טיפים ללמידה?

JaneLame

New member
כמה מילים על דיו צבעוני

מצאתי שהדפסה בשחור-לבן (בקמפוס, כי בבית זה יקר טילים) וצביעת הדברים החשובים בטושים זוהרים זו הדרך האידיאלית עבורי. זה גם יותר זול מלהדפיס צבעוני, וגם אני קוראת יותר טוב כשאני צריכה למיין את הדברים ככה. יש לי 4 צבעים של טושים זוהרים: אחד לדברים חשובים, אחד לכותרות, אחד לשמות של פסקי דין ואחד לסעיפי חוק. המקראות, אגב, היו בזבוז כסף מוחלט ועוד לא יצא שהשתמשתי בהן. סתם ערמות של נייר לפחים הירוקים של האגודה למען החייל.

sacrament

New member
אני עשיתי גם וגם וגם

הייתי עורכת ימים שלמים מחברות ועושה צביעות מסוגים שונים ואחרי זה עוברת עם עוד 2-3 מרקרים בצבעים שונים. כשאני מסתכלת עכשיו על מחברות שלי זה נראה כמו בלאגן בכל צבעי הקשת ורק אלוהים יודע איך מצאתי שם את הרגליים. זה מוזר, אבל כשאתה במבחן זה אשכרה עובד.

Anabol

New member
קודם כל,

אני באמת לוקה מאוד בזיכרון ומצטיין בחשיבה מהירה. אז אין ספק שחומר פתוח פועל לטובתי. אבל מעבר לזה, כתבת שאין הבדל מעשי? אני ממש לא מסכים. לפחות כאן בעברית, מבחנים עם חומר סגור מתרכזים בעיקר בהקאה ושינון של חומר. לעומת זאת, במבחנים וחומר סגור אין ועם לבחון על הברור מאליו, אז שואלים שאלות מהותיות שלא כתובות באופן מדויק במחברת הבחינה ודורשות מחשבה מסוימת. בכל המבחנים הסגורים התשובה לשאלה פשוט כתובה באחד מדפי המחברת בחינה. כמעט ולא נדרשת חשיבה בכלל. הבעיה היא שאני לא זוכר את אותו דף לרוב. לגבי הטיעון הסביבתי - זה כבר עניין אחר, והוא פחות משמעותי לעניין שידברתי עליו למעלה. נקרא לזה רע הכרחי. מה גם שאני לא חסיד גדול של הפחדים הלא הגיוניים לאיכות הסביבה. כן, זה קצת נזק כספי, אבל זה לא כזה ביג דיל. וגם אם את צודקת בכל טיעוני הסביבה, זה לא הסיבה להמשיך/ לפהסיק מבחנים בחומר סגור.

dumb student

New member
תשובה

ראשית, מבדיקה בלתי מחייבת שעשיתי (כלומר, שיחות עם חבריי הסטודנטים), התברר לי שמשום מה כמעט כולם משוכנעים שיש להם חרא של זכרון, אבל הם מהירי קריאה וחדי מחשבה. בסופו של דבר, אין אפילו סטודנט אחד שהצליח להראות לי שבאופן עקבי ציוניו במבחן בחומר פתוח טובים בהרבה מאלה שבחומר סגור. אז נכון, לכל אחד יש מבחן שפתאום הוא מוציא 98, ומבחן עם 70, אבל באופן כללי - אין שום הבדל. סטודנט ממוצע ישאר סטודנט ממוצע. במילים אחרות, אני פשוט לא יודע איך לעקור את התפיסה של סטודנטים שאם המבחן יהיה בחומר סגור הציונים שלהם יפגעו. זה לא רציונלי, מעיד על חוסר הבנה של שיטת התיקנון, ובעיקר חסר כל גיבוי אמפירי. אגב, אפילו אם אתה הוא זה שיצליח להראות לי פער בציונים בין שני סוגי המבחנים, הרי שהפקולטה אינה יכולה להתאים את המבחן ליכולותיו האישיות של כל סטודנט. שנית, אני מניח שההבדלים בין העברית לבין ת"א אינם דרמטיים. נשמע לי בלתי סביר שבדרך כלל מבחן בחומר סגור הוא מבחן של "הקאה". כאמור, יש יוצאים מן הכלל, אלא שהם מעידים על הכלל. שלישית, התפיסה שלך היא שנזק קטן המשותף להרבה אנשים הוא "לא מעניין". לא ממש ברור לי איך תובענה ייצוגית, או מחאת הקוטג', או עמלות שורה בבנקים מתיישבות עם טיעון כזה, שלמעשה מכשיר אי-חוקיות סדרתית. וזה, כמובן, בדיוק טענתי לאוניברסיטה - היא פשוט גונבת כסף מהסטודנטים, אך מקפידה לפזר את הגניבה על כולם, כדי שלא תפרוץ מחאה. רביעית, ולגבי איכות הסביבה - לפני פחות מעשרים שנה היה ברור, טבעי, ומובן שאת השפכים מזרימים לקישון ולים. היום זה לא יעלה על הדעת. חכה בסבלנות עשר שנים, ותראה שיהיה חוק כנגד בזבוז הנייר הבלתי נתפס הזה.

