טלנובלה שכזאת

טלנובלה שכזאת

אז לי ולבן זוגי יש שנתיים עוד חודש, הוא בן 29 עם חיים קשים מאחוריו, אני בת 24 סטודנטית כרגע שנולדה עם כפית כסף בפה ואף אחד מאיתנו לא יכול לחשוב על חגיגות. אימא שלו גוססת, סרטן אלים שהולך לגמור אותה מאוד מהר, כניראה בשנה הקרובה (אם יש לה מזל).
אז בזמן הזה שאימא שלו בבית החולים בגלל סיבוכים כאלה ואחרים (שהיא מסרבת להגיד ואמרה לרופאים שלא להגיד), אני באתי אליו הביתה וחבר שלי שכבנו על על המיטה (ושאני אומרת מיטה אני מתכוונת למזרון במצב ממש טוב שמצאנו בדרך אליו ושמנו אותו על ערמה של עוד שני מזרונים אחרים שמצאנו על הרצפה כדאי שתהיה לו סוג של מיטה) ודיברנו על העתיד.
יש צד חיובי לעסק הזה, אני אסתכן בלהישמע אדם רע וזועתי, היא לא האישה האהובה עלי עלי אדמות, יש לי הרבה טינה כלפיה בגלל הצרות שהיא גרמה לאהוב שלי, גרמה לו להרבה מאוד סבל טוענת שהיא רוצה שיהיה עצמאי ויצא מהבית ובאותה נשימה מבקשת ממנו לתת לה חלקים נכבדים מהמשכורת שלו כי היא לא היתה מחושבת מספיק טוב, ואם זה לא מספיק חבר שלי אשכרה נכנס לחובות כדי לעזור לה שהיא היתה צריכה אותו. אם הכול ילך כמו שצריך הירושה שהיא הולכת להשאיר דיי הולכת לסדר את בן זוגי, אולי לא ברמה של להפסיק לעבור כול החיים אבל לסגור את החוב שלו ואולי לעשות מעין הכנה ראשונית לקניית בית.
חיסרון? לחבר שלי יש חצי אח, בן 16, אומנם לא פעוט אבל עדיין קטין שצריך איזשהי קורת גג מתחת לראש, על אבא שלו אין מה לדבר, לא רק שהוא לא משלם מזונות הוא אדם אלים, לשניהם אין ממש משפחה קרובה שיכולה לעזור (אמא שלהם נתקה בערך כול קשר אפשרי). מה שאומר שאם אמא שלהם הולכת, הנער עובר להיות באחריות של בן הזוג שלי.
עכשיו, זה לא שהמצב שלנו היה נהדר עד עכשיו, אני מתכווננת, עברנו שנתייים מאוד מאוד קשות שכוללות את אימא שלי שיש לה משהו נגדו (והאדם היחיד שאני מכירה שלא אוהבת את הבנדם) ועושה לנו הרבה צרות, איבוד עבודה שלו, לימודים של שנינו, ומחסור תמידי בכסף שבשביל ילדה עשירה ומפונקת כמוני זה מחרפן, לנוע בין הבית של ההורים שלי לבין הבית של אימא שלו כבר משגע אותי, אני כבר לפחות שנה רוצה כבר להתקדם, להיות אני והוא לבד בדירה משלנו כדי שאני אוכל להיות בטוחה שאותו אני רוצה, כי חוץ מכול הרכבת הרים של השנתיים האחרונות יש באמת אהבה גדולה, יש שם רצון הדדי לתת את הכול כדי שהקשר הזה יצליח הוא החבר הכי טוב שלי ואני לא מסתירה ממנו כלום ושנינו בכוון של לבלות את שארית חיינו אחד עם השני מתי שהכול יסתדר. אבל יש לי את הפחדים שלי, אלוהים ישמור יש לי את הפחדים שלי, כי בשנתיים האלה כול דבר חיצוני שיכל להשתבש השתבש כולל המחלה של אמא שלו ועכשיו המחשבה של גם עם הכול "יסתדר" ותהיה ירושה כמו שצריך אז אני תקועה עם שותף לחדר לעשור הקרוב. אני אתן כול מה שאהיה מסוגלת לתת, ואני אהיה שם מתי שהוא יבקש גם אם זה לישון על מזרון על הרצפה באמצע הקיץ עם מאוורר בקושי. זה מפחיד אותי, זה מתסכל אותי שכול הדברים שפינטזתי עליהם שיהיו עם בן זוג צריכים לבוא בצורה כלכך קשה, אני מתכננת ואלוהים צוחק לי בפרצוף, ואין שום דבר שאני יכולה לעשות, אני כזאת קטנה ליד הבעיות שלו, ויש לי קול קטן שכול משבר שכזה מנקר לי בראש ואומר לי "אולי הגיע הזמן לסיים את זה? אולי מגיע לך משהו יותר נוח?" ואני מפחדת שיגיע היום שבו אני אגור עם בן הזוג שלי ואח שלו ואני אפרק את החבילה בגלל שטות. במיוחד שאני כלכך לא רוצה לעזוב, לא מסוגלת ולא מוכנה... אני כבר מבולבלת... אוף..

