טיפים טיפים...

trilliane

Well-known member
מנהל
הייתי סטודנטית, עבדתי בשירות, הרווחתי מינימום, לא קיבלתי טיפ

וכן, עבדתי יותר כדי לכסות את ההוצאות של החודש. כמו הרבה אנשים במדינה הזאת שלא עובדים פחות קשה ממך. וכל מה שכתבת שהוא "מעבר לעבודה הרשמית שלך" הוא לא, צר לי. הוא בדיוק העבודה הרשמית שלך. כן, כולל להעביר הזמנות במדויק, לחייך, לנקות (אלא אם יש מישהו אחר שזה התפקיד שלו אצלכם), להנעים את שהות הלקוחות וכיו"ב כדי שיהיה להם "כיף ונעים ונקי". זאת העבודה שלך. עצם העובדה שאת (ולא רק את) חושבת שזה משהו אקסטרה, או שאת עובדת מאוד קשה בצורה יוצאת דופן שמצדיקה טיפ היא בדיוק הבעיה בענף.

יש הרבה אנשים שעובדים לא פחות קשה ממך. חלקם גם עם לקוחות. לא מקבלים טיפים. מרוויחים מינימום, וההוצאות שלהם של החודש הן לא רק של סטודנט, אלא גם של משפחה. ואת לא רואה אותם חושבים שבגלל זה מגיעים להם טיפים. כמו כן כשהם מרשים לעצמם לצאת לבלות קצת, הם מוציאים את הכסף שהם הרוויחו בלי טיפים. לפעמים פחות לשעה ממה שמלצרים מרוויחים. ובכל זאת מצופה מהם להשאיר טיפ, כי... אה... ככה. כי נהוג. לא משום סיבה אחרת. אני מצטערת, אבל מלצרות אינה עבודה כה מיוחדת.

אני מבינה היטב למה זה האינטרס שלך ולמה זה יבאס אותך ומלצרים אחרים אם לא יהיו טיפים, אבל זה המצב הכללי בשוק העבודה. לא כולם מרוויחים בעבודה (שלא נדרשת לה השכלה או התמקצעות מיוחדות) מעל שכר מינימום. לא מקבלים טיפים. צריך לעבוד קשה. ולא, מלצרות אינה העבודה היחידה שבה יכולים לעבוד סטודנטים (איתי עבדו סטודנטים רבים). היא גם לא העבודה היחידה שבה צריך להתאמץ או לטפל בלקוחות קשים. ואם בעל העסק רוצה לקוחות מרוצים, הוא זה שצריך לדאוג שיהיו לו עובדים טובים ומרוצים, להכשיר אותם, להדריך אותם, לפקח עליהם, לשלם להם כהלכה וגם לתמרץ אותם בבונוסים אם הם עושים אותה בצורה טובה במיוחד ומכניסים יותר כסף לעסק. ככה זה עובד בעולם האמיתי, ואין סיבה אמיתית שזה יהיה שונה במלצרות.

littlerunaway

New member

v cd

New member
שוטפי הכלים במטבחים עובדים יותר קשה

כן, יותר קשה מהמלצרים שנאלצים לשיר "יום הולדת שמח" וכל היתר שהזכרת , שהם חלק מובנה - לא אקסטרה יוצאת דופן - מתפקיד המלצרות. והם עדיין לא מרוויחים אפילו את הגבול התחתון שהצגת להכנסה שלך.
&nbsp

אליפסה

New member
אני עבדתי בחנות ספרים

ותפקידי לא היה רק לקחת כסף על ספר מסויים אלא להמליץ על ספרים טובים, למצוא אותם, להזמין, לוודא שההזמנה הגיעה, להכיר את הספרים לעומק וכו'..כנ"ל מוכרת בחנות בגדים, היא צריכה להמליץ, להחליף מידות, להחמיא (שונאת שהן עושות את זה), בקיצור- לתת שירות. אז לא ברור לי מה כל כך מיוחד במלצרות.

tali1612

New member
טיפים

את באמת נחשבת קמצנית , מעט הכסף שיש לך אז אל תלכי למסעדות קיבלת שירות טוב התאמצו לספק את מבוקשך תשאירי טיפ, לא קיבלת שירות טוב היו חסרי סבלנות אלייך אל תשאירי טיפ מה זה כל החשבונות האינפנטלים האלה

Czerniak

New member
שני הגרוש שלי

המצב כרגע הוא שהן המעסיקים והן המלצרים מסתמכים על כמות טיפים מסויימת. אם ניקח את המצב ההיפותטי בו אף אחד לא היה משאיר טיפ, מן הסתם עלות הטיפים הייתה מתווספת לחשבון. ולכן מי שכרגע לא משאיר טיפ הוא בבחינת "טרמפיסט" הוא נהנה מכך שמחיר הטיפ לא התווסף לחשבון ומצד שני הוא לא מוסיף אותו. האידיאולוגיה מאחורי העניין (להפעיל לחץ על מנת להפוך את תנאי ההעסקה של המלצרים לתנאי עובדים מן השורה) יכול להיות שהיא נכונה אבל הדרך שבה העניין נעשה (קריאה לאנשים לא להשאיר טיפ) היא דרך הפעלת לחץ על האוכלוסיה המוחלשת בתחום - המלצרים. אם למישהו ממש חשובה האידיאולוגיה אני מקבל את הקריאה ההפוכה - לא לאכול במסעדות שמעסיקות מלצרים על סמך טיפים. אבל זה כבר יותר מורכב וקשה לביצוע, לעומת זאת, יותר קל ושווה להיות טמרפיסט.

