הייתי סטודנטית, עבדתי בשירות, הרווחתי מינימום, לא קיבלתי טיפ
וכן, עבדתי יותר כדי לכסות את ההוצאות של החודש. כמו הרבה אנשים במדינה הזאת שלא עובדים פחות קשה ממך. וכל מה שכתבת שהוא "מעבר לעבודה הרשמית שלך" הוא לא, צר לי. הוא בדיוק העבודה הרשמית שלך. כן, כולל להעביר הזמנות במדויק, לחייך, לנקות (אלא אם יש מישהו אחר שזה התפקיד שלו אצלכם), להנעים את שהות הלקוחות וכיו"ב כדי שיהיה להם "כיף ונעים ונקי". זאת העבודה שלך. עצם העובדה שאת (ולא רק את) חושבת שזה משהו אקסטרה, או שאת עובדת מאוד קשה בצורה יוצאת דופן שמצדיקה טיפ היא בדיוק הבעיה בענף.
יש הרבה אנשים שעובדים לא פחות קשה ממך. חלקם גם עם לקוחות. לא מקבלים טיפים. מרוויחים מינימום, וההוצאות שלהם של החודש הן לא רק של סטודנט, אלא גם של משפחה. ואת לא רואה אותם חושבים שבגלל זה מגיעים להם טיפים. כמו כן כשהם מרשים לעצמם לצאת לבלות קצת, הם מוציאים את הכסף שהם הרוויחו בלי טיפים. לפעמים פחות לשעה ממה שמלצרים מרוויחים. ובכל זאת מצופה מהם להשאיר טיפ, כי... אה... ככה. כי נהוג. לא משום סיבה אחרת. אני מצטערת, אבל מלצרות אינה עבודה כה מיוחדת.
אני מבינה היטב למה זה האינטרס שלך ולמה זה יבאס אותך ומלצרים אחרים אם לא יהיו טיפים, אבל זה המצב הכללי בשוק העבודה. לא כולם מרוויחים בעבודה (שלא נדרשת לה השכלה או התמקצעות מיוחדות) מעל שכר מינימום. לא מקבלים טיפים. צריך לעבוד קשה. ולא, מלצרות אינה העבודה היחידה שבה יכולים לעבוד סטודנטים (איתי עבדו סטודנטים רבים). היא גם לא העבודה היחידה שבה צריך להתאמץ או לטפל בלקוחות קשים. ואם בעל העסק רוצה לקוחות מרוצים, הוא זה שצריך לדאוג שיהיו לו עובדים טובים ומרוצים, להכשיר אותם, להדריך אותם, לפקח עליהם, לשלם להם כהלכה וגם לתמרץ אותם בבונוסים אם הם עושים אותה בצורה טובה במיוחד ומכניסים יותר כסף לעסק. ככה זה עובד בעולם האמיתי, ואין סיבה אמיתית שזה יהיה שונה במלצרות.