סטנגה Joe

New member
נדמה לי

שהכי בריא בשבילך ועבור שניכם הוא לשבת ולדבר.
אבל לא סתם לדבר אלא לפתוח את כל הבעיות והתסריטים האפשריים ולתכנן ,אפילו בכאילו מבחינתך, את מהלך הדברים.
תראי מה התכנונים.
תראי איך הוא מגיב.
מה הוא חושב על הפחדים שלך.
אחרי מהלך כזה יהיו בפניך כנראה יותר נתונים על מנת להחליט האם את זה את רוצה ואם את רוצה להמשיך בקשר.

את בסך הכל בת 24

אבל רוצה שהדברים יקרו מהר מהר ולנוחיותך המירבית: שאמא שלו תמות כבר, שאח שלו יעלם, שתקבלו ירושה והחיים יסתדרו לכם דבש... את מבינה שזה נשמע ממש רע...
אז יש לי חדשות רעות, הדברים (מהצד שלו) לא הולכים להסתדר כל כך מהר וכל כך בקלות (וגם תשכחי מירושות שירפדו לך את החיים) והעובדה שאת רוצה שהדברים הללו יקרו, לא אומרת שגם אותו המהלכים הללו ישמחו...
אם הוא ממש חשוב לך ודחוף לך להיכנס איתו לחיים משותפים (מגורים) ולהיות איתו בתקופה הקשה הזאת, את תצטרכי לקחת בחשבון שבתקופה הקרובה (ייתכן חודשים, ייתכן שנים) את תצטרכי להטות שכם, להיות העוגן של הזוגיות שלכם ולתת את הגיבוי, גם הכלכלי. מה שאומר אולי לדחות לימודים בשנה ובמקום זה לעבוד כדי לממן חיים משותפים.
האם את מסוגלת לזה? לשים בצד את עצמך בשביל הזוגיות? בשביל בן זוג במצוקה? גם אם הורייך לא יתמכו? וכל זה בלי להיות ממורמרת? ובלי לחשבן "מתי כבר הוא יחזיר את ההשקעה בו"?
תעני בכנות על השאלות הללו ורק אז תחליטי אם את מסוגלת לפחות לנסות את זה. וגם אם תנסי ותגלי שאת לא עומדת בזה - לא נורא - זה עדיין שעור מצויין לחיים (אולי אפילו יותר שווה משנת לימודים).

שילה1

New member
הירושה העתידית אם בכלל,האח,האמא,החבר-הכל יחד

מזכיר לי סרט תורכי.
אז-או שאת מוכנה ורוצה לחיות בסרט,או שהמציאות קוראת לך,ואת רצה לקראתה.
ואז-בררי את כל מה שאפשר,וקחי החליטות נבונות.
את כולך בת 24.מה המהירות?

מריוס זכריה

Member
מנהל
שם המשחק: סבלנות

אני חושב שבמקרה הזה הסבלנות תשתלם, ואני לא מתכוון לצד הכספי, אלא לכך שהזוגיות שתשרוד את הקשיים האלה תהיה כנראה שווה את הקשר.

