה שואל אותי..

גם אני מבינה את מה שאת כותבת

ובאיזה שהוא מקום גם יודעת שהצדק עמך, אבל לא, אני לא יודעת מה קרה לי בוודאות. לעולם לא אדע, אין עם מי לדבר על זה, מי שעשה את זה מת כבר הרבה מאוד שנים, וברור שהוא עשה דברים, את חלקם אני זוכרת, אבל במשך שנים רבות מאוד לא זכרתי כלום וזה הגיע פתאום בפלשבקים כשהיה לי בן הזוג הראשון, ואז התחילו להפציץ אותי זיכרונות שחלקם קטועים ושבורים מאוד, וחלקם פשוט לא קיימים, אבל הגוף זוכר בוודאות. אני לא יכולה להסביר את זה יותר טוב ממה שהסברתי בפוסט שצירפתי אליו קישור.

וזה ממש לא נכון שאני לא מעריכה את אלו שכן מאמינים לי. זה הרבה יותר מורכב מזה. אני מעריכה אותם מאוד, ועל הדרך שונאת את עצמי יותר על כך שהם גורמים לי להרגיש שקרנית פתולוגית כי ההשלכה של זה שהם מאמינים לי היא שאני פשוט משקרת מצוין, כי כל בר-דעת ששכל בקודקודו יכול לראות שאני משקרת ושלא היה כלום ואני סתם ממציאה. אני מעריכה את כולם. את מי שמאמין. את מי שלא מאמין. זו אני ששונאת את עצמי כל הזמן יותר ויותר וזקוקה נואשות לתיקון הזה. איך אפשר להאמין למישהו שאומר שהוא מאמין לי אבל בעצם לא היה שם ולא ראה ולא יודע בדיוק מה קרה וניזון רק ממה שאני מספרת? אז או שזה הופך אותי לשקרנית פתולוגית ושחקנית מעולה, או מה? מסובך לי מדיי. כך או כך אני לא מרגישה שיש לי זכות לחיות בכלל. וכל העוול שאני עושה להורים שלי במקום לתת להם לנוח במקום שבו הם נמצאים כבר כל כך הרבה שנים? רק על זה מגיע לי להיענש.

הלוואי שהייתי נפטרת מההזדקקות שלי לאישורים חיצוניים, והאמת שכבר הייתי במקום הרבה הרבה יותר טוב בזכות התכנית, אבל אין, זה נגמר, זה נלקח, וזה לא יכול לחזור ככל הנראה. אני לא יכולה להיות מאושרת אם לא מאשרים אותי, דט סימפל אנד סד.

Manic Cats

New member
את יודעת

זה נשמע כאילו את אומרת " אני בכלל לא מאמינה לעצמי".
כאילו את אומרת : "בזה שהצלחתי להערים ולשקר גם לאלה שמאמינים לי אני למעשה רק מחזקת את השקר".
השאלה היא באמת מדוע אינך מאמינה לעצמך, לגוף שלך, למה שהבפנים שלך אומר לך?

קראתי את מה שכתבת.
קשה מאוד .
ממש נוראי.
אני מצטערת כל כך.

כי זו בדיוק הדילמה! טריגר

כי זה בדיוק מה שעובר לנפגעות-בית בראש! או לפחות לחלק גדול מהן, חלק גדול מספיק כדי שיעשו מהטקסט הזה סימפוזיון ויציגו אותו כמונולוג עדות ע"י שחקנית מפורסמת ביום עיון למטפלים.

אני כותבת טוב. יש דברים שאני יודעת. יש דברים שאני לא יודעת. והיו לי כל כך הרבה מטפלים שחטאו לי ופשעו בי ולא רק שלא האמינו, גם הוסיפו חטא על פשע ושאלו אותי שאלות מזוויעות והאשימו אותי בדברים איומים שלא עשיתי, בלי לתת לי בכלל צ'אנס כלשהו להתגונן, וזה במקומות שהכי היו אמורים להגן עליי. ואם אף פעם, מעולם, לא חוויתי תיקוף בימי חיי לשום רגש שלי, איך אני יכולה פתאום ללמוד להאמין לעצמי? איך בכלל אפשר להאמין לזוועה כזאת שקרתה מתחת לעיניים של כל כך הרבה אנשים ואיך זה שאף אחד לא שאל ולא ראה? איך אפשר לחיות עם זה, אני שואלת. איך. הרבה יותר הגיוני שזה לא קרה (ואז אני פסיכית ושקרנית פתולוגית וצומי) מאשר שזה כן קרה (ואז אני אשמה וחולה וגרמתי לזה בעצמי כי לא יכול להיות שאדם כל כך טהור כמו אבא שלי - ואכן היו לו גם תכונות נפלאות והרבה סבלנות - עשה דברים כאלה). ובכלל, איך זה שרוב החיים שלי לא זכרתי??? ובנות אחרות כן זוכרות. איך יכול להיות, הרי תמיד ידעתי שמשהו לא בסדר אצלי, את זה זכרתי וידעתי נפלא. ורק עם האקס המיתולוגי התחילו לי הפלשבקים והשחזורים ואז גם הייתי בטיפול שהעלה את זה.

