טיפים טיפים...

innocence

New member
אני לא בטוחה בנוגע לפרטים

אבל אאלט (וזכרוני אינו מטעה אותי), התשלום לא היה עם משכורת (כלומר תלוש וכל זה) ולכן המלצרית תבעה את המעסיק, והשופט קבע שכל עוד שולם לה שכר מינימום על כל שעה שעבדה, זה בסדר.
&nbsp
אבל ייתכן ואני לא זוכרת את הפרטים נכון.

trilliane

Well-known member
מנהל
אין דבר כזה. מלצרים הם עובדים לכל דבר ועניין

וחוקי עבודה חלים עליהם. אם הם לא מקבלים משכורת, תלוש שכר, תנאים והפרשות כחוק, הם יכולים להגיש תלונה (אפשר גם אנונימית) במשרד הכלכלה ויעשו ביקורת בעסק (והקנסות כבדים). בית המשפט יכול לקבוע (ולמיטב ידיעתי כך קבע) שבעל העסק רשאי לשלם את המשכורת מתוך הטיפים; אבל זו נקודה אחרת (מה עושים עם הטיפים, מי מקבל אותם ואיך, האם מותר לבעל העסק להשתמש בכסף הזה לתשלום המשכורת) ולא לעצם תשלום המשכורת, מתן תלוש וכו'. בעל העסק לא יכול להחליט שהוא לא משלם משכורת ובית המשפט לא יכול לפגוע בזכויות מלצרים שמגיעות להם לפי חוק.

innocence

New member
כמו שאמרתי, אני לא בטוחה בפרטים

ייתכן ואני טועה.
מה שכתבת נשמע לי מאוד הגיוני, מצד שני, כל עוד זה המצב, בו טיפים נחשבים לשכר עבודה, לא פלא שאין שינוי אמיתי בתחום.

trilliane

Well-known member
מנהל
טיפים אינם שכר עבודה; בעל העסק מחויב לשלם שכר באופן מוסדר

אבל לפי קביעת ביהמ"ש הוא רשאי לקחת את הטיפים אליו (כחלק מתקבולי העסק) ולכן יכול לשלם מתוכם את המשכורות (או כל דבר אחר... כסף כזה כסף). בעבר קראתי את פסק הדין ההוא, וזכור לי שנקבע שרק במקרה שמדובר בטיפ שניתן אישית למלצר ביד לא ניתן לקחת לו אותו. אם זה הושאר על השולחן או שולם עם החשבון, בעל העסק רשאי לקחת (ואז לעשות בו כרצונו... למעשה).

trilliane

Well-known member
מנהל
אישית אני לא רוצה לתת לאף אחד כסף ביד...

כפי שאני לא נותנת לאף עובד בשום מקום. אני משלמת לעסק, לא אישית לכל עובד (אלא אם אני אישית שכרתי את שירותיו או שאני המעסיקה שלו). אבל עקרונית זה אמור לעבוד (מעשית לא הייית בונה על זה
).

אגב, הקביעה המשפטית הזו הגיעה אחרי

שמלצרים התלוננו ותבעו את המעסיקים שלהם.

Gרר

New member
הנושא הכי מדובר בפורום

מבחינה חוקית את לא חייבת לאף אחד שום דבר, בטח לא את משכורתו של מישהו שאת לא מעסיקה. טיפים זה מחווה של רצון טוב אבל דווקא במסעדות זה מסתדר לי הרבה יותר מאשר בעלי מקצוע אחרים כמו מובילים שמגיעים אליך הביתה ודורשים טיפ סבלים על הובלה סטנדרטית לחלוטין למרות ששילמת הובלה...

pix37

New member
זירת הקרבות בנושא הזה עברה לפייסבוק

חפשי קבוצה שנקראת "משנים את תרבות הטיפים" שהיא התארגנות של אנשים שתומכים בעמדתך.
אם את רוצה לקרוא את הצד השני נסי להתקבל "למלצרים מתנשאים ממורמרים" קבוצה סגורה של מלצרים שכמובן תומכים בגישה ההפוכה.

sweetdreams

New member
זו אחלה קבוצה, אגב..