אני מבין שהטריגר המיידי הוא נושא האח (חצי-אח זה בעצם אח, וכדאי לקרוא לו כך, מה עוד שאני מבים שהוא אח יחיד).

אני לא חושב שדיהיה נורא כל כך עם האח הזה. הוא בהטח גם לא ירצה לגור עם אחיו וחברתו כל החיים. דרך אגב, אם יש ירושה, נראה לי שהיא תתחלק בין שני האחים, כך שגם לאח הצעיר יהיו בסופו של דבר אמצעים להתחלת החיים.

אני יודע שזה לא אידיאלי, זה לא החלום הרטוב, וכולי. אבל מנסיוני חלומות רטובים בדרך כלל נשארים או חלומות או רטובים. המציאות היא אף פעם לא כמו סרט שלך וולט דיסני. אז אם יש לך קשר טוב, אני מציע לך לא להילחץ, להיות סבלנית, מכילה, וכך תרוויחי את ותרוויו כולכם בטווח הארוך.

וכן, אני מאוד מבין את הרצון לגור יחד. קשה לנהל קשר משני בתים שונים. אבל גם כאן העצה היא: סבלנות.

יש גם חצי אחות

(אותו אבא ולא אותה אמא) אבל אין קשר. בכללי אין קשר עם שאר המשפחה, משני הצדדים שלו, יש לנו תמיד את הבדיחה שאם וכאשר אנחנו נתחתן אז מהמוזמנים שלו הולכים להיות פחות מ10 אנשים וכול המשפחה הגדולה שלי לא הולכים להבין איפה הצד של החתן. כבר אמרתי שזה קצת טלנובלה ("אתם לא משפחה אתם תשבץ")

היחס של חבר שלי אליו זה כאח לכול דבר, אפילו שאבא של אותו אח גרם לחבר שלי המון סבל (וערב זה האח לא מוכן בכלל לקשר עם אבא שלו).

בתכלס הוא נער מקסים חכם ומצחיק, מת שיפנקו אותו אבל זה מובן בלהתחשב במה שהם עוברים. אני לא מניחה שהוא רוצה את זה אבל גם אני וגם בן הזוג שלי לא רואים ברירה אחרת, כי דבר ראשון הם אחים שדי קשורים אחד לשני והוא לא מתכוון לתת לו להסתדר לבד. וגם אם הוא היה רוצה לתת לו להסתדר לבד אין בדיוק איך, אין קרובי משפחה מעורבים, המצב של הפנמיות לנוער בארץ הן במצב זועתי ומלאות בעברינים (הוא ניסה כבר להיות שם) וגם אם הירושה של האימא תהיה גדולה כמו שהם מצפים זה עדיין לא מספיק כדי לתת לו מקום משלו. מה שיהיה בסופו של דבר שנגור כולנו יחד. ואין לי מושג בכלל איך זה הולך עם הצבא שהוא יצתרך ללכת.

בקשר לירושה, האמא שלהם קבעה שבינתיים עד שהוא יגיע לגיל 18 לחבר שלי יש את האפוטרופוסות על אחיו והיא מפקידה אותו אחראי על כול הרכוש שלה ומבחינתו זה ברור שזה שייך לשניהם

מסתבר שאני עד כדי כך חסרת נסיון, למרות שלא חשבתי ככה.. לומדים תוך כדי עשייה אני מניחה...
אני אמתין :)