כי איך, תגידי לי, איך אפשר לחיות עם האמונה הזאת למה שהבפנים שלי אומר לי בלי לרצות להפריד בין הבפנים לבחוץ באופן פיזי ממש, לרוקן את כל מה שבתוך הקליפה ולשחרר, להשתחרר? איך עושים את זה ונשארים בחיים? איך לחיות? ובשביל מה??

אני כבר לא יודעת מי אני בכלל. אפילו את הילדה ההיא עם השם שאיתו נולדתי רצחתי. הורדתי אותה לתמיד מתעודת הזהות כי לא יכולתי לסבול את השם ההוא אפילו שנייה אחת נוספת. וכנראה אני לא יכולה להכיל את השם אור. מישהי שמבינה בקבלה אמרה לי שאור זה שם מחייב ושחייבים כלי כדי להכיל אותו. אז או שאני שוב אצטרך לשנות בו משהו או שלא יודעת מה, אבל אני מרגישה שאני עומדת לאבד את השפיות שלי, את זו שעדיין שלי.

Manic Cats

New member
אני רואה את זה אחרת:

השאלה אינה אם כן קרה או לא קרה.
העובדה היא שאת זוכרת ו"יודעת" בנימי הגוף והנפש שמשהו קרה שם.
זה הדבר היחידי שמשנה.
ברגע שאת מעבירה את הכוח לאחרים כדי שיאשררו אותך ויגידו לך שמה שאת מרגישה נכון, את גם נותנת להם את הכוח להחליט שאת סתם צומי.
את נותנת לאנשים חיצוניים לך להחליט מי את ומה את, מה עברת או לא עברת, מה את שווה או לא שווה.
אף אחד לא יכול להגיד לך מה היה שם עם אביך לפני שנים, רק את יכולה להאמין לעצמך באמת ובתמים.
ואם את אינך מאמינה לעצמך או שמה את זה בסימן שאלה כי אין לך זכרונות ברורים , זה עדיין אך ורק שלך ואין לאיש זכות או יכולת לאשר או לפוגג את זה.

כן,
לצערינו יכולים לקרות דברים מאחורי ארבע קירות ואף אחד לא מתערב ושואל.
משפחות יכולות להיות דיספונקציונאליות לגמרי ואת הרי מתארת את משפחתך ככזו כל הזמן.
גם אם אחותך חשבה שאת משתעלת מתוך צורך בצוני, היא הרי הייתה בת 27.
27!!!!
איזו אישה בגיל כזה יושבת ולועגת עם חברה לילדה קטנה??? זה דפיקות מוחלטת, סילחי לי!

יכול להיות שלעולם לא תדעי בזיכרון חד וברור מה היה ואם היה.
יכול להיות שתצטרכי פשוט להאמין לגוף שלך, לנפש שלך.
למה זה כל כך קשה?
אילו היית נופלת מעץ בתור תינוקת ולא זוכרת דבר מזה והעדות היחידה הייתה צלקת עמוקה ומכוערת על הירך למשל.
האם גם היית מפקפקת שנפלת?
אז הצלקת שלך היא רגשית ונפשית.
אבל היא שם.
התיקוף היחידי האמיתי שאת יכולה לקבל בעום הזה הוא ממך ואלייך.
כל המרדף האינסופי אחרי אנשים כדי שיאמינו לך הוא הרס עצמי מוחלט, הוא שיחזור של הטראומה, עובדה שכשמאמינים לך מתגלה שבאמת אינך מאמינה לעצמך.
אני הייתי אומרת לך קודם כל לחדול מזה.
לחדול לגמרי!
להפסיק לחפש תיקוף בחוץ, לתת לעצמך את זה מבפנים.
כי זה הדבר היחידי שמשנה.

זה חשוב לי מאוד

כדי לדעת שאני לא פסיכוטית שמדמיינת דברים ומשקרת, ואם אני כן, אז לקבל טיפול בהתאם ולנסות להתחקות אחרי מה שעלול להיות רווח משני מהמצאת סיפור חיים שכזה. כך או כך אני מרגישה צורך להוקיע את עצמי.