וסוגיה אחרונה - לפחות לפי הגדרות הפורום - זוהי הודעת OFFTOPIC קלאסית.

trilliane

Well-known member
מנהל
אנחנו לא יודעים מה תנאי ההעסקה של כל מלצר בכל מסעדה

ולא תפקידנו כלקוחות לבדוק, בדיוק כפי שאנחנו לא יודעים מה תנאי ההעסקה של הרבה עובדים אחרים. שוב, למה להחריג דווקא את המלצרים? אנחנו יודעים כמה משתכרת הקופאית? הפקיד/ה בדואר? בקופת החולים? נהג האוטובוס? נציג השירות שעונה לנו כשמתקשרים למוקד השירות?
&nbsp
אנחנו מקבלים שירות כל הזמן ובכל מקום ולא יודעים מהם תנאי ההעסקה של כל אחד, כי זה בינו לבין מעסיקיו וכך זה אמור להיות. לא מתפקידי לשלם לו משכורת, לדאוג לתנאי ההעסקה שלו, לשכור אותו, להכשיר אותו, לפקח עליו, לפטר אותו... אני לא המעסיקה שלו. כל אחד מאיתנו דואג לתנאי ההעסקה שלו, במה המלצרים שונים?
&nbsp
אכן, עלות שכר המלצרים אמורה להיות חלק מהחשבון כפי שעלות המשכורות בכל עסק היא חלק מהתחשיבים של העסק. לא אמור להיות כאן שום הבדל. ואם העסק לא מתומחר נכון ייתכן שהוא ייאלץ להעלות מחירים או להתייעל או להרוויח פחות. כך זה עובד בעולם.
&nbsp
שוב ושוב יש התייחסות למלצרות כאילו מדובר במקצוע מיוחד ושונה מיתר המקצועות בשוק, משהו שצריך להחריג אותו. למה?
פרט לכך שזה הסטטוס קוו ולכך אנחנו רגילים (לא סיבה משכנעת) עוד לא קיבלתי תשובה.

החשבון הזה לא נראה לי נכון

אתה באמת חושב שמלצר שעובד עבודה מלאה מרוויח מטיפים רק שכר מינימום? או משהו שקרוב לזה? כי זה לא נשמע לי נכון בכלל.
בלי קשר אני מעדיף שיוסיפו את השירות לחשבון, כן. כמו שזה מעצבן שבארה"ב למשל המחירים בחנויות הם לפני מס. זאת סתם הטעייה. ואם כבר הזכרנו - איפה השירות בצפון אמריקה (מכליל גם את קנדה) ואיפה השירות כאן. מדכא - ומספיק לראות את התגובה של מי שמקבלת את הטיפים שלנו ממש מעל זאת שלך.
&nbsp
זה אגב בשרשור offtopic אם לא שמת לב...

Czerniak

New member
למנהלים

הועבר ל OFF, תודה על תשומת הלב
. לגבי טיב השירות, אכלתי בניו יורק (וגם בלונדון) לא מעט - רמת השירות בקצה העליון גבוהה יותר בחו"ל, זה נכון. מצד שם בממוצע העניין פחות מדכא והיו מקרים לכאן ולכאן. מרווחים קצת מעל שכר מינימום במלצרות (אם זה היה הרבה, הרבה יותר אנשים היו מלצרים, צריך לקחת בחשבון גם את השעות הלא עמוסות ופתיחה סגירה שבממוצע מורידים את השכר). אבל זה ממש לא הטיעון שלי. חושבים שצריך להוביל שינוי בתחום? יש דרכים לפעול מבלי להפעיל את הלחץ במקום שהכי קל.

trilliane

Well-known member
מנהל
אנשים מובילים שינוי במה שהם יכולים לשנות ורלוונטי לחייהם

אני יכולה לצאת במחאה נגד תרבות הטיפים כי בה אני יכולה לשלוט. זה לא עניין של "קל" זה עניין של מה אני יכולה לשנות. אני לא יכולה לתבוע אף מעסיק שלא העסיק אותי. אני לא יכולה להתאגד בשם עובדים שאיני חלק מהם. אני לא יכולה למחות במקום המלצרים אם הם עצמם לא עושים דבר (ואני אומרת זאת בשעה שאני ועמיתיי נאבקים ממש בימים אלה על מקום העבודה שלנו, ואנחנו לא מצפים שאחרים יעשו זאת במקומנו). למעשה נראה שלמלצרים רבים הסידור הזה נוח ומתאים ולכן הם מעוניינים לשמר את המצב הקיים, ולכן (בתור מי שנמצאת בצד השני) אני לא יכולה להוביל שום שינוי בתחום מהצד שלהם, רק מהצד שלי (ואני גם ככה לא מובילה אותו, לכל היותר מקמצת בטיפים עד כמה שאני יכולה, וכן, אני לא מתביישת לכתוב את זה. בעיניי זו תרבות מיותרת ולא הוגנת).

למעלה