1Shir

New member
הערה לגבי הצבא

הוא בטח יהיה חייל בודד. יש המון משפחות שמתנדבות לארח חיילים בודדים בסופי שבוע, ארוחות ערב של יום שישי וכאלה.
הוא כמובן לא חייב אם הוא לא רוצה (בתור יהיה חייל בודד יציעו לו כל מיני הטבות כמו שכ"ד), אבל אולי הוא ירצה.
אאל"ט כתבת שהוא כבר פחות משנתיים לפני צבא, זה לא איזה ילד קטן שעכשיו תצטרכו לטפל בו כל החיים... הרי אם זה היה כך, יש גם משפחות אומנות. בכל אופן במידה והאם תלך לעולמה, תוכלו לנסות לערב פקידת סעד ואולי יתברר שיש לכם אפשרויות לדברים שמגיעים לכם (בגלל שהאח הוא קטין, בלי אמא ובלי קשר עם האבא, ובלי אף בן משפחה בוגר ומבוסס שידאג לו, שנות ה-20 זה די צעיר ולא מבוסס).
אם את באמת מעוניינת בעתיד עם הבחור הזה, את עדיין צעירה, תסתכלי בפרופורציות על הדברים.
כמו כן, כי את עדיין צעירה, יכול להיות שאת לא בטוחה שהוא הגבר של חייך (גם אם את בטוחה זה לא אומר שהוא אכן יהיה, אבל לפחות לדעתי צריך להרגיש שלמים עם הרצון), ואז יתכן שתעזבי אותו... אל תגיעי למצב שאת נשארת איתו מתוך רחמים ואמפתיה למצבו.

chenby

New member
נולדת עם כפית כסף בפה

זה די אמר לי את הכל.
את בת 24, שכנראה רגילה לקבל כל מה שאת רוצה, בטח גם בזמן שאת רוצה. ובינתיים ה"אהוב" שלך עומד לאבד את אמא שלו שממש לא בידיים שלך לשפוט אותה או אותו או את המערכת יחסים שלהם.
אמא זו אמא זה קודם כל. מאחלת לה באמת רפואה שלמה וכל הכבוד לו שהוא מטפל בה גם כלכלית כי זה מה שצריך לעשות.
בהמשך הוא גם יעזור לאחיו כי זה מה שצריך לעשות ויותר מזה, זה מה שהוא ירצה לעשות.
את צעירה, את כנראה לא במודעות להבין בכלל מה הוא חווה כל החיים וכמה אחריות יש עליו ואת מתעסקת בירושה שהיא בכלל לא שלך. עוד אין לך טבעת על האצבע. אולי באמת מגיע לך משהו יותר נוח.
ואולי לו מגיע מישהי שיודעת מה זה לתמוך ובמקום לנטור טינה לאישה גוססת, תכבד ותאהב אותה גם - כי עם כל הקשיים שהיא הערימה על הבן שלה, היא כנראה לימדה אותו להיות אדם דואג ואחראי. בהחלט מגיע לו אישה דואגת ואחראית. לא לעצמה או לנוחיות שלה. אלא לאנשים אחרים כלומר רואה מעבר לעצמה.
לאור מה שכתבת, ולאור החתימה שלך, העזתי להסתכל, אבל עדיין לא ראיתי מעבר לחיצוניות (כסף וירושה זה הכי חיצוניות נשמה).
זה לא אומר שזה חייב להישאר ככה. אנשים גדלים ואנשים משתנים ואת באמת צעירה. התרגלת כל החיים שלך לנוחיות וכפיות של כסף, ואולי עם ההתבגרות תביני שיש עוד דברים חוץ מנוחיות בחיים. כי אין באמת מנוחה בעולם הזה. במקום לשים את אחיו כמשהו שצריך להיפטר ממנו, תחפשי אולי איך את בעצמך יכולה לתמוך ולעזור לו גם כן. כי אם אמא שלו תמות והוא רק בן 16, הוא בהחלט יצטרך לקבל כל תמיכה אפשרית. בטח רגשית קודם כל. את מסוגלת לזה?

אלה לבטים של

כלבת'ה מתחילה, שחקנית אינטרסנטית שבגדול אילולא היה במצב נפשי ורגשי נסער ומסורבל, היה אמור לברוח ממנה כל עוד נפשו בו. מה שאת מספרת בגילוי לב באמת אמיץ זה שבראש שלך כבר ביטלת את כוווולם <כולל אותו> שם במשוואה וכבר אין לך סבלנות להגיע לכסף, ואת מתבאסת שזה לא קל כמו במשחק מחשב, ששם מורידים בששון את המכשולים וזוכים בקופה עם תרועת נצחון.

ומה שעוד יותר יפה בסיפור שלך, שגם בתור ילדת שמנת עשירה את לא מפנקת את עצמך ואותו מהמשאבים שלך, אבל פוזלת בלי בושה על מה שיש לו או יהיה לו <אם לא המעצבנים האלה - הבת זונה שלא מתפגרת בקצב הרצוי והתיק של הממזר היתום
>. יען, מה ששלי - שלי, ומה ששלך - שלי
.