אילו הייתה לי צלקת מכוערת יכולתי להאמין ויכולתי לא, אבל את הצלקת המכוערת כולם היו יכולים לראות, להבין, להאמין. אף אחד לא היה חושד בי שהמצאתי צלקת, כי יש פרמטרים ברורים להוכיח שהיא קיימת. אולי לא כתוב עליה מה יצר אותה ומה גרם לה, אבל היא שם ואי אפשר לטעות בכך שהיא שם. והגורם לה, בינינו, לא כל כך משנה. והגורם לצלקות הנפשיות בהחלט משנה, כי אם זה משהו פתולוגי בתוכי ורק המצאתי, אני ראויה לכל גינוי אפשרי ואולי גם לתרופות אנטי פסיכוטיות במינון גבוה, שלא לדבר על טיפול פסיכולוגי עמוק ומקיף.

ואת צודקת, כמובן, לגבי נושא האישורים, המרדפים, התיקופים. זה נכון מאוד, אבל אני לא מרגישה שאני קיימת בכלל, אז איך אני יכולה להאמין לעצמי (=למישהי שלא קיימת)? איך אני יכולה להאמין לעצמי כשלא האמינו לי שאני צריכה משקפיים כי חשבו שאני מקנאת בגיסתי לעתיד שאימא שלי הלכה איתה לבחור מסגרת למשקפיים לפני החתונה, והלכתי כמו עיוורת במשך הרבה מאוד זמן עד שאחות ביה"ס עלתה על זה ואיימה על ההורים שלי במשטרה? ואיך יכולתי לקבל תיקוף כשלא הרשו לי להסתפר וזה היה חלום חיי מאז שזכרתי את עצמי ועד כיתה ה' שאחותי חטפה אותי מהבית כדי לקחת אותי למספרה? ואיך יכולתי לקבל תיקוף כשכל פצע, קטן או גדול, זכה לקיתונות של לעג מאימא שלי ש"שלה גדול יותר ובשלי צריך מיקרוסקופ"? או זה שלא טרחו לקחת אותי אפילו פעם אחת לרופא שיניים בכל החיים שלי, גם לא כשנחבלתי קשה במשחק ונעקרו לי שתי שיניים קדמיות וכל החולצה התמלאה דם? איך אפשר בכלל לחיות בצורה כל כך מעוותת? לא למדתי לתת תיקוף לעצמי. רק בתכנית OA לימדו אותי את זה מאוד בהדרגה ע"י כך שנתנו לי תיקוף ואחר כך למדתי לעשות את זה בעצמי, אבל הכול ירד לטמיון. הייתי צריכה תמיד להגדיל מאוד מאוד כדי שייראו, וגם אז לא עשו עם זה כלום בדרך כלל. עד היום אני אפילו לא יודעת אם קר לי או חם לי, ואני מסתכלת לבדוק באתרים של תחזית מה אני אמורה להרגיש עכשיו. עד כדי כך. הלוואי שזה היה כל כך פשוט.

מייפלס

New member
אוי אוי אוי

איזה ניתוח עצמי מזלזל ופוגעני לגבי עצמך , חבל מאוד מאוד !

Manic Cats

New member
אור

אם אנשים יאמינו לך, אז תדעי שאת לא פסיכוטית ומדמיינת דברים?
בינתיים את אומרת שאם הם מאמינים לך, את לא מאמינה שהם מאמינים לך.

אם זה משהו פתולוגי אצלך והמצאת את זה, את ראויה לגינוי?
איזה גינוי?
שנאה עצמית? עוד ממנה? כליאה במוסד סגור? עונשים? על מה את מדברת בדיוק?
טיפול פסיכולוגי מקיף ומעמיק את עושה ובטח עוד יכולה לעשות.
תרופות את לוקחת ובטח עוד תוכלי.

זה יפתור את הקונפליקט?
תרגישי יותר טוב אם תדעי במאה אחוז שאת ממציאה?
באמת?
ואם תדעי במאה אחוז שזה קרה?
אז תהיה לך עוד סיבה לשנוא את עצמך כי ב"אשמתך" הכל?

איך התשובה לכאן או לכאן (שמיילא אינה אפשרית) תיתן לך הקלה?
זו אשליה לדעתי ואת דבקה בה.
התיקוף העצמי אגב חשוב גם בכדי להרגיש שאת קיימת, בלי שיצטרכו להעניק לך פידבקים מבחוץ על כך.
כן הורים שלך התעללו בך, היו אטומים לגמרי לצרכים שלך, שללו ממך את זכות הקיום ואת הקשב הבסיסי שלך לעצמך.
הכל נכון.

ומה הלאה?

תודה רבה לשתיכן

אני כל כך מעריכה את זה שכתבתן, שהשקעתן. דברים של טעם, ואני צריכה לקרוא שוב ולהפנים. תודה

למעלה