טיפים טיפים...

laei49

New member
טיפים טיפים...

למה אנחנו צריכים לתת טיפים?
אני באמת מנסה להבין למה..אני מקבלת שירות טוב בהמון מקומות, אז אני צריכה לתת טיפ?
חוץ מזה שאני לא מוצאת לנכון לתת ממעט הכסף שיש לי כטיפ..אני לא אוכלת במסעדות הרבה, בכלל לא...אבל כשאני הולכת אני ל מוצאת לנכון לתת טיפ..אני עושה את זה בדרךך כלל ונותנת מעט אבל זה ממש מעצבן אותי.
זו נורמה שלא מקובלת בעיני וזה לא קשור לקמצנות.
מה דעתכם על זה?
וזה נכון שהרבה מלצרים לא מקבל שכר מינימום? מה שאומר שהם "חיים" מהטיפים שלנו?

הם לא מקבלים משכורת,

המשכורת היחידה שלהם היא הטיפים.
זה לא חוקי, אבל זה המצב.
אז כשאת לא משאירה טיפ את מונעת ממלצר את המשכורת שלו. ככה פשוט.

laei49

New member
זה באמת לא נתפס לי...ככה זה ברוב המקומות?

ברשתות זה לא ככה, לא?
איך קורה דבר כזה ולמה אין אכיפה?
ואם זה ככה אני למקומות אעדיף שלא להכנס אבל בעיקר בגלל היחס של שהמעסיק לא משלם משכורת למלצר.
הטיפים התחילו בגלל שהמעסיק לא משלם למלצרים או זה התחיל כמחווה טובה והמעסיקים תפסו על זה טרמפ?

laei49

New member
חבל שאני לא יכולה לדעת מראש אם משלמים להם שם שכר או לא

החתולית

New member
זה לא כך בכל המקומות

ואין לך דרך לדעת מראש.
&nbsp
אם תקראי את הדיונים אליהם הפניתי אותך, תוכלי למצוא מידע רב בנושא.

d70

Well-known member
דווקא בחו"ל זה לא מקובל ואפילו מעליב לקבל טיפ

יש הרבה מדינות שונות "בחו"ל"

בצרפת השירות במסעדה כלול בחשבון, אבל נוהגים להשאיר טיפ לנהגי מונית,
ביפן יש "מארחות" ששותות עם הלקוחות ומקבלות טיפים ועוד איך.
&nbsp
בארצות הברית תרבות הטיפים די דומה למה שנהוג בישראל.
&nbsp
ככה שהכל שאלה של פרספקטיבה..
&nbsp
&nbsp

מאוד מסכימה...עצוב שהם מסכימים לעבוד בתנאים וכאלה...הסיבה לה

להסכמה ולהתנגדות למהפכה בטיפים (נפתחה קבוצה בפייסבוק שרוצה שהמעסיק ישלם משכורת והטיפ יהיה טיפ) היא שהם טוענים כי השכר יהיה מינימום וזה לא שווה להם כי לרוב הם מרוויחים הרבה מעבר לזה ולא משלמים מעמ...
&nbsp
למה הטבח שבישל או שוטף הכילים לא משאירים טיפ?....

קליספרה

New member
אני לא מונעת ממנו שום דבר.

כל מלצר שמוכן לעבוד ללא משכורת עושה את הבחירה שלו.
כשאני מעסיקה מישהו אני אחראית על התפוקה שלו ויכולה להעיף אותו אם הוא לא עומד בקריטריונים שלי, אני לא יכולה להעיף מלצר מחורבן אבל אני יכולה לבחור שלא לשלם לו על כך שהוא לא עבד לשביעות רצוני.
&nbsp
מלצר עושה עבודה חשובה - הוא אמור לקבל שכר, הוא אמור להיות שירותי ונעים - זה חלק מדרישות המקצוע
אם לא מדובר בשירות נפלא שמעצים את החוויה שאז המלצר שווה כל שקל שמשקיעים בו, אי שום הגיון בטיפ בעיני כלקוח זה רק דרך נוספת לגלגל עלי את החזקת המסעדה כאילו שגם ככה אנחנו לא משלמים במחירים מופקעים לחלוטין. אני בולעת כי זה מקובל, כי ככה מנהג המקום, כי אם אין לי טענה אז לא נורא מראש אני יודעת שיש גם טיפ שמתווסף לעניין.
&nbsp
אבל על שירות גרוע - שהורס לי את החוויה - אם אני מעסיקה אותו שיראה את עצמו כמפוטר. הוא לא יקבל ממני אגורה - חד וחלק
&nbsp
כבר סיפרתי בעבר על בחור שרץ אחרי ואמר לי שכחת לתת לי טיפ - אמרתי לו שתזכור להביא לי מים בזמן ולא אחרי שביקשתי ממך מליון פעם, שתזכור את כל המנות שהזמנתי, שתגיש לנו את האוכל יחד, ושתזכור שלא להתעלם ממני כלקוחה כשאני מנסה לצד אותך ביאוש - אז אני אזכור לשים לך טיפ.