אני אומרת בהחלט כן - הגיע זמן לסיים את זה. לא מגיע לבחור הזה שאחרי כל מה שהוא עבר בחיים שתבואי גם את, אם חורגת מרשעת, ותעשקי אותו. קחי לך איזה טוי בוי עשיר כמוך ותשחקו בקקה שווה מול שווה.

אייבורי

New member
אכן את לא רק פנים יפות

יש לך גם אישיות מגעילה ודוחה.

ברכות.

ואני מאחל לבחור המון הצלחה כי עומדת לפניו תקופה קשה
ומשפחה זה בטח הרבה יותר ממה שאת מסוגלת אי פעם לתת

I C E M A N 7

New member
אז מסתבר שיש גם לשמש צד אפל

באמת שאפו על הפתיחות.
בדרך כלל צריך לגרד את עטיפת הצלופן בכדי לחשוף את הצד המגניב הזה.
והנה את, מתוקה כזאת, מפנקת אותנו כבר בפוסט הפתיחה

את נשמעת לי ילדה קטנה ואנוכית

שלא מבינה דבר וחצי דבר, זה מה שקורה כשמפנקים ילדים יותר מדי, הם לא יודעים להתמודד לבד כי רגילים שההורים נותנים הכל.
אז מה אם הוא עזר לאמא שלו כלכלית, מי את שתשפטי אותה על הבחירות שעשתה בחייה כשגילה כפול (אם לא יותר) משלך!
גם אני עזרתי לאמא שלי כלכלית ואני לא חושבת שיש בזה דבר רע כשלהורה קשה להתמודד לבד, הוא כל החיים נתן והעניק לילד שלו, לא יקרה שום דבר אם ביום שהילד יכול לגמול חזרה- הוא יעשה כן.
בקיצור- עדיף שתפרדי מחבר שלך כי את לא באמת אוהבת אותו ואת לא מוכנה לשלב הבא- שזה לגור ביחד.
נראה לי שלא מיצית מספיק את הבנים בחוץ.

Aski7

New member
זה תמיד הטריד אותי ולכן אפתח חפירה

והאמת שזה גם הטריד די הרבה את אמא שלי: בלי קשר לכותבת הפוסט (שאני רק אגיד ״אמן!״ על תגובות של חן והמפלצת ואוסיף שזה עושה לי בחילה ההתנשאות שלה עליו וראיית הצדדים ה״חיובים״ העלובה הזו שלה)

״הוא כל החיים נתן והעניק לילד שלו, לא יקרה דבר אם ביום שהילד יוכל לגמול חזרה- הוא יעשה כן..״

הורה שמביא ילד זה כי הוא רוצה המשכיות, ילד משלו.. משהו שהוא שלו לעד.. וכו..
בבחירה הזו הוא לוקח בחשבון שהילד יהיה תלוי בו והוא יצטרך להאכיל אותו ולדאוג לו ואם לא יכול: אז שלא יביא!!!
לילד לא היתה בחירה אם להיוולד או לא והבנאדם היחיד שההורה חייב! לדאוג לו זה הילד שלו עד הגיל שהילד יוכל לדאוג לעצמו.
הילד לא חתם על חוזה והוא לא היה מודע שההורה יגיש לו חשבון בסוף..
תמיד שיגע אותי לשמוע הורה שאומר ״גידלתי אותך..נתתי לך..״ ובא לי להזכיר לו שהוא זה שרצה צעצוע וילדים והנתינה הזו אמורה להיות נטולת אינטרסים! אי אפשר להכריח מישהו לקיים חוזה שהוא בכלל לא חתם עליו.
לזכותה של אמי יאמר שתמיד אמרה לי שהיא דואגת כי היא בחרה להביא אותנו, לגדל, להאכיל, לחנך..
אבל היא גם לימדה אותנו להיות אנשים טובים ולאהוב אותה ולכן נדאג לה כשתצטרך ולא בגלל דבר שהיא עשתה או לא.
מתוך אהבה ואכפתיות... ולכן יש לעשות הפרדה בן ילד שרוצה ״לגמול״ להורה שלו לבן מה ההורה נתן לו (שהיה צריך לקחת בחשבון או לא להביא ילדים!!! זו חובתו!!!)
ומה אם הורה היה לא מספיק טוב אז מגיע לו שיזניחו אותו??
ילד שהוא אדם טוב ידאג גם להורה פחות טוב.

