טלנובלה שכזאת

I C E M A N 7

New member
עדיין

אני לא שמעתי על הורה אחר בטבע שמחפש פוליסת ביטוח אצל צאצאיו.
ואת?

shirael

New member
זה בגלל שכל ההורים בטבע

מואילים בטובם להתפגר ברגע שהמערכות מתחילות טיפה לגמגם. האדם יצא מהמשוואה הזאת מזמן עם המצאתה של הזיקנה..

I C E M A N 7

New member

אייבורי

New member
בחיי

לרגע היה נדמה לי שמרק צוקרברג עושה מהפכה חברתית
ודור שלם חי וסובב סביב כלי תקשורתי חדש
ואם לא הייתי מנסה לקרוא את השיעמומון שנקרא מאה שנים של בדידות
שאף גרם לי רצון בלתי מוסבר להתבודד למאה שנים, הייתי חושב שגרסיה מארקס הוא באמת סופר מחונן.

בכל מקרה, ילד הוא לא תוצר של חינוך (אני יודע שאת רוצה לנכס הצלחות) הייתי אומר, ילד הוא אדם עם גנטיקה שעוברת מדור לדור.

בכל מקרה, הולך וגדל הדור ואין ספק שהם מקסימים על שלל חסרונותיהם ויתרונותיהם

Ricca

New member
מרק צוקרברג לא עשה שום מהפכה חברתית

הוא פשוט ארז כמה כלים שהיו קיימים הרבה לפי באריזה סקסית ואינואיטיבית.

אייבורי

New member
חולק על דעתך

המהפכה החברתית קיימת אם נרצה או לא,
תראי איך הדור הצעיר מתנהל היום, תראי איך חיי האהבה שלהם מתנהלים, תראי שם את הפייסבוק במלוא עוצמתו

אפשר לומר על המון המצאות גאוניות שהן רק אוסף דברים קיימים באריזה סקסית, אפשר לומר על תערוכת תמונות שזה אוסף תמונות
שהיו קיימות קודם, עדיין אצירת אומנות היא קריטית, היא היכולת לדעת מה מתאים עם מה, איך הסיפור של התערוכה מסופר, לפעמים או לרוב זה חשוב יותר מפריט אחד בודד בתוך התערוכה.

בכל מקרה, בנתיים מיליארד משתמשים מוכיחים שכנראה הוא מבין מה הוא עושה.

I C E M A N 7

New member
חולק חלקית :)

האינטרנט הוא המהפכה.
האינטרנט הוא האחים רייט, הפייסבוק הוא ה-DC3.

אייבורי

New member
יקר שלי

האינטרנט אכן עשה מהפכה לאינפורמציה
אבל על הבסיס הטכנולוגי הזה
מתרחשת ממש עכשיו מהפכה חברתית, מהפכה שבה שילטונות נופלים
עקב שימוש בפייסבוק, המונים יוצאים לרחובות בגלל הודעה של איזו עלומת שם.
יש שכבות שונות של מהפכות, האחד לא גורע מהשני, רק מהווה עבורו בסיס

פעם, לפני עידן הקוקה קולה

גם רוביספייר עשה מהפכה, וגם לנין. הם אמנם לא פתחו ארוע בפייסבוק, אבל בכל זאת גייסו וערבבו אומות שלמות.
רק שעכשיו זה הרבה יותר מגניב, עם כל הפונטים, הלייקים והטוקבקים, ובוסט מיידי ומשכר של כוח, ותחושה של המצאת הגלגל, וכל זה בלי הצורך לממן דירות מסתור.
יש אוהל.

אייבורי

New member
לא הבנתי מה הטיעון שלך

שפעם גם היו מהפכות, אכן, אבל מה הקשר?

גם לא היה טלפון ואנשים דיברו ועדיין הטלפון עשה מהפכה
גם לא הייתה טלוויזיה ואנשים בהו בעדרי פרות עילגות, ועדיין הטלוויזיה עשתה מהפכה.

הטיעון שלי

שהמהפכה החברתית היא מסה קריטית שצוברת תאוצה בעם עצמו עד שמגיעה לנקודת הרתיחה. פייסבוק הוא רק כלי מודרני שמנגיש וממייד <מהמילה מייד> טרנדים.
במקום לשמוע עליהם מהעיתון או מהרדיו בגוף שלישי. אבל הפטנט להקים מהפכה לא רשום עליו.

ולגבי הטלויזיה - יש טרנד חדש למגר את החולירע מהבית, ובמקום לבהות בפרות עילגות המופיעות שם
, באמת ללכת קצת לשם שינוי לאחו, או סתם לטבע, או לדבר אחד עם השני... לשם שינוי. הולכת להפיץ את זה בפייסבוק.

אייבורי

New member
מה עניין שמיטה להר סיני

המהפיכה החברתית היא מהפכה בדרך בה אנשים מתקשרים זה עם זה.
אפשר לשנוא את הכלי\השיטה ולומר שהיא רדודה
ועדיין ההמונים משתמשים בה
מהפכה שילטונית הייתה קיימת מאז ומעולם.
נראה לי שבלבלת קצת את היוצרות.