viczi

New member
ניסוח מצוין

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני לא משאירה טיפ על שירות גרוע

אתמול ישבנו במסעדה בת"א; השירות היה אדיש מאוד, איטי ומייבש, נאלצנו להתאמץ כדי לתפוס מלצר. השארתי כ-5% (פשוט עיגלתי את הסכום) ללא כל נקיפות מצפון. חברה לשולחן השאירה סכום מדויק על המנה. לא בדקתי כמה השאירו האחרים, אני מניחה (ומקווה) שגם הם לא פרגנו (כי לא היה למה).

אני לא חושבת שיש מישהו שטוען שזה הגיוני אבל אני לא חושבת

שהלקוחות הם אלה שצריכים לדאוג למשכורת אלא המעסיקים...

dify

New member
הם מקבלים השלמה למינימום

מה שאומר שבעצם מי שמרוויח מהטיפים הוא ישירות בעל הבית, כי אם נתתי טיפ זה חוסך לו את התשלום על המלצר. זה במקרה הטוב.
&nbsp
&nbsp
במקרה הרע, ולצערי אני מכירה סיפור כזה באופן אישי, הטיפים כולם הולכים לקופה משותפת, ואז בעל הבית מחליט כמה לתת בסוף המשמרת. הוא ממן מקופת הטיפים לא רק את השכר של המלצרים אלא גם של הניקיון ושאר עובדי שכר המינימום, ואז אם נשאר משהו הוא מחליט אם לתת 30-40 שח למלצרים מאותה משמרת. אם נשאר יותר מזה זה הולך לכיס הפרטי שלו (הוא כמובן לא משתף את המלצרים בחישובים שלו והם מאמינים שזה הגיוני, פעם חישבתי למלצרית להוכיח לה איך הבעלים מרוויח עליה מעולה). מה שבאמת עצוב זה שלמקום המדובר יש "תו חברתי" שזה הכי בדיחה שיש...

זה לא נכון. החוק שונה

לפני כשנתיים-שלוש,
כך שלמעסיק מותר לשלם משכורת למלצרים מהטיפים שמשאירים הלקוחות
בתנאי שמוציאים תלוש משכורת ומפרישים מס הכנסה, ביטוח לאומי וכו'.
&nbsp
חלק מהמקומות אכן מדווחים על כל הטיפים בתלוש
וחלק מדווחים בתלוש על המינימום הנדרש ואת השאר משלמים במזומן מהטיפים.

innocence

New member

בגלל זה תמיד מעצבן אותי כשאנשים אומרים שמלצרים צריכים לתבוע בעלי עסקים שלא משלמים להם משכורת לכל דבר, כשבית משפט קבע שזה לחלוטין מותר לשלם להם מתוך הטיפים, כל עוד יוצא שהם מקבלים לפחות מינימום.
פלא שהדברים לא משתנים בתחום הזה?

trilliane

Well-known member
מנהל
אין סתירה בין המשפטים שכתבת

כל עוד יוצא שהם מקבלים לפחות מינימום = משלמים להם משכורת לכל דבר.
אם הם לא מקבלים משכורת כחוק, הם יכולים (וצריכים) לתבוע; לעובדה שבעלי העסקים מממנים את המשכורת מהטיפים אין קשר לנקודה הזאת.

למעלה