אני אתן לך דוגמא שתצליח להסביר לך אולי יותר טוב מה אני מתכוונת:
נניח מישהו מארגן עבורך מסיבת הפתעה (כזאת שלא היה לך מושג שיכולה להיות!!) , כיף מתנות פינוקים שמחה.. טרחה מסביבך
בקיצור את מרגישה שממש דואגים לך.
אממה בסוף הערב באים ומגישים לך חשבון.
על העוגות, המתנות, הטרחה..,על השתיה.
איזה מסיבה כייפית נכון??!!! אבל זה זמן ״לגמול״ על משהו שבחרו בשבילך ומעולם לא התחייבת!

לי נראה הרבה יותר הגיוני שתרצי לפנק גם אותם מתוך זכרונות טובים והערכה ולא כי את צריכה או חייבת.

סליחה שנתפסתי על המשפט הזה כי אולי אפילו לא התכוונת.
פשוט כל כך הרבה הורים עושים את הטעות הזו וזה לנדנד לילדים כמה הם נתנו גידלו והאכילו כשהיה בן 7.

Aski7

New member
ובמצב של המסיבה

אפילו יקומם אותך לשלם את החשבון.
ובסוף עוד יעשו אותך כפויית טובה ואגואיסטית...
ובהקשרינו זה ישמע כך: ״אחרי כל מה שנתתי לו.. את הנשמה נתתי בשבילו..״

כשתהיי אמא

תמיד תוכלי לבחור את דרכך כראות עינייך. ומה שתגלי הוא שמה ש'רואים מכאן לא רואים משם', ושגם הורה הכי מסור לא יכול ולא אמור להיות מלאך. ואם הוא 'מלאך', קרי לא רוצה ולא דורש יחסים הדדיים - תגדל לו מפלצת מפונקת ואנטי-סוציאלית מתחת לשרביט הקסמים שלו.
אי אפשר ולא בריא לחנך לאהוב את ההורים. אהבת ילד היא פועל יוצא משיוכו ומהנתינה החד סיטרית המזינה של ההורים בשנות ילדותו, אבל לנתינה הזו יש תאריך יעד - עד ההתבגרות. ויש בה גם השקעה. את אמנם לא ביקשת להיוולד, אבל עשו לך את הטובה הזו וסיפקו לך הזדמנות לעבור את מסלול המכשולים הזה, לטוב ולרע, וציידו אותך בכלים כאלה ואחרים. ועל ההזדמנות והכלים האלה את חייבת לאנשים שהשקיעו בך במקום בעצמם, כדי שביום בו אולי הזדקקו לתמיכתך <ורוב ההורים לא מאחלים לעצמם להגיע לרגע האומלל הזה> שתהיי שם במלוא איתנך להשיב להם כגמולם. אם לא תעשי כן מטעמים אנוכיים של מי שמתממת 'כי לא ביקשה להיוולד' - החשבון של כפויית טובה ואגואיסטית הוא כסף קטן לשלם.

וכן, לא לכל ההורים מגיע. יש הורים מפקירים, נוטשים, מתעללים, ועוד כהנה גוונים של גועל נפש שבערוב ימיהם לא מתביישים וסוחטים רגשית, ושהתמיכה בהם לא מגיעה להם, אבל לפעמים היא מוגשת, כשהילדים שלהם גם בגיל 60 נותרים במקום הפצוע, המרצה והנואש לזכות באהבתם הרעועה.