לכן גם רדיו, טלוויזיה, פייסבוק עשו מהפכות חברתיות.
ואם את רוצה להיות יוני-בומר מתבודד בבקתה בהרים, בטוח בהיותו חכם מכל אדם, אז בהצלחה.

זה היה

הטיעון שלך ששלטונות נופלים בגלל הפייסבוק.
והגענו לזה כי קראתי למרק צוקרברג חלול והתחלת לנסות לצקת בו קצת תוכן.
וצר לי שאני לא משתכנעת שמסה קריטית היא פתאום מדד של איכות. בדיוק כמו שאני לא משתכנעת שמישהו שמשתמש במילים מתוחכמות שמקיא את פירושם מויקיפדיה הוא הוגה דעות.
מסה קריטית של המשתמשים בפייסבוק היא רק כמות של פרולים שדוהרים אחרי הדבר הבא שיבזבז קצת את זמנם. זה טוב למפרסמים. וכן, זה טוב גם לקופרניקוסים.

Ricca

New member
מליון אנשים משתמשים בעטים

זה אומר שפרקר המציא את הכתיבה?

לפני פייסבוק היו מיי-ספייס, מירק, איסיקיו, חברה, אתרי היכרויות ועוד ועוד.
אני לא מזלזלת בפייסבוק. הוא פתוח אצלי תמיד.. אבל צוקרברג זיהה מגמה ורכב עליה. הוא לא גרם לה.

אייבורי

New member
פיספסת

פרקר המציא את העט הכדורי שהפך את הכתיבה לזמינה להמונים
בדיוק כמו שהמצאת הדפוס לא המציאה את הספרים או הכתיבה
אבל עשתה מהפכה בצריכה ההמונית.
היו גם סמרטפונים לפני אפל, עדיין ג'ובס עם האייפון עשה מהפכה

צוקרברג לא רק זיהה מגמה, הוא הצליח להפוך רעיון למוצר נגיש ונוח להמונים, הוא מהפכת הדפוס של הספרים

קארניו

New member
אין ספק שהפייסבוק שינה את העולם וגרם למהפכה

חברתית . עוד לפני עידן האינטרנט היו רשתות חברתיות אבל צוקרברג הוא זה ש גרם למהפכה של ממש
ואפילו שלטונות מצרים ותוניסיה איבדו את כוחם בהשפעתו של הפייסבוק וגם המחאה החברתית
אצלנו צברה תאוצה באמצעותו כך שהתואר בהחלט מגיע לו .
החלק הרע בסיפור הזה היא סכנת ההתמכרות והפגיעה בפרטיות .

אין ספק

אכן מרק צוקרברג עשה מהפכה חברתית -הוא הקים לנרקיסיזם מדינה משלו והעמיד לרשות דור שלם כלים להפוך עצמם למותגים וירטואליים הנמכרים לצד חזיות מאפרודיטה ומהפכת הצדק חברתי בשקל תשעים, מותגים שהונם החברתי נעמד בכמות ה'חברים' במועדון הוירטואלי שלו.
שבכך רוקן סופית מתוכן את המונח חברות.
את השיעמומון האל מותי קראתי 5 פעמים בתקופות שונות בחיי, וכל פעם כאילו קראתי יצירה אחרת. בכל פעם שכבות משמעות אחרות נתווספו לטקסט ויכולתי דרכו לראות איזו דרך עברתי מקריאה לקריאה כאדם.
וזה מה שאמורה לעשות יצירת מופת - להפעיל אותך רגשית ומנטלית, להתכתב עם החלקים השונים בך. מי שמחפש בספרים שעשועים אולי איבד חלקים בדרך - שווה בדיקה.

ילד הוא לגמרי תוצר של חינוך. על הגנטיקה שעוברת בן דור לדור מתלבשות ההתניות החברתיות בנות זמנו. אם פעם, בדור ההורים שלך, לא שמעו על דבר כזה ADHD אלא כינו את התופעה פרא אדם, בטלן או טמבל <בהתאם לביצועיים הקוגניטיביים האישיותיים המיוחדים> וגינו התנהגויות שליליות במטרה למגר/למתן אותן, אזי היום לכל סימפטום יש שם ומכוני עיצוב התנהגות וגדוד הורים מסנגרים וילדים שמתגאים בסימפטום כאילו היה סמל סטטוס, במקום להחביא אותו מתחת לבלטות ולנסות להשתפר.
שלא לדבר על אומת המגיע לי שהיא לגמרי תולדה של חינוך דור ההורים המקופח שפרץ לתוך עידן השפע, דור המפצה את עצמו על-ידי האבסת צאצאיו בכל מה שלא היה לו או כל מה שחפץ לעצמו אי פעם.

ומה יעשה הדור שהולך וגדל - נחייה ונראה, אם נזכה.

למעלה