comer789

New member
אני לחלוטין לא מסכים

ברור שסטודנט ממוצע יישאר סטודנט ממוצע, וסטונדט ממוצע יצליח בערך באותה מידה בשני הפורמטים. אבל: 1) חומר פתוח מנטרל רבות את הפקטור של הלחץ- משאיר את הסטודנט רגוע יותר ופנוי יותר לחשיבה בהירה וניתוח עמוק. מה שיותר משקף הבנה משפטית בחיים האמיתיים, שם לא עומדים עם סטופר של 3 שעות. יותר משקף להראות יישום של הלכה, מאשר רק לזכור אותה. 2) לא מעט סטודנטים סובלים מלחץ בחינות\ קשיי שליפה מהזיכרון ברמה כזו או אחרת, וחומר פתוח עושה יישור קו בין כולם. 3) לגבי הבזבוז נייר: השאלה אם אתה טוען רק לגבי הכסף שזה עולה לסטודנטים, או לגבי הנזק הסביבתי. אני בכל אופן חושב שאכן מדובר ברע הכרחי. לימודים עולים כסף בהרבה היבטים משניים, וזה אחד מהם. ולגבי הנזק שנגרם לסביבה- טיעון זה ברור שלא צריך להטות את הכף. האמת שעד עכשיו הוא אפילו לא עלה בדעתי. אני מניח שבעתיד פשוט נדפיס על נייר ממוחזר במקום נייר רגיל, ובזה נמצה את המאמץ הסביבתי.

dumb student

New member
נו בחייך

1. אני לא יודע מה זה "החיים האמיתיים", ותן לי לחדש לך - גם אתה לא. ואם אתה חושב שלא עומדים עם סטופר, אתה מוזמן לשבת בכמה דיונים בבית המשפט, ולראות כמה סבלנות מגלים שופטים לעורכי הדין. אז נכון, במשרדים של הרצוג יש כמה חודשים להכין כל חוזה, אבל זה ממש לא "החיים האמיתיים" שנכונים תמיד. מעבר לכך, גם במבחן בחומר פתוח, בוא אני אדהים אותך, אתה זוכר אותו דבר כמו למבחן בחומר סגור. זה פשוט אותו דבר. 2. לחץ בחינות = לא רציונלי. קשיי שליפה מהזכרון = משותף לכולם, ולכן מקשה על כולם באותה מידה, ולכן ממילא הפקטור מנטרל את זה. שוב, זו חוסר הבנה של משמעות התיקנון. אם קשה לכולם, אז בעצם לא קשה. 3. על מחשבים שמעת?

comer789

New member
נו בכיף

מה הבעיה להקים תשתית מחשוב בחינות ל200 סטודנטים שנבחנים בו זמנית? קשיי שליפה מהזכרון\ לחץ בחינות- לא משותף לכולם, לפחות לא באותה רמה. מבחן בחומר פתוח מנטרל הרבה מההשפעה של המשתנים הללו. לכן, אני לא מסכים שאם קשה לאחד, אז קשה לכולם, כי מדובר בסוג קושי אחר.

dumb student

New member
כסף ואיכות סביבה

לגבי הקמת תשתית מחשבים - כפי שאמרתי, המספרים של הבזבוז הם כמעט מבהילים. בכסף שיחסך אפשר להקים מערך מחשבים שלא יבייש את נאסא. לגבי המשתנים - שום דבר לא משותף לכולם באותה רמה. גם לא מהירות הקריאה, מהירות הכתיבה, הרמה באנגלית והשד יודע מה. בסופו של דבר, העובדות הן שציונים שלך במבחנים פתוחים, והציונים שלך במבחנים סגורים, הם זהים. זה הכל בראש שלך. ובשביל שסטודנטים שנה א' יהיו רגועים, אני לא מוכן להוציא מיליוני שקלים ולבזבז עשרות דונמים.

dumb student

New member
אגב

סתם משהו "קטן": את העבודות השוטפות, ואת הסמינרים והפרוסמינרים, אנו נדרשים להגיש מודפסים. על חשבוננו. מה הבעיה בעותק וירטואלי (אגב, זה מה שקורה בכל מוסד בעולם שמכבד את עצמו)? ואם העינים הרכות של המתרגל מתעייפות - מה הבעיה שהוא או הפקולטה ידפיסו על חשבונם, ולא על חשבוני? הבעיה היא אחת - שלא אכפת לנו.

sacrament

New member
לא צריך ללכת רחוק למוסדות בעולם

בקרית אונו מגישים דרך אתר הפקולטה את העבודות. יכול להיות שבעוד מוסדות...זה פשוט מה שאני יודעת.

Amie

New member
../images/Emo45.gif גם בעברית (נכון ללפני שלוש שנים)

comer789

New member
אבל אני מבין את זה

מתרגל שיש לו לבדוק 200 עבודות, זה הרבה יותר נוח לו לקרוא אותן מדף מאשר לפתוח כל כך הרבה קבצים. שלא לדבר על לכתוב הערות.

dumb student

New member
תגיד, אתה רציני?