Aski7

New member
כשהורה

אומר ״גידלתי אותך כל השנים.. מה ביקשתי..״ וכל השאר מבחינתי זו מניפולציה לשמה וסחיטה.
ומה שמציק לי יותר מכל זה המשפטים האלה לעבר ילדים למען לזכות במשהו.
ולא באמת אם אני ״חייבת״ או לא ואם נכון לחנך ילדים לאהוב את ההורים או לא (שכאן פשוט התכוונתי לכיבוד הורים).
אצלי ספציפית אני לא מרגישה חייבת ואם כן כבר ״שילמתי תחוב״ מאז שהחלפתי חיתולים לקשישות בבית חולים בגיל 14.
וכמובן שאמי ״נהנתה״ מהמשכורות מאז ועד היום (זה הרבה מעבר למשכורות ששילמתי מבחינתי.)
היום כל עזרה היא נטו מדאגה ואכפתיות, ולמדתי לשים גבול בכבלי ליפול למניפולציות.
ואולי אני ילדה כפויית טובה אבל אני לא אהיה מוכנה לשמוע ממנה משפט כזה לעולם.
ואני לא אגיד את זה לילדיי.. גם אם ארגיש שנתתי להם את נשמתי..
לגבי חייבים או לא להשיב כגמולם. ציפיות זה בסדר אני מניחה..
לא יודעת נראה איך ארגיש כשיהיה לי ילד.

Ricca

New member
כשהורה מגיע למצב שהוא צריך לומר משפט כזה

לילד שלו, הוא מבין שיצא לו ילד אנוכי.

אני ראיתי מספיק ילדים כפויי טובה ומגעילים, שלא יודעים להעריך מה שההורים נתנו להם.
וכן - מה שהורים נותנים לילדיהם זה לא מובן מאליו. רוב ההורים עושים הרבה יותר מהמינימום של להאכיל ולהעניק קורת גג.

Aski7

New member
הורה

שמביא ילד כדי לתת לו את המינימום של להאכיל וקורת גג. שלא יביא ילדים!!! שיקח כלבים (ואפילו על חינוך שלהם צריך להשקיע)
עצוב איך אנשים רוצים להיות הורים (כדי שיהיה להם ילד!) בלי כל מחשבה על מה האחריות הזו אומרת ומה הם לוקחים על עצמם ולדעת שהם יעשו את המיטב כדי לגדל אותו לא כפוי טובה ולא אנוכי. ושאולי ביום מן הימים זה יחזור אליהם אבל לא בטוח הם בכל זאת יתנו 100 אחוז.

את יודעת

בטבע הכל הרבה יותר פשוט. כי אין שם נעלי ריבוק וסוני פליי סטיישן, ואין חברים עם בתים מנכרי עיניים. יש אמא, גורים, סכנות, אתגרים, לפעמים גם אין אמא. החיים מתחילים מייד מהביצה.
אבל הגור האנושי הוא התלותי ביותר מבין כל הייצורים שהטבע ברא, וככל שהשפע מתפשט - גם המושחת ביותר.
יש אנשים שמתוך עוני ודלות אמצעים גדלו להיות אנשי רוח דגולים <גבריאל גארסיה מרקס> ויש שמתוך עושר גדלו לחזירים חלולים <מרק צוקרברג>, ויש גם כאלה שינטרו טינה על העוני כי עינם צרה בעושר של האחר, יתנכרו להורים העניים על ש'לא נתנו להם', ויש שיוותרו אחרי ילדות עם כפית של זהב על כל הנוחות והכסף וילכו לגדל ילדים במדבר, בתנאי שטח, רק כדי שהילדים ילמדו מה זה חיים ומה זו התמודדות.
הורות לא נמדדת בנעלים, ולא נמדדת בכסף, הורות זו דרך גידול וחינוך לערכים ותקווה שהתוצר הסופי יהיה ראוי את כל ההשקעה בו. ואם השיח הבינדורי הוא כמו שאת מתארת אז יש שם ניכור וחוסר הערכה וקבלת ההשקעה בך כמובן מעליו. להורה זה המובן מעליו, לילד זה לעולם חוב פתוח
.

I C E M A N 7

New member
לפי דברייך

דווקא ההורה האנושי הוא התלותי ביותר מבין יצורי הטבע.
בעבור השקעה עם תאריך יעד של שני עשורים, הוא מצפה לחוב פתוח לכל החיים.

למעלה