וגם מעניינת, למי שבאמת מעוניין לדעת איך תפקיד נותן השירות נראה מהצד השני, לפחות בבתי קפה ומסעדות פשוטות יחסית (ואחרי שמנקים כמובן את הרדידות והצחוקים הריקים מתוכן).

pix37

New member
לאיזה מהקבוצות את מתייחסת - למלצרים או למשנים

מבחינתי המלצרים באמת אחלה קבוצה - נותנת לך פרופורציות על מקומך יחסית למדד השפיות המדרדר בארץ (למרות שגם שם יש כמה טיפוסים הזויים במיוחד)

קבוצת המשנים - סתם מעצבנת אותי - אני מבין את הטיעון שלהם (עדיין לא גיבשתי עמדה בעניין) אבל נראה שהתקבצו לשם כל הטרחנים והקמצנים מרחבי ה- FB הישראלי ופשוט לא מעניין ולא נעים לקרוא את הדיונים שם.

sweetdreams

New member
למלצרים. גם דיון הטיפים הגיע לשם, מן הסתם, אבל הוא..

.. פחות מעניין אותי. יותר מעניין לקרוא על שגרת העבודה שלהם.

החתולית

New member
כדאי לשים לב למקומות העבודה של המלצרים

רובם עובדות ועובדים באולמות אירועים ובתי קפה. יש פחות התייחסות למסעדות עירוניות "אמיתיות".

sweetdreams

New member
למה הכוונה במסעדה ״אמיתית״?

יש גם לא מעט שממלצרים במסעדות. כאלה שפשוטות יותר מאלה שפופולריות כאן, אני מניחה, אבל בהחלט מסעדות.

החתולית

New member
כתבתי בכוונה "אמיתיות" במרכאות כפולות

אני קוראת שם מדי פעם, ומרבית הדיווחים הם על בתי קפה, אולמות אירועים, מסעדות רשת וכדומה. פחות סיפורים על מסעדות דוגמת המסעדות עליכן כותבים דיווחים כאן בפורום.
&nbsp
אני לא חושבת שאפשר להשוות למשל, בין מלצרים באולמות אירועים לבין מלצרים במסעדה כמו מסה.

sweetdreams

New member
ברור שאין מה להשוות, בגלל זה שאלתי

על מנת לדעת לאיזה סוג מסעדות אנחנו מתכוונים..

trilliane

Well-known member
מנהל
לשם כך יש פורום נותני שירות... ובתור נותנת שירות במשך שנים

(לא במלצרות וללא טיפים) אני יודעת היטב איך תפקיד נותן השירות נראה מהצד השני. זה רק גורם לי להתעקש על הסטנדרטים ולא לוותר לזרקנים.

sweetdreams

New member
איכשהו הפורומים איבדו את דרכם בעיניי

אני גם כן נותנת סוג של שירות, אבל תסכימי איתי שיש הבדל מהותי בקהל היעד.
&nbsp
מה שמעניין בקבוצה הזאת היא שהם ממלצרים בבתי קפה ובמסעדות פשוטות, אליהם מגיעים כולם.
ובסה״כ המסקנה העיקרית שלי היא שהתנהגות המלצרים והתנהגות הלקוחות הן די מזינות האחת את השניה. נכון שהאחד הוא בעל תפקיד, בעוד שהשני הוא לקוח, ועל כן את מצפה מהראשון ליותר בשטח. אבל את כן יכולה קצת יותר להבין את המרמור מאחוריי הקלעים, שזה מה שהקבוצה משקפת.

trilliane

Well-known member
מנהל
עבדתי בחברת תקשורת גדולה, גם אלי הגיעו כולם
באמת כולם

גם כאלה שלא מגיעים אליהם (למשל כי הם אוכלים רק כשר / גרים במקום אחר / אין להם כסף לשבת שם). במשך שנים נתתי שירות לכל אזור אפשרי במדינה, לכל מגזר במדינה שאת יכולה להעלות בדעתך, עם כל גיל שהיה בוגר מספיק לדבר (וגם אם לא, יש הורים שחושבים שזה נורא משעשע וחינוכי לתת לילד לדבר במקומם
), עם דוברי אנגלית (הופנו אליי) ועוד.
&nbsp
כן, ברור שיש מרמור מאחורי הקלעים. לרוב האנשים העובדים יש מרמור כזה או אחר על מקום עבודתם, לפעמים יותר. אבל זה לא משהו חריג שאין בשום מקום אחר.

למעלה