תשובה
ראשית, מבדיקה בלתי מחייבת שעשיתי (כלומר, שיחות עם חבריי הסטודנטים), התברר לי שמשום מה כמעט כולם משוכנעים שיש להם חרא של זכרון, אבל הם מהירי קריאה וחדי מחשבה. בסופו של דבר, אין אפילו סטודנט אחד שהצליח להראות לי שבאופן עקבי ציוניו במבחן בחומר פתוח טובים בהרבה מאלה שבחומר סגור. אז נכון, לכל אחד יש מבחן שפתאום הוא מוציא 98, ומבחן עם 70, אבל באופן כללי - אין שום הבדל. סטודנט ממוצע ישאר סטודנט ממוצע. במילים אחרות, אני פשוט לא יודע איך לעקור את התפיסה של סטודנטים שאם המבחן יהיה בחומר סגור הציונים שלהם יפגעו. זה לא רציונלי, מעיד על חוסר הבנה של שיטת התיקנון, ובעיקר חסר כל גיבוי אמפירי. אגב, אפילו אם אתה הוא זה שיצליח להראות לי פער בציונים בין שני סוגי המבחנים, הרי שהפקולטה אינה יכולה להתאים את המבחן ליכולותיו האישיות של כל סטודנט. שנית, אני מניח שההבדלים בין העברית לבין ת"א אינם דרמטיים. נשמע לי בלתי סביר שבדרך כלל מבחן בחומר סגור הוא מבחן של "הקאה". כאמור, יש יוצאים מן הכלל, אלא שהם מעידים על הכלל. שלישית, התפיסה שלך היא שנזק קטן המשותף להרבה אנשים הוא "לא מעניין". לא ממש ברור לי איך תובענה ייצוגית, או מחאת הקוטג', או עמלות שורה בבנקים מתיישבות עם טיעון כזה, שלמעשה מכשיר אי-חוקיות סדרתית. וזה, כמובן, בדיוק טענתי לאוניברסיטה - היא פשוט גונבת כסף מהסטודנטים, אך מקפידה לפזר את הגניבה על כולם, כדי שלא תפרוץ מחאה. רביעית, ולגבי איכות הסביבה - לפני פחות מעשרים שנה היה ברור, טבעי, ומובן שאת השפכים מזרימים לקישון ולים. היום זה לא יעלה על הדעת. חכה בסבלנות עשר שנים, ותראה שיהיה חוק כנגד בזבוז הנייר הבלתי נתפס הזה.