גם היה לו הרבה יותר נוח לקבל משכורת של 10K. אבל מה לעשות, הוא מקבל פחות מזה. זו העבודה שלו, למען השם. אף אחד כאן לא מתנדב. מה אכפת לי מה נוח לו ומה לא?? יש חוק במדינת ישראל, הקובע מהו שכר הלימוד שמותר לאוניברסיטה לגבות. כל מה שלא בגדר "שירותי רווחה", כלול בפנים (אגב, את ה-5 ש"ח על סריקה מותר לאוניברסיטה לגבות). אין לכם כסף? בעיה שלכם. תשנו את החוק, תורידו את כמות העבודות, או תעסיקו כאלה שמוכנים לקרוא במחשב. המתרגל רוצה להדפיס? בכיף. על חשבונו או על חשבון הפקולטה. דבר אחד בטוח - אני לא צריך לשלם על זה.

comer789

New member
זה 34 אג' לעבודה!

הייתי שומר את הכוח למאבקים קצת יותר חשובים. גם לצה"ל ולמשטרה אין כסף להדפיס מספיק דפים. הרי זה לא חוכמה: תיאורטית מה אכפת לי שהאונ' תדפיס ואני לא אשלם על זה? אבל אי אפשר להתנהג כאילו אנחנו חיים בעולם אידיאלי, ומה שחסר לנו זה רק שהאונ' תדפיס במקומנו דפים בעלות של 25 שקלים בשנה.

dumb student

New member
כמו שכבר אמרתי

ראשית, התפיסה כאילו נזק קטן המשותף לקבוצה גדולה הוא "לא מעניין", היא תפיסה ארכאית שאינה עולה בקנה אחד עם מוסד התובענות הייצוגיות (ואגב, ממש לא עולה בקנה אחד עם טענה כי אם "דפקו" אותי בגלל שלא התמקחתי אזי מדובר באפליה). שנית, העבודות הן אכן הכסף הקטן בסיפור הזה. עיקר הנזק הוא מחברות הבחינה וקבצי החקיקה. שלישית, אני מוכן ללכת איתך, רק בשביל להמחיש לך את הסכומים (ושם לב - זה רק תואר ראשון, ורק בפקולטה למשפטים, ורק לגבי עבודות). 34 אג' לעבודה. נניח שסטודנט מגיש בשנה כ-10 עבודות (אני מניח שאם תשקלל פנימה את הסמינר והסמינריון זה מספר ריאלי, אם לא נמוך מידי). בכל מחזור - 250 כ- סטודנטים. בכל רגע נתון לומדים 4 שנתונים. תקופת ההתיישנות היא 7 שנים. התוצאה היא 23,800 ש"ח, רק על העבודות הטפשיות האלה שאני מגישים לתאים של המתרגלים. עכשיו תעשה בעצמך חשבון לגבי כמות הדפים שאתה מביא איתך לכל בחינה בחומר פתוח, תכניס פנימה גם תואר שני, ובעיקר תכניס פנימה עוד כמה פקולטות וחוגים. והערה אחרונה לגבי צה"ל - לפחות ביחידה שבה אני שירתתי עשו הכל כדי להמנע מהדפסות. יודע למה? כי זה עולה כסף. אף אחד לא העלה על דעתו לחייב את החיילים לשלם זאת, ולכן ניסו לחסוך. גם חסכו כסף, גם שמרו על איכות הסביבה.

comer789

New member
23,800 ש"ח

במונחים של פקולטה שלמה. אתה מבין בכלל מה אתה מדבר? אתה רציני? הגירעונות של האונ' נמדדים במיליארדים (!), ועדיין אתה משלם שכ"ל מסובסד. תמיד יכול להיות יותר טוב. תמיד אפשר לשלם 20 שקלים פחות לתואר של 3.5 שנים. אבל יכול היה להיות כ"כ הרבה יותר גרוע, וזו כנראה תובנה שאני ואתה לא שותפים לה. הטיעון של איכות הסביבה- מה אני אגיד לך, המטאפורה של "טיפה בים" אפילו לא ראויה בשביל להצביע על כמה שההדפסות האלו לא מזיזות שום דבר ריאלי.

dumb student

New member
זה ויכוח עקר

1. לקראת כל בחינה בחומר פתוח, סטודנט ממוצע מדפיס (או קונה קבצי חקיקה) בערך 250 עמודים. לכל סטודנט יש כ-6 בחינות בחומר פתוח בשנה. שאר הנתונים ראה לעיל. סך הכל לאורך תקופת ההתיישנות 10500000 דפים. כן כן, עשרה וחצי מיליארד דפים. רק בפקולטה למשפטים. רק לתואר ראשון. 2. אתה מאוד לא עקבי, יחסית למישהו שהציע עילת תביעה כי הוא יצא "פראייר